-
The_Emperor wrote:
Μαλιστα μου θύμισες άλλο ένα αρνητικό που έχει η Χ1 μου και μάλιστα σημαντικό για μένα! Τα απλά καθίσματα που έχει είναι ΜΕΤΡΙΑ. Όταν θέλω να κινηθώ γρήγορα σε στροφιλικια και ενώ το αμάξι έχει τη δυνατότητα να κρατηθεί εξαιρετικά σε αυτά και ακόμη περισσότερο έχει και τη δύναμη να το κάνει, η πλευρική στήριξη των καθισμάτων είναι ανεπαρκής και με δυσκολεύει στην οδήγηση!
Ευκαιρία βρήκα από αυτό το σχόλιο να πω ότι κάποτε η BMW εβαζε εξαιρετικά καθίσματα (ειδικά τα σπορ, π.χ στην e46) και μετά άρχισε να τα χαλάει, δεν ξέρω γιατί. Βλέπω και κάθομαι στο κάθσιμα της Μίτο και δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλό είναι σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Και απορώ γιατί η BMW δεν?
Από το 2019 και στη facelift τα διόρθωσε.
Μεγάλωσε την έδρα και κάθεσαι καλύτερα άσε που το καθισμα δεν φαίνεται σαν λάκκο τουαλέτας.
Αλλά τα σπορ είναι ακόμα καλύτερα.
Στο τεστ της υβριδικής τα απόλαυσα ειδικά με το μοκκα δέρμα -
iceman7 wrote:
Δεν είναι τόσο κακό το dct πάντως.
Καμία σύγκριση με το 8αρι Aisin βέβαια αλλά λίγοι μπορούμε να πάρουμε διλιτρο.Δεν διαφωνώ σε κάτι από τα παραπάνω. Όμως:
-
Μπορούσαν να βάλουν το 8αρι και στα πιο μικρά όπως έβαζαν το 8αρι ΖF στην προηγούμενη Χ1 και στον Άσσο.
-
Μπορεί να μην είναι κακό το DCT, αλλά είναι προσωπικό μου κόλλημα, δεν τα χωνέυω με τίποτα, είμαι 'αλλεργικός', βγάζω φλύκταινες...αχαχα! Τόσο που για εμένα είναι λόγος να απορρίψω αυτοκίνητο. Ίσως στο μέλλον να αλλάξω γνώμη.
Εβαζαν το 8αρι στην Ε84 αλλά ήταν και πίσω κίνηση.
Στη μπροστινή πήγαν σε aisin και dct.Γρήγορες καλες αλλαγες και πιο ομαλή λειτουργία εντός πόλης.
Τα αυτόματα τα ερωτεύτηκα και άλλαξα με τη μια όλο το στόλο οδηγώντας το 6αρι σε golf gt.
-
-
Ευχαριστώ πολύ!!!
-
Fanis75 wrote:
The_Emperor wrote:
Μαλιστα μου θύμισες άλλο ένα αρνητικό που έχει η Χ1 μου και μάλιστα σημαντικό για μένα! Τα απλά καθίσματα που έχει είναι ΜΕΤΡΙΑ. Όταν θέλω να κινηθώ γρήγορα σε στροφιλικια και ενώ το αμάξι έχει τη δυνατότητα να κρατηθεί εξαιρετικά σε αυτά και ακόμη περισσότερο έχει και τη δύναμη να το κάνει, η πλευρική στήριξη των καθισμάτων είναι ανεπαρκής και με δυσκολεύει στην οδήγηση!
Ευκαιρία βρήκα από αυτό το σχόλιο να πω ότι κάποτε η BMW εβαζε εξαιρετικά καθίσματα (ειδικά τα σπορ, π.χ στην e46) και μετά άρχισε να τα χαλάει, δεν ξέρω γιατί. Βλέπω και κάθομαι στο κάθσιμα της Μίτο και δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλό είναι σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Και απορώ γιατί η BMW δεν?
Από το 2019 και στη facelift τα διόρθωσε.
Μεγάλωσε την έδρα και κάθεσαι καλύτερα άσε που το καθισμα δεν φαίνεται σαν λάκκο τουαλέτας.
Αλλά τα σπορ είναι ακόμα καλύτερα.
Στο τεστ της υβριδικής τα απόλαυσα ειδικά με το μοκκα δέρμαΣτη δικιά μας ,που είναι απο τις τελευταίες προ f/l τα καθίσματα είναι αρκετά στενά πάντως..
Με κουράζουν λίγο.
Κατα τα λοιπά απλά να πω οτι σπάνια καταλαβαίνεις οτι βρίσκεσαι σε SUV μιας και κάθεσαι αρκετα χαμηλά.Οταν αμέσως μετα μπαίνω στο 500Χ είναι αισθητη η διαφορά.Επίσης καταλαβαίνεις αμέσως και τη διαφορά στις επιδόσεις,υπερ του 500 και στην ηχομόνωση φινιρισμα υπερ της BMW.
Εγώ θα αγόραζα την Χ1 για προσωπικό αυτοκίνητο μόνο με τετρακίνηση και δίλιτρο κινητήρα,αλλά να έχει και κάποιο εξοπλισμο.Οποτε μιλάμε για 50Κ σίγουρα πλέον...
Η δικιά μας Χ1 sdrive 18i είχε βγει γύρω στα 33Κ ,που ακόμα τα θεωρω πολλά για αυτα που προσφέρει.
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Θέλω να αγοράσω οικογενειακό αυτοκίνητο SUV για χρήση καθημερινή σε πόλη και ταξίδια σε ορεινή Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει X1 και έχω πάρει προσφορά για
-
sDrive 18i με αυτόματο κιβώτιο
-
Πακέτο xLine Advanced
Έχει δοκιμάσει κανείς παρόμοιο μοντέλο; Καλύπτει οικογενειακή χρήση;
-
-
Μεγάλο αμάξι είναι με καλούς χώρους για την κατηγορία του και με καλό κινητήριο σύνολο. Εννοείται ότι θα καλύψει. Τι τιμή στο πρόσφεραν;
-
Μια χαρά επιλογή.
Δες και το πακέτο connected advanced με πιο χρηστικό εξοπλισμό από την xline advanced.
Υπάρχει και ελληνικό κλαμπ κατοχων για πιο εξειδικευμένα ζητήματα. -
Περίπου ~€38κ μαζί με κάμερα οπισθοπωριας και κάτι άλλα έξτρα που ήθελα
-
@alx-0 said in BMW X1 16d:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΜW X1 16d ΑΛΛΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΧΕI AΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ (PDC) ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. (ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ OFFICIAL ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ TΗΣ ΒΜW).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Ναι μπορείς με το ανάλογο κόστος.
ΥΓ: Απογορεύονται τα κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις.
-
Πάντως σε εμένα για την 220 που ζήτησα το ίδιο μου είπαν όχι.
-
@tgd said in BMW X1 2016:
Tην παρήγγειλες,έχεις κάνει td; Για πες (αν είναι γράψε στο νήμα της για να μην είμαστε off topic)
-
@tgd said in BMW X1 2016:
Δεν ξέρω για την 220, αλλά στην Χ1 υπάρχουν σαν ανταλλακτικά:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=JH11-EUR-01-2019-F48-BMW-X1_16d&diagId=66_0421Απλά είναι πανάκριβα και η εργασία ακόμα περισσότερο, όπως έγραψα. ΟΛΑ γίνονται στις BMW, απλά χρειάζεται το χέρι βαθειά στην τσέπη και φυσικά να βρεις και συνεργείο πρόθυμο να ασχοληθεί. Μια ερώτηση στον Μπαϊλα, ίσως το αναλαμβάνει.
-
Δεν βλέπω να πρόκειται για αλλο αυτοκινητο και νέα γενια εξωτερικά η νέα Χ1.
Εσωτερικά φυσικά είναι άλλο αυτοκίνητο.
Πρώτη εντύπωση ότι ασχήμηνε και έγινε πιο επιθετική μπροστά με τη νέα μάσκα. ΘΑ περιμένω βέβαια να τη δώ από κοντά. Καλό αυτό για μάς τους ιδιοκτήτες της παλιάς γιατί δεν θα νιώθουμε ότι οδηγούμε εντελώσ άλλο μοντέλο.Περιμένω να τη δω από κοντά.
-
@nikigt said in BMW X1 2016:
Δεν βλέπω να πρόκειται για αλλο αυτοκινητο και νέα γενια εξωτερικά η νέα Χ1.
Εσωτερικά φυσικά είναι άλλο αυτοκίνητο.
Πρώτη εντύπωση ότι ασχήμηνε και έγινε πιο επιθετική μπροστά με τη νέα μάσκα. ΘΑ περιμένω βέβαια να τη δώ από κοντά. Καλό αυτό για μάς τους ιδιοκτήτες της παλιάς γιατί δεν θα νιώθουμε ότι οδηγούμε εντελώσ άλλο μοντέλο.Περιμένω να τη δω από κοντά.
Για να δεις το μέσα πήγαινε δες την 2ΑΤ .. ιδιες είναι!
Για το εξω και δεδομένου οτι το σχεδιο ήταν αντικειμενικά επιτυχημενο, θα ηταν ανόητοι να το πειράξουν πολύ.
Αλλωστε είναι το πιο καλοπουλημένο σε αριθμούς BMW και δεν έχουν λόγο να κανουν ακροβασίες.
Σε αλλες μάρκες οι αλλαγές F48 και U11 θα ήταν ακόμα ένα facelift αλλά στη BMW που εκτιμά τη διαχρονικότητα των μοντέλων της και θελει οι πελάτες της να διατηρούν αξία, εχουμε το αποτέλεσμα αυτό! -
Στα κλειδιά κάνει αλλαγές, ή και εκεί έχουμε την ίδια διαχρονικότητα ?
-
Η νέα BMW X1 θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ η iX1 θα ακολουθήσει το Νοέμβριο. Στη Γερμανία οι τιμές της τελευταίας ξεκινούν από τις 55.000 ευρώ προ επιδοτήσεων, ενώ η X1 sDrive18i ξεκινά από τις 41.400 ευρώ....
Δλδ ομάδα που κερδίζει δεν άλλαζει....αρα βγάζουμε το ίδιο αυτοκίνητο.. δεν ξέρω η νέα πλατφόρμα αν είναι τόσο καλύτερη..
Τελικα μάλλον θα μείνω με την F48... Οπως και στην Tonale η τιμολόγηση είναι πολύ ακριβή...
Μου δίνουν 24.000 για τη δικιά μου advantage 18i χειροκίνητη με ηλιορόφη 45.000 χλμ με άδεια 1/16.
Με αυτά τα λεφτά τι να πάρω αντίστοιχα -δλδ οικογενειακο SUV κατηγορίας C- χωρίς να βάλω αλλα 20000 χιλιάρικα.... δεν έχω βρει αντίστοιχο SUV μέχρι 35χιλ....
οπότε μια χαρά η F48. που το μόνο που έχει αλλάξει 6 χρόνια είναι η πλάκα της μηχανής (γνωστό πρόβλημα) και τακάκια...κανένα τρίξιμο-κανένα θέμα μηχανολογικό.
Τέλος την είχα πάρει 34000 και με ηλιορόφη, εξυπνη ανάρτηση, συρόμενα δερμάτινα καθίσματα, και κάτι άλλα ψιλά... Τώρα 6 χρόνια μετά θα δίνα 45χιλ. για το ίδιο αυτοκίνητο...
δεν ξέρω αλλά κάθε πέρσι και καλύτερα... -
@nikigt said in BMW X1 2016:
Η νέα BMW X1 θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ η iX1 θα ακολουθήσει το Νοέμβριο. Στη Γερμανία οι τιμές της τελευταίας ξεκινούν από τις 55.000 ευρώ προ επιδοτήσεων, ενώ η X1 sDrive18i ξεκινά από τις 41.400 ευρώ....
Δλδ ομάδα που κερδίζει δεν άλλαζει....αρα βγάζουμε το ίδιο αυτοκίνητο.. δεν ξέρω η νέα πλατφόρμα αν είναι τόσο καλύτερη..
Τελικα μάλλον θα μείνω με την F48... Οπως και στην Tonale η τιμολόγηση είναι πολύ ακριβή...
Μου δίνουν 24.000 για τη δικιά μου advantage 18i χειροκίνητη με ηλιορόφη 45.000 χλμ με άδεια 1/16.
Με αυτά τα λεφτά τι να πάρω αντίστοιχα -δλδ οικογενειακο SUV κατηγορίας C- χωρίς να βάλω αλλα 20000 χιλιάρικα.... δεν έχω βρει αντίστοιχο SUV μέχρι 35χιλ....
Τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει είναι ελάχιστα και η πιο λογική κίνηση είναι να μείνεις με την Χ1 σου.
Αν παρόλ' αυτά έχεις αποφασίσει να προβείς σε αλλαγή, τότε νομίζω ότι η μόνη επιλογή σου μέχρι 35 χιλιάρικα, η οποία έχει και εσάνς από premium και πολύ καλό εξοπλισμό (ώστε να μην αισθάνεσαι ότι προχωράς σε υποβάθμιση σε σχέση με την Χ1 σου) είναι το Cupra Formentor! -
24 χιλιάδες ευρώ σου δίνουν για ανταλλαγή οι έμποροι , ή τόσο παίζει αυτή την στιγμή στην αγορά μεταχειρισμένων;
Μου φαίνεται πολύ χαμηλή τιμή για τα τελευταία δεδομένα της αγοράς.
Έγραψα σε άλλο ποστ πως κατά την άποψη μου είναι πολύ ανώτερη σχεδιαστικά από την τρέχουσα Χ1 , αν δείτε λεπτομέρειες από κοντά είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ διαφορετική από την F48 ,οκ μέσα είναι άλλο αυτοκίνητο 100%.
Κατά την άποψη μου είναι αυτή την στιγμή η πιο όμορφη BMW , και η αναβάθμιση από την F48 αξίζει αρκετά. -
Αυτή την περίοδο, όσοι έχουν αμάξι που τους βολεύει και θέλουν να πάρουν καινούργιο, για μένα παίζει το εξής παιχνίδι.
Βάζεις παραγγελία αυτό που θέλεις, όπως ακριβώς το θέλεις και δίνεις μία προκαταβολή. Μικρή μέχρι 1000 ευρώ.
Μετά αφού θα περιμένεις αρκετά, χρησιμοποιείς το δικό σου και στο μέσον λοιπόν του χρόνου αναμονής, το βάζεις αγγελία, προφανώς πολύ παραπάνω από την ανταλλαγή που σου δίνουν, γιατί αμάξια μτχ δεν υπάρχουν και μόνο τα περίεργα εισαγωγής έρχονται.
Μπορεί εύκολα να βρεις να το πουλήσεις αρκετά περισσότερο, και να μείνεις 1 μήνα το πολύ χωρίς αμάξι και να χρειαστεί να νοικιάσεις, αν δεν μπορείς να βολευτείς αλλιώς.
-
@criuser said in BMW X1 2016:
Βάζεις παραγγελία αυτό που θέλεις, όπως ακριβώς το θέλεις και δίνεις μία προκαταβολή. Μικρή μέχρι 1000 ευρώ.
Ακριβώς!!! Η καλύτερη κίνηση...
BMW X1 2016