-
Τα σημερινα αυτοκινητα ειναι τοσο ησυχα και ασφαλη που πραγματικα πηγαινεις με πολλα και νομιζεις πως πας ρολαριστος που λεει ο λογος. Τρικαλα που πηγαινα και ημουν στην Αθηνων Λαμιας πηγαινα 160 και δεν ακουγα τιποτα ενω και ο δρομος χανονταν απο την ατελειωτη ευθεια. Καποια στιγμη χαμηλωσα στα 120 και λεω:α ενταξει ειμαστε θα φτασουμε σε δυο μηνες ετσι
-
Όχι σε δύο μήνες φίλε αλλά με 10 λεπτά καθυστέρηση και εξοικονόμηση 5-6 λίτρα. Μια χαρά δηλαδή αν σκεφτείς τα αγγελούδια στο πίσω κάθισμα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι σε δύο μήνες φίλε αλλά με 10 λεπτά καθυστέρηση και εξοικονόμηση 5-6 λίτρα. Μια χαρά δηλαδή αν σκεφτείς τα αγγελούδια στο πίσω κάθισμα.Για το δεύτερο μαζί σου 1000%
Ωστόσο για το πρωτο όταν κατεβαινα είχε βροχή, ομιχλη σε αρκετά σημεια και απίστευτη υγρασια στη μισή διαδρομή και προφανώς πήγαινα με πολύ μικρότερες ταχύτητες. Το έκανα μισή ώρα παραπάνω...Παρεπιπτόντως τα διοδια είναι απελπισία! 10 φορές πλήρωσα συνολικά από Γιάννενα για Αθήνα και άλλες τόσες για πίσω! Νομίζω υπολογισαμε ενα ποσό κοντα στα 75 ευρώ πήγαινε έλα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι σε δύο μήνες φίλε αλλά με 10 λεπτά καθυστέρηση και εξοικονόμηση 5-6 λίτρα. Μια χαρά δηλαδή αν σκεφτείς τα αγγελούδια στο πίσω κάθισμα.Ναι καπως ετσι. Το προβλημα σε αυτη την απεραντη ευθεια ξερεις ποιο ειναι? Δεξια δε πας γιατι εχει φορτηγα και αυτοκινητα που πανε με 90-100, στη μεση παιζουν παλι απο 90-120 και μονο αριστερα θα πας καπως λογικα αν δε σε περασουν απο πανω μερικοι που πανε διχως αυριο. Ε σε εκεινη τη φαση μπορει να χτυπησεις τα 160 που ειναι οντως πολλα αλλα φαινονται τοσο λιγα με τοσο καλο ελεγχο που δε τρομαζεις πουθενα. Γενικα παιζω στα 110-130
-
Στην Γερμανία που πάνε με 180-250 σπάνια έχουν ατυχήματα . Γιατί όλοι σέβονται τους κανόνες . Αριστερά μόνο προσπερνάς και βέβαια όταν υπάρχει θέμα μπορεί να σου βάλει όριο 50 και να πάνε όλοι 50 .
Εδώ βλέπεις μέσα στα τούνελ που έχει όριο 80 , να πάνε κάτι σουβ με 130 και με σβηστά φώτα .
Αρα τώρα το ότι έτρεχε με 200 σε ένα άδειο ΚΛΕΙΣΤΟ δρόμο με την οικογένεια , μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι τόσο . Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε παιδεία οδηγική και ακόμα και τα 130 μπορεί να είναι επικίνδυνα ...
-
Το σωστο θα ηταν να ειχαν ολα τα αμαξια κοφτη στα 130. Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Το σωστο θα ηταν να ειχαν ολα τα αμαξια κοφτη στα 130. Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.Στα 30 χλμ θα ήταν ακόμη καλύτερα λέω εγω, μηδενικές πιθανότητες ατυχημάτων και τραυματισμών.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μη 'κολλάτε' στην ταχύτητα ως απόλυτο νούμερο. Προφανώς τα 180 ή 200 ακούγονται (και είναι) αρκετά, αλλά η παρατήρηση μου ήταν ότι με ένα δυνατό αυτοκίνητο θα πας γρηγορότερα παντού. Στον επαρχιακό που με το 1,5 θα πήγαινες με 100 με το δίλιτρο θα πας με 120. Όχι γιατί θέλεις να τρέξεις, αλλά γιατί θα σου δίνει την ίδια ακριβώς αίσθηση που σου δίνει το 1.5 όταν πάει με 100!
Όσο για τους αυτοκινητόδρομους, κάθε αυτοκίνητο έχει μια ιδανική ταχύτητα ταξιδιού, την χρυσή τομή δηλαδή ταχύτητας και άνετου ταξιδιού, χωρίς ζόρισμα του κινητήρα και χωρίς υπερβολικό θόρυβο. Στο 1.5 QQ για παράδειγμα, αυτή είναι γύρω στα 150, όπου ο κινητήρας με 6ή είναι γύρω στις 3000σαλ. Παραπάνω αυξάνει ο θορυβος (κινητήρα και αεροδυναμικός), ενώ χαμηλότερα νιώθεις ότι πηγαίνεις σχετικά αργά. Προφανώς σε ένα δυνατότερο και πιο ποιοτικό αυτοκίνητο όπως η Χ1, η ταχύτητα αυτή είναι μεγαλύτερη. Απλά εκεί μετά μπαίνει η λογική τις περισσότερες φορές και φροντίζεις να πας με πιο λογικές ταχύτητες.
-
Καλησπέρα σε όλους και απολογούμαι που έχω κυριολεκτικά εξαφανιστεί! Έχω πέσει με τα μούτρα στο Χ1 φόρουμ και έχω χαθεί απο εδώ.
Τέλος πάντων, στο θέμα που συζητάτε, η άποψή μου είναι η εξής. Ποτέ δεν κάνουμε ταρζανιές με συνεπιβάτη. Πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, τα αγγελούδια μας. Όταν είμαστε μόνοι μας, ας κάνουμε ότι τρέλα θέλουμε. Όσο το ζυγίζει ο καθένας μας δηλ. Εγώ έχω πιάσει άπειρες φορές τελική με ότι αμάξι κ να είχα. Μέχρι που έγινα πατέρας! Μετά, το μαγικό πατρικό φίλτρο δεν με αφήνει να κάνω χαζομάρες μεγάλης κλίμακας. Τρέχω καθημερινά με τη Χ1 μου, αλλα εντός ορίων. Τον Emperor τον καταλαβαίνω απολύτως. Το έκανε, το χάρηκε εκείνη τη στιγμή, αλλα ήδη είμαι σίγουρος οτι το έχει μετανιώσει. Οπότε ας ξεκολλήσουμε με αυτό. Επίσης είμαι 100% βέβαιος οτι άν γίνει η στραβή με πάνω απο 150 χλμ/ώρα, ότι αυτοκίνητο και άν οδηγείς, τα κρίσιμα δευτερόλεπτα μέχρι να αντιδράσεις θα σου στοιχίσουν πολύ ακριβά. Μετά ποντάρεις σε ποιότητα οχήματος, αερόσακους κλπ καλούδια. Κάθε μέρα διαβάζω για οικογένειες που ξεκληρίστηκαν!!! Δεν αξίζει... Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση λοιπόν φιλαράκια μου! -
Τα φωτα σας,
φιλος εχει BMW X1 sDrive 18i manual και παραπονιεται για το εξης,
σε διασταυρωσεις οπου κοβεις προληπτικα για να δεις αν ερχεται κανεις
πας να φυγεις μετα και αν δε κατεβασεις ταχυτητα (2->1) το αμαξι σβηνει,
το δοκιμασα και εγω και οντως ειναι ετσι, μου εσβησε στη μεση της διασταυρωσης,
το φαινομενο ειναι λιγοτερο εντονο στη ρυθμιση σπορ. (Δε ξερω αν φταιει το starτ stop)
το ειπαμε στο σπανο και δεν εντοπισε τπτ.Βασικα σε ολες τις διαδρομες και σε ανωφεριες οταν πεφτουν οι στροφες πρεπει να εισαι μια ταχυτητα κατω λες και οδηγεις ατμοσφαιρικο 1200αρι. το εχει εντοπισει κανεις?
-
Λογικό μου ακούγεται! Το αυτοκίνητο δεν έχει αρκετή ροπή τόσο χαμηλά και σβήνει. Απλά πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα.
-
Ισως πρεπει να παιξει λιγο με τον συμπλεκτη, εγω σπανιως χρειαζεται να βαλω 1η κι εχει τυχει στις αρχες να θεωρω οτι χρειαζεται αλλα να μπαινει δυσκολα οποτε μετα το εμαθα.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Τα φωτα σας,φιλος εχει BMW X1 sDrive 18i manual και παραπονιεται για το εξης,
σε διασταυρωσεις οπου κοβεις προληπτικα για να δεις αν ερχεται κανεις
πας να φυγεις μετα και αν δε κατεβασεις ταχυτητα (2->1) το αμαξι σβηνει,
το δοκιμασα και εγω και οντως ειναι ετσι, μου εσβησε στη μεση της διασταυρωσης,
το φαινομενο ειναι λιγοτερο εντονο στη ρυθμιση σπορ. (Δε ξερω αν φταιει το starτ stop)
το ειπαμε στο σπανο και δεν εντοπισε τπτ.Βασικα σε ολες τις διαδρομες και σε ανωφεριες οταν πεφτουν οι στροφες πρεπει να εισαι μια ταχυτητα κατω λες και οδηγεις ατμοσφαιρικο 1200αρι. το εχει εντοπισει κανεις?
Νορμαλ ειναι λογω μικρης ροπης για το βαρος (δεν τουρμπιζει κατω απο τις 1100 στροφες) και λιγο ασταθειας του 3κυλινδρου. Θελει λιγο περισσοτερο προσοχη αυτη η εκδοση σε αυτες τις περιπτωσεις.
-
ειναι εκνευριστικο εως επικινδυνο,
ρε ρολαρισμα να κατεβαζω πρωτη σε συγχρονο αυτοκινητο?σε μερικη ανηφορα με τριτη πηγα να μεινω επιτοπου
-
Σύγχρονο αυτοκίνητο, εν κινήσει -έστω με 5χαω- που να σβήνει με 2α, δεν στέκει, κάτι δεν πάει καλά. Εκτός και αν μιλάμε για ανωφέρεια 10-15%, οπότε εκεί ναι, λογικό να μην μπορεί να τραβήξει. Εδώ δεν μου το κάνει αυτό το Fiesta, φορτωμένο με όλους μας, και με 3η σχέση, προφανώς δεν τραβάει στρωτά και κάνει ένα μικρό λόξυγκα, αλλά συνεχίζει κανονικότατα....
-
Κάθε αυτοκίνητο έχει τις ιδιαιτερότητές του και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Εκτός από θέμα ροπής κινητήρα είναι και θέμα σφονδύλου και κλιμάκωσης.
-
ειναι εκνευριστικο εως επικινδυνο,
ρε ρολαρισμα να κατεβαζω πρωτη σε συγχρονο αυτοκινητο?σε μερικη ανηφορα με τριτη πηγα να μεινω επιτοπου
Απο ενα σημειο και κατω ειναι κουφιο. Ειναι φυσιολογικο. Συμπλεκταρεις ή κατεβαζεις αν δε πιανει χαμηλα
+1 στον Δια -
παιδια λεμε σε απολυτα επιπεδο εδαφος στο κλασικο τσεκαριμα της διασταυρωσης, αμα δε βαλεις πρωτη κινδινευσεις να μεινει σβηστος στη μεση του δρομου, και οταν παει να σου σβησει οσο γκαζι και να πατησεις σε γραφει,
στο σπορ ειναι καλυτερα τα πραγματα σαφως, και λογικα το start-stop δε παιζει ρολο σε ολο αυτο
-
Φυσιολογικό μου φαινεται κ μένα. Αν έχεις σχεδόν σταματησει πρέπει να βάλεις πρώτη. Βέβαια κάθε αμάξι έχει τα δικά του!
Ασχετο: θα έχετε παρατηρήσει ότι στο αυτόματο, από στάση είτε επιλέγοντας το D είτε το R το αμάξι κινείται χωρίς καθόλου γκαζι. Μεγάλη ευκολία κ για το παρκάρισμα αυτό, αφού πατάς μόνο φρένο, κ για σταμάτα ξεκίνα σε κίνηση...
-
παιδια λεμε σε απολυτα επιπεδο εδαφος στο κλασικο τσεκαριμα της διασταυρωσης, αμα δε βαλεις πρωτη κινδινευσεις να μεινει σβηστος στη μεση του δρομου, και οταν παει να σου σβησει οσο γκαζι και να πατησεις σε γραφει,στο σπορ ειναι καλυτερα τα πραγματα σαφως, και λογικα το start-stop δε παιζει ρολο σε ολο αυτο
Όπως είπα, είναι λογικό και φυσιολογικό και χειροτερεύει από το ηλεκτρονικό γκάζι (για αυτό και βελτιώνεται κάπως στο sport πρόγραμμα). Πολύ απλά ο κινητήρας δεν έχει την ροπή (σε συνδυασμό με το βάρος του στροφάλου - λογικά διπλής μάζας - και την κλιμάκωση του κιβωτίου) για να κινήσει το αυτοκίνητο με τόσο μικρή ταχύτητα και 2α στο κιβώτιο. Και το Kuga θέλει πολύ συχνά 1η ταχύτητα (ελέω βάρους και κινητήρα), σε δρόμους και περιπτώσεις που με άλλο αυτοκίνητο ανέβαινα με 2α.
Ασχετο: θα έχετε παρατηρήσει ότι στο αυτόματο, από στάση είτε επιλέγοντας το D είτε το R το αμάξι κινείται χωρίς καθόλου γκαζι. Μεγάλη ευκολία κ για το παρκάρισμα αυτό, αφού πατάς μόνο φρένο, κ για σταμάτα ξεκίνα σε κίνηση...
Εγγενής λειτουργία των αυτόματων κιβωτίων με μετατροπέα ροπής (τα 2πλου συμπλέκτη δεν το κάνουν αυτό), αφού το 'πατινάρισμα' είναι ο τρόπος λειτουργίας του μετατροπέα ροπής (στρόβιλοι που κολυμπάνε σε λάδι). Εξαιρετικά χρήσιμο σε ανηφόρες, παρκάρισμα και κίνηση εκτός δρόμου!
BMW X1 2016