-
Καλοτάξιδο!
Πες μας εντυπώσεις Όταν βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα! -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Καλοτάξιδο!
Πες μας εντυπώσεις Όταν βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα!Σε ευχαριστω θα γραψω σας γραψω εννοειται
-
Πολύ καλό αυτοκίνητο. Καλά και ασφαλή ταξίδια!
Nokia 730 & Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολύ καλό αυτοκίνητο. Καλά και ασφαλή ταξίδια!Nokia 730 & Tapatalk
Σε ευχαριστω πολυ
-
Οδηγώ στο εξωτερικό Λεξους CT / RX ...καλά αυτοκίνητα, άνετα στο δρόμο αλλά βάρκες βρε παιδί μου... Ομως για τη χρήση που το θες σε αυτοκινητόδρομο μάλλον καλή επιλογή πρέπει να είναι.
-
Καλοτάξιδο! Περιμένουμε εντυπώσεις
-
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
Καλοτάξιδο! Περιμένουμε εντυπώσειςΣε ευχαριστω πολυ
Οδηγώ στο εξωτερικό Λεξους CT / RX ...καλά αυτοκίνητα, άνετα στο δρόμο αλλά βάρκες βρε παιδί μου... Ομως για τη χρήση που το θες σε αυτοκινητόδρομο μάλλον καλή επιλογή πρέπει να είναι.
Σε περιπου μια εβδομαδα χρησης(4000 χιλιομετρα) του αυτοκινητου μπορω να δηλωσω οτι οι μεχρι τωρα εντυπωσεις μου ειναι θετικες...οντως το μεγεθος του αμαξωματος ειναι κατι που θα με προβληματιζε αν η χρηση του ηταν εντος πολης...απο εκει και περα ειναι ενα πολυ ανετο,ταξιδιαριαρικο,δυνατο(η ιποοδυναμη του ξεχωριζει με την πρωτη γκαζια) και πολυτελες αυτοκινητο που μπορει να ικανοποιησει ακομα και πολυ απαιτητικους οδηγους...καποια μειονεκτηματα του ισως ειναι η αυξημενη καταναλωση 10,3lt/100 σε σχεση με το μικτο 6lt/100 που δηλωνει ο κατασκευαστης (ισως ειναι αρχη ακομα ομως για ασφαλη συμπερασματα) και οτι ο χωρος αποσκευων θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερος για ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο...σε γενικες γραμμες ομως ειμαι ηδη παρα πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου
-
Κλεινοντας πλεον 15 μερες χρησης του αυτοκινητου και περιπου 6500 χιλιομετρα σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι αυτα που ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ μου ισχυουν με τα μεχρι στιγμης δεδομενα βλεποντας σιγα σιγα την καταναλωση να καταιβαινει (8.9lt/100) κατι θετικο.
Το προηγουμενο ποστ: Σε περιπου μια εβδομαδα χρησης(4000 χιλιομετρα) του αυτοκινητου μπορω να δηλωσω οτι οι μεχρι τωρα εντυπωσεις μου ειναι θετικες...οντως το μεγεθος του αμαξωματος ειναι κατι που θα με προβληματιζε αν η χρηση του ηταν εντος πολης...απο εκει και περα ειναι ενα πολυ ανετο,ταξιδιαριαρικο,δυνατο(η ιποοδυναμη του ξεχωριζει με την πρωτη γκαζια) και πολυτελες αυτοκινητο που μπορει να ικανοποιησει ακομα και πολυ απαιτητικους οδηγους...καποια μειονεκτηματα του ισως ειναι η αυξημενη καταναλωση 10,3lt/100 σε σχεση με το μικτο 6lt/100 που δηλωνει ο κατασκευαστης (ισως ειναι αρχη ακομα ομως για ασφαλη συμπερασματα) και οτι ο χωρος αποσκευων θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερος για ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο...σε γενικες γραμμες ομως ειμαι ηδη παρα πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου
-
Εταιρικό αυτοκίνητο. Το καλυτερο αυτοκίνητο παντα! Στα rxd σου οτι και μα γίνει
-
Ο χρήστης nicktheol έγραψε:
Κλεινοντας πλεον 15 μερες χρησης του αυτοκινητου και περιπου 6500 χιλιομετρα σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι αυτα που ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ μου ισχυουν με τα μεχρι στιγμης δεδομενα βλεποντας σιγα σιγα την καταναλωση να καταιβαινει (8.9lt/100) κατι θετικο.Το προηγουμενο ποστ: Σε περιπου μια εβδομαδα χρησης(4000 χιλιομετρα) του αυτοκινητου μπορω να δηλωσω οτι οι μεχρι τωρα εντυπωσεις μου ειναι θετικες...οντως το μεγεθος του αμαξωματος ειναι κατι που θα με προβληματιζε αν η χρηση του ηταν εντος πολης...απο εκει και περα ειναι ενα πολυ ανετο,ταξιδιαριαρικο,δυνατο(η ιποοδυναμη του ξεχωριζει με την πρωτη γκαζια) και πολυτελες αυτοκινητο που μπορει να ικανοποιησει ακομα και πολυ απαιτητικους οδηγους...καποια μειονεκτηματα του ισως ειναι η αυξημενη καταναλωση 10,3lt/100 σε σχεση με το μικτο 6lt/100 που δηλωνει ο κατασκευαστης (ισως ειναι αρχη ακομα ομως για ασφαλη συμπερασματα) και οτι ο χωρος αποσκευων θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερος για ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο...σε γενικες γραμμες ομως ειμαι ηδη παρα πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου
Τι έγινε τη 2η εβδομάδα; Μόνο 2500 χιλιόμετρα; Ψιλό λουφάρουμε;;; :
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εταιρικό αυτοκίνητο. Το καλυτερο αυτοκίνητο παντα! Στα rxd σου οτι και μα γίνειχαχαχα οντως
Κλεινοντας πλεον 15 μερες χρησης του αυτοκινητου και περιπου 6500 χιλιομετρα σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι αυτα που ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ μου ισχυουν με τα μεχρι στιγμης δεδομενα βλεποντας σιγα σιγα την καταναλωση να καταιβαινει (8.9lt/100) κατι θετικο.
Τι έγινε τη 2η εβδομάδα; Μόνο 2500 χιλιόμετρα; Ψιλό λουφάρουμε;;; :
χαχαχα πραγματικα φετος ειμαι ολη μερα στον δρομο..μην σου τυχει
-
Μαουνα και οχι ιδιαιτερα ομορφο εξωτερικα αλλα εσωτερικα ειναι πολυ ωραιο και εχει και αρκετη ιπποδυναμη (για το βαρος και το μεγεθος δεν ξερω ποσο καλα παει αλλα 342 αλογα ειναι αυτα).
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μαουνα και οχι ιδιαιτερα ομορφο εξωτερικα αλλα εσωτερικα ειναι πολυ ωραιο και εχει και αρκετη ιπποδυναμη (για το βαρος και το μεγεθος δεν ξερω ποσο καλα παει αλλα 342 αλογα ειναι αυτα).εξωτερικα συμφωνω και εγω στο οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ομορφο αλλα ηταν πολυ καλη επιλογη γιατι ειναι αυτοκινητο αλλης κατηγοριας(σε σχεση με τις αλλες επιλογες που ειχα)...κατα τα αλλα το γκαζι του ειναι ικανοποιητικο δεν μπορεις να πεις οτι εχει τρομακτικη υποδυναμη αλλα κανεις πολυ ανετο ταξιδι
-
Δεν ανοίγω νέο θέμα μιας και υπάρχει ήδη αυτό.
Τον Ιούνιο αλλάζω το εταιρικό αυτοκίνητο μετά από 4 χρόνια με το QQ 1.5 diesel και λίγο πάνω από 100.000κμ.
Αρχικά τα δεδομένα της εταιρικής car policy:
-
Απαγορεύονται τα SUV & cabrio.
-
Μόνη δυνατότητα επιλογής Diesel.
-
Λόγω προφανώς εξαιρετικής συμφωνίας στην Αμερική (μητρική εταιρεία) και του dieselgate (θα έχουν πετύχει τιμές χώμα) η πολιτική είναι global και οι επιλογές είναι μόνο από το VW group (Audi,VW,Skoda -όχι Seat γιατί μάλλον δεν είναι παρούσα σε πολλές χώρες). Μετά από διαμαρτυρίες κυρίως από κάποιες μεγάλες χώρες πρόσθεσαν και την BMW.
3)Προσωπικό δεδομένο -δεν θελω ΛΤΠΦ πάνω από 20Κ€.Επισης δεν μας νοιάζει καθόλου κατανάλωση .
4)βασικά θελω με σειρά προτεραιότητας - επιδόσεις, εσωτερικό περιβάλλον μιας και αρκετός χρόνος της ημέρας είναι στο αυτοκίνητο, αυτόματο κιβώτιο και σχετικά καλοί χώροι.
Με αυτά τα δεδομένα έχω καταλήξει στα κάτωθι διαθεσιμα μοντέλα στην Ελληνική αγορά ( χωρίς σειρά)
-
Audi A3 1.6 DSG diesel 4d/5d-αρνητικό ότι αλλάζει μοντέλο αλλά δεν ξέρω ποτε και μάλλον το νέο δεν το προλαβαίνω για Ιούνιο-Ιούλιο.
-
Νέο Golf 2.0 DSG diesel- θετικά επιδόσεις και φρέσκο εσωτερικό
-
Νέο VW Passat 1.6 DSG Executive- θετικός ο πλήρης εξοπλισμός συν το αυτόματο κιβώτιο που είναι κάτω από 20Κ€ ενώ το Superb με ίδιο εξοπλισμό έχει παραπάνω ( πώς το κατάφεραν αυτό);Για το λόγο αυτό αποκλείστηκε το Superb.
-
Νέα Skoda Octavia - και αυτό σαν το Α3 ξέρω ότι αλλάζει μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβει να έρθει Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο.
-
Νέα BMW 116d auto- μου αρέσει από μεσα αλλά δεν ξέρω τι πακέτα μπαίνουν για εταιρικά για να γίνει πιο όμορφη και από έξω χωρίς να πάει πάνω από 20Κ€ ΛΤΠΦ.
Θα κανονιστεί εκτενές test drive με VW για Passat/Golf και ΒΜW για την 116d ώστε να καταλήξω.
Αν έχω ξεχάσει κάποιο μοντέλο ή οποιος μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή με αυτά τα δεδομένα καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις.
-
-
Από αυτά που προτείνεις,θα ξεχώριζα Golf και Bmw 1 (με τη διαφορά οτι στην 116d δεν θα έχεις τις επιδόσεις,αλλά το εσωτερικό προσωπικά κι εμένα μου αρέσει πιο πολύ σε σχέση με το Golf)
-
Θα έχει επιδόσεις με τα άλλα τα 1600άρια diesel;
-
Και εγώ, αν και αντιπαθώ το γκρούπ, το Golf θα ψηφίσω, πιστεύω ότι δεν μπορεί να συγκριεθεί με τα υπόλοιπα τόσο σε επιδόσεις όσο και σε 'φρεσκάδα'. Εαν το Golf βγαίνει κάτω από 20.000 ΛΤΠΦ, ούτε που θα κοίταζα τα υπόλοιπα!
-
Αυτονόητο, Φάνη...
-
Μεταξύ όλων όσων αναφέρθηκαν, σαφέστατα η καλύτερη επιλογή, εφόσον μάλιστα οι επιδόσεις έχουν βαρύνουσα σημασία, είναι το δίλιτρο Golf DSG. Όλα τα άλλα είναι πολύ πιο κάτω σε επιδόσεις. Και επιπλέον έχει ένα από τα πιο ωραία εσωτερικά με πολύ φρέσκια αισθητική (προσωπική άποψη).
Εκτός αν έρθει το νέο Octavia με 2.0 DSG. Δείχνει πολύ καλοσχεδιασμένο μέσα και έξω.
Γενικά το να συγκρίνεις 1.6TDi με 2.0TDi δεν έχει νόημα. Παρασάγγας δυνατότερος ο δίλιτρος (είχα 1.6 TDi δικό μου και για μια εβδομάδα νοικιασμένο 2.0 TDi).
-
Οντως είμαι πιο κοντά στο να απορρίψω όλα τα 1.6αρια.
Ευελπιστώ κι εγώ μέχρι Ιούλιο να έχει έρθει είτε το νέο Octavia 2.0tdi είτε το νέο Α3 2.0 Tdi και να μπουν τελευταία στιγμή στην εξίσωση.Σκέψη της στιγμής που θα προχωρήσει ή όχι ανάλογα με τα test drive αν μπορέσω να βάλω και την 118d (2.0 diesel 150ps) ως top επιλογή πληρώνοντας γύρω στα 400€ παραπάνω από όλα τα υπόλοιπα το χρόνο φόρο....
Εταιρικο Αυτοκινητο