-
@xenos said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Η μετάβαση στην 1η μη διαβασμένη δημοσίευση ακόμα δεν παίζει;
Δεν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπο υλοποίησής της.
-
Ενημερώνουμε ότι το Θέμα "Περί Η/Υ" (https://forum.4troxoi.gr/topic/79220/node-79220/11640) κλειδώθηκε προσωρινά για τεχνικούς λόγους και θα επανέλθει εντός ωρών. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.
-
Αν έχω καταλάβει καλά το φόρουμ δεν υποστηρίζει προσωπικά μηνύματα. Γιατί συμβαίνει αυτό;; Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη λειτουργία από το live chat.
-
Ουσιαστικά το live chat με μέλη (ή με ομάδα μελών) είναι το ίδιο με τα προσωπικά μηνύματα, ίδια λειτουργικότητα έχει, κρατάει ιστορικό κλπ.
-
@aea4tf said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Ενημερώνουμε ότι το Θέμα "Περί Η/Υ" (https://forum.4troxoi.gr/topic/79220/node-79220/11640) κλειδώθηκε προσωρινά για τεχνικούς λόγους και θα επανέλθει εντός ωρών. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.
Επειδή ήμουν ο τελευταίος που πόσταρε πριν κλειδωθεί το νήμα, αναρωτιόμουν αν έγραψα κάτι μη πρέπον...
-
Σωστά σκέφτεσαι......έχεις δίκιο
-
@antoniokon said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Επειδή ήμουν ο τελευταίος που πόσταρε πριν κλειδωθεί το νήμα, αναρωτιόμουν αν έγραψα κάτι μη πρέπον...
Όχι βέβαια. Απλά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (όπου η τελευταία δημοσίευση δεν εμφανίζεται) παρουσιάστηκε σε αυτό το Θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά την δική σας δημοσίευση υπήρξε και άλλη η οποία όμως δεν εμφανίζεται. Για αυτό κλειδώθηκε το Θέμα, ώστε να το δούνε οι τεχνικοί και να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε Θέμα, απλά συνέβη σε αυτό. Δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων σας ή των υπολοίπων συνομιλητών. Αν ήταν πρόβλημα με το περιεχόμενο κάποιας δημοσίευσης, θα είχε γίνει η σχετική παρέμβαση εκ μέρους μας. Το θέμα όμως όμως είναι καθαρά τεχνικής φύσης. Θα το ξεκλειδώσουμε μόλις επιλυθεί το πρόβλημα.
@lap said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
στά σκέφτεσαι......έχεις δίκιο
Όχι δεν έχει δίκιο, και μην επεμβαίνετε χωρίς να γνωρίζετε παρακαλώ, σε θέματα που δεν σας αφορούν.
-
Χιούμορ έκανα αγαπητέ.
Αν δείτε το τελευταίο σχόλιο του μέλους ήταν ένα ανέκδοτο που έλεγε πως όλοι έχουν δίκιο.
Δεν θέλω να επέμβω στην εργασία σας.
Λογοπαίγνιο ήταν.
Οπότε και εσείς ......δίκιο έχετε
-
Αυτό με την μη εμφάνιση τελευταιας δημοσίευσης το έχω δει όχι μόνο στο topic που λέτε,αλλά και σε άλλες δημοσιεύσεις.
Π.χ. στο θέμα του Honda HR-V υπάρχει μια δημοσίευση μου με βίντεο πριν 17h κι έκανα μια αλλη πριν 8h,που δείχνει ότι έγινε,αλλά δεν εμφανίζεται. -
Εγώ το βλέπω συνέχεια. Μόνο χθες το είδα σε αρκετά θέματα. Στην κεντρική σελίδα φαινόντουσαν ότι υπήρχαν νέες δημοσιεύσεις (έβλεπα την αρχή της δημοσίευσης και το όνομα του μέλους που πόσταρε) και μέσα στα θέματα δεν υπήρχαν.
Έχω την υποψία ότι γίνεται μόνο στις παραθέσεις.
-
Δική μου ήταν η τελευταία ανάρτηση που δεν εμφανίζεται.
Δεν ήταν παράθεση, οπότε δεν το κάνει μόνο σε παραθέσεις. -
@storm said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Εγώ το βλέπω συνέχεια. Μόνο χθες το είδα σε αρκετά θέματα. Στην κεντρική σελίδα φαινόντουσαν ότι υπήρχαν νέες δημοσιεύσεις (έβλεπα την αρχή της δημοσίευσης και το όνομα του μέλους που πόσταρε) και μέσα στα θέματα δεν υπήρχαν.
Έχω την υποψία ότι γίνεται μόνο στις παραθέσεις.
Κυρίως στις παραθέσεις, αλλά όχι μόνον, όπως λέει και ο χρήστης katafraktos17. Για αυτό το ψάχνουμε. Το Θέμα θα ξεκλειδωθεί το συντομότερο δυνατόν, μας πήρε περισσότερο από όσο υπολογίζαμε.
-
Επειδή υπήρξε η ένσταση από τον χρήστη Lap, σχετικά με το δικαίωμα στην λήθη στο internet, αλλά και πρόσφατα αιτήματα για διαγραφή λογαριασμών, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα δοθεί δικαίωμα για επεξεργασία παλιών δημοσιεύσεων στους χρήστες (ώστε να μην αλλοιωθεί η ροή της συζήτησης), αλλά θα μπορούν οι χρήστες να αιτούνται την διαγραφή του λογαριασμού τους και του περιεχομένου του. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην διαγράφονται δημοσιεύσεις που ίσως έχουν και νομικό ενδιαφέρον.
-
θα μπορούν οι χρήστες να αιτούνται την διαγραφή του λογαριασμού τους και του περιεχομένου του. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην διαγράφονται δημοσιεύσεις που ίσως έχουν και νομικό ενδιαφέρον.
Μα έτσι και αλλιώς οι δημοσιεύσεις δεν διαγράφονται οριστικά και μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει στο ιστορικό τους. Για παράδειγμα στο νήμα https://forum.4troxoi.gr/topic/91169/node-91169/3052?page=153 στην δημοσίευση που έγινε στις Sep 13, 2021, 8:52 AM ένατη δημοσίευση από το τέλος μπορεί οποιοσδήποτε πατώντας στο edit history να δεί την αρχική.
Νομίζω ότι είναι περιττό λοιπόν κάτι τέτοιο..
-
@mastoras78 said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
θα μπορούν οι χρήστες να αιτούνται την διαγραφή του λογαριασμού τους και του περιεχομένου του. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην διαγράφονται δημοσιεύσεις που ίσως έχουν και νομικό ενδιαφέρον.
Μα έτσι και αλλιώς οι δημοσιεύσεις δεν διαγράφονται οριστικά και μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει στο ιστορικό τους. Για παράδειγμα στο νήμα https://forum.4troxoi.gr/topic/91169/node-91169/3052?page=153 στην δημοσίευση που έγινε στις Sep 13, 2021, 8:52 AM ένατη δημοσίευση από το τέλος μπορεί οποιοσδήποτε πατώντας στο edit history να δεί την αρχική.
Νομίζω ότι είναι περιττό λοιπόν κάτι τέτοιο..
Θα αλλάξει κι αυτό. Τα προβλήματα μιας νέας πλατφόρμας.
-
Ωπ, έγινε αναφορά στο ονομα μου..
Ναι η αναφορά στο δικαίωμα αυτό πηγάζει από το δικαίωμα του χρήστη ως μέλος πολίτης της ΕΕ και των δικαιωμάτων των περιεχομένων που αυτός παράγει σε ιντερνετικές πλατφόρμες.
Οπότε μιας και το πιάνουμε αυτό το θέμα θέλω να ρωτήσω:
1 Οταν λέτε περιεχόμενο εννοείται τις δημοσιεύσεις; Ποστς;
2. Υπάρχει περιπτωση να αρνηθείτε να διαγράψετε περιεχόμενο (στην περίπτωση που αυτό όντως είναι τα ποστς)Την δεύτερη ερώτηση την κάνω διότι ο τρόπος που το αναφέρετε αφήνει κενό στην ερμηνεία ότι εσείς θα κρίνετε τι θα διαγραφεί και τι όχι.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι ιντερνετικές πλατφόρμες με βάση είτε λειτουργία στην ΕΕ, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει ο ίδιος τα δεδομένα και στοιχεία των δημοσιεύσεων που παράγει, ανεξάρτητα για το αν χαλάει η ροή της όποιας ιντερνετικης συζήτησης. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πλατφόρμες οπως η φειςμπουκ, η ρεντιτ, το ινσταγκραμ κτλ. Τεράστιες παγκόσμιες πλατφόρμες που όμως ακολουθούν την ευρωπαϊκή οδηγία και νομοθεσία στα περιεχόμενα που παράγονται στις χώρες μέλη αυτής.
Δηλαδή για τον πρόσφατο νόμο περί προσωπικών δεδομένων στο ιντερνετ η ροή της συζήτησης είναι υποδεέστερη από το ατομικό δικαίωμα του χρήστη ως προς τον έλεγχο από τον ίδιο του περιεχόμενου που παράγει ή επεξεργάζεται ή διαγράφει.
-
Με λίγα λόγια θα μπορείτε να διαγράψετε το σύνολο των δημοσιεύσεών σας ή και μέρος αυτών, κατόπιν αιτήσεώς σας στους Διαχειριστές. Ο έλεγχος που εξασκούμε έχει να κάνει με νομικούς λόγους, σε περίπτωση που υπάρχει αντίστοιχη επίπτωση των γραφομένων σας. Δεν μιλάω για τα δικά σας γραφόμενα προσωπικά, φυσικά Lap, αλλά γενικά,
-
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση.
Υ.γ επανήλθαν και τα emoticons.
Υ.γ έχω και άλλες ερωτησεις. Μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό και σας ζητώ συγνωμη αν υπεραναλύω το θέμα αλλά θα ήταν καλό να γνωρίζουμε με ακρίβεια τους κανόνες του φόρουμ.
1Υπάρχει κάποιο χρονικό οριο μέχρι την διαγραφή της δημοσιεύσεων εφόσον σας ζητηθεί;
2 Ποιος θα κάνει τον νομικό έλεγχο των δημοσιεύσεων μας; Δηλαδή αυτός ο έλεγχος θα γίνει από κάποιον νομικό και σε τι χρονικό διάστημα θα φερει εις πέρας τον έλεγχο ;
3 Ποιο θα είναι το νομικό κριτήριο μη διαγραφής. Παραβίαση των κανόνων του φόρουμ και καταγγελία από άλλο μέλος για νομική χρήση των δημοσιεύσεων;Σας τα ρωτώ αυτά διότι ο σχετικός νόμος δίνει και συγκεκριμένο χρονικό όριο για την τέλεση της διαγραφής των δεδομένων.
Και πάλι ζητώ συγνώμη για τις απορίες μου αλλά όπως είπα τις θεωρώ αναγκαίες για να γνωρίζουμε όλοι τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας σας.
-
Τα Emoticons ήταν ύποπτα για τα προβλήματα, αλλά τελικά δεν έφταιγαν αυτά, οπότε τα επαναφέραμε.
-
@lap said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Υ.γ έχω και άλλες ερωτησεις. Μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό και σας ζητώ συγνωμη αν υπεραναλύω το θέμα αλλά θα ήταν καλό να γνωρίζουμε με ακρίβεια τους κανόνες του φόρουμ.
1Υπάρχει κάποιο χρονικό οριο μέχρι την διαγραφή της δημοσιεύσεων εφόσον σας ζητηθεί;
2 Ποιος θα κάνει τον νομικό έλεγχο των δημοσιεύσεων μας; Δηλαδή αυτός ο έλεγχος θα γίνει από κάποιον νομικό και σε τι χρονικό διάστημα θα φερει εις πέρας τον έλεγχο ;
3 Ποιο θα είναι το νομικό κριτήριο μη διαγραφής. Παραβίαση των κανόνων του φόρουμ και καταγγελία από άλλο μέλος για νομική χρήση των δημοσιεύσεων;
Σας τα ρωτώ αυτά διότι ο σχετικός νόμος δίνει και συγκεκριμένο χρονικό όριο για την τέλεση της διαγραφής των δεδομένων.
Και πάλι ζητώ συγνώμη για τις απορίες μου αλλά όπως είπα τις θεωρώ αναγκαίες για να γνωρίζουμε όλοι τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας σας.Καλησπέρα σας,
Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι δεν είναι τίποτα κουραστικό. Η δουλειά μας είναι να σας εξυπηρετούμε.
Σε απάντηση των ερωτήσεών σας, εφαρμόζουμε τις κείμενες διατάξεις των Νόμων. Συγκεκριμένα:- Δεν υπάρχει χρονικό όριο, μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή οποιασδήποτε δημοσίευσής σας.
- Αν θεωρηθεί από την Διαχείρισης ότι υπάρχει νομικό ενδιαφέρον, ο έλεγχος ανατίθεται στους νομικούς συμβούλους του Ομίλου. Για να σας καθησυχάσω πάντως, πρέπει να είναι κάτι πολύ "βαρύ" (π.χ. απειλή για βία) για να προβούμε σε τέτοια βήματα.
- Μπορεί να υπάρξει δημόσια διαγραφή (γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα θέλαμε να φιλοξενούμε τέτοιο περιεχόμενο), αλλά θα κρατούνταν αντίγραφα σε αυτήν την περίπτωση για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Γενικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι περιπτώσεις που αναφέρω παραπάνω είναι απειροελάχιστες και δεν αφορούν την συντριπτική πλειονότητα των δημοσιεύσεων. Ακόμα και μια διαδικτυακή διαμάχη μπορεί να επιλυθεί με μια συγγνώμη, ή ένα ban, στην χειρότερη περίπτωση, χωρίς να φτάσουμε σε άλλα μέτρα. Τα περαιτέρω μέτρα αφορούν μόνον πολύ ακραίες περιπτώσεις, που εμφανίζονται σπανιότατα.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]