-
@w202-amg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το κράτος μεριμνει να τα αρπάξει σε κάθε ενδεχόμενο. Μου φαίνεται παρανοϊκό. Τα προσωπικά σου έξοδα δεν δημιουργούν θέμα φορολόγησης βάση τεκμαρτού αλλά το νοικιασμένο αμάξι σου αλλάζει τα φώτα? Κάνω λάθος?
Υπάρχει μια λογική πίσω από αυτό. Το αυτοκίνητο είναι μια παροχή σε είδος αντί μισθού. Το κράτος, πάνω από ένα όριο λτπφ, θέλει να φορολογήσει αυτήν την παροχή, όπως τους μισθούς. Τουλάχιστον με τα φεβ, Bev, είναι αφορολόγητοι μέχρι το 40 λτπφ. Σε θερμικά το όριο είναι πολύ χαμηλότερο νομίζω.
-
Ε άρα καλύτερα το δικό σου ιχ?
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το κράτος μεριμνει να τα αρπάξει σε κάθε ενδεχόμενο. Μου φαίνεται παρανοϊκό. Τα προσωπικά σου έξοδα δεν δημιουργούν θέμα φορολόγησης βάση τεκμαρτού αλλά το νοικιασμένο αμάξι σου αλλάζει τα φώτα? Κάνω λάθος?
Υπάρχει μια λογική πίσω από αυτό. Το αυτοκίνητο είναι μια παροχή σε είδος αντί μισθού. Το κράτος, πάνω από ένα όριο λτπφ, θέλει να φορολογήσει αυτήν την παροχή, όπως τους μισθούς. Τουλάχιστον με τα φεβ, Bev, είναι αφορολόγητοι μέχρι το 40 λτπφ. Σε θερμικά το όριο είναι πολύ χαμηλότερο νομίζω.
Για τα θερμικά είναι 20000€, αλλά δεν είναι πάντα παροχή αντί μισθού. Αυτό ισχύει για στέγη λογιστηρίων κλπ. Εγώ πχ κάνω πάνω από 30000χλμ το χρόνο αποκλειστικά για τη δουλειά , οπότε ….
-
Ε άρα καλύτερα το δικό σου ιχ?
Απλά θα συμβούλευα τους υποψήφιους χρήστες να στραφούν είτε σε αμιγώς ηλεκτρικά ( αν μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά), ή σε συμβατικά έστω και χαμηλότερης κατηγοριας
-
Πιο απλό και ... ωφέλιμο δεν είναι να σου δώσουν καύσιμα να ξεμπερδευεις? Πονοκέφαλος
-
Πιο απλό και ... ωφέλιμο δεν είναι να σου δώσουν καύσιμα να ξεμπερδευεις? Πονοκέφαλος
Όντως είναι μεγάλος πονοκέφαλος, αλλά τα έξοδα τού αυτοκινήτου δεν είναι μόνο τα καύσιμα και η ασφάλεια.Αγοραζω αυτοκίνητο πχ με 30000€ και σε 4-5 χρόνια θα έχω κάνει 150.000 χλμ. Πόσο θα το πουλήσω μετά? Και αν συμβεί και κανένα σοβαρό ατύχημα ? Το πολύ 10.000€. Σκατα λοιπόν φίλε μου. Οπότε όσοι πάρουν εταιρικό αυτοκίνητο καλά θα κάνουν να αποφύγουν τα PHEV γιατί μάλλον θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές
-
Κι εγώ για ηλεκτρικό σκέφτομαι έτσι και δε γίνει κάτι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει φοροαπαλλαγή στα PHEV.
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κι εγώ για ηλεκτρικό σκέφτομαι έτσι και δε γίνει κάτι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει φοροαπαλλαγή στα PHEV.
Και πολύ καλά θα κάνεις. Με όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται με τα PHEV, πολύ δύσκολα να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς. Βέβαια με το ηλεκτρικό θα έχουμε πρακτικά θέματα. Αν είσαι στέλεχος πωλήσεων ή τεχνική υποστήριξη σε μια εταιρεία και πρέπει να πας από Αθήνα Γιάννενα ή από Θεσσαλονίκη Ορεστιάδα, θα έχουμε καθυστερήσεις. Και μην παραβλέπουμε ότι όταν βλέπουμε αυτονομία κατά wltp 500 χλμ, με 120-130 αυτή αυτομάτως γίνεται 300!
-
@skg1958 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έρευνα: Τα ηλεκτρικά είναι πιο φθηνά κι από τα υβριδικά - Το κόστος ανά 100 km (πίνακας)
Επομένως για 1 ευρώ διαφορά στο κόστος ανά 100 χλμ μεταξύ ηλεκτρικού και diesel αξίζει τον μπελά της φόρτισης αν δεν έχεις δικό σου φορτιστή ;
Ο μπελάς της φόρτισης είναι οι 3-4 φορτίσεις το μήνα, οι οποίες μπορούν να γίνουν όσο πίνεις καφέ / κάνεις τα ψώνια σου / πας γυμναστήριο ή σε κάποια βραδινή έξοδο;
btw έχει και ένα ενδιαφέρον το παρακάτω γράφημα από την ίδια έρευνα
Μεγάλη άνοδος στη Δανία, η οποία κλείνει τη ψαλίδα με τη Νορβηγία, άνοδος και σε Βέλγιο - Γερμανία - Αυστρία. Τα PIGS χαμηλά ποσοστά.
-
@taxidiaris said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και πολύ καλά θα κάνεις. Με όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται με τα PHEV, πολύ δύσκολα να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς. Βέβαια με το ηλεκτρικό θα έχουμε πρακτικά θέματα. Αν είσαι στέλεχος πωλήσεων ή τεχνική υποστήριξη σε μια εταιρεία και πρέπει να πας από Αθήνα Γιάννενα ή από Θεσσαλονίκη Ορεστιάδα, θα έχουμε καθυστερήσεις. Και μην παραβλέπουμε ότι όταν βλέπουμε αυτονομία κατά wltp 500 χλμ, με 120-130 αυτή αυτομάτως γίνεται 300!
Για αυτους τους ανθρωπους πιστευω θα κρατησουν τα ντηζελακια. Στους υπολοιπους ομως που τα δινουν απλα ως παροχη, ε ανετα μπορουν να τους "φορτωσουν" ηλεκτρικα. Και λεω "φορτωσουν" επειδη θα εχουν γκρινιες, διοτι αρκετοι δεν θα μπορουν να φορτισουν σπιτι τους. Ακομα και αν μπορουν, δεν θα θελουν, διοτι θα επωμιζονται εκεινοι το κοστος της μετακινησης.
Αυτο λυνεται με εγκατασταση φορτιστων στα παρκινγκ των μεγαλων εταιρειων ή/και συνεργασιες με εταιρειες φορτισης.
Οι στοχοι εξηλεκτρισης του στολου ειναι συγκεκριμενοι και, προς το παρον, δεν επιδεχονται παρεκκλισεις. Αν βγαλουν τα phev απο το παιχνιδι, θα ζορισει πολυ η κατασταση. -
μπορουν να τους "φορτωσουν" ηλεκτρικα. Και λεω "φορτωσουν" επειδη θα εχουν γκρινιες, διοτι αρκετοι δεν θα μπορουν να φορτισουν σπιτι τους. Ακομα και αν μπορουν, δεν θα θελουν, διοτι θα επωμιζονται εκεινοι το κοστος της μετακινησης.
Αυτο μου θυμιζει το, μιανου του χαριζαν γαιδαρο και τον κοιταγε στα δοντια.
-
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μπορουν να τους "φορτωσουν" ηλεκτρικα. Και λεω "φορτωσουν" επειδη θα εχουν γκρινιες, διοτι αρκετοι δεν θα μπορουν να φορτισουν σπιτι τους. Ακομα και αν μπορουν, δεν θα θελουν, διοτι θα επωμιζονται εκεινοι το κοστος της μετακινησης.
Αυτο μου θυμιζει το, μιανου του χαριζαν γαιδαρο και τον κοιταγε στα δοντια.
καταλαβαινω τι λες, αλλα δες το και απο την μερια σου. Επισης, μην νομιζεις οτι αναφερομαι σε τσεους και στελεχαρες με παχυλους μισθους. Αναφερομαι σε μια μεση κατασταση 1.5-2.5 χιλιαρικα που τους εχουν δωσει και ενα αυτοκινητακι. Εχουν βολευτει τοσα χρονια με τα φεβ που τα χρησιμοποιουν σαν "κανονικα" αμαξια ΚΑΙ δεν πληρωνουν τιποτα φορο (που παλια ολο και κατι ψιλα πληρωναν). Εκαναν τις καθημερινες μετακινησεις τους τσαμπα και το ιδιο και διακοπες, τριημερακια κτλπ
Φανταζεσαι τωρα να τους αναγκασεις να παρουν ηλεκτρικο και ειτε να πρεπει να το πληρωνουν με τη δεη του σπιτιου τους (που δεν μπορουν να την περασουν προφανως ως εξοδο στην εταιρεια) ειτε να τρεχουν στα σουπερμαρκετ να φορτισουν. Ασε που επειδη δεν θα τους δωσουν τιποτα σουπερ-ντουπερ ηλεκτρικα, αλλα κανενα citroen ή αντε στο τσακιρ κεφι, καμμμια eqa ή ix1 (που κανενα απο αυτα δεν εχει σοβαρη αυτονομια), καταλαβαινεις τι θα γινει οταν θα θελησουν να πανε εκδρομουλα... -
Για αυτους τους ανθρωπους πιστευω θα κρατησουν τα ντηζελακια.
Μα αυτή τη στιγμή έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα diesel από τους καταλόγους των leasing.
Από τη στιγμή που θα τελειώσει και το clio , τότε θα μείνουν μόνο τα Τουσον , Σπορτατζ , και τα δίλιτρα Γερμανικά, τα οποία σήμερα λόγω φεβ , αλλά και υψηλής λτπφ για τα δίλιτρα πετρέλαια, δεν πουλάνε στο λήζινγκ.Να υποθέσω θα πάει και η υπεραπόσβεση του 1,25 των φεβ περίπατο , αν κοπεί η φοροαπαλλαγή τους.
Πάντως θα είναι κίνηση "πολεμική" ενάντια στις αυτοκινητοβιομηχανίες η κοινή ευρωπαϊκή πολεμική ενάντια στα φεβ (στα οποία όλες έχουν επενδύσει και ιδίως οι Γερμανικές στηρίζουν πλέον το σύνολο της γκάμα τους), ιδίως στην αγορά του λήζινγκ στην οποία και στηρίζονται. Δεν αποκλείω και την "κωλοτούμπα" της αύξησης απλά του ορίου των ρύπων από 50 σε 95 πχ. για να πιάνουν το στόχο.
-
@taxidiaris said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για αυτους τους ανθρωπους πιστευω θα κρατησουν τα ντηζελακια. Στους υπολοιπους ομως που τα δινουν απλα ως παροχη, ε ανετα μπορουν να τους "φορτωσουν" ηλεκτρικα. Και λεω "φορτωσουν" επειδη θα εχουν γκρινιες, διοτι αρκετοι δεν θα μπορουν να φορτισουν σπιτι τους. Ακομα και αν μπορουν, δεν θα θελουν, διοτι θα επωμιζονται εκεινοι το κοστος της μετακινησης.
Αυτο λυνεται με εγκατασταση φορτιστων στα παρκινγκ των μεγαλων εταιρειων ή/και συνεργασιες με εταιρειες φορτισης.
Οι στοχοι εξηλεκτρισης του στολου ειναι συγκεκριμενοι και, προς το παρον, δεν επιδεχονται παρεκκλισεις. Αν βγαλουν τα phev απο το παιχνιδι, θα ζορισει πολυ η κατασταση.Ευτυχώς είμαι στην κατηγορία που απλά ως παροχή για ιδιωτική χρήση και δεν είναι μέσα στην δουλειά μου να γυρνάω όλη μέρα με αυτό όλη την Αθήνα ή την Ελλάδα και επίσης μπορώ να φορτίσω σπίτι.
Ότι κάνω τώρα και με το PHEV.
Τα πρακτικά θέματα για εμένα είναι οι διακοπές, οι εκδρομές, οι αποδράσεις στο χωριό, κτλ.
Βέβαια οι αυτονομίες πλέον έχουν ανέβει και λογικά έχουν μπει και περισσότεροι φορτιστές (δεν το έχω ψάξει). Έχω και εσάς εδώ που όλο και κάποια πράγματα θα μου πείτε.
Το άλλο είναι ότι τα χρήματα που δίνει η εταιρεία για βενζίνη δεν θα ξέρω τι να τα κάνω.Στο PHEV βάζω μία φορά στο εξάμηνο ή όποτε πάω εκδρομές, διακοπές, κτλ. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού τι;
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν αποκλείω και την "κωλοτούμπα" της αύξησης απλά του ορίου των ρύπων από 50 σε 95 πχ. για να πιάνουν το στόχο.
Συζητήθηκε ήδη στη ΔΕΘ από στελέχη της αγοράς προς την Κυβέρνηση το συγκεκριμένο.
Φαντάζομαι ότι και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να γίνουν αντίστοιχες συζητήσεις. -
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για αυτους τους ανθρωπους πιστευω θα κρατησουν τα ντηζελακια.
Μα αυτή τη στιγμή έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα diesel από τους καταλόγους των leasing.
Από τη στιγμή που θα τελειώσει και το clio , τότε θα μείνουν μόνο τα Τουσον , Σπορτατζ , και τα δίλιτρα Γερμανικά, τα οποία σήμερα λόγω φεβ , αλλά και υψηλής λτπφ για τα δίλιτρα πετρέλαια, δεν πουλάνε στο λήζινγκ.αυτοι που χρειαζονται πραγματικα τα αυτοκινητα για τη δουλεια (πωλητες) θα παρουν βενζινες/υβριδικα. Η τεχνικη υποστηριξη, ισως την βγαλει με βανακι, εστω και μικρο (πχ αυτα που εχει η cosmote). Γενικα, θα βρεθει η ακρη.
-
Το άλλο είναι ότι τα χρήματα που δίνει η εταιρεία για βενζίνη δεν θα ξέρω τι να τα κάνω.
Στο PHEV βάζω μία φορά στο εξάμηνο ή όποτε πάω εκδρομές, διακοπές, κτλ. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού τι;
οταν ερθει η ωρα να σου δωσουν bev θα τους ρωτησεις τι παιζει με τα εξοδα μετακινησης. Αν εχετε θεσεις φορτισης στη δουλεια, θα εισαι καλυμμενος για την καθημερινοτητα σου. Αν και φοβαμαι οτι θα γινει λιγο χαμουλης στους φορτιστες των εταιρειων, αν ξαφνικα πολλαπλασιαστουν τα bev και θελουν ολοι να φορτιζουν, ειδικα τις παρασκευες
-
Γενικά επικρατεί ένας γραφειοκρατικός παραλογισμός στο θέμα ηλεκτρικού.
Εξηγούμαι, πριν λίγα χρόνια , κολλητός τεχνικού επαγγέλματος , επιδίωξε μετά από χρόνια ως εργαζόμενος σε συνεργεία εργολάβων , να ανοίξει το δικό του επάγγελμα. Έτρεχε ένα από τα κλασσικά προγράμματα επιδοτήσεων. Δικαιολογούσε όχημα ,το οποίο και χρειάζονταν ειλικρινά ο άνθρωπος ( το κλασσικό κλουβάκι), αλλά μόνο ηλεκτρικό.
Τα προβλήματα ήταν δύο , το πρώτο ήταν η τιμή (σχεδόν εξαντλούσε το πρόγραμμα) και δεύτερον η αυτονομία. Τα τότε ηλεκτρικά της στελλάντις ( δε θυμάμαι αν υπήρχαν και άλλα) , δεν έφταναν ούτε στο ελάχιστο για τις πραγματικές επαγγελματικές του ανάγκες.
Αποτέλεσμα , αγορά πετρελαίου μεταχειρισμένου εισαγωγής (εκτός προγράμματος) καθώς μέχρι εκεί "έφτανε¨ οικονομικά ο άνθρωπος.
Άρα , ως αποτέλεσμα , το πρόγραμμα με την περιβαλλοντική ευαισθησία , οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα , γιατί ένας δε σκέφτηκε ότι ένα κλουβάκι μπορεί να πρέπει να κάνει και μεγάλες αποστάσεις καθημερινά και όχι μόνο διανομή εντός Αττικής και να βάλει διαφορετικά κριτήρια αναλόγως ΚΑΔ και έδρας πχ και απλά πήρε copy paste goolge translate, το αντίστοιχο της Ολλανδίας πχ.
-
Το άλλο είναι ότι τα χρήματα που δίνει η εταιρεία για βενζίνη δεν θα ξέρω τι να τα κάνω.
Στο PHEV βάζω μία φορά στο εξάμηνο ή όποτε πάω εκδρομές, διακοπές, κτλ. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού τι;
οταν ερθει η ωρα να σου δωσουν bev θα τους ρωτησεις τι παιζει με τα εξοδα μετακινησης. Αν εχετε θεσεις φορτισης στη δουλεια, θα εισαι καλυμμενος για την καθημερινοτητα σου. Αν και φοβαμαι οτι θα γινει λιγο χαμουλης στους φορτιστες των εταιρειων, αν ξαφνικα πολλαπλασιαστουν τα bev και θελουν ολοι να φορτιζουν, ειδικα τις παρασκευες
Προς το παρόν για να φορτίσεις έχει μόνο τέσσερις θέσεις και αυτές με σκέτη πρίζα (οκ βάζεις τον onboard φορτιστή) αλλά είναι καπαρωμένες από στελέχη και τον "αρχηγό".
Θα δείξει βέβαια στο μέλλον.Εντάξει δε μου είναι κάποιο άγχος ή βάρος θα έλεγα. Εκεί που θα είχα το δικό μου αυτοκίνητο και θα του έβαζα βενζίνη ή θα το φόρτιζα σπίτι, τώρα κάνω το ίδιο με το μισθωμένο PHEV. Απλά τα χρήματα που μας δίνουν για βενζίνη (3€ για κάθε ημέρα παρουσίας στο γραφείο - έχουμε υβριδικό σύστημα εργασίας) πήγαιναν στο φουλάρισμα του PHEV και μου ερχόταν η βενζίνη του σχεδόν τσάμπα. Την φόρτιση του έτσι κι αλλιώς στο σπίτι την κάνω.
Και που μας δίνουν βέβαια ένα ποσό για την βενζίνη στα μισθωμένα τα οποία είναι για ιδιωτική χρήση, πάλι εξτραδάκι είναι αφού φαντάζομαι δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δίνουν τίποτα.
Απλά με το ηλεκτρικό, αφού θέλουν που θέλουν να την κάνουν αυτή την παροχή, ίσως μπορέσει να βρεθεί μια άλλη λύση και να μην μπαίνουν χρήματα σε μια κάρτα για βενζινάδικο την οποία πλέον δε θα μπορείς να αξιοποιήσεις.Ίδωμεν. Να ΄μαστε καλά και όλα γίνονται.
-
Όπως ακριβώς πληρώνουν οι εταιρείες το καύσιμο, έτσι μπορούν να καλύψουν και τα έξοδα από το ρεύμα ( αποδείξεις μπορείς να εκτυπώσεις από τις εφαρμογές των εταιρειών (πχ incharge κλπ). Diesel ουσιαστικά δεν υπάρχουν (Clio αλλάζει άμεσα), μόνο το Golf βγάζει δίλιτρο στο διαμορφωτή με 19990ΛΤΠΦ σε πολύ βασική έκδοση, οπότε συμβατικό ή BEV.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά