-
@storm said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σύγκριση με τα θερμικά δεν μπορεί να γίνει όσο διαφέρουν οι εργασίες, τα υλικά και τα ανταλλακτικά.
Το ρεγουλάρισμα στο ηχείο ήταν εντός εγγύησης.
Μία αλλαγή φίλτρων/φίλτρου AC και μία αλλαγή τροχών με ζυγοστάθμιση 185euro. Το θεωρώ παράλογο το ποσό αυτό.Εννοείται ότι για μένα είναι άλλος ένας αποτρεπτικός λόγος για χρήση ηλεκτρικού οχήματος. Γιατί κάτι τέτοια ακούω/μαθαίνω και για τα ηλεκτρικά δίκυκλα.
- Μιλαμε για ενα ακριβο αυτοκινητο.
- Η αλλαγη των τροχων μπορει να γινει με 20-30€ αντι για 100 που εδωσαν.
- Εαν το αυτοκινητο ηταν θερμικο, θα πληρωναν οσα εδωσαν ΣΥΝ λαδια-φιλτρο, αρα τουλαχιστον αλλα 100€ ακομη.
-
Εγώ όλα τα ηλεκτρικά τα θεωρώ πανάκριβα. Το Tesla ίσως θεωρείται premium αν και εγώ έχω άλλη άποψη για αυτή τη μάρκα.
Στην ουσία έδωσαν 185euro χωρίς λόγο γιατί τελικά δεν έγινε κανένα service. Δεν έγινε ούτε αναφορά σε ηλεκτρονικό έλεγχο ή τέλος πάντων σε επίλυση άλλων θεμάτων π.χ. τριγμών.
Πεταμένα χρήματα.
-
Εντάξει όταν δίνεις 70.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, τα 185 δεν τα δίνεις σημασία. Εγώ πάντως δεν θα τα έδινα. 185 ευρώ ή και παραπάνω δίνω για πλάκα κάθε μηνα σε καύσιμο σε ένα ταπεινό αυτοκίνητο
-
Ξέρεις πόσους ξέρω με πανάκριβα αυτοκίνητα που κλαίγονται για τις τιμές των καυσίμων, για τις τιμές των service, για τις τιμές του ρεύματος;;;;;
Βασικά δεν ξέρω κανέναν που να μην κλαίγεται.
-
Ναι τα μισά είναι σε άθλια κατάσταση, τα βλέπω και εγώ. Αλλά είναι η κλασική νοοτροπία του Έλληνα που φτάνει στα άκρααπο οικονομικής άποψης για ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δεν έχει μετά να το συντηρήσει και γίνεται ρεζίλι.
Αν αγόραζα Τέσλα 70.000 θα είχα 150-250.000 στην άκρη. Και σαν κύριος θα έδινα άνετα τα 70.000 και θα το είχα στην πένα.Αν είχα 70.000 θα αγόραζα κάποιο καλό με 25-35.000 ευρώ.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι τα μισά είναι σε άθλια κατάσταση, τα βλέπω και εγώ. Αλλά είναι η κλασική νοοτροπία του Έλληνα που φτάνει στα άκρααπο οικονομικής άποψης για ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δεν έχει μετά να το συντηρήσει και γίνεται ρεζίλι.
Αν αγόραζα Τέσλα 70.000 θα είχα 150-250.000 στην άκρη. Και σαν κύριος θα έδινα άνετα τα 70.000 και θα το είχα στην πένα.Αν είχα 70.000 θα αγόραζα κάποιο καλό με 25-35.000 ευρώ.
Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα αποταμίευσης όσο τί περιουσία και τί καθαρές χρηματοοροές έχεις.
Αν οι χρηματοροές δεν καλύπτουν το επιθυμητό επίπεδο διαβίωσης με δεδομένα τα έξοδά σου, τότε για εμένα κοιτάς να περιόρισεις τα έξοδά σου (παίρνοντας και το ανάλογο αμάξι στα μέτρα σου). Αλλιώς ροκανίζεις το 'μαξιλάρι' σου και ζεις πάνω από τις δυνάμεις σου. Η αποταμίευση πρέπει να είναι διατηρήσιμη (τώρα με τον πληθωρισμό θα το εμπεδώσουμε)! -
Δεν πολύκαταλαβα τι θες να πεις. Πάντως τώρα με τον υψηλό πληθωρισμό αν έχεις αποταμίευση χάνεις δεν κερδίζεις
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν πολύκαταλαβα τι θες να πεις. Πάντως τώρα με τον υψηλό πληθωρισμό αν έχεις αποταμίευση χάνεις δεν κερδίζεις
Αυτο που ήθελα να πω είναι ότι και πολλή αποταμίευση να έχεις (ιδιαίτερα αν έχει αποκτηθεί με νύχια και με δόντια), αν δεν βγάζεις πολλά χρήματα και χρησιμοποιήσεις την αποταμίευση για να αγοράσεις ακριβό αμάξι (με υψηλό κόστος συντήρησης), είναι θέμα χρόνου να μείνεις με λίγα χρήματα.
Εκείνο που μετράει είναι ποσά χρήματα βγάζεις τελικά και εννοείται και τι έξοδα έχεις δημιουργήσει (δάνεια, ενοίκιο κλπ).
Με αλλά λόγια, υψηλά εισοδήματα ακόμα και αν η αποταμίευση είναι χαμηλή «δικαιολογούν» ακριβό αμάξι. Για χαμηλά όμως εισοδήματα ακόμα και αν η αποταμίευση είναι σχετικά υψηλή, η αγορά ακριβού αυτοκινήτου είναι συνταγή για μιζέρια και για να μην το ευχαριστηθείς. -
Τώρα κατάλαβα, ναι σαφώς...
Όταν λέω 70.000 ευρώ ως αποταμίευση εννοώ ότι μπορώ να τα μαζέψω. Άρα έχω καλές απολαβές.Δεν εννοώ ως κληρονομιά.
-
@storm said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμένα πάντως μου έπεσε το σαγόνι...
Ετήσιο λέει service ηλεκτρικού.
Αλλαγή φίλτρων κλιματιστικού, ένα βίδωμα ηχείου στην κολώνα και αλλαγή τροχών μπρος-πίσω με ζυγοστάθμιση .... 185euro...
Το κορυφαίο (για μένα) είναι ότι ο τύπος δεν κάνει καμιά άλλη αναφορά σε έλεγχο του αυτοκινήτου, τουλάχιστον για τα προσχήματα.Τα service δεν ειναι το μεγαλο θεμα, οι επισκευες εκτος εγγυησης ειναι, οταν χαλασει το ηλεκτρικο π.χ. βλαβη ηλεκτροκινητηρα/φορτιστη/μπαταριας και εισαι εκτος εγγυησης, μονο ο αντιπροσωπος εξουσιοδοτημενος μπορει να το επισκευασει και τοτε θα τσουξει... Δε θα μπορεις να το πας σε τριτο συνεργειο οπως με τα συμβατικα...
-
Δειτε το παρακατω 3700€ για DC controller σε σκουτερ εκτος εγγυησης (καντε translate στα σχολια σε google chrome ειναι δεξι κλικ translate to english):
Youtube Video -
Να κάνω μια ερώτηση.
Αυτό που λένε ότι αν δεν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο μην πάρεις ντίζελ, έχει μείνει κατάλοιπο από την απόσβεση που δεν θα κάνεις εύκολα λόγω του ότι τα ντίζελ ήταν πάντα πιο ακριβά ή παίζουν και άλλοι λόγοι;
Εννοώ υπάρχουν και λόγοι λειτουργίας του κινητήρα; Αν δηλαδή πάρεις ντίζελ και κάνεις 10.000 χλμ το χρόνο και ούτε, τότε παίζει να δημιουργείς κάποιο θέμα στον κινητήρα;
Το ρωτάω γιατί η αδερφή μου κοιτάει για Volvo XC60 Mild Hybrid, που βγαίνει και πετρέλαιο και βενζίνη και δεν ξέρω αν με τη χρήση που κάνει συμφέρει περισσότερο το ένα ή το άλλο ή αν πλέον στους σύγχρονους κινητήρες δεν παίζει ρόλο. -
Ισχύουν τα περί καταλοίπων-μυκήτων στα πετρέλαια.
Ισχύουν και το ότι δεν είναι ιδανικά για μικρές διαδρομές εντός πόλης.Γενικά μια καλή ερώτηση είναι κάθε πότε θα βάζει πετρέλαιο, βάση των χιλιομέτρων που κάνει. Θα μένει το ίδιο πετρέλαιο στο ντεπόζιτο 2-3 εβδομάδες? Δεν το λες καλό.
-
Εξαρτάται από την χρήση που θα κάνει το αυτοκίνητο.
Αν αγοραστεί για χιλιομετροφαγος σε ανοικτό δρόμο τότε το diesel δικαιολογείται σε οριακό σημείο(βάσει των χιλιομέτρων που έγραψες)
Αν όμως δουλευτεί για μικρές σύντομες αστικες μετακινήσεις (π χ.15λεπτες) τότε κοιτάς το συνεργείο με την άκρη του ματιού σου.
Το diesel αργεί να σηκώσει θερμοκρασία και όταν δεν προλάβει να έρθει στο βέλτιστο επίπεδο οι ρυποι που παράγει φράζουν το φίλτρο μικροσωματιδιων (dpf).
Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το diesel αν δεν καταναλωθεί παράγει μικροργανισμους σαν λάσπη που και αυτό με την σειρά του φράζει το κύκλωμα καυσίμου. -
Οι μετακινήσεις της καθημερινά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγες, καθότι έχει μετακομίσει και μένει σε επαρχία (Πύργος) και δεν έχουν αποφασίσει ακόμη με τον γαμπρό μου αν θα ξανά γυρίσουν ποτέ Αθήνα.
Από εκεί και πέρα, ένα-δύο ταξίδια το χρόνο Αθήνα, ακόμη άλλο ένα κάπου για διακοπές και τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν καθημερινή μετακίνηση για μπάνιο στη θάλασσα, μιας απόστασης περίπου 10χλμ.
Δεν ξέρω καν αν ξεπερνάει τα 10.000χλμ το χρόνο. -
Με αυτά τα δεδομένα καλύτερα να πάρει βενζίνη.
-
Οριακά δικαιολογεί και μετάβαση σε ηλεκτρικό, ειδικά αν υπάρχει πάρκινκ (φαντάζομαι πιο εύκολο επαρχία)
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οριακά δικαιολογεί και μετάβαση σε ηλεκτρικό, ειδικά αν υπάρχει πάρκινκ (φαντάζομαι πιο εύκολο επαρχία)
Δεν υπάρχει parking αυτή στιγμή αλλιώς θα πήγαινε για το PHEV.
Το θέμα είναι ότι συζητάν να χτίσουν δικό τους σπίτι μιας και έχει οικόπεδο ο γαμπρός μου, αλλά για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης αυτό είναι ακόμη μετέωρο. -
Σας το έχω πει με την ηλεκτροκίνηση και την τηλεργασια θα αλλάξουν πολλά στο όρο σπίτι. Τα διαμερισμαρα στο κέντρο θα γίνουν αχρηστα, πρέπει να χτιστούν νέες γειτονιές με βάση τις μικρές μονοκατοικίες.
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν υπάρχει parking αυτή στιγμή αλλιώς θα πήγαινε για το PHEV.
Το θέμα είναι ότι συζητάν να χτίσουν δικό τους σπίτι μιας και έχει οικόπεδο ο γαμπρός μου, αλλά για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης αυτό είναι ακόμη μετέωρο.Κοίτα αν λέμε επαρχία κάμπο με άνετους δρόμους παίζει και το diesel, αν μιλάμε για ορεινό ή δρομάκια που έχει στενουρα βενζινη
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά