-
Εμ δεν φαίνεται;;;;..φαινεται.....από χιλιόμετρα μακρυά φαίνεται!!!
Α ρε ντιεγκο.....Α ρε Ντιέγκο μόνο αυτό έχω να πω....@antonakis Εμείς είμαστε φτωχότεροι και θα ακολουθήσουμε αργότερα αλλά θα το κάνουμε. Όλη η Ευρώπη θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
Και για περιβαλλοντικούς λόγους, και για λόγους υγείας αλλά και για πολιτικοοικονιμικους.
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ πολύ το χαίρομαι πάντως όταν αγοράζει ο κόσμος diesel σε πλήρη αντίθεση με τις "προσταγές" της νέας εποχής, τις χυδαίες στρεβλώσεις της αγοράς και τις νουθεσίες κάθε λογής Αντουανέτας ή Ελένης Λουκά της αυτοκίνησης.
Κι εγώ όταν τους βλέπω να ασπρίζουν στις βλάβες...
-
Άντε πάλι η γνωστή καραμέλα….
-
@kkostask said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άντε πάλι η γνωστή καραμέλα….
-
Τις βλάβες ακόμα ψάχνω γιατί με κάνα 90ρι χιλιάδες χιλιόμετρα με Peugeot 208 diesel 100 αλόγατα η αδερφη μου από το 2016 δεν έχει πληρώσει ευρώ. Και βάζει πιο φτηνό καύσιμο από τη βενζίνη, έχει τεράστια αυτονομία, χαμηλή κατανάλωση και γενικά έχει ξενοιάσει από όλα. Ούτε θα περιμένει σα θύμα να φορτίσει από δημόσιο φορτιστή, ούτε θα πετάει μπαλαντέζα από όπου βρει κτλ. Οπότε εφόσον προσφέρουν τόσα καλά τα diesel, καλά κάνει ο κόσμος και παίρνει.
Εξάλλου αν πάει η κουβέντα στο ηθικό του ζητήματος και κάποιος θέλει να κάνει τη διαφορά για τη ρύπανση (λολ), μπορεί οικειοθελώς να πουλήσει το αυτοκίνητό του και να αφήσει τους υπόλοιπους να πηγαίνουν στη δουλειά τους όπως θέλουν. Φυσικά και τα λεωφορεία και τα ταξί και οτιδήποτε σαπάκια είναι που μολύνουν αλλά ας μη χαλάσουμε την αφήγηση. -
Τις βλάβες ακόμα ψάχνω γιατί με κάνα 90ρι χιλιάδες χιλιόμετρα με Peugeot 208 diesel 100 αλόγατα η αδερφη μου από το 2016 δεν έχει πληρώσει ευρώ.
Εχεις δίκιο. Τα προβλήματα τα έχουν αυτοί που χρησιμοποιούν λάθος τα diesel. Π.χ. έχω ένα παλικάρι στη δουλειά που παραπονιέται όλο ότι δεν πάει (vitara diesel)... εμ, ψάχνει για πάρκινκ στα στενά 15-30 λεπτά, του βγάζει αναγέννηση και αυτός κάθεται και περιμένει παρκαρισμένος. Άντε να του εξηγήσεις μετά.
Τέσπα. -
Ντιέγκο....
Ένα αυτοκίνητο και ένα ΜΜΜ δεν εχουν το ίδιο όφελος/ικανοποίηση, utility, το ονομάζουν ακαδημαϊκά στην μικροοικονομική. Άρα δεν μπορείς να προτείνεις λύσεις με διαφορετικο όφελος νομίζοντας πως λες και τίποτα το σπουδαίο στην συζήτηση. Απλά αναπαράγεις χαζομάρες και στερεότυπα.
Ειναι αυτο ακριβώς δηλαδή που κατηγορείς και χρησιμοποιείς ως επιχείρημα για την Αντουανέτα. Το ίδιο ακριβώς έλεγε με εσένα. Πρότεινε άλλο είδος φαγητού, γλυκού, αντί για το βασικό του ψωμιού ως αντιστάθμισμα.
Άλλο πράγμα λοιπόν η ατομική μετακίνηση με ένα ιδιωτικό όχημα και άλλο η προκαθορισμένη με ένα μαζικής μεταφοράς. Μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια.
Εμείς εδώ μιλάμε για το μέλλον της ατομικής μετακίνησης και τα καύσιμα της.Το έμαθε και αυτό ο Ντιέγκο μας.... μπράβο ....
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ξεκινησε ενας γατος κυριακη να παει για δουλεια....
καπου στον λακιωτη αποξω σκεφτηκε πλακακια.
δηλαδη πετρες.
γυρισε σπιτι και μαζεψε γατα και κορακλα και κατα τις 11 και εξεκινησε για βολταρα
με το γκεικο
γυρος τροιζηνιας με ουζα στο βαθυ και περπατημα στο ηφαιστειο με τις μαυραι πετραι
με το νεο λαστιχακι, να δουμε τι κανουμε
βεβαια ξεκινησε με 0 ρευμα αφου δεν υπολογιζε εκδρομαρα αλλα οτι θα φορτισει.
ταχυτητες και στριψιματα για μεγαλα γατια και οχι ειδα 147 στο κοντερ και δακρυσα
μεση καταναλωση στα 7.4
με ταχυτηται που τεζλα αμα πηγαινες, θα εμενες για ιμαματικα στα μεθανα
κατι χάιμπριντια του απαφτου σε τετοιους ρυθμους απλα δεν θα επηγαιναν
και τα μαζουτια δεν θα ξεκιναγαν καν, ανοιξιατικη μερα να ακους το πρου-προυαιντε να βρει και βιταρα φευ να γουσταρει ο κοζμος και η φυση ολη
Το φευ βιτάρα που θα βγεί θα έχει σήματα τογιότα...
Αλλά θα είναι σαν τα Proace και Proace city...
-
Αμαξαρα το proace city.
Εγώ το θέλω, αλλά έχω αντιρρήσεις από το περιβάλλον μου
-
Πάρτο είναι άνετο στο ταξίδι...
Σχεδόν "γαλλικό"
-
-
-
Αυτό μόνο σε diesel
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τις βλάβες ακόμα ψάχνω γιατί με κάνα 90ρι χιλιάδες χιλιόμετρα με Peugeot 208 diesel 100 αλόγατα η αδερφη μου από το 2016 δεν έχει πληρώσει ευρώ.
Εχεις δίκιο. Τα προβλήματα τα έχουν αυτοί που χρησιμοποιούν λάθος τα diesel. Π.χ. έχω ένα παλικάρι στη δουλειά που παραπονιέται όλο ότι δεν πάει (vitara diesel)... εμ, ψάχνει για πάρκινκ στα στενά 15-30 λεπτά, του βγάζει αναγέννηση και αυτός κάθεται και περιμένει παρκαρισμένος. Άντε να του εξηγήσεις μετά.
Τέσπα.Εγω έχω πει στην αδερφή μου κάθε τόσο να κάνει "ανοίγματα" αλλά δεν ακούει. Αν της σκάσει η λυπητερή βέβαια δε θα φταίω ούτε εγώ ούτε η τεχνολογία των diesel αλλά αυστηρά το γεγονός οτι ειναι ξεροκέφαλη!
Μόνο οταν βγει σε Εθνική ή λεωφόρο δινει λίγο παραπάνω. Εχω την εντύπωση όμως οτι η ενδειξη κατανάλωσης γίνεται εύκολα εθισμός. Μέχρι και τον εαυτό μου πιανω να πηγαίνω ώρες ωρες όσο πιο αποδοτικά για να γράψει μικρό αριθμό.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τέσπα.Εγω έχω πει στην αδερφή μου κάθε τόσο να κάνει "ανοίγματα" αλλά δεν ακούει. Αν της σκάσει η λυπητερή βέβαια δε θα φταίω ούτε εγώ ούτε η τεχνολογία των diesel αλλά αυστηρά το γεγονός οτι ειναι ξεροκέφαλη!
Μόνο οταν βγει σε Εθνική ή λεωφόρο δινει λίγο παραπάνω. Εχω την εντύπωση όμως οτι η ενδειξη κατανάλωσης γίνεται εύκολα εθισμός. Μέχρι και τον εαυτό μου πιανω να πηγαίνω ώρες ωρες όσο πιο αποδοτικά για να γράψει μικρό αριθμό.
εγω ειπα στην αδελφη μου και πηρε ενα c3 110....
εχουν διαρραγει πλεον οι οικογενειακες μας σχεσεις
#chrepi -
Αφού της το σαμποτάριζες κάθε βράδυ...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η πλάκα είναι ότι θα το έκανε ο γάτος άνετα...αλλά δεν χρειάστηκε καν, μόνο του διαλύει....χαχα!!
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αμαξαρα το proace city.
Εγώ το θέλω, αλλά έχω αντιρρήσεις από το περιβάλλον μου
Το ειχα για κανα χρονο στη δουλεια 9θεσιο diesel απο τα καλυτερα 9θεσια που ειχαμε ποτε ,τωρα εχω ενα nissan βαρκα γυαλο στις στροφες πλαφονιερες πεφτουν αν βαρεσεις σε λακουβα προβλημα με adblue,ειναι ομως πιο ανετο μεσα
-
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η πλάκα είναι ότι θα το έκανε ο γάτος άνετα...αλλά δεν χρειάστηκε καν, μόνο του διαλύει....χαχα!!
Ετσι μας λέει για να καλύψει τις πομπές του...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά