-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο δικός μου είναι οτι όταν βάλουν στα ΚΤΕΟ μηχανήματα σοβαρού ελέγχου (με rollers) τον ήπιαμε!
Αν τα ΚΤΕΟ δούλευαν σήμερα όπως πρέπει, πολλοί θα τον είχαν ήδη πιει.
Αλλά ούτε εμείς θέλουμε να γίνει αυτό. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο δικός μου είναι οτι όταν βάλουν στα ΚΤΕΟ μηχανήματα σοβαρού ελέγχου (με rollers) τον ήπιαμε!
Αλλά ούτε εμείς θέλουμε να γίνει αυτό.Πέρυσι χάλασα για το 100αρι περίπου 350€ για να είναι "άριστο" για να περάσει ΚΤΕΟ, ο μάστορας γελαγε "θα σε στείλω εγώ να περάσεις με ένα 10αρικακι, κάτσε να κάνουμε τ α πολύ βασικά". Φυσικά δεν πήγα στον δικό του..τι περνάει ΚΤΕΟ κάθε εβδομάδα νομίζω όλοι γνωρίζουν..
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χαρά στο κουράγιο σας παιδιά! Από προχθές που έβαλα τον lap σε μπλοκάκι (sic) ηρέμησε το κεφάλι μου! Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, ξαφνικά θα μειωθούν στο μηδέν τα ποστ για το "κακό" ντήζελ εφόσον κανένας άλλος δεν ασχολείται και θα προχωρήσουμε σε άλλες πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
26 και σήμερα! Οι καλύτερες μέρες μου στο φόρουμ! Νιώθω ξεκούραστος για πρώτη φορά, χαίρομαι να συνομιλώ, ακόμη και να έχω έντονους αλλά τελειωτικους και ενίοτε χιουμοριστικους διαλόγους!
Ένα νέο φόρουμ έχει ξεδιπλωθεί μπροστά μου, υπάρχει καλύτερο φόρουμ και το έχουμε!
Μου έχει μείνει ενέργεια για την οικογένεια και τα παιδιά μου καθώς και για καινούργια γνώση!
Είμαι ελεύθερος!
Καλά κουράγια piliou και manast!
Εάν περιμένεις να σου μείνει ενέργεια για την οικογένεια σου επειδή δεν διαβάζεις τον αντίλογο στις υπερβολές που γράφεις σε ένα forum, συγνώμη αλλά έχεις πολύ σοβαρά προβλήματα.
Παρ όλο το block και την ηρεμία, κάθε μέρα μας αναφέρεις πόσο ξεκουραστησκες που απέκλεισες τον εαυτό σου από τα ποστ μου. Και αναλώνεις χρόνο και ηρεμία από την οικογένεια σου για να διαβάζεις τις συνομιλίες μου με άλλα μέλη.
-
Το έχω ξαναγράψει και άλλες φορές , αυτός ο χάρτης δείχνει σήμερα τι ισχύει και τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν αρκετές πόλεις . Εγώ αυτόν χρησιμοποιώ όταν ταξιδεύω.
https://urbanaccessregulations.eu/userhome/mapΕνδιαφέρον έχει ότι από όλες αυτές τις κουκκίδες που φαίνονται οι περισσότερες , αφορούν τον κλασσικό δακτύλιο , που αφορά περιορισμούς σε ιστορικά κέντρα πόλεων , εκεί δηλαδή που απαγορεύεται η είσοδος π.χ. επισκεπτών κ.λπ. . Επίσης κάτι που δεν αναφέρεται , είναι ότι αν το ψάξετε υπάρχουν περιορισμοί για συγκεκριμένες ώρες και εποχές ή για συγκεκριμένες κινήσεις ή για πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Επίσης κάτι που ξεχνάμε να αναφέρουμε , είναι ότι πόλεις που απαγορεύουν κάποια πετρέλαια euro, απαγορεύουν ΚΑΙ τα βενζινοκίνητα!!!!
Ο χάρτης λοιπόν , αν τον ξεψαχνίσεις , δεν παρουσιάζει την καταστροφολογία που θα πλήξει τα Euro 6 πετρέλαια , αλλά μία σταδιακή μετάβαση των πόλεων σε πόλεις χωρίς αυτοκίνητα ( για όλα τα καύσιμα ) , όσο μπορούν....
Τέλος , να το ξαναπώ, τη λές και πρωτοπόρα τη χώρα μας , μόνο η Ελλάδα , απαγορεύει σε ολόκληρες περιφέρειες τα euro 4 , από όσο έψαξα , οι άλλες ( οι πολύ αυστηρές , όχι όλες ) , επιτρέπουν σίγουρα τη διέλευση , είτε απαγορεύουν μόνο επαγγελματικά , επιμένω από ολόκληρες περιφέρειες.
-
@xristoskor said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Lap κρατάς ένα φαινομενικά επίπεδο στον τρόπο που γράφεις. Δεν κανεις χαρακτηρισμούς. Νομίζεις ότι γίνεται συζήτηση καφενειακου τύπου. Έχεις μια εμμονή με τα ντίζελ και μόνο ενώ υπάρχουν άλλοι τόσοι παράγοντες πριν από αυτό που μας κάνουν κακό στη καθημερινότητα σε μια πόλη. Φαίνεται σαν να τη βρίσκεις, σαν να ηδονίζεσαι, να πικάρεις όσους υποστηρίζουν την επιλογή τους κλπ. Αυτό για κάποιον 3ο πέρα από τους κλασικούς 3-4 που υποστηρίζουν σθεναρά την επιλογή τους και εσενα μόνιμα να τους την λες εχει ξεφύγει από το όριο του χαβαλέ, της καζούρας, του καφενείου, της ανταλλαγής απόψεων και του να περνάει η ώρα και έχει γίνει εμμονικό, τοξικό, κουραστικό στα όρια του ψυχολογικού σαδισμού. Δεν φαίνεσαι κακός άνθρωπος προς Θεού αλλά νομίζω ότι από αλλου ξεκίνησες και πλέον έχεις γίνει σταυροφόρος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεκτή η κριτική σου, όπως η κάθε κριτική που γίνεται σε ένα επίπεδο.
Παρατήρησε κάτι. Αναφέρω στοιχεία, δεδομένα, δημοσιεύσεις. Αναφέρουν προσβολές, προσβολές χαρακτήρα έως και προσβολές της οικογένειας μου ακόμα και της γυναίκας μου!!!! Το διανοείσαι να σχολιάζω τη γυναίκα σου όταν τα στοιχεία που μου παραθέτεις δεν εναρμονίζονται με τις επιθυμίες μου; Εγώ δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επίπεδο.Και τελειώνω, γιατί δεν δέχεσαι ότι κάθε αμάξι έχει και την χρησιμότητα του;
Κανείς μεγάλο λάθος. Θεωρείς ότι προσβάλλω εσένα αν κρίνω τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου. Θεωρείς το αυτοκίνητο σου,δηαλδη ένα μηχανήμα ως προέκταση της προσωπικότητας σου, και έτσι θεωρείς ότι προσβάλλω εσένα. Φυσικά έχει την χρησιμότητα του. Εγώ όμως σχολιάζω κάτι άλλο.
Μπορεί να μην είναι να καλύτερη λύση ένα ντίζελ euro 6 για το κέντρο των πόλεων. Που όντως δεν είναι! Μια ντιζελομηχανη θέλει χιλιόμετρα να πιάσει θερμοκρασία να καθαρίζουν τα φίλτρα ώστε να συμφέρει. Πάντα έτσι ήταν.
Το ότι το αναφέρω και με πηγές, ποιον ενοχλεί εάν δεν έχει οικονομικά συμφέροντα; Σου γυρίζω την ερώτηση που μου έκανες για τα ev. Έχεις οικονομικά συμφέροντα που επιζητούν την κίνηση των ανθρώπων με diesel στις πόλεις και δεν θέλεις να αναφέρω τις διάφορες μελέτες που αναδεικνύουν το θέμα ;
Απλά από την άρση απαγόρευσης στην Ελλάδα το 2011 μιας και είμαστε μόνιμα στην υπερβολή και στα άκρα, πήγαμε στο ντιζελ για όλες τις χρήσεις από έλλειψη γνώσης και απωθημένο. Έπαιρναν αμάξι να πηγαίνουν στο περίπτερο και πίσω. Προφανώς ούτε οικονομία έκαναν ούτε τίποτα. Αλλά όπως έχω ξαναπεί Ελλάδα είναι και επαρχία. Εκεί που γράφουν πολλά χιλιόμετρα, με έντονες πολλές φορές υψομετρικές κτλ κτλ γιατί το ντιζελ να το κατηγορείς;
Οκ!
Για τα plugin που είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του άλλο δηλώνω και άλλο είμαι, που απολαμβάνουν συγκεκριμένα σημαντικά προνόμια, με αμάξια γομάρια πολλές φορές ,που μόλις τελειωσει η μπαταρία εκπέμπουν σαν απλά βαρβάτα βενζινοκίνητα, εκεί δεν σε βλέπω λαλίστατο;
Είσαι καινούργιος στο forum. Συγνώμη δεν θυμάμαι πολλά ονόματα. Έχουμε αναφέρει πάνω από δέκα φορές το θέμα που θίγεις! Σε μελέτες τα phev είναι ελάχιστα πιο ενεργοβορα από τα απλά full Hybrid όταν δεν φορτίζονται διότι οι ηλεκτροκινητήρες τους είναι αισθητά μεγαλύτεροι και έτσι μπορούν να παραξιθν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια, όχι για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους στο 100% αλλά για να ισοσκελισουν την διαφορά βάρους και να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο ρύπανσης. Μάλιστα το περιοδικό που μας φιλοξενεί δημοσίευσε μελέτη του ΑΠΘ όπου δοκίμασε το ίδιο αυτοκίνητο σε full hybrid και phev στις ίδιες διαδρομές, το ένα πίσω από το άλλο, και μέτρησε τους ρύπους τους. Και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διαφορά της μεσης κατανάλωσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Υπαρκτή μεν αλλά ελάχιστη. Εάν μάλιστα φορτιστεί το phev, τότε προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε ποιο το αποτέλεσμα.
Γιαυτο λέω ότι φαίνεσαι σαν να έχεις εμμονή και οι εμμονές δηλητηριάζουν πρώτα αυτόν που τις έχει.
Έχω εμμονή με την αντικειμενικότητα.
-
Άντε πάλι να το πούμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
Σήμερα έχουν μπλοκάρει μοναχα τα euro 5. Το τελευταίο euro5 πωλήθηκε το 2011. Και από το 2020 ξεκίνησαν να το μπλοκάρουν!!!! Το αντιλαμβάνεστε ;;;;;
Όλες οι μελέτες αναφέρουν πως και τα euro 6σε πραγματικές δοκιμές είναι πάνω από τα όρια, παράλληλα έρχεται το euro 7. Τι φαντάζεστε ότι θα συμβεί στα euro6;
Ενώ έχουν ιστορικό προηγούμενο με τα euro5;
Δείτε τους χάρτες που έβαλα και δείχνουν τις περιοχές χαμηλών ρύπων. Δείτε τον όγκο που καταλαμβάνουν. Εάν τους αθροίσεις είναι μια τεράστια περιοχή (ανάμεσα σε πολλές πόλεις) που το αυτοκίνητο diesel euro5 περιορίζεται. Αυτό μονάχα αρκεί για να χάσει αξία το όχημα. Για αυτό μας τα πουλάνε εμάς.
Σας βάζω τα δεδομένα. Μια φορά δείτε αντικειμενικά τα δεδομένα και μην είστε Βαλκάνιοι
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όλες οι μελέτες αναφέρουν πως και τα euro 6σε πραγματικές δοκιμές είναι πάνω από τα όρια, παράλληλα έρχεται το euro 7. Τι φαντάζεστε ότι θα συμβεί στα euro6;
Δεν χρειάζεται να σκίζεις τα εσώρουχά σου. Δεν θα χρειαστεί να φανταστείς τίποτα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα κάνουν μόνες τους πλέον...
π.χ.
The Vauxhall Corsa is now available exclusively with petrol and electric power, following the removal of the diesel variant from price lists.
The move brings to an end 35 years of diesel-engined Corsa models, which began with the introduction of a 1.5-litre Isuzu unit as an option for the first-generation car (called the Nova in the UK) in 1987.Currently, the Peugeot 208 is offered with petrol (1.2 PureTech), diesel (1.5 BlueHDi), and EV powertrains. The facelifted model will most likely drop the diesel and electrify the petrol for fewer emissions while retaining the recently updated electric powertrain.
και πάει λέγοντας... H vag έχει μερικά diesel σε 2λιτρα και άνω. Οι κορεάτες επιμένουν, αλλά για πόσο ακόμα. Τουλάχιστον για diesel μαζικής παραγωγής και να θες δε θα βρίσκεις.
-
Αλλά ούτε εμείς θέλουμε να γίνει αυτό.Τεράστια αλήθεια... Όλοι μας θα είχαμε θέματα.
-
Στην προηγούμενη σελίδα έκανα κάποιες ερωτήσεις. Κανείς δεν απηντησε. Περιμένω την απάντηση σας.
-
Δεν χρειάζεται να σκίζεις τα εσώρουχά σου. Δεν θα χρειαστεί να φανταστείς τίποτα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα κάνουν μόνες τους πλέον...
π.χ.
The Vauxhall Corsa is now available exclusively with petrol and electric power, following the removal of the diesel variant from price lists.
The move brings to an end 35 years of diesel-engined Corsa models, which began with the introduction of a 1.5-litre Isuzu unit as an option for the first-generation car (called the Nova in the UK) in 1987.Currently, the Peugeot 208 is offered with petrol (1.2 PureTech), diesel (1.5 BlueHDi), and EV powertrains. The facelifted model will most likely drop the diesel and electrify the petrol for fewer emissions while retaining the recently updated electric powertrain.
και πάει λέγοντας... H vag έχει μερικά diesel σε 2λιτρα και άνω. Οι κορεάτες επιμένουν, αλλά για πόσο ακόμα. Τουλάχιστον για diesel μαζικής παραγωγής και να θες δε θα βρίσκεις.
Αυτό είναι δεδομένο πλέον. Εγώ προσπαθώ να προβλέψω τι θα γίνει με τις απαγορεύσεις στο μέλλον με βάση τις προγενέστερες αποφάσεις περί ρύπανσης. Εμείς ως χώρα αργούμε κατά ένα euro διότι μας πουλάνε τα δικά τους μεταχειρισμένα. Ότι δηλαδή θεωρούν αυτοί ως ρυπογόνο το πετάνε εδώ σε εμάς διότι εκεί χάνει μεγάλη αξια λόγω των περιορισμών εισόδου στις πόλεις. Εκτός αν ξαφνικά επιβληθεί από την Ευρώπη να ακολουθήσουμε επειδή θα πρέπει να γίνει απόσβεση επενδύσεων των νέων υβριδικών. Δεν είναι καθόλου αμφίβολο.
-
Στην προηγούμενη σελίδα έκανα κάποιες ερωτήσεις. Κανείς δεν απηντησε. Περιμένω την απάντηση σας.
-
@xristoskor said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Lap κρατάς ένα φαινομενικά επίπεδο στον τρόπο που γράφεις. Δεν κανεις χαρακτηρισμούς. Νομίζεις ότι γίνεται συζήτηση καφενειακου τύπου. Έχεις μια εμμονή με τα ντίζελ και μόνο ενώ υπάρχουν άλλοι τόσοι παράγοντες πριν από αυτό που μας κάνουν κακό στη καθημερινότητα σε μια πόλη. Φαίνεται σαν να τη βρίσκεις, σαν να ηδονίζεσαι, να πικάρεις όσους υποστηρίζουν την επιλογή τους κλπ. Αυτό για κάποιον 3ο πέρα από τους κλασικούς 3-4 που υποστηρίζουν σθεναρά την επιλογή τους και εσενα μόνιμα να τους την λες εχει ξεφύγει από το όριο του χαβαλέ, της καζούρας, του καφενείου, της ανταλλαγής απόψεων και του να περνάει η ώρα και έχει γίνει εμμονικό, τοξικό, κουραστικό στα όρια του ψυχολογικού σαδισμού. Δεν φαίνεσαι κακός άνθρωπος προς Θεού αλλά νομίζω ότι από αλλου ξεκίνησες και πλέον έχεις γίνει σταυροφόρος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεκτή η κριτική σου, όπως η κάθε κριτική που γίνεται σε ένα επίπεδο.
Παρατήρησε κάτι. Αναφέρω στοιχεία, δεδομένα, δημοσιεύσεις. Αναφέρουν προσβολές, προσβολές χαρακτήρα έως και προσβολές της οικογένειας μου ακόμα και της γυναίκας μου!!!! Το διανοείσαι να σχολιάζω τη γυναίκα σου όταν τα στοιχεία που μου παραθέτεις δεν θα εναρμονίζονται με τις επιθυμίες μου; Εγώ δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επίπεδο.Και τελειώνω, γιατί δεν δέχεσαι ότι κάθε αμάξι έχει και την χρησιμότητα του;
Κανείς μεγάλο λάθος. Θεωρείς ότι προσβάλλω εσένα αν κρίνω τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου. Θεωρείς το αυτοκίνητο σου,δηαλδη ένα μηχανήμα ως προέκταση της προσωπικότητας σου, και έτσι θεωρείς ότι προσβάλλω εσένα. Φυσικά έχει την χρησιμότητα του. Εγώ όμως σχολιάζω κάτι άλλο.
Μπορεί να μην είναι να καλύτερη λύση ένα ντίζελ euro 6 για το κέντρο των πόλεων. Που όντως δεν είναι! Μια ντιζελομηχανη θέλει χιλιόμετρα να πιάσει θερμοκρασία να καθαρίζουν τα φίλτρα ώστε να συμφέρει. Πάντα έτσι ήταν.
Το ότι το αναφέρω και με πηγές, ποιον ενοχλεί εάν δεν έχει οικονομικά συμφέροντα; Σου γυρίζω την ερώτηση που μου έκανες για τα ev. Έχεις οικονομικά συμφέροντα που επιζητούν την κίνηση των ανθρώπων με diesel στις πόλεις και δεν θέλεις να αναφέρω τις διάφορες μελέτες που αναδεικνύουν το θέμα ;
Απλά από την άρση απαγόρευσης στην Ελλάδα το 2011 μιας και είμαστε μόνιμα στην υπερβολή και στα άκρα, πήγαμε στο ντιζελ για όλες τις χρήσεις από έλλειψη γνώσης και απωθημένο. Έπαιρναν αμάξι να πηγαίνουν στο περίπτερο και πίσω. Προφανώς ούτε οικονομία έκαναν ούτε τίποτα. Αλλά όπως έχω ξαναπεί Ελλάδα είναι και επαρχία. Εκεί που γράφουν πολλά χιλιόμετρα, με έντονες πολλές φορές υψομετρικές κτλ κτλ γιατί το ντιζελ να το κατηγορείς;
Οκ!
Για τα plugin που είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του άλλο δηλώνω και άλλο είμαι, που απολαμβάνουν συγκεκριμένα σημαντικά προνόμια, με αμάξια γομάρια πολλές φορές ,που μόλις τελειωσει η μπαταρία εκπέμπουν σαν απλά βαρβάτα βενζινοκίνητα, εκεί δεν σε βλέπω λαλίστατο;
Είσαι καινούργιος στο forum. Συγνώμη δεν θυμάμαι πολλά ονόματα. Έχουμε αναφέρει πάνω από δέκα φορές το θέμα που θίγεις! Σε μελέτες τα phev είναι ελάχιστα πιο ενεργοβορα από τα απλά full Hybrid όταν δεν φορτίζονται διότι οι ηλεκτροκινητήρες τους είναι αισθητά μεγαλύτεροι και έτσι μπορούν να παραξιθν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια, όχι για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους στο 100% αλλά για να ισοσκελισουν την διαφορά βάρους και να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο ρύπανσης. Μάλιστα το περιοδικό που μας φιλοξενεί δημοσίευσε μελέτη του ΑΠΘ όπου δοκίμασε το ίδιο αυτοκίνητο σε full hybrid και phev στις ίδιες διαδρομές, το ένα πίσω από το άλλο, και μέτρησε τους ρύπους τους. Και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διαφορά της μεσης κατανάλωσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Υπαρκτή μεν αλλά ελάχιστη. Εάν μάλιστα φορτιστεί το phev, τότε προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε ποιο το αποτέλεσμα.
Γιαυτο λέω ότι φαίνεσαι σαν να έχεις εμμονή και οι εμμονές δηλητηριάζουν πρώτα αυτόν που τις έχει.
Έχω εμμονή με την αντικειμενικότητα.
Καταρχήν απαράδεκτο και τραγικό αν έχουν επιτεθεί σε προσωπικό επίπεδο σε οικογένεια και γυναίκα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Όλα έχουν και ένα όριο. Πρακτικά δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι τσινάνε επειδή μας κακοφαίνεται ότι γκρεμίζεται η κοσμοθεωρία μας σχετικά με το θέμα αυτοκίνητο. Παίρνουμε κάτι τώρα και θέλουμε να νιώθουμε ότι στον αιώνα τον άπαντα θα πηγαίνουμε όπου και όπως θέλουμε. Αυτό πλέον αλλάζει. Σε όλους. Απλά κάποιοι κερδίζουν λίγο παραπάνω χρόνο. Τίποτα περισσότερο. Εγώ όπως το έχω σκεφτεί κρατάω την βενζινούλα μου (έχει και τα αλογάκια της), το ντιζελάκι μου (supemini) για τις μακρινές μου μετακινήσεις για την αυτονομία και την ελευθερία που σίγουρα θα μου δινει για πάντα (το αν θα με συμφέρει θα δείξει... παίζει σενάριο από το να το κάψω μέχρι να νιώθω τυχερός που το έχω) και ευελπιστώ στο μέλλον να παρω και ένα ηλεκτρικό για μέσα στη πόλη. Αν χρειαστεί να αποχωριστώ (πολύ πιθανό αν αυξήσουν φόρους) θα αποχωριστώ για αρχή τη βενζίνη μιας και μόνο γούστα θα μου βγάζει.
-
Και καλά κάνεις. Αν εγώ σου δείξω τι γίνεται σε άλλες χώρες, τι αποτελέσματα βγάζουν μελέτες, ποια είναι η άποψη μου, θα θεωρείς ότι έρχομαι να σου πάρω το αυτοκίνητο;
-
Θα σας πω και κάτι ακόμα. Έγιναν δοκιμές και στα βενζίνης. Λοιπόν το δικό μου δοκιμάστηκε από μελέτη ειδικού ινστιτούτου ως euro6D βενζίνης πόλης, και πέρασε κατά χιλιοστό μεν στο όριο του σφάλματος αν θυμάμαι καλά, αλλά το πέρασε το ανώτατο όριο ρύπων!!!! Θα βρω κάπου τη μελέτη και θα την ξαναδώ.
Τι να κάνω να το πετάξω; Όχι βέβαια!
-
Και καλά κάνεις. Αν εγώ σου δείξω τι γίνεται σε άλλες χώρες, τι αποτελέσματα βγάζουν μελέτες, ποια είναι η άποψη μου, θα θεωρείς ότι έρχομαι να σου πάρω το αυτοκίνητο;
Ωραίο κι αυτό...
Objectif zéro diesel en 2024 et zéro véhicule essence en 2030 à Paris.
https://www.paris.fr/pages/nouveau-plan-climat-500-mesures-pour-la-ville-de-paris-5252https://www.reuters.com/world/europe/eu-citizens-may-sue-countries-health-damaging-dirty-air-top-court-adviser-says-2022-05-05/
Citizens in European Union countries may be able to sue their governments for financial compensation if illegal levels of air pollution damage their health, an adviser to Europe's top court said on Thursday. -
Κι εγώ περιμένω να απαντήσεις αν θα απαγορευθεί πρώτο ένα swift που αγοράστηκε φέτος ή ένα ντίζελ 208 που αγοράστηκε φέτος, τι πιστεύεις;
Επίσης αυτό με τις προσβολές να το κοιτάξεις, που λες στον άλλο να βρει γυναίκα κλπ.
Δεν ήσουν έτσι εσύ.
Γι αυτό σου έγραψα "έκοψες καπίστρι"... -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κι εγώ περιμένω να απαντήσεις αν θα απαγορευθεί πρώτο ένα swift που αγοράστηκε φέτος ή ένα ντίζελ 208 που αγοράστηκε φέτος, τι πιστεύεις;
Επίσης αυτό με τις προσβολές να το κοιτάξεις, που λες στον άλλο να βρει γυναίκα κλπ.
Δεν ήσουν έτσι εσύ.
Γι αυτό σου έγραψα "έκοψες καπίστρι"...Δεν εθιξα την γυναίκα, θίγω τον οίστρο του στις προσβολές κατ εμού. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο υποκείμενο της πρότασης και του αντικειμένου. Συντακτικό δημοτικού.
-
-
Ξαναδιάβασε τις αναρτήσεις που γράφεις υπ ατμόν, και ξανασκέψου το.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξαναδιάβασε τις αναρτήσεις που γράφεις υπ ατμόν, και ξανασκέψου το.
Όχι, τις έχω διαβάσει. Ξέρω πολύ καλά τι λεω. Άλλο πράγμα η κριτική με υποκείμενο εμένα και άλλο η κριτική με υποκείμενο τη γυναίκα του άλλου. Τελείωσε δεν θα κάτσω να το συζητήσω. Πάνε στο δημοτικό να μάθεις ελληνικά.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά