-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η πυρηνική ενέργεια, εκτός από την μεγάλη ισχύ έχει και κινδύνους που πολιτικά δεν θέλει να διαχειριστεί κανείς.
Νομίζω ότι το πρόβλημα της πυρηνικής ενέργειας είναι αντίστοιχο με τη φοβία μερικών ανθρώπων για το αεροπλάνο.
Ενώ ανά επιβάτη και διανυόμενο χιλιόμετρο είναι πιο ασφαλές από τις οδικές μεταφορές, στην πράξη υπάρχει (σε κάποιους) ο φόβος ότι αν εμπλακεί σε δυστύχημα ένα αεροπλάνο, πιθανότατα οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, ενώ με το αυτοκίνητο έχεις ελπίδες να γλιτώσεις.
Αντίστοιχα, αν δεν κάνω λάθος, σε όλες αυτές τις δεκαετίες της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, η ρύπανση που έχει παραχθεί ως συνέπεια ατυχημάτων είναι μικρότερη (ανηγμένη σε παραχθείσα) ισχύ από την αντίστοιχη άλλων μορφών ενέργειας. -
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αντίστοιχα, αν δεν κάνω λάθος, σε όλες αυτές τις δεκαετίες της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, η ρύπανση που έχει παραχθεί ως συνέπεια ατυχημάτων είναι μικρότερη (ανηγμένη σε παραχθείσα) ισχύ από την αντίστοιχη άλλων μορφών ενέργειας.
Δεν έχεις άδικο, αλλά είναι πιο πιασάρικο να πέφτει ένα αεροπλάνο με 300 άτομα το χρόνο, από το να φεύγουν 20.000 άτομα σε τροχαία το χρόνο στην Ευρώπη.
-
Όπως έλεγε και μια σοφή θειά μου : και αν είναι η ώρα του πιλότου θα μας πάρει όλους μαζί? Ενώ με το αμάξι θα πάει μοναχός του
-
-
https://www.carandmotor.gr/nea/etsi-tha-sothoyn-oi-kinitires-diesel
Είπαμε, υδρογόνο, το diesel του μέλλοντος, εδώ με περισσότερους δεσμούς τελικά να τα ενώνουν..
-
Μπουρδίτσες λιγάκι αυτά τα άρθρα για τα κλικς με τους πηχυαίους τίτλους. Από την στιγμή που κάνει ότι λέει δεν είναι πια diesel είναι κινητήρας υδρογόνου.
Έχει και συνεργασίες με φορτηγοβιομηχανίες αυτή η εταιρία με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά πάλι, για κινητήρα υδρογόνου μιλάμε, όχι για την σωτηρία του diesel. -
Δεν έχεις άδικο αλλά να θέσω μια ερωτηση.
Δεν φοβάστε δεξαμενή υδρογόνου με 750 bar κάτω από το κάθισμα σας; -
Οχι δε φοβάμαι γιατί κατα πάσα πιθανότητα είναι τόσο ανθεκτική που δεν παθαίνει τίποτα. Για την ακρίβεια είναι αλεξίσφαιρες (τουλάχιστον αυτές που δοκιμάζει η Toyota) πράγμα που σημαίνει οτι δεν παίζει να ασκηθεί παραπάνω πίεση (δύναμη ανα μονάδα επιφάνειας) σε τρακάρισμα από αυτό.
-
Απλά ελπίζεις και εύχεσαι.
Υπόψιν 5-10 bar το υγραέριο, 250 bar το φυσικό αέριο και 750 bar αυτό!
-
Με την ίδια λογική απλά ελπίζεις και με τις μπαταρίες να μη γίνεις φλαμπέ ή με τα θερμικά να μη γίνεις μαύρο κάρβουνο σε περίπτωση τρακαρίσματος. Αν φοβόμαστε τα πάντα ας πηγαίνουμε με κάρο αλλά μπορεί να φοβηθούμε μην πιάσει κόψιμο το άλογο και μείνουμε καραβοφάναρο στη Βουλιαγμένης. Θέλω να πιστεύω οτι θα γίνει extensive testing πριν βγει κάτι τέτοιο στην παραγωγή άρα δε θα είναι πιο επικίνδυνο από τις άλλες τεχνολογίες.
-
Χρόνια τώρα δεν φοβόμαστε αυτό, ακόμη και στο μπάνιο μαζί μας ή σε συσκευές στην κούνια του μωρού, τις δεξαμενές αερίων φοβηθούμε (που έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβεις τι έγινε...)
-
Οι μπαταρίες σήμερα έχουν θεματακι με την φωτιά είναι η αλήθεια.
Αλλά εξελίσσονται και πλέον οι νέες γενιές δεν έχουν ή το έχουν περιορίσει κατά πολύ. Ενώ οι στερεού τύπου το μειώνουν πάρα πολύ. Πλέον στο μέλλον έρχονται και οι εύκαμπτες μπαταρίες με ηλεκτρολύτες που είναι υπερβολικά δύσκολο να αλλοιωθούν. Συμφωνώ όμως πως είναι υπαρκτή μια κάποια φοβία και είναι αποδεκτήΌσον αφορά τα τεστ ψάξε λίγο παραπάνω το τι έχει συμβεί με τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που πέρασαν πολλά τεστς εδώ και δεκαετίες. Ας μη τα γράφω εγωμκαι είμαι κινδυνολογος.
Ξαναλέω...750bar. όχι 10 bar όπως τα lpg και όλα αυτά γιατί;
Πιλιουριτης μια φορά στη ζωή σου , διάβασε. Για ποιον λόγο αναφλέγεται; Γνωρίζεις;
Τόσες ώρες χάνεις στο ίντερνετ για να κάνεις προπαγάνδα. Δώσε μια ευκαιρία και στην γνώση
-
Όπως έχω ξαναπεί, όταν βγουν σε παραγωγή οι θαυματουργές νέες μπαταρίες, ΟΧΙ σε πρωτότυπο ή σε αρθράκια από το χ/ψ electric fan website το συζητάμε. Αλλιώς είναι θέμα θεωρητικής κρασοσυζήτησης και μόνο. Κοιτάζουμε τα δεδομένα που έχουμε τώρα.
Ας μας απαντήσει κάποιος θετικής κατεύθυνσης, με γνώσεις φυσικής κτλ που εγώ δεν κατέχω, αν 750 bar σημαίνει οτι ολόκληρη η δεξαμενή αντέχει την ίδια πίεση, δλδ πρακτικά αντέχει και πίεση σφαίρας (οκ συγκεκριμένων διαμετρημάτων). Αν ναι, σημαίνει οτι είναι απόλυτα ασφαλής σε περίπτωση σύγκρουσης γιατί ποτέ δε θα ασκηθεί παραπάνω πίεση από σφαίρα σε περίπτωση τρακαρίσματος. Οπότε τι να φοβηθούμε;
-
Όσο εσύ τη θεωρείς κρασοσυζητηση, κάποιοι δουλεύουν σε διάφορα προτζεκτς για να το φέρουν στην αγορά. Αυτό σχολιάζω εγώ.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όσο εσύ τη θεωρείς κρασοσυζητηση, κάποιοι δουλεύουν σε διάφορα προτζεκτς για να το φέρουν στην αγορά. Αυτό σχολιάζω εγώ.
Μέχρι να το φέρουν στην παραγωγή είναι κρασοσυζήτηση, σαν την υδρογονοκινηση, αυτό λέμε οι υπόλοιποι.
Τα διάφορα πρότζεκτ χρηματοδοτούνται με βάση την δυνατότητα κέρδους, να μην το ξεχνάμε αυτό! -
Η πίεση είναι περίεργο μέγεθος, που δεν αντιλαμβάνεται εύκολα η σκέψη μας, τα μεγάλα νούμερα μπορεί να εντυπωσιάζουν.
Οι παραινέσεις από πνευματικούς γίγαντες του διαμετρηματος των σχολιαστών του φόρουμ που τις κάνουν, έχοντας πρώτα εντρυφήσει στα θέματα που σχολιάζουν, είναι όχι μόνο ευπροσδεκτες αλλά και επιθυμητές καθώς οδηγούν στις απαραίτητες διορθώσεις!
-
Εξήγησε μας παραπάνω τότε.
Εσύ θα ήσουν άνετα με μια δεξαμενή 750 bar κάτω από το κάθισμα σου σε ένα αυτοκίνητο; Πραγματικά θέλω να με πείσεις ώστε να μου φύγει αυτή η φοβία.
-
@nickthetrib said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μέχρι να το φέρουν στην παραγωγή είναι κρασοσυζήτηση, σαν την υδρογονοκινηση, αυτό λέμε οι υπόλοιποι.
Τα διάφορα πρότζεκτ χρηματοδοτούνται με βάση την δυνατότητα κέρδους, να μην το ξεχνάμε αυτό!Εξαρτάται τον χρηματοδότη, δεν είναι όλες οι επενδύσεις το ίδιο. Κάποιες είναι επιχειρηματικές κάποιες είναι στρατηγικές. Κάθε μία από αυτές έχει άλλους πόρους χρηματοδότησης
-
Εξήγησε μας παραπάνω τότε.
Εσύ θα ήσουν άνετα με μια δεξαμενή 750 bar κάτω από το κάθισμα σου σε ένα αυτοκίνητο; Πραγματικά θέλω να με πείσεις ώστε να μου φύγει αυτή η φοβία.
Αισθανόμουν άνετα με μια δεξαμενή 250bar στην πλάτη μου και 4bar πίεσης νερού από πάνω μου, δεν νομίζω να με ανησυχήσει ιδιαίτερα μια εφαρμοσμένη τεχνολογία δεξαμενών στο μέλλον...
-
Σε αυτοκίνητο στα 750bar?
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά