-
Ε τώρα μη μας τρελαίνεις. Του 2020 αυτοκίνητο είναι. Άσε να ξέρουμε καλύτερα.
Ποια ροπή ρε, που σέρνεται μέχρι να μπει το turbo, ή όταν μπαίνει σε στενά με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο. Άσε τις ιστορίες για αγρίους. Χειροκίνητο είναι, εσύ έχεις αυτόματο και σε καλύπτει το πατιναρισμα του μετατροπέα ροπής και νομιζες πως έχει ροπή
Η κατανάλωση είναι αυτή που είπα για c suv diesel και λίγο λέω.
Αν το οδηγήσεις κάπως έντονα για να προλάβεις δουλειές σε δρομους με φανάρια και λεωφόρους πιάνει και 10αρια.
Ξαναλέω η προσπάθεια του κινητήρα να κερδίσει την αδράνεια ενός c suv τον οδηγεί να δουλεύει με φορτίο, ανεξάρτητα το που βγάζει την ροπή του.
Τα υβριδικά συμπληρώνουν ή αντικαθιστούν με ηλ ενέργεια την φάση αυτή.
Η κίνηση πόλης είναι ο μέσος όρος ταχύτητας. Έτσι εξετάζεται και από τα πρωτόκολλα ρύπων. Όπως επίσης και το σταματά ξεκινά για κάποια χιλιόμετρα σε φανάρια.
Πόλη δεν είναι μέση ταχύτητα στα 50-60 χλμ/ώρα σε επαρχιακούς δρόμους και με κάποια φαναρια ενδιάμεσα. Εσύ σε τέτοιες συνθήκες βλέπεις τις καταναλώσεις με το δικό σου και δεν μπορείς να καταλάβεις τα οφέλη των υβριδικών.
Έαν πας να οδηγήσεις σε μεγάλες πόλεις με μικρή μέση ταχύτητα θα είσαι στα 7-8-10 λίτρα κατανάλωσης ενώ με τα υβριδικά θα είσαι στα μισά ακριβώς.
Και βγάζω απ έξω τις διαφορές στα περί ρύπων. Τα έχω γράψει άλλωστε.
-
Εδώ σε φυσιολογικές συνθήκες πόλης το ελαφρύτερο diesel a3 με 116 αλογα γράφει 6,1 λίτρα κατανάλωσης με μέση ταχύτητα τα 22 χλμ/ώρα. Είναι και αυτόματο και κάνει πάντα τέλεια αλλαγή σχέσης στην καλύτερη φάση λειτουργίας του κίνητρα.
Ένα c suv toyota με 200 άλογα γράφει περίπου 4,5
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επίσης αυτό που μου ξενίζει είναι πως "το 80% των χιλιομέτρων είναι αστικά", εκτός κι αν οι πρωτευουσιάνοι όταν φύγετε απ' τον Πειραιά να πάτε στην Κηφισιά, το λογίζετε ως "αστική μετακίνηση"...
Μα είναι Αστική μετακίνηση
Πειραιά - Κηφισιά που είπες πρέπει να το κάνεις στις 6 τα χαράματα ή στις 10 το βράδυ για να πιάσεις πάνω απο 50χλμ με ρυθμό , μιας και χρησιμοποιώ τον Κηφισό καθημερινά να σου πω ότι από Ποσειδώνος αν μπεις Κηφισό μετά τις 9 θα πας σημειωτόν απο την λαχαναγορά Ρέντη μέχρι και μετά την Φιλαδέλφεια για περίπου 15χλμ θές σίγουρα 30' οπότε ναι υπεραστικά μάϊ αςς .
Ο μαιευτήρας της γυναίκας μου είναι σχεδόν απέναντι απο το υγεία , κοντά στα 20χλμ απο το σπίτι και θέλαμε 45-1 ώρα μέσο όρο στις καλύτερες περιπτώσεις , δε συζητάω για απεργίες / μαραθώνιους / επισκέψεις VIP που πας στις +2ώρες.
Δεν θα ξεχάσω στην επίσκεψη Ολάντ που μου ήρθε η ιδέα - για να μην ακυρώσουμε το ραντεβού - να μην πάμε από Κηφισό αλλά να βγούμε από τα Ελληνικά Πετρέλαια στην περιφερειακή Αιγάλεω και να πιάσουμε Αττική Οδό ....κόντεψε να γεννήσει στο αμάξι χααχχαχα -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι αστική μετακίνηση όταν κάνεις μία ώρα για 20 χλμ
Δηλαδή κι ένας που θα φύγει απ τα Τρίκαλα να πάει στο Περτούλι κάνει κι αυτός "αστική μετακίνηση" αν αυτοί είναι οι όροι στας Αθήνας.
Εχει φανάρια για το Περτούλι ?
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δηλαδή κι ένας που θα φύγει απ τα Τρίκαλα να πάει στο Περτούλι κάνει κι αυτός "αστική μετακίνηση" αν αυτοί είναι οι όροι στας Αθήνας.
Εάν έχει μέση ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και πολλά σταματά ξεκινά σε φανάρια τότε ναι.
Εαν βάλεις ένα suv diesel σε τέτοια ταχύτητα κίνησης με πολλά φανάρια μέσο όρος κατανάλωσης είναι τα 7-8 λίτρα/100χλμ . Στο λέω έχοντας πείρα και απόδειξη διότι έχω τέτοιο αυτοκίνητο στο περιβάλλον μου και το ξέρω από πρώτο χέρι. Αντίστοιχα η corolla cross θέλει 4,5 λίτρα και με μια διαφορά +80 αλόγων στην ιπποδύναμη. Και φυσικά σε επίπεδο ρύπων είναι χαοτική η διαφορά, δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ένα suv diesel με υψηλό φορτίο για να υπερκερδισει την αδράνεια της μάζας του στα φανάρια και στις χαμηλές ταχύτητες παράγει πολλαπλάσιους ρύπους από ένα hybrid.
Και η πλάκα είναι πως πολλοί με παλαιά diesel μετά κάποια έτη όπου βγάζουν βλάβες κάποια συστήματα απο τσιγκουνιά να το πω, από οικονομική δυσκολία να το πω, δεν ξέρω, οδηγούνται σε κατάργηση αντιρυπαντικων συστημάτων και τότε οι ρύποι είναι πέρα από κάθε φαντασία συγκριτικά με τα υβριδικά. Ένα diesel ισούται με 100 υβριδικά!
Πρέπει να ξεκολλήσει το μυαλό από τις απόψεις τις παλιές περί diesel, ροπής και την άποψη πως ειναι μια διαχρονική λύση σε κάθε περίπτωση μετακίνησης. Αφήστε τον καθε μαστρομητσο της γειτονιάς να λέει τις μπούρδες του και να παρασέρνει τους πελάτες αυτοκινήτων. Τα υβριδικά είναι το μέλλον στις πόλεις. Όλοι οι όμιλοι επενδύουν σε κάθε μορφή υβρδικοτητας. Είτε πολύπλοκη, είτε φθηνή, είτε σύνθετη αναλόγως το καταναλωτικό τους κοινό και την οικονομική του δυνατότητα.
Το diesel ως καύσιμο είναι πρακτικό, και σωτήριο για την οικονομία. Την σωστή χρήση του συζητάμε εδώ πέρα.
εγώ με αυτόματο και 20 χαω μωτ έχω 6-6,1 και μάλιστα σε συνολικές διαδρομές άνω των 1000 χλμ.
Σε πόλη με 28-30 χαω δηλαδή περιλαμβάνει Κατεχάκη σε ώρες χωρίς κίνηση, έχω 5,7-5,8.
-
Ναι μέχρι την Πύλη.
-
Ποια ροπή ρε, που σέρνεται μέχρι να μπει το turbo, ή όταν μπαίνει σε στενά με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο. Άσε τις ιστορίες για αγρίους. Χειροκίνητο είναι, εσύ έχεις αυτόματο και σε καλύπτει το πατιναρισμα του μετατροπέα ροπής και νομιζες πως έχει ροπή
Αν το οδηγήσεις κάπως έντονα για να προλάβεις δουλειές σε δρομους με φανάρια και λεωφόρους πιάνει και 10αρια.
Ξαναλέω η προσπάθεια του κινητήρα να κερδίσει την αδράνεια ενός c suv τον οδηγεί να δουλεύει με φορτίο, ανεξάρτητα το που βγάζει την ροπή του.
Η κίνηση πόλης είναι ο μέσος όρος ταχύτητας. Έτσι εξετάζεται και από τα πρωτόκολλα ρύπων. Όπως επίσης και το σταματά ξεκινά για κάποια χιλιόμετρα σε φανάρια.
Πόλη δεν είναι μέση ταχύτητα στα 50-60 χλμ/ώρα σε επαρχιακούς δρόμους και με κάποια φαναρια ενδιάμεσα. Εσύ σε τέτοιες συνθήκες βλέπεις τις καταναλώσεις με το δικό σου και δεν μπορείς να καταλάβεις τα οφέλη των υβριδικών.
Έαν πας να οδηγήσεις σε μεγάλες πόλεις με μικρή μέση ταχύτητα θα είσαι στα 7-8-10 λίτρα κατανάλωσης ενώ με τα υβριδικά θα είσαι στα μισά ακριβώς.
Να το οδηγήσουμε και εμείς να κατεβάσουμε 3 λίτρα χαλαρά την κατανάλωση. Χρόνια χειροκίνητα οδηγούσαμε και μάλιστα βενζίνες.. Το ντίζελ εύκολα κρατάει χαμηλή κατανάλωση παντού.
Επίσης τα συγκρίνεις με τα υβριδικά που είναι αυτόματα.
Ε εκεί σε σχέση με μένα είναι 1,5 λίτρο κάτω στην πόλη και 3 λίτρα πάνω στον αυτοκινητόδρομο, γιατί αν πάνε με τις ταχύτητες που πάω τα 8 λίτρα τα έχουν για πλάκα, ενώ αν πάω εγώ με τις ταχύτητες που πάνε δεν καίω πάνω από 4,5 λίτρα, ενώ αυτά θα είναι στα 6,5-7.
Η μόνη περίπτωση να κάψει το ντίζελ, είναι τον χειμώνα, να κάνει διαδρομή 2-3 χλμ και να μην προλάβει να ζεσταθεί.
Ε τώρα αν πήρε ντίζελ για τέτοιες διαδρομές και τις κάνει συνέχεια, προφανώς έκανε λάθος.
-
Ναι μέχρι την Πύλη.
Το ξέρω αλλά η Πύλη είναι κάμπος, μετά είναι η διαδρομή.
-
Αν πάω από Μαρούσι, Ψυχικό μέσω Κηφισίας, είναι υπεραστική μετακίνηση ή αστική; Φαντάζομαι ανάλογα τις ώρες;
-
Να το οδηγήσουμε και εμείς να κατεβάσουμε 3 λίτρα χαλαρά την κατανάλωση. Χρόνια χειροκίνητα οδηγούσαμε και μάλιστα βενζίνες.. Το ντίζελ εύκολα κρατάει χαμηλή κατανάλωση παντού.
Επίσης τα συγκρίνεις με τα υβριδικά που είναι αυτόματα.
Ε εκεί σε σχέση με μένα είναι 1,5 λίτρο κάτω στην πόλη και 3 λίτρα πάνω στον αυτοκινητόδρομο, γιατί αν πάνε με τις ταχύτητες που πάω τα 8 λίτρα τα έχουν για πλάκα, ενώ αν πάω εγώ με τις ταχύτητες που πάνε δεν καίω πάνω από 4,5 λίτρα, ενώ αυτά θα είναι στα 6,5-7.
Η μόνη περίπτωση να κάψει το ντίζελ, είναι τον χειμώνα, να κάνει διαδρομή 2-3 χλμ και να μην προλάβει να ζεσταθεί.
Ε τώρα αν πήρε ντίζελ για τέτοιες διαδρομές και τις κάνει συνέχεια, προφανώς έκανε λάθος.
Πάνε οδήγησε ένα 3008 diesel eat8 αφού δεν θες χειροκίνητο μέσα στην πόλη στις διαδρομές σου και μετά πάνε πάρε το corolla cross και έλα πες μας.
Προφανώς έκανε λάθος, άκουγε τους ειδικούς που λένε για diesel. Το diesel είναι για ανοιχτό ταξίδι, για suv που τραβάνε βάρκες και τρειλερς, για φορτηγά κτλ
Είναι ένα ειδικό καύσιμο για συγκεκριμένες καταστάσεις και περιπτώσεις. Και ρυπογόνο είναι στην πόλη, και δεν του ταιριάζει η πόλη ως είδος μετακίνησης με συχνές στάσεις και ούτε γρήγορο είναι.
Δεν είναι για 80-20% κίνηση σε πόλεις ούτε καν για 50-50% συγκριτικά με τα υβρίδικα.
-
Δεν είναι η πόλη ίδια για όλους.
Εγώ κινούμαι στην πόλη, αλλά όσο μπορώ χρησιμοποιώ εναλλακτικές διαδρομές και την Κατεχάκη ή την περιφερειακή Υμηττού.Δεν πηγαίνω κάθε μέρα Χαλάνδρι - Σύνταγμα στις 8 το πρωί.
Αν είχα τέτοια υποχρέωση θα πήγαινα με το μετρό. 5 σταθμούς μετρό και 2 προαστιακού έχει το Χαλάνδρι, οπότε κάθε γειτονιά σχεδόν βολεύεται, θα έχει και άλλους 3 στην γραμμή 4 στην Κηφισίας.Αυτή την στιγμή κάνω καθημερινά 2 φορές την διαδρομή Χαλάνδρι - Κεφαλάρι από εσωτερικούς δρόμους κυρίως και Χαλάνδρι - Ηλιούπολη, μέσω Κατεχάκη. Δεν ξέρω αν το υβριδικό θα είχε τόσο όφελος το υβριδικό, ιδιαίτερα στην Κατεχάκη.
-
Δείτε στο ertflix στα ντοκυμαντέρς το "Κάτι στον αέρα"
Ιδιαίτερα από το μέσο του ντοκυμαντέρ που δείχνει τις μελέτες και τα εργαστήρια, τα αποτελέσματα σοκάρουν.
Σε λίγο καιρό θα κατέβει, οπότε όποιος θέλει ας τα δει.
https://www.ertflix.gr/vod/vod.222060-kati-ston-aera
@alex-mix δες το
-
Δείτε στο ertflix στα ντοκυμαντέρς το "Κάτι στον αέρα"
Ιδιαίτερα από το μέσο του ντοκυμαντέρ που δείχνει τις μελέτες και τα εργαστήρια, τα αποτελέσματα σοκάρουν.
Σε λίγο καιρό θα κατέβει, οπότε όποιος θέλει ας τα δει.
https://www.ertflix.gr/vod/vod.222060-kati-ston-aera
@alex-mix δες το
Εγω? Τι εκανα? Εγω μαζι σου ειμαι lap δαγκωτο
-
https://www.carandmotor.gr/nea/kainoyrgia-aytokinita-30-deyterolepta-xekiniseis
Μιλάει για αύξηση στην τιμή του αυτοκινήτου μόνο από τον καταλύτη 600€
-
Βρε αυτό καλό είναι. Εδώ οι άλλοι αυξάνουν το κόστος από τις οθόνες.
-
-
-
Τα ηλεκτρικα οχηματα εχουν μεγα περιβαλλοντικο αποτυπωμα. Φυσικα και πρεπει να φορολογουνται. Το κοστος επισης της συλλογης και ανακυκλωσης των μπαταριων τους κανει τζιζ. Η ενεργεια που καταναλωνουν επισης δε παραγεται με ΑΠΕ μα με καταναλωση ορυκτων καυσιμων.
Αυτη ειναι η αληθεια. -
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα ηλεκτρικα οχηματα εχουν μεγα περιβαλλοντικο αποτυπωμα. Φυσικα και πρεπει να φορολογουνται. Το κοστος επισης της συλλογης και ανακυκλωσης των μπαταριων τους κανει τζιζ. Η ενεργεια που καταναλωνουν επισης δε παραγεται με ΑΠΕ μα με καταναλωση ορυκτων καυσιμων.
Αυτη ειναι η αληθεια." Φυσικα και πρεπει να φορολογουνται " . Σε αυτο έχεις δίκιο .
Τα υπολοιπα είναι εσφαλμένα . Αυτη έιναι η αλήθεια
-
Δηλαδη η αληθεια ειναι για σενα φιλε μου, πως τα ηλεκτρικα οχηματα δεν εχουν μεγα περιβαλλοντικο αποτυπωμα, δεν υπαρχει προβλημα και κοστος στην ανακυκλωση των μπαταριων τους και φορτιζονται απο ενεργεια που δεν παραγεται με καυση ορυκτων καυσιμων? Υποψη εργαζομαι σε μεγαλη πολυεθνικη με εργοστασια σε ολο τον κοσμο, παραγωγης και ανακυκλωσης και αποθηκευσης ενεργειας.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά