-
Μισό λίτρο στα 100 και αυτό υπό προϋποθέσεις, ότι έχεις κίνηση σε κέντρο πόλης.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μισό λίτρο στα 100 και αυτό υπό προϋποθέσεις, ότι έχεις κίνηση σε κέντρο πόλης.
Στον μέσο όρο ναι. Μέσα στην πόλη όμως έως και 20% οικονομία
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! To 20% είναι ένας καλός αριθμός! Όσον αφορά το cng και το LPG ; Είναι επίφοβο το cng εφόσον έχουμε περιορισμένο αριθμό πρατηρίων;
-
Παραμύθι το 20 % . Σε πούμα υβριδικό που έχει γνωστός μου, τα 7 λίτρα είναι δεδομένα για μέση κατανάλωση, άρα το πολύ μισό λίτρο από το μη ψευτουβριδικό.
-
Και που ξέρεις ότι είναι παραμύθι; Γνωρίζεις την κατανάλωση και χωρίς το σύστημα mhev για να συγκρίνεις;
Στο swift που υπάρχουν δεδομένα με και χωρίς το mhev όντως το ποσοστό είναι εκεί στο 20%. Στην ουσία το σύστημα μειώνει το φορτίο του κίνητρα δηλαδή του καυσίμου που ψεκάζει στις συνθήκες με υψηλή κατανάλωση δηλαδή την πόλη
-
@kingedward-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! To 20% είναι ένας καλός αριθμός! Όσον αφορά το cng και το LPG ; Είναι επίφοβο το cng εφόσον έχουμε περιορισμένο αριθμό πρατηρίων;
Το 20% παραείναι καλός για να είναι αληθινός για αρκετούς κατασκευαστές (π.χ. Hyundai, Mazda, Kia κλπ.). Νομίζω τα ford, suzuki και vag εχούν καλές υλοποιήσεις consumption-wise.
-
Εγώ νομίζω πως το καλύτερο mhev το έχει η ford..εάν μπορείς να πάρεις fiesta mhev....είναι πολύ καλή επιλογή
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και που ξέρεις ότι είναι παραμύθι; Γνωρίζεις την κατανάλωση και χωρίς το σύστημα mhev για να συγκρίνεις;
Στο swift που υπάρχουν δεδομένα με και χωρίς το mhev όντως το ποσοστό είναι εκεί στο 20%. Στην ουσία το σύστημα μειώνει το φορτίο του κίνητρα δηλαδή του καυσίμου που ψεκάζει στις συνθήκες με υψηλή κατανάλωση δηλαδή την πόλη
Ναι γνωρίζω. Ετυχε όταν πήρε το πούμα για κάποιο διάστημα να έχω εγώ το αυτόματο βενζίνης, που είναι και χειρότερης αεροδυναμικής, αλλά και αυτόματο.
Οι καταναλώσεις πολύ κοντά. Δεν θα έπρεπε. Κανονικά όταν εγώ με αυτόματο βενζίνης και ψηλό, είχα 7,5-7,7 μέση, αυτός έπρεπε να είναι στο 6 με χειροκίνητο ψευτουβριδικό. Ηταν λίγο πάνω από το 7.
-
Ταξιδευτή σοβαρεψου. Επιστήμονας είσαι..... Με τρελαίνει όταν βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.
-
Για το αν συμφέρει υγραέριο ή φυσικό αέριο, διάβασε τη δοκιμή που αντικατοπτρίζει πλήρως τη γνώμη μου για τα δύο καύσιμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ταξιδευτή σοβαρεψου. Επιστήμονας είσαι..... Με τρελαίνει όταν βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.
Τα δεδομένα είναι επαρκή...
-
Το καλύτερο mild hybrid από άποψη λειτουργίας/οικονομίας το έχει το golf.
Και μην ακούσω ότι είμαι προκατειλλημένος, διαβάστε δημοσιεύματα μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας... -
Λόγω dsg που αλλάζει νωρίς σχέση. Της ford το ηλ μοτέρ γυρίσει ως τον κόφτη του θερμικού. Το vw το κάνει αυτό;
-
Όχι βέβαια. Το σκεπτικό του mhev στο golf είναι να βοηθάει το μοτέρ σε χαμηλές στροφές για οικονομία και για να αντιμετωπίσει το turbo lag.
Άμα μπει το turbo τι έχει να προσφέρει το σκατούλι η μπαταρία? Στις αλλαγές καθαρίζει το dsg τι να κάνει κι εκεί η μπαταρία? -
20% σε ένα σημερινό βενζινοκίνητο σημαίνει 1.5λτ μεχρι και 2λτ στα 100χλμ.
Προφανώς εκτός απ τον Λαπ δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να το ισχυριστεί αυτό.
Τόση είναι η διαφορά καταναλωσης που έχει π.χ. το ΠΛΗΡΩΣ υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ με το ίδιο συμβατικό...Ο Λαπ επιμένει επειδή "αυταπαταται" για κάποιους λόγους:
- Συγκρίνει το ατμοσφαιρικό 1.200αρι του με τα τούρμπο που έχουν +50% επιδόσεις.
(Το ατμοσφαιρικό Φιατ 1.2λτ του 2001 είχε κάτω από 6λτ μέση κατανάλωση) - Συγκρίνει ένα σούπερ μίνι πόλης με κροσοβερ μισή ή μία κατηγορία μεγαλύτερα
- Συγκρίνει μόνο την οδήγηση από φανάρι σε φανάρι και μεταξύ πάρκινγκ. Μόνο που μια εργάσιμη εβδομάδα έτσι συμπληρώνει 100χλμ μετακινήσεων, όσα μισή ώρα οδήγησης στον αυτοκινητοδρομο...
- Συγκρίνει το ατμοσφαιρικό 1.200αρι του με τα τούρμπο που έχουν +50% επιδόσεις.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προφανώς εκτός απ τον Λαπ δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να το ισχυριστεί αυτό.Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά, σωστά. Δηλαδή αν το scross mild μου βγάζει 7 στην πόλη, το ίδιο μοτέρ με τα 140 είχε 9 στις ίδιες συνθήκες?
Λίγο πολύ.
Η λογική λέει ότι τα mild hybrid, είναι περισσότερο ρυθμισμένα για τις συνθήκες του πρωτοκόλλου wltp παρά για πραγματική οικονομία. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προφανώς εκτός απ τον Λαπ δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να το ισχυριστεί αυτό.Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά, σωστά. Δηλαδή αν το scross mild μου βγάζει 7 στην πόλη, το ίδιο μοτέρ με τα 140 είχε 9 στις ίδιες συνθήκες?
Λίγο πολύ.
Η λογική λέει ότι τα mild hybrid, είναι περισσότερο ρυθμισμένα για τις συνθήκες του πρωτοκόλλου wltp παρά για πραγματική οικονομία.Έτσι ακριβώς όπως το έγραψες, απλά και ωραία.
-
@antonakis said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs
Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά, σωστά. Δηλαδή αν το scross mild μου βγάζει 7 στην πόλη, το ίδιο μοτέρ με τα 140 είχε 9 στις ίδιες συνθήκες?
Λίγο πολύ.Για ~100χλμ. μέσα σε πόλη (διαδρομές από Χίλτον στην Αθήνα έως Ν.Φιλαδέλφεια και Αγ.Παρασκευή,Βριλήσσια) περνώντας από Κηφισίας,Μεσογείων,Κατεχάκη,Αλεξάνδρας,Γαλατσίου,Καποδιστρίου/Παπανικολή,Αγ.Ιωάννου,Λ.Δεκελείας κ.τ.λ. μηδένισα το κοντέρ και κατάφερα με Scross allgrip 140hp να γράψω στο mode sport κυρίως, 6,4-6,5 με οικονομική,όχι όμως extreme προσεκτική οδήγηση.Μιλάμε για καθημερινές (εκτός από ένα Φιλαδέλφεια-Βριλήσσια,που ήταν μια Κυριακή).
Στα μικτά 20.000χλμ είχα 7-7,1.Μιλάμε για τετρα,turbo βενζίνη.Γενικά,τα Σουζούκια βενζίνα πετυχαίνουν καλές καταναλώσεις, -στυλ mildhybrid των υπόλοιπων-,λόγω βάρους.Γι αυτό και το swift ως suzuki μικρό,ελαφρύ,mehv σε ορισμένες συνθήκες πλησιάζει κατανάλωση αμιγώς υβριδικών.
-
Το πρωτόκολλο wltp είναι πολύ ρεαλιστικό για τον μέσο οδηγό.... Δείτε τι είναι.
Κατά τα άλλα
Εδώ έχει στοιχεία για το σημερινο swift στην βάση δεδομένων του spitmonitor
Min. Med. Max.
216 Gasoline 3,64-5,77- 9,15
71 Hybrid Gasol. (Mild hybrid 12v)3,91- 5,37 - 7,57Είναι εμφανές και από έναν μέσο όρο ιδιοκτητών πως τα mild hybrid στις συνθήκες που έχουν υψηλή κατανάλωση δηλαδή στις συνθήκες που ζητούν φορτίο από τον κινητήρα έχουν έως και 20% καλύτερη κατανάλωση.
Τουλάχιστον για το swift μην ακούς ανθρώπους που έχουν εμμονές και είναι γραφικοί. Αστους στην τρέλα τους. Ρώτα τους φυσιολογικούς
Edit:. Για το s cross
150 Gasoline 4,73 6,86 11,01
45 Hybrid Gasoline (mild hybrid 48v) 5,02 6,17 8,04 -
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λίγο πολύ.
Η λογική λέει ότι τα mild hybrid, είναι περισσότερο ρυθμισμένα για τις συνθήκες του πρωτοκόλλου wltp παρά για πραγματική οικονομία.Έτσι ακριβώς όπως το έγραψες, απλά και ωραία.
Δες το ποστ μου μήπως και μάθεις από νέες τεχνολογίες
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά