-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χριστέ μου, θα με σκάσετε.
Πάλι αλλοιώνετε την πραγματικότητα.
Πόσες φορές γραφατε τις καταναλώσεις σας και απλά έβαζα στην σύγκριση τα λίτρα μεταξύ των οχημάτων της σύγκριση χωρίς να αναφέρω τίποτα άλλο, έστω τις περισσότερες φορές. Πόσες φορές προτείνω το lpg της renault και χαίρομαι όταν οι άνθρωποι γράφουν χαμηλά κόστη μετακίνησης και χειροκροτώ. Μάλιστα δεν προτείνω αυτό που έχω εγώ αλλά αυτό της renault για να έχουν οι άνθρωποι όσο δυνατόν την καλύτερη επιλογή. Άρα δεν νιώθω κάποιο φανατισμό για κάποια κάρο.
Μόλις ήρθε το νέο μέτρο που επιδοτεί νεόπλουτους φαφλαταδες αδιακρίτως τότε αναφέρω πως είναι λάθος να συγκρίνετε το κόστος μετακίνησης διότι είναι πλασματικό και το πληρώνουμε οι υπόλοιποι (στην απλοϊκή υπόθεση της μικροαναλυσης, το είπα πιο πριν)
Λαπ, εγω δεν θυμάμαι να διάβασα κομπασμούς από κανέναν.
Όλοι όσοι ασχολούμαστε λεπτομερώς με την οικονομία και ποστράρουμε μετρήσεις κι αναφορές, μας χαρακτιρίζουν τσίπιδες και καρμίρηδες ένα μεγάλο μέρος των κιμπάρηδων βενζινοκίνητων που τους φαίνεται αφύσικο να ψειρίζουμε τα 1-2 λίτρα κατανάλωσης, και μέχρι τώρα, υπήρχε κι αρκετός χλευασμός.Δεν μπορεί ταυτόχρονα και να χλευάζεται και να κομπάζει κάποιος, καταλήξτε κάπου όσοι κατακρίνετε...
Εσύ πάλι εξαπέλυσες μένος κατά του ντίζελ και χαρακτηρισμούς κατά των ιδιοκτητών ντιζελοκίνητων, και μας κατέταξες στους νεόπλουτους όσους έχουμε αυτοκίνητα που τα αγοράσαμε καινούρια την τελευταία τριετία με πάνω κάτω 20 χιλιάρικα, όπως το ερκρός ή το ντάστερ κλπ.
Αντίθετα, ένα βενζινοκίνητο φεβ των 40-50 χιλιάδων που στο τέλος καίει 7-8 λίτρα και άνω, ούτε τις οικολογικές σου ευαισθησίες παραβιάζει, ούτε ως δείγμα νεοπλουτισμού το εκλαμβάνεις...
Προσυπογραφω. Απολυτα σωστος. Καλα να αφηνουμε να γινεται χαβαλες αλλα μη ξεχασουμε κι αυτα που ξεραμε.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ερωτηση. Τα euro 5 ντιζελ θεωρουνται βρωμικα αυτοκινητα?
Μόνο τα dust(σκόνη)-er
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap σε κατουρώ με την τράτα μου την γιουρο 666 που δεν έχει και αντμπλού. Πλέρωνε!
Ήρεμος είμαι, δεν κομπάζω, να περάσει παρακαλώ
Οκ περασε.Συμφωνω. Δε βριζω.
-
Φευ ο μπαμπας σας
Χαχαχ -
https://www.autoblog.gr/2022/08/08/argos-thanatos-ton-plug-in-yvridikon/
"Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο κατάργησε τις επιδοτήσεις αγοράς ενός plug-in υβριδικού αυτοκινήτου το 2018, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως οι επιδοτήσεις για plug-in υβριδικά θα σταματήσουν φέτος."
Φευ(γα) απο' δω!
-
Ντουβληηηη!!!! Που εισαι συ βρε? Ελπιζω να σαι καλα. Καλο υπολοιπο καλοκαιριου. Κατα τα αλλα μη λες τετοια πραγματα εδω μεσα. Ο αλλος ετοιμαζεται να τα βαλει μ ολο τον κοσμο που δολοφονικα απεκτησε ντιζελ και επιδοτειται για δαυτο. Διχως να περιμενει στην ουρα.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ντουβληηηη!!!! Που εισαι συ βρε? Ελπιζω να σαι καλα. Καλο υπολοιπο καλοκαιριου. Κατα τα αλλα μη λες τετοια πραγματα εδω μεσα. Ο αλλος ετοιμαζεται να τα βαλει μ ολο τον κοσμο που δολοφονικα απεκτησε ντιζελ και επιδοτειται για δαυτο. Διχως να περιμενει στην ουρα.
Εδώ είμαι βρε, εμφανίζομαι που και που, απλά δεν έχω χρόνο, έχω 4 diesel να κινήσω (C3/2008/Ford B Max/Ranger)! Tα 2 τελευταία εν γνώση μας εισαγωμενα και ταλαιπωρημένα, και ακόμη κανένα πρόβλημα καταγεγραμμένο..
Πριν κάνα ένα-εναμιση χρόνο τους έλεγα ότι τα PHEV είναι μία μεσοβεζικη λύση η οποία είναι the worst of both worlds και γρήγορα θα περάσει στην ιστορία, και το βλέπω να γίνεται..
Καλά να περνάτε παιδιά, απλά χαλάει ο καιρός, να προσέχετε!
-
Εδώ μια μελέτη για να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση στα αστικά κέντρα.
Την βάζω σχετικά με το περιβαλλοντικό πρίσμα της συζήτησης. Ας το διαβάσετε ή δείτε το σχεδιάγραμμα για μια γρήγορη κατανόηση.Ας την διαβάζουν και οι επιστήμονες.
Μέτρησαν 149 αυτοκίνητα, σε εκδόσεις και καύσιμα που συζητούμε και έβγαλαν κάποιο αποτέλεσμα. Δείτε τα hybrids. Είναι ξεκάθαρη η κατεύθυνση, ότι και αν φαντάζεστε.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0048969717333296
https://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S0048969717333296-fx1_lrg.jpg
"Gasoline vehicles delivered an 86–96% reduction in NOx emissions compared to diesel cars"
"Replacing diesel with gasoline would incur a substantial CO2 penalty, however greater uptake of hybrid vehicles would likely reduce both CO2 and NOx emissions."
Εξού και η ενσταση μου, όταν κοιτάμε το μέτρο από την περιβαλλοντική του πλευρά και μάλιστα αδιακρίτως χωρίς να εξετάζουμε καμια υποκατηγορία του και που αποδεδειγμένα επιβαρύνει την δημόσια υγεία στα αστικά κέντρα όπου κυκλοφορούν τα περισσότερα οχήματα. Τα περισσότερα diesel στους δρόμους είναι χωρίς σύστημα adblue. Εμείς τα επιδοτούμε.
Σχετικά με την ερώτηση για τα euro5 που έκανε ο Σπύρος. Ναι τα euro5 Diesel σε πραγματικές συνθήκες μέτρησης εκπέμπουν κατά μέσο όρο 90% παραπάνω Nox απο τα euro6 Diesel με adblue. Δηλαδή 2 euro6 = 1 euro5
@mastoras78 εννοείται εγώ πλερωνω. Τι θα κάνατε χωρίς τα λεφτά μου;
@Dublin, το έβαλες και σε άλλο νήμα. Ναι κόβουν τις επιδοτήσεις στα phev για να ρίξουν το βάρος στα ηλεκτρικά όχι στα diesel.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ είμαι βρε, εμφανίζομαι που και που, απλά δεν έχω χρόνο, έχω 4 diesel να κινήσω (C3/2008/Ford B Max/Ranger)! Tα 2 τελευταία εν γνώση μας εισαγωμενα και ταλαιπωρημένα, και ακόμη κανένα πρόβλημα καταγεγραμμένο..
Πριν κάνα ένα-εναμιση χρόνο τους έλεγα ότι τα PHEV είναι μία μεσοβεζικη λύση η οποία είναι the worst of both worlds και γρήγορα θα περάσει στην ιστορία, και το βλέπω να γίνεται..
α ρε δουβλη...
η ξαδερφη τι κανει να μας πεις.... ασε τα αμαξια ησυχα -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
α ρε δουβλη...
η ξαδερφη τι κανει να μας πεις.... ασε τα αμαξια ησυχαΧαχα! Ρε συ Γάτε, εμείς μιλάμε για τους κοινούς θνητούς, η φασαρα σου είναι δεδομένη και δικαιολογημένη. Μην ασχολείσαι με αυτά τα κοσμικά.
-
@lap στον αποδελοιπο κοΖμο, @vienna
-
Πρέπει να πέφτει πολύ κλαψα εκεί και λύγισαν οι κυβερνώντες και έκαναν το δίκαιο πράξη
-
Εκεί που το μέσο οικογενειακό εισόδημα είναι 5Κ το μήνα και η ανεργία τείνει στο 0 και δεν υπάρχεικαμιά απ τις ελληνικές στρεβλώσεις, χeστhκαN πόσο έχει το ντίζελ και η βενζινη...
-
Ε ναι ως γνωστόν στην Ελλάδα οχήματα βενζίνης έχουν οι πλούσιοι. Όχι ότι κάθε νέος με το πρώτο του σαραβάλακι που θα αγοράσει μεταχειρισμένο θα αγοράσει κατά 90% αυτοκίνητο βενζίνης.
Ούτε ότι αυτές οι χώρες είναι λογικές και έχουν δίκαιες πολιτικές. Εμείς εδώ ως μάγκες ψάχνουμε να βρούμε κάθε δικαιολογία για να στηρίξουμε το στρεβλό -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πρέπει να πέφτει πολύ κλαψα εκεί και λύγισαν οι κυβερνώντες και έκαναν το δίκαιο πράξη
Το ντήζελ έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τη βενζίνη. Όταν βλέπετε την ίδια τιμή σε ντήζελ και βενζίνη, σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη φορολογία το ντήζελ.
Τώρα αν είσαι ευχαριστημένος με τις τιμές που έβαλες από την Βιέννη πάω πάσο. Εγώ ξέρω ότι έβαλα βενζίνη ξανά με κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. -
Πρέπει να έχετε μαζευτεί όλοι μαζί σε καμία παραλία και να λέτε πως θα εκνευρισουμε τον λαπ. "Το βρήκα" θα λέει κάποιος......."θα απαντάμε σε πράγματα που δεν είπε."
-
Στην Αυστρία πάντως δεν έχει μεγαλύτερη φορολογία το diesel. 0,49 €/λ έχει η βενζίνη, 0,40 €/λ έχει το πετρέλαιο.
-
Νο1 τα ντίζελ στις αναζητήσεις του car.gr
-
Λογικό αφού σου πληρώνουν οι άλλοι το καύσιμο και στεναχωρούν τον Λαπ...
-
Υπέρβαση εσόδων λένε κατά κάποια δις από τα προβλεπόμενα του προϋπολογισμού.
Επιτέλους, να έχουμε και άλλα δις να δώσουμε αδιακρίτως σε ντιζελατους. Το είχα έννοια, όσο και να πεις!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά