-
Έτσι είναι. Πρέπει να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο 30 ετίας με στήριξη της οικογένειας. Με γνώμονα τα έξοδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια.
Όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Όταν για παράδειγμα η μητέρα εργάζεται 10 ώρα την ημέρα και ο πατέρας αλλο τόσο. Ποιος να γεννήσει, ποιος να μεγαλώσει, διαβάσει, αναθρέψει κτλ αν δεν έχει νταντάδες όπως οι πλούσιοι. Απλά γεννούν ένα παιδί και το μεγαλώνουν με τα χίλια ζόρια και αυτό ζει σε αγχωμενα περιβάλλοντα, και όλη μέρα την βγάζει μπροστά σε οθόνες υπολογιστών παίζοντας βλακείες. -
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το δημογραφικό και οι γεννήσεις είναι από τα μεγαλύτερα αγκάθια που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχει να κάνει με τα 8κ της επιδότησης των ηλεκτρικών το πρόβλημα αλλά με όλα τα άχρηστα έσπα και επιδοτήσεις της οπίσθιας οπής που καίγονται τάχα μου για ανάπτυξη αντί να πάνε εκεί που πονάμε σαν τόπος και θα το βρούμε μπροστά μας...
θα ήθελα να δώ σοβαρά κίνητρα για νέες γεννήσεις αναλογικά ακόμα και για ένα ή δύο παιδιά (εδώ που φτάσαμε) και ακόμα υψηλότερα για όσουν αποκτήσουν παραπάνω.
Πολύ σωστή τοποθέτηση, συμφωνώ απόλυτα.
Βέβαια δε νομίζω να δοθούν ποτέ κίνητρα για παιδιά. Αντίθετα για αυτοκίνητα δίνει εσπα ο Γερμανός γιατί ξέρει ότι θα τα πάρει πίσω. -
Μια διευκρίνιση, τα λεφτά για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν είναι ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα του πράσινου ταμείου, τα οποία προέρχονται είτε από κάποια τέλη στους λογαριασμούς ρεύματος είτε από τους νόμους αυθαίρετων είτε από άλλες παρόμοιες εγχώριες εισροές.
Κοινώς είναι κυρίως ελληνικό εισόδημα που φεύγει σε άλλες πολιτείες...
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια διευκρίνιση, τα λεφτά για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν είναι ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα του πράσινου ταμείου, τα οποία προέρχονται είτε από κάποια τέλη στους λογαριασμούς ρεύματος είτε από τους νόμους αυθαίρετων είτε από άλλες παρόμοιες εγχώριες εισροές.
Θα μπορούσαν τότε να επιδοτούν χτίσιμο ή αγορά νεας ενεργειακά καλύτερης κατοικίας με χώρους να μπορούν να μεγαλώσουν παιδακια άνετα. Να χωράνε και παππού - γιαγιά να βοηθάνε με τα παιδιά.
Αλλά η καυλα μας ήταν οι στελεχαρες και η μπουρζουαζία εν γενει.
-
Αμάν! Καλε, εσυ λαπιζεις!
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα μπορούσαν τότε να επιδοτούν χτίσιμο ή αγορά νεας ενεργειακά καλύτερης κατοικίας με χώρους να μπορούν να μεγαλώσουν παιδακια άνετα. Να χωράνε και παππού - γιαγιά να βοηθάνε με τα παιδιά.
Αλλά η καυλα μας ήταν οι στελεχαρες και η μπουρζουαζία εν γενει.
Μέχρι στιγμής η μπαταριοκίνηση γενικότερα υπάρχει σαν ένα καπρίτσιο της μπουρζουαζίας. Παγκόσμια παραγωγή παντεσπανιου για λίγους αφού αδυνατούν να μας ταΐσουν όλους ψωμί.
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κανένας δεν έκανε περισσότερα παιδιά επειδή πήρε επίδομα. Μόνο όσοι είχαν ήδη πολλά παιδιά το εκμεταλλεύονται.
Αν θες λύση του δημογραφικού δεν δίνεις επιδόματα, ούτε σύνταξη στις μαμάδες όταν τα παιδιά τους φεύγουν από το σπίτι. Δίνεις βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, ιατρική φροντίδα, ελαστικό ωράριο εργασίας, ο,τιδήποτε βοηθά την καθημερινότητα μιας οικογένειας με παιδιά. Ακόμα και πάρκα, παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο για να βγαίνουν βόλτα. -
Αυτά τα κδαπ είναι μια καλή αρχή αλλά πληρώνεις.
-
Ετσι για ενημέρωση.
Ο ξάδελφος μου ζει στην Γαλλία. Εχει 3 παιδιά. Δουλεύει μόνο αυτός, είναι στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία, αλλά η νομοθεσία του επιτρέπει να προσλάβει την γυναίκα του, που μεγαλώνει τα παιδιά τους, ενώ το αφορολόγητο, στην οικογένεια είναι ανά άτομο.
5 άτομα , 5 αφορολόγητα. Αποτέλεσμα 6ψήφιος ετήσιος μισθός και ελάχιστη φορολογία.
Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος, στην Ελλάδα θα πλήρωνε 5 με 6 φορές περισσότερο φόρο. για τα ίδια εισοδήματα.Αρα βλέπουμε πόσο εύκολα είναι τα πράγματα όταν έχουμε καπιταλισμό και όχι σοβιετ όπως στην Ελλάδα, που πρέπει όλοι να συντηρούν το κράτος και τους ξύστες.
-
Η Γαλλία έχει μεγαλύτερο αναλογικά δημόσιο από την Ελλάδα. Και μάλλον περισσότερα δημόσια προγράμματα κοινωνικής πολιτικής
Αυτό είναι πολύ καλό πρόγραμμα έτσι όπως τα λες
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ετσι για ενημέρωση.
Ο ξάδελφος μου ζει στην Γαλλία. Εχει 3 παιδιά. Δουλεύει μόνο αυτός, είναι στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία, αλλά η νομοθεσία του επιτρέπει να προσλάβει την γυναίκα του, που μεγαλώνει τα παιδιά τους, ενώ το αφορολόγητο, στην οικογένεια είναι ανά άτομο.
5 άτομα , 5 αφορολόγητα. Αποτέλεσμα 6ψήφιος ετήσιος μισθός και ελάχιστη φορολογία.
Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος, στην Ελλάδα θα πλήρωνε 5 με 6 φορές περισσότερο φόρο. για τα ίδια εισοδήματα.Αρα βλέπουμε πόσο εύκολα είναι τα πράγματα όταν έχουμε καπιταλισμό και όχι σοβιετ όπως στην Ελλάδα, που πρέπει όλοι να συντηρούν το κράτος και τους ξύστες.
Τι λες τώρα...
Είναι να με πιάνουν τα κλάματα...
Όταν εμείς 2 ΕΕ με προκ/λη φόρου και Κατρουγκαλο και τέλος επιτηδεύματα πληρώναμε το 65% του εισοδήματος -
Το χρέος μας έχει διαλύσει εμάς. Όχι το δημόσιο. Το δημόσιο είναι ακριβώς στο μέσο όρο της Ε.Ε
-
Πρόσεχε τι λες Γύρε. Διάβαζα χθες ότι το 50% του ΑΕΠ είναι η μισθοδοσία των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ουσιαστικά δηλαδή λογιστικές εγγραφές.
Αν πράγματι ισχύει, είναι χειρότερη η κατάσταση απ' όσο νόμιζα.
Ψάξτο εσύ με τα οικονομικά σου και πες μας... -
Η Οικονομία της Ελλάδας είναι η 52η μεγαλύτερη στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 182 δισ.ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2021.
Δηλαδή δίνουμε κάθε χρόνο 90 δις € στους δ.υ. ...
-
Όλοι μπορείτε να τα βρείτε αυτά τα νούμερα , δεν είναι κάτι το φοβερό. Εγώ θα δικαιολογούσα την οποία ενασχόληση μου με τα μακροοικονομικά στοιχεία αν σας βγάλω αριθμοδείκτες και τους ερμηνεύσω. Εγω απλά ξέρω τι να ψάξω και που σε ποιες ιστοσελίδες στο ίντερνετ και τα βρίσκω γρήγορα.
Λοιπόν για το 2020 η Γαλλία έδωσε για το δημόσιο 62% του ΑΕΠ της και το 21% του εργαζόμενου πληθυσμού δουλεύει στο δημόσιο.
Σας το έχω ξαναπεί, εστιάζετε σε λάθος πλευρά προσπαθώντας να αξιολογήσετε την κατάσταση της χώρας μας.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όλοι μπορείτε να τα βρείτε αυτά τα νούμερα , δεν είναι κάτι το φοβερό. Εγώ θα δικαιολογούσα την οποία ενασχόληση μου με τα μακροοικονομικά στοιχεία αν σας βγάλω αριθμοδείκτες και τους ερμηνεύσω. Εγω απλά ξέρω τι να ψάξω και που σε ποιες ιστοσελίδες στο ίντερνετ και τα βρίσκω γρήγορα.
Λοιπόν για το 2020 η Γαλλία έδωσε για το δημόσιο 62% του ΑΕΠ της και το 21% του εργαζόμενου πληθυσμού δουλεύει στο δημόσιο.
Σας το έχω ξαναπεί, εστιάζετε σε λάθος πλευρά προσπαθώντας να αξιολογήσετε την κατάσταση της χώρας μας.
Και πόσα δις είναι για τη Γαλλία το υπόλοιπο 38%? Από εμάς 90 είναι λογιστικές εγγραφές (αέρας δηλαδή) και μένουν άλλα 90 πραγματικά για τους υπόλοιπους Έλληνες...
-
Αφού μιλάμε με ποσοστά τι σε ενδιαφερει;
Γύρω στο 1 τρις μένει ελεύθερο -
Σχεδόν 11 φορές περισσότερα από τα δικά μας - 1τρις vs 90δις.
Έχουν 11 πλάσιο πληθυσμό οι Γάλλοι από μας? Έχουν έξοδα για να συντηρήσουν νησιά? Έχουν μνημόνιο? Έχουν γείτονα την Τουρκία? Είναι τεχνολογικά υπανάπτυκτοι?
Δεν είναι μόνο τα ποσοστά, είναι και το πόσο χρήμα ρέει... πραγματικά. -
Και αυτοί έχουν πολλά να συντηρήσουν.
Εδώ σου βάζω ένα δείκτη να δεις πως τα χρηματα του ΑΕΠ κατανέμονται στην κοινωνία. Όσο πιο χαμηλά τα νούμερα του δείκτη τόσο καλύτερος επιμερισμός γίνεται στα ποσά που συζητούμε.
ΑΕΠ δεν είναι μόνο χρήματα βέβαια, αλλά και επενδύσεις.
Μέχρι το 2018 βρήκα στοιχεία για αυτό το κομμάτι.
-
Οι γυναίκες έπρεπε να παίρνουν επίδομα μητρότητας και μισθό μητέρας από το κράτος. Να κάθονται σπίτι να μεγαλώνουν τα παιδιά και δη σωστά.
Όχι να τα παρκάρουν σε παιδικούς σταθμούς.
Ο άνδρας πρέπει να φροντίζει για την οικογένεια.
Η πολύ οικονομική ανεξαρτησία και χειραφέτηση των γυναικών έχει καταστρέψει τον κόσμο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά