-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ γνώριζα μόνο για DSG Octavia SW, από τότε που έγιναν 9 τα λίτρα της βενζίνης, ως αυτόματο φυσικού αερίου.
Κι άκουσα από ενδιαφερόμενο πως πλέον δεν έρχεται Ελλάδα, δεν το έχω διασταυρώσει. Υπάρχει ακομη Golf DSG CNG?(Αν και το DSG είναι λόγος να αποφύγεις το κάθε VW)
Αν μπεις στον διαμορφωτή της VW έχει το Golf 1.5 TGI DSG 7 σχέσεων, τώρα αν δεν ερχόταν Ελλάδα λογικά δεν θα το είχαν στη διαμόρφωση.
@yem είναι πως το βλέπει κανείς, στην Αθήνα έχουμε κάπου στα 8 πρατήρια cng, δεν είναι πολλά, μπορείς μεν να κανείς τη δουλειά σου κάνοντας ομως μια μετακίνηση 6-7 χλμ αν δεν σου πέφτει κοντά κάποιο πρατήριο cng.
-
Το φυσικό αέριο είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν το πρώτο κριτήριό σου είναι η οικονομία. Έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα και τρία προτερήματα: το κόστος κίνησης, το ότι είναι το καθαρότερο από τα υγρά καύσιμα και το χαμηλότερο θόρυβο κινητήρα (με εξαίρεση τα ηλεκτρικά).
Αν σε καλύπτει σε χώρους κι επιδόσεις κι εφόσον σε βολεύουν τα πρατήρια, να το προχωρήσεις.
Ακόμα καλύτερα, δες αν σε καλύπτει κάποιο ηλεκτρικό, τα κάνει όλα καλύτερα αλλά έχει κάποιους πολύ συγκεκριμένους περιορισμούς: ας πούμε πρέπει να φορτίζεις σπίτι σου. Δεν μπορούν όλοι. Ή να μην είσαι κάθε εβδομάδα σε ταξίδια ανά την Ελλάδα, θα σου βγάλει την ψυχή. Ή να μην είσαι από τους τύπους που ταξιδεύουν με 150+, αλλά να είσαι περισσότερο των ορίων.Σε κάθε περίπτωση, ηλεκτρικά και CNG είναι πολύ παρεξηγημένα και θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ γνώριζα μόνο για DSG Octavia SW, από τότε που έγιναν 9 τα λίτρα της βενζίνης, ως αυτόματο φυσικού αερίου.
Κι άκουσα από ενδιαφερόμενο πως πλέον δεν έρχεται Ελλάδα, δεν το έχω διασταυρώσει. Υπάρχει ακομη Golf DSG CNG?(Αν και το DSG είναι λόγος να αποφύγεις το κάθε VW)
Αν μπεις στον διαμορφωτή της VW έχει το Golf 1.5 TGI DSG 7 σχέσεων, τώρα αν δεν ερχόταν Ελλάδα λογικά δεν θα το είχαν στη διαμόρφωση.
@yem είναι πως το βλέπει κανείς, στην Αθήνα έχουμε κάπου στα 8 πρατήρια cng, δεν είναι πολλά, μπορείς μεν να κανείς τη δουλειά σου κάνοντας ομως μια μετακίνηση 6-7 χλμ αν δεν σου πέφτει κοντά κάποιο πρατήριο cng.
Είπαμε έχει περιορισμούς και πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς με 4ε/100χλμ δεν σε πάνε πολλά οχήματα εκτός από ηλεκτρικά που κοστίζουν τα διπλά .Επίσης στα πιο "εμπορικά" πρατήρια στις αλλαγές βάρδιας των taxi δημιουργείτε ουρά.
Ανοίγει νέο πρατήριο στην Χαλκίδα και ετοιμάζετε ακόμα ένα στο Σχηματάρι , ο Βόρειος άξονας από εκεί είναι φουλ και υπάρχουν ελπίδες για μέσα στο 2022 για Πελοπόννησο ( έχει είδη γίνει διαγωνισμός για προμηθευτή) , Φέτος άνοιξε στα Κοίλα Κοζάνης και στα ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αχαία)
-
Έχουμε ακούσει πόσο θα αυξηθεί η τιμή στο φυσικό αέριο κίνησης;
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχουμε ακούσει πόσο θα αυξηθεί η τιμή στο φυσικό αέριο κίνησης;
Περιμένω με αγωνία να μάθω για το αέριο θέρμανσης αν και βάσει συμβολαίου είναι Φιξ τιμή για όλο το χρόνο αλλά τα ψιλά γράμματα πολλά ...
Στο FB λένε για το κίνησης από 10%-50% ακόμα δεν ξέρουν ... -
Οχ, αυτά είναι άσχημα νέα. Αν κι εγώ ρώτησα για το φυσικό αέριο, γιατί με πήρε φίλος έντρομος και μου είπε ότι ακούγεται πως θα διπλασιαστεί η τιμή του. Γενικά, όχι το κίνησης. Πώς να επιλέξει κάποιος αυτοκίνητο αν ακούγονται τέτοιες φήμες;
-
Οχ, αυτά είναι άσχημα νέα. Αν κι εγώ ρώτησα για το φυσικό αέριο, γιατί με πήρε φίλος έντρομος και μου είπε ότι ακούγεται πως θα διπλασιαστεί η τιμή του. Γενικά, όχι το κίνησης. Πώς να επιλέξει κάποιος αυτοκίνητο αν ακούγονται τέτοιες φήμες;
Το ρεύμα να δεις που θα φτάσει εάν ακριβύνει τόσο το Φυσικό Αέριο . . . λιγνίτη θα λέμε και θα κλαίμε
-
Και στα καλά νέα: Καλαμάτα πρατήριο, πιθανό και εντός έτους!
-
Καλός φίλος διανύει περί τις 50Κ χιλιόμετρα τον χρόνο με το δεύτερο όχημά του (το πρώτο είναι ένα 14θέσιο βαν, καθώς έχει 10 παιδιά). Το πήγαινε-έλα στη δουλειά είναι 170 χιλιόμετρα, σε ανοιχτό δρόμο βέβαια.
Μέχρι τώρα είχε ένα παλιό Micra πετρέλαιο, ένας Θεός ξέρει τι χέρι και με τι χιλιόμετρα. Του έχει βγάλει μπόλικες βλάβες, όχι φθηνές (ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι μιλάμε για ένα παλιό φθηνό αμάξι). Με καλεί λοιπόν την περασμένη εβδομάδα και μου λέει ότι έσκασε ένα ακόμα κουστουμάκι τού χιλιάρικου.
"Δε γίνεται, θέλω καινούριο, θα το πληρώσω παραπάνω αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο". Μάταια προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη. Ότι αν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο τριετίας με 50Κ χλμ, θα το πάρει στα 2/3 τού καινούριου και θα έχει την ίδια χρήση που θα έχει το δικό του σε ένα μόλις χρόνο κατοχής του. "Όχι, θέλω καινούριο"
Εντάξει κούκλε, ό,τι πεις. Μπορείς να φορτίζεις στη δουλειά; Γιατί 170 χιλιόμετρα σε ανοιχτό επαρχιακό και μετά σε αυτοκινητόδρομο, καταπίνουν την μπαταρία. Αλλά από τη στιγμή που δεν μπορεί να φορτίζει στη δουλειά, ξεχνάμε το ηλεκτρικό. Γιατί προκύπτουν δύο ζητήματα. Έστω ότι παίρνει το Leaf, που βγάζει 220-230. Αν όμως το πας σε αυτοκινητόδρομο, θα βγάλει λιγότερα. Ας πούμε 200.
Για να κάνει άνετα τα 170, θα πρέπει να το γεμίζει καθημερινά στο 100%. Αυτό είναι σκότωμα για την μπαταρία. Οπότε θα αρχίσει να έχει μείωση της αυτονομίας, που σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια, θα τον φτάνει τσίμα-τσίμα για το πήγαινε-έλα. Ή ότι θα πρέπει να κάνει μια ολιγόλεπτη στάση (ένα πεντάλεπτο έστω) σε ταχυφορτιστή, κάτι το οποίο είναι σπαστικό όταν έχεις σχολάσει από τη δουλειά. Συν ότι μειώνει το οικονομικό όφελος, άσε που θα ζορίζει επιπλέον την μπαταρία.
Φεύγουμε λοιπόν από το ηλεκτρικό και πάμε στα εναλλακτικά καύσιμα. Έθεσε εξαρχής βέτο ότι δεν ήθελε πετρέλαιο, παρ' ότι επαρχία, γιατί έπαθε κι έμαθε. Βέβαια, ένα καινούριο μοντέλο που θα το είχε δουλέψει μόνο αυτός, σε ανοιχτό δρόμο, νομίζω ότι δε θα είχε θέμα. Τέλος πάντων, φοβήθηκε και μελλοντικά κυνηγητά, το απέρριψε.
Του πρότεινα Ibiza/Scala σε φυσικό αέριο και Sandero/Clio σε υγραέριο. Εκεί σκέφθηκε ότι αξίζει να δώσει το κάτι παραπάνω για να πάρει ένα πιο μεγάλο μοντέλο από τα σουπερμίνι, τόσο για οικογενειακές μεταφορές, όσο και για καλύτερη παθητική ασφάλεια.
Οπότε κατέληξε στο Scala. Επέμενα στο να έχει ACC και φώτα led, με μια συγκατάβαση για το δεύτερο. Θεωρώ ότι αν οδηγάς σε έρημους δρόμους, εύκολα βάζεις τα μεγάλα οπότε βλέπεις αξιοπρεπώς ακόμα και με τα αλογόνου. Τελικώς θα έπρεπε να περιμένει κάμποσους μήνες για να χτιστεί παραγγελία εξαρχής, οπότε συγκατάνευσε σε ένα ετοιμοπαράδοτο Scala με μοναδικό έξτρα το γκρι χρώμα. Ούτε ανταπτιβιές ούτε φωταψίες!
Αυτή είναι η 4,5η πώληση μοντέλου με φυσικό αέριο που πραγματοποιώ (το μισό παραπέμπει σε γνωστό που ήταν ήδη ψιλοψημένος), καλοτάξιδο στον φίλο και μακάρι να τον συντροφεύει σε πολλά, ασφαλή και τσαμπέ χιλιόμετρα στα ατελείωτα commute του.
ΥΓ. Την εβδομάδα που ψηνόταν το πράγμα και μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά, παρκάρει μπροστά μου ένα Scala.
-Ομορφάντρα, για πες καμιά κατανάλωση να γουστάρουμε.
-Εν ολίγοις, γεμίζει με 10 ευρώ. Μες στην πόλη βγάζει 280 χιλιόμετρα και το ρεκόρ μου στην Εθνική είναι 370.
Αυτό είναι κάτω από 4 και κάτω από 3 ευρώ στα 100 αντίστοιχα. Ομορφιές! -
Ρε συ γιατί δεν του είπες να περιμένει το jogger dacia
-
Γιατί το 95% των χιλιομέτρων θα γίνονται με ένα άτομο μέσα. Και γιατί έχει αμάξι για την οικογένεια. Χίλιες φορές καλύτερα να κινείται με 3 ευρώ στα 100. Εν τω μεταξύ, ένα πρατήριο φυσικού αερίου είναι ακριβώς δίπλα στη δουλειά του, θα πρέπει να γεμίζει κάθε μέρα.
-
Καλοτάξιδο στον φίλο , με πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα . Είπες ότι έχει 10 παιδιά ? 10 ?
? -
Αν έχεις δίπλα σου πρατήριο φ.α., και σε βολεύει κάποιο από τα ελάχιστα της αγοράς, καρασυμφέρει.
-
Καλός φίλος διανύει περί τις 50Κ χιλιόμετρα τον χρόνο με το δεύτερο όχημά του (το πρώτο είναι ένα 14θέσιο βαν, καθώς έχει 10 παιδιά). Το πήγαινε-έλα στη δουλειά είναι 170 χιλιόμετρα, σε ανοιχτό δρόμο βέβαια.
Μέχρι τώρα είχε ένα παλιό Micra πετρέλαιο, ένας Θεός ξέρει τι χέρι και με τι χιλιόμετρα. Του έχει βγάλει μπόλικες βλάβες, όχι φθηνές (ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι μιλάμε για ένα παλιό φθηνό αμάξι). Με καλεί λοιπόν την περασμένη εβδομάδα και μου λέει ότι έσκασε ένα ακόμα κουστουμάκι τού χιλιάρικου.
"Δε γίνεται, θέλω καινούριο, θα το πληρώσω παραπάνω αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο". Μάταια προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη. Ότι αν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο τριετίας με 50Κ χλμ, θα το πάρει στα 2/3 τού καινούριου και θα έχει την ίδια χρήση που θα έχει το δικό του σε ένα μόλις χρόνο κατοχής του. "Όχι, θέλω καινούριο"
Εντάξει κούκλε, ό,τι πεις. Μπορείς να φορτίζεις στη δουλειά; Γιατί 170 χιλιόμετρα σε ανοιχτό επαρχιακό και μετά σε αυτοκινητόδρομο, καταπίνουν την μπαταρία. Αλλά από τη στιγμή που δεν μπορεί να φορτίζει στη δουλειά, ξεχνάμε το ηλεκτρικό. Γιατί προκύπτουν δύο ζητήματα. Έστω ότι παίρνει το Leaf, που βγάζει 220-230. Αν όμως το πας σε αυτοκινητόδρομο, θα βγάλει λιγότερα. Ας πούμε 200.
Για να κάνει άνετα τα 170, θα πρέπει να το γεμίζει καθημερινά στο 100%. Αυτό είναι σκότωμα για την μπαταρία. Οπότε θα αρχίσει να έχει μείωση της αυτονομίας, που σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια, θα τον φτάνει τσίμα-τσίμα για το πήγαινε-έλα. Ή ότι θα πρέπει να κάνει μια ολιγόλεπτη στάση (ένα πεντάλεπτο έστω) σε ταχυφορτιστή, κάτι το οποίο είναι σπαστικό όταν έχεις σχολάσει από τη δουλειά. Συν ότι μειώνει το οικονομικό όφελος, άσε που θα ζορίζει επιπλέον την μπαταρία.
Φεύγουμε λοιπόν από το ηλεκτρικό και πάμε στα εναλλακτικά καύσιμα. Έθεσε εξαρχής βέτο ότι δεν ήθελε πετρέλαιο, παρ' ότι επαρχία, γιατί έπαθε κι έμαθε. Βέβαια, ένα καινούριο μοντέλο που θα το είχε δουλέψει μόνο αυτός, σε ανοιχτό δρόμο, νομίζω ότι δε θα είχε θέμα. Τέλος πάντων, φοβήθηκε και μελλοντικά κυνηγητά, το απέρριψε.
Του πρότεινα Ibiza/Scala σε φυσικό αέριο και Sandero/Clio σε υγραέριο. Εκεί σκέφθηκε ότι αξίζει να δώσει το κάτι παραπάνω για να πάρει ένα πιο μεγάλο μοντέλο από τα σουπερμίνι, τόσο για οικογενειακές μεταφορές, όσο και για καλύτερη παθητική ασφάλεια.
Οπότε κατέληξε στο Scala. Επέμενα στο να έχει ACC και φώτα led, με μια συγκατάβαση για το δεύτερο. Θεωρώ ότι αν οδηγάς σε έρημους δρόμους, εύκολα βάζεις τα μεγάλα οπότε βλέπεις αξιοπρεπώς ακόμα και με τα αλογόνου. Τελικώς θα έπρεπε να περιμένει κάμποσους μήνες για να χτιστεί παραγγελία εξαρχής, οπότε συγκατάνευσε σε ένα ετοιμοπαράδοτο Scala με μοναδικό έξτρα το γκρι χρώμα. Ούτε ανταπτιβιές ούτε φωταψίες!
Αυτή είναι η 4,5η πώληση μοντέλου με φυσικό αέριο που πραγματοποιώ (το μισό παραπέμπει σε γνωστό που ήταν ήδη ψιλοψημένος), καλοτάξιδο στον φίλο και μακάρι να τον συντροφεύει σε πολλά, ασφαλή και τσαμπέ χιλιόμετρα στα ατελείωτα commute του.
ΥΓ. Την εβδομάδα που ψηνόταν το πράγμα και μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά, παρκάρει μπροστά μου ένα Scala.
-Ομορφάντρα, για πες καμιά κατανάλωση να γουστάρουμε.
-Εν ολίγοις, γεμίζει με 10 ευρώ. Μες στην πόλη βγάζει 280 χιλιόμετρα και το ρεκόρ μου στην Εθνική είναι 370.
Αυτό είναι κάτω από 4 και κάτω από 3 ευρώ στα 100 αντίστοιχα. Ομορφιές!Όλα τα scala από τη βασική έκδοση έχουν Led στη μεσαία σκάλα.
-
Για όποιον ξέρει θα ήθελα τα αρνητικά ενος ΙΧ με Φ.Α.
Μην μου γράψετε για τα πρατήρια που είναι μετρημένα , αυτό το ξέρω. Θα ήθελα άλλα όπως στην απόδοση, αν έχει μείωση των ίππων στα ονομαστικά του κάθε ΙΧ, , τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να βγάλει, στην ασφάλεια (κίνδυνος διαρροής και έκρηξης) κ.α. και για ποιον λόγω δεν έχει προχωρήσει στην μαζική παραγωγή τόσα χρόνια.
Thanks προκαταβολικά -
Καθεαυτή η κίνηση με ΦΑ, κανένα μειονέκτημα δεν έχει (πέρα απ τα υπαρκτα προβλήματα που αναφέρεις), ίσως μόνο κάποια μείωση του χώρου αποσκευών του οχήματος και το μικρό επιπλέον βάρος των φιαλών πάνω στο αμάξι. Που όμως δεν έχει εμποδίσει τη διάδοση του LPG, πολύ πιο δύσκολου κι επικίνδυνου και λιγότερο αποδοτικού καυσίμου.
Η κίνηση με ΦΑ, αν και μελετώνταν από δεκαετίες και το βλέπαμε σε λεωφορεία κλπ. άργησε πολύ να έρθει στο προσκήνιο, μάλλον για γεωπολιτικούς λόγους, όταν ήδη είχε πάρει μπρος η μπιζνα των ηλεκτρικών. Άλλωστε το ΦΑ έχει κι εναλλακτική χρήση και θα παράγει για δεκαετίες τον ηλεκτρισμό που χρειάζονται τα ηλεκτρικά. Η βενζινη;
-
Αμφιταλαντεύομαι αν πρέπει να το γράψω.
Είναι μια προσωπική φοβία μου που μου δημιουργήθηκε από τα γεγονότα με τις φιάλες δεξαμενών την προηγούμενη δεκαετία.
Παρόλη την αντιδιαβτωτικη μόνωση και τις στρώσεις ειδικών υλικών αντοχής κάποια στιγμή παρουσίασαν διάβρωση, διότι είναι χαλύβδινες και όχι συνθετικές. Έστω ένα πετραδάκι να γδάρει ένα σημείο της δεξαμενής ξεκινά η διάβρωση.
Παρακολουθούσα και το forum τους και ακόμα και οι δεξαμενές που αλλάχτηκαν στο πρόγραμμα ανάκλησης της εταιριας παρουσίασαν μετά καποιο καιρό και πάλι σημάδια διάβρωσης για Χ,ψ, λόγους.
Τις ίδιες διαβρώσεις παρουσίασαν και οι δεξαμενές και του εταιρου ομίλου που ασχολήθηκε με το θέμα του φυσικού αερίου. Δηλαδή το φαινόμενο μοιάζει να είναι γενικό για τις μεταλλικές δεξαμενες και όχι μονο κάποιας εταιρίας. Και αυτό από τα forum τους τα διάβαζα και έβλεπα φωτογραφίες των αυτοκινήτων τους από κατωΤο κόστος είναι μεγάλο για αλλαγή όπως επίσης είναι μεγάλο το κόστος για την επιτήρηση τους καθώς ο τυπικός έλεγχος απαιτεί να τις κατεβάζεις κάτω και αυτό έχει κόστος εργασίας.
Το θέμα είναι ότι είναι εκτός του αυτοκινήτου και όχι μέσα όπως στα περισσότερα με το υγραέριο.
Τα νερά του δρόμου σε συνδιασμό με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της βρομιας προκαλούσαν διάβρωση σε σημεία που υπήρχαν χτυπηματακια ή βαθιές γρατσουνιές.Αυτά διάβαζα, αυτά σας λέω. Κάποια απο τα forum τους είναι ελεύθερα μπορείτε να τα δείτε και εσείς.
Δεν ξέρω με φοβίζει εμένα το θέμα αυτό με τις δεξαμενές από κάτω. Στα λεωφορεία είναι από πάνω οπότε δεν υπάρχει θέμα.
Δηλαδή αυτοκίνητο με υγραέριο θα αγόραζα πολύ πιο εύκολα μιας και η δεξαμενή δεν έρχεται σε επαφή με τα στοιχεία του δρόμου.
Η λύση είναι οι συνθετικές δεξαμενές αλλά δεν γνωρίζω αν έχουν σκοπό να βάλουν τέτοιες διότι το κόστος ανεβαίνει. -
Οι δεξαμενές πρέπει να αλλάζονται κάθε 20 χρόνια.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι δεξαμενές πρέπει να αλλάζονται κάθε 20 χρόνια.
Σωστά, αλλά εγώ άλλο πράγμα αναφέρω. Μπες στα φόρουμ Ιταλών και Γερμανών με αυτοκίνητα φυσικού αερίου και διάβασε.
Αν διαβάσεις θα διαπιστώσεις πως την πρώτη φορά έγινε γενική ανάκληση και δεν χρεώθηκαν το κόστος αλλαγής οι ιδιοκτήτες με δεξαμενές που είχαν σημαδια διάβρωσης. Την δεύτερη φορά όμως όταν ξανάρχισαν οι διαβρώσεις σε κάποιους από αυτούς για Χ,ψ λόγους που κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν αν ερμηνεύσουν, τους ανέφεραν πως αν η διάβρωση εξελιχθεί τοτε θα πρέπει να αλλαχθούν και το κόστος τους ήταν κάπως υψηλό.
-
Λαπ αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάει ο φίλος.
Και τα DSG των ιδίων κατασκευαστών έχουν θέματα, αλλά δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν αυτόματα αυτοκίνητα. Εσύ μιλάς για κάποια περίπτωση απ τις πολλές, κακής αξιοπιστίας των Γερμανών.
Δες το Panda, που έχει τη δεξαμενή ΦΑ όπως την έχει η Renault για το Υγραέριο.. Όλα τα καύσιμα έχουν το κάτω μέρος της δεξαμενής εκτεθειμένο.Τα έχουμε ξαναπεί, οι φυσικές και χημικές ιδιότητες του ΦΑ το κάνουν πολύ πολύ πολύ πιο ασφαλές απ το Υγραέριο, ίσως κι απ τη βενζίνη. Εσύ επιμένεις στο λάθος...
Έχεις κάποια παραδείγματα που τέτοια αστοχία, σύγκρουση κλπ. αυτοκινήτου με ΦΑ είχε ολέθριες συνέπειες; Από χρήση φιαλών υγραερίου έχουν χαθεί ζωές και ζωές, και σοβαρά τροχαία με φωτιές κι εκρήξεις έχουν καταγραφεί (χωρίς να ξέρουμε αν ήταν εργοστασιακά).Το ερώτημα όμως, αν το κατάλαβα καλά, είναι αν τα οχήματα ΦΑ έχουν κάποιο τεχνικό μειονέκτημα, εκτός απ τα Logistics, που τα εμπόδισε να διαδοθούν.
Πιστεύω πως όχι. (Και μην πάμε σε ειδικές περιπτώσεις όπως σπορ κατασκευές κλπ.)
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά