-
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Έχει τιμόνι μπαμπάτσικο, όχι σαν του 2008 που είναι το μισό..
i-cockpit for ever! Δεν θες να ξαναπιάσεις άλλο τιμόνι! Στο Β ΜΑΧ πάντως τιμονακι έχει, πολύ μικρό..
-
@trail-rated said in Suzuki Vitara 2015:
Παρακολουθώ το νήμα ως κάτοχος . Το αυτοκίνητο είναι οτι πιο vfm στην κατηγορία του. Εχει καλές επιδόσεις , αξιοπρεπή τετρακίνηση , οικονομικό με χαμηλά πάγια έξοδα . Τώρα κάποιοι μπερδεύεστε , ανακατεύετε το αμάξι με καθαρόαιμα offroad , μιλάτε για κεντρικά διαφορικά ,αργά-γρήγορα γωνίες προσέγγισης - διαφυγής ..... που δεν τα συναντάς σε αυτοκίνητα κάτω των 70000 πλέον. Άραγε ποιο κοινό ενδιαφέρουν αυτά ( ενα 10%) ίσως, υπάρχει και το jimny για τους πιο ανήσυχους . Το νεο βιτάρα ειναι ενα b suν με κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες που θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφίά των κατόχων.
Συμφωνώ αλλά εδώ σε αυτό το νήμα, θα εξυμνείται μόνο Toyota και PSA GROUP. OK; Μπορεί να λέει Suzuki αλλά το ξεχνάς δεν θα το λες με το όνομα του. Και με 4.2 κατανάλωση να είσαι, πάντα θα είναι το outsider εδώ μέσα.
-
Παρακολουθώ το νήμα ως κάτοχος . Το αυτοκίνητο είναι οτι πιο vfm στην κατηγορία του. Εχει καλές επιδόσεις , αξιοπρεπή τετρακίνηση , οικονομικό με χαμηλά πάγια έξοδα . Τώρα κάποιοι μπερδεύεστε , ανακατεύετε το αμάξι με καθαρόαιμα offroad , μιλάτε για κεντρικά διαφορικά ,αργά-γρήγορα γωνίες προσέγγισης - διαφυγής ..... που δεν τα συναντάς σε αυτοκίνητα κάτω των 70000 πλέον. Άραγε ποιο κοινό ενδιαφέρουν αυτά ( ενα 10%) ίσως, υπάρχει και το jimny για τους πιο ανήσυχους . Το νεο βιτάρα ειναι ενα b suν με κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες που θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφίά των κατόχων.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση: Τουλάχιστον στις πρόσφατες δημοσιεύσεις τα περί γωνιών/διαφορικών κτλ αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αφενός για το κατά πόσο το 4κίνητο βιτάρα παραγωγής και οι παραλλαγές του ίδιας γενιάς είναι κατάλληλες για εκτός δρόμου χρήση και αφετέρου για το εάν είναι ικανότερο ή όχι του ντάστερ στο χώμα.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις - με την προσθήκη μάλιστα ότι στις δυνατότερες 4κινητες παραλλαγές του είναι απροσδόκητα απολαυστικό στην σβέλτη οδήγηση στην άσφαλτο.
-
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
Και έρχεται και νέα αύξηση λογικά εντός του μήνα.
Φήμη ή ενημέρωση;
-
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Φήμη ή ενημέρωση;
Παρακολουθώ τις τιμές Ουγγαρία. Συνήθως οι τιμές εδώ αυξάνονται εδώ 1-2 μήνες αφού αυξηθούν εκεί (και μόλις τσιμπησαν και εκεί)
-
Φήμη ή ενημέρωση;
Παρακολουθώ τις τιμές Ουγγαρία. Συνήθως οι τιμές εδώ αυξάνονται εδώ 1-2 μήνες αφού αυξηθούν εκεί (και μόλις τσιμπησαν και εκεί)
Έχω είχε γίνει ξανά αύξηση στις 7/10.
Θυμάσαι ποτέ είχε γίνει εκεί; -
Έχω είχε γίνει ξανά αύξηση στις 7/10.
Θυμάσαι ποτέ είχε γίνει εκεί;Το είχα κρατήσει. Αρχές Σεπτέμβρη. Όταν παρουσιάστηκε το strong hybrid S-Cross εκεί. ~1500€ ήταν η αύξηση εκεί τότε. Όσο και τώρα.
Βάλε κι αυτό ...
-
This post is deleted! -
Προφανώς, αλλά ο τιμοκατάλογος ανέβηκε 500k φιορίνια σε όλα τα μοντέλα σε σχέση με το Δεκέμβρη.
-
@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση: Τουλάχιστον στις πρόσφατες δημοσιεύσεις τα περί γωνιών/διαφορικών κτλ αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αφενός για το κατά πόσο το 4κίνητο βιτάρα παραγωγής και οι παραλλαγές του ίδιας γενιάς είναι κατάλληλες για εκτός δρόμου χρήση και αφετέρου για το εάν είναι ικανότερο ή όχι του ντάστερ στο χώμα.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις - με την προσθήκη μάλιστα ότι στις δυνατότερες 4κινητες παραλλαγές του είναι απροσδόκητα απολαυστικό στην σβέλτη οδήγηση στην άσφαλτο.
Είναι εξίσου απολαυστικό και στο χώμα. Για το diesel θα σου πω , με λίγες παρεμβάσεις θα πάει αρκετά μακρυά .
λάστιχα 50-50, ψήλωμα (έχω 22 εκ ground clearance) ποδιά κινητήρα-σασμάν βάλε και την ροπή πετρελαιοκινητήρα 32,5 κιλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις οτι δύσκολα θα πει οχι οταν δεν μπει ο παράγοντας "αργό"στην εξίσωση. -
Είναι εξίσου απολαυστικό και στο χώμα. Για το diesel θα σου πω , με λίγες παρεμβάσεις θα πάει αρκετά μακρυά .
λάστιχα 50-50, ψήλωμα (έχω 22 εκ ground clearance) ποδιά κινητήρα-σασμάν βάλε και την ροπή πετρελαιοκινητήρα 32,5 κιλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις οτι δύσκολα θα πει οχι οταν δεν μπει ο παράγοντας "αργό"στην εξίσωση.και η βενζινη με την ελαστικοτητα της, ειδικα τα αυτοματα με το aisin πανε εξαιρετικα σε χωμα. αλλωστε ειναι λιγο το βαρος.
ηδη απο μαμα ειναι ικανοτατο με πρωταρχικο πλεονεκτημα οτι ειναι πολυ ακαμπτο, σε αντιθεση με το ρουμανικο χρεπι-τσιχλα, αλλα και τα φτιαξιματα του ειναι πολυ ευκολα και οικονομικα. οπως λεει και ο τρέιλ, βασικα θες ενα σετακι ελατηριακια, καπου 300-400 με τη τοποθετηση, και μια τετραδα λαστιχα. προαιρετικα για ταρζανιες, ποδιες απο κατω. και επειδη η κοινοτητα των βιτ ειναι αντρικη και με επινοησεις, οχι καρμοιριες αλα τσαουσεσκου λοβερς, πλεον μπαινει μεχρι και εργατης.
για πολυ εξτριμ, υπαρχουν και διαφοροι μικροι εξειδικευμενοι που προσφερουν επιπλεον υψος με συνδυασμους ελατηρια-αποστατες υψους, αποστατες πλατους και μακρυτερα αμορτισερ. παει μεχρι και +4 cm πολυ φτηνα και ευκολα (22.5 cm) και δυσκολα μεχρι +8. υπαρχει ακομη και καποια πανακριβη ομως λυση με αεροφουσκες, αλλα πολλα τα ντολαρς.
και τα υψη στο σουζ ειναι πραγματικα και οχι γαλλικες μουφες που μου πουλησανε το 3008 για 21 αποσταση απο το εδαφος, που με το ματι ηδη δεν ειναι, και στο service manual γραφει 15.5!!!! -
Κάθε μέρα βλέπω ένα σαν το παρακάτω (χωρίς εργάτη/σνόρκελ) και πολύ μου αρέσει. Μόνο 2λιτρο να μην ήταν και το είχα τσιμπήσει.
-
@xenos said in Suzuki Vitara 2015:
Κάθε μέρα βλέπω ένα σαν το παρακάτω (χωρίς εργάτη/σνόρκελ) και πολύ μου αρέσει. Μόνο 2λιτρο να μην ήταν και το είχα τσιμπήσει.
μαζι σου, ομως δεν ειναι και τοσο πολυ ικανο οσο το προηγουμενο του, ασε τα χρωματακια, εχει παντου ψαλιδια και δεν εχει σασι παρα μονο υποπλαισιο.
οποτε για σκληρα, οχι, ουτε και αυτο....
ας πουμε ο εργατης εαν ζορισει θα σου κανει ζημιες στο πλαισιο....
εαν το προβλημα σου ειναι τα 2lt, παρε 1.9 ddis euro 5. σε αυτη τη γενια. -
fyi: 1.9 ddis γενικά έχει 2 στο καρ και αυτά με 295/335κ χλμ.
-
@xenos said in Suzuki Vitara 2015:
fyi: 1.9 ddis γενικά έχει 2 στο καρ και αυτά με 295/335κ χλμ.
λες να μην το ξερω? χαχαχαχα
κατα καιρους καποιο παιζει αλλα ψηλα
απο την αλλη σε πολυ αγριες καταστασεις, βρισκω τα ημιαξονια του οχι επαρκη.
ειδικα εαν το εχεις κουρεψει σε θολους, εχεις τερματισει ψηλωματα και φορας 33αρια και πανω. -
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
και τα υψη στο σουζ ειναι πραγματικα και οχι γαλλικες μουφες που μου πουλησανε το 3008 για 21 αποσταση απο το εδαφος, που με το ματι ηδη δεν ειναι, και στο service manual γραφει 15.5!!!!
Μια που ανέφερες τα service & owner manuals και για να σε ιντριγκάρω λίγο (αφού προφανώς κανείς δεν πρόκειται να πείσει κανένα):
"Your four-mode 4WD is designed to get better traction on slippery roads than 2-wheel drive models. However, your fourmode 4WD will not have as much traction in deep snow, mud or sand as multipurpose 4WD vehicles. You should not attempt to drive your four-mode 4WD in deep snow, mud or sand. Four-mode 4WD models are not sport/utility vehicles, and are not designed for off-road use."
Ενότητα 4-4 https://manual-directory.com/wp-content/uploads/pdfs/2015-suzuki-vitara-owners-manual.pdf
-
λάστιχα 50-50, ψήλωμα (έχω 22 εκ ground clearance) ποδιά κινητήρα-σασμάν βάλε και την ροπή πετρελαιοκινητήρα 32,5 κιλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις οτι δύσκολα θα πει οχι οταν δεν μπει ο παράγοντας "αργό"στην εξίσωση.Κοίτα μπορούμε να μπούμε σε μια συζήτηση για το τι μπορεί να πάει μέχρι που, με ποιες μετατροπές, με ποιές βοήθειες, με ποιά συχνότητα, με ποιές φθορές και με ποια ρίσκα. πχ Έχω δει τογιότα γιάρις και παπιά να βολτάρουν σε χωμάτινες διαδρομές που ούτε καν θα σκεφτόμουν να πατήσω. Αυτό δεν τα κάνει εκτός δρόμου οχήματα όμως.
Έχω περάσει με 4κινητο βιτάρα τελευταίας γεννιάς, με πολύ προσοχή και χωρίς να χρειαστεί να κατέβω από το αυτοκίνητο, ακροπολικές προσβάσεις θεατών που ο διοργανωτής χαρακτηρίζει "H= Hard= 4x4 ή Enduro" https://www.acropolisrally.gr/portal/el/theates/xartes - για μένα, και για το 99% πιστεύω του αγοραστικού του κοινού, αυτό είναι αρκετό, ως περιστασιακή χρήση. Τα πέραν αυτού ανήκουν στην σφαίρα επιρρόης του @gatoz και των συνοδοιπόρων του - τον ενθουσιασμό του οποίου δεν συμμερίζομαι και τα κουράγια των οποίων απλά δεν έχω.
-
Κοίτα μπορούμε να μπούμε σε μια συζήτηση για το τι μπορεί να πάει μέχρι που, με ποιες μετατροπές, με ποιές βοήθειες, με ποιά συχνότητα, με ποιές φθορές και με ποια ρίσκα. πχ Έχω δει τογιότα γιάρις και παπιά να βολτάρουν σε χωμάτινες διαδρομές που ούτε καν θα σκεφτόμουν να πατήσω. Αυτό δεν τα κάνει εκτός δρόμου οχήματα όμως.
Νομίζω εδώ το απέδειξαν περίτρανα... Το όχημα πάει μέχρι εκεί που θέλει ο οδηγός του.
Youtube Video -
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
και τα υψη στο σουζ ειναι πραγματικα και οχι γαλλικες μουφες που μου πουλησανε το 3008 για 21 αποσταση απο το εδαφος, που με το ματι ηδη δεν ειναι, και στο service manual γραφει 15.5!!!!
Μια που ανέφερες τα service & owner manuals και για να σε ιντριγκάρω λίγο (αφού προφανώς κανείς δεν πρόκειται να πείσει κανένα):
"Your four-mode 4WD is designed to get better traction on slippery roads than 2-wheel drive models. However, your fourmode 4WD will not have as much traction in deep snow, mud or sand as multipurpose 4WD vehicles. You should not attempt to drive your four-mode 4WD in deep snow, mud or sand. Four-mode 4WD models are not sport/utility vehicles, and are not designed for off-road use."
Ενότητα 4-4 https://manual-directory.com/wp-content/uploads/pdfs/2015-suzuki-vitara-owners-manual.pdf
ναι, δεν ειναι πολλαπλων ρολων οπως τα ειδικα οχηματα. ειναι τετρακινητα επιβατικα.
https://www.google.com/search?q=multipurpose+4WD+vehicles&sourceid=chrome&ie=UTF-8απο εκει και περα, ειναι το καλυτερο με διαφορα σουβακι σε λογικα λεφτα που παει και εντος και εκτος δρομου.
Suzuki Vitara 2015