-
@ilias-a said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εντάξει εννοείται όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει κανείς.
Αλλά και εννοείται ότι οι ιπποδυνάμεις που δίνουν στα μοντέλα τους οι κατασκευαστές είναι σε αμεση σχέση με την τιμολογιακή πολιτική τους, την θέση των μοντέλων τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό κλπ.
Βλέπουμε ότι όλοι για να σου δώσουν τον ίδιο κινητήρα με 130 ή 150 και με 150 ή 180 που είναι απλά θέμα προγραμματισμού σου ζητούν +3Κ για τις δυνατές εκδόσεις ( οι Γερμανοί παραδοσιακά και τελευταία και οι κορεατες είναι μανούλες σε αυτά) .
Τα φιμώνουν ηθελημένα.
Όταν τα ξεφιμωνει ένας προγραμματιστης είναι κακός και όταν το κάνει ο κατασκευαστής για το δικό του κέρδος είναι καλός;
Το να νιώθει αδικημένος και εξαπατημένος αυτός που δίνει 3Κ για 20 ή 30 άλογα στον κατασκευαστή που μπορεί να τα πάρει μετά με 400 ευρώ αυτό το καταλαβαίνω...
Φυσικά ότι υπάρχουν και αλμπανηδες έξω που καταστρέφουν αμάξια εννοείται ότι υπάρχουν είναι στο χέρι του καταναλωτή να την ψάξει σωστά...
Επίσης δεν έχει νόημα και η κουβέντα για αλλά φρένα αναρτήσεις κλπ στα δυνατά μοντέλα που τάχα υπολογίζουν οι κατασκευαστές όταν μιλάμε για 20-30 άλογα και 3-4 κιλά ροπή παραπάνω...Οταν καταφερεις και μετρησεις οξειδια του αζωτου σε ενα αυτοκινητο με προγραμμα θα καταλαβεις.
Δεν έχω μετρήσει, φαντάζομαι ούτε και εσύ αλλά μιλάμε για λογικά πλαίσια. Τώρα αν βλέπουμε δράκους που τα 150 άλογα τα κάνουν 300 ναι θα συμφωνήσω αλλά δεν είναι αυτή η κουβέντα...
Μην τρομαζουμε τον κόσμο...
Ούτε βάζουμε κάτι ούτε βγάζουμε κάτι από το αμάξι.
10 νουμερακια σε ένα εξελοφυλλο πειράζει αυτός που ξέρει μέτρα το πριν και το μετά βλέπει τις καμπύλες και τις διορθώνει λίγο.
Ούτε αποκοπτουν επικοινωνία εγκεφάλου με σημεία ελέγχου ώστε να νομίζεις ότι πας καλά ενώ μέσα γίνεται χαμός... -
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εντάξει εννοείται όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει κανείς.
Αλλά και εννοείται ότι οι ιπποδυνάμεις που δίνουν στα μοντέλα τους οι κατασκευαστές είναι σε αμεση σχέση με την τιμολογιακή πολιτική τους, την θέση των μοντέλων τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό κλπ.
Βλέπουμε ότι όλοι για να σου δώσουν τον ίδιο κινητήρα με 130 ή 150 και με 150 ή 180 που είναι απλά θέμα προγραμματισμού σου ζητούν +3Κ για τις δυνατές εκδόσεις ( οι Γερμανοί παραδοσιακά και τελευταία και οι κορεατες είναι μανούλες σε αυτά) .
Τα φιμώνουν ηθελημένα.
Όταν τα ξεφιμωνει ένας προγραμματιστης είναι κακός και όταν το κάνει ο κατασκευαστής για το δικό του κέρδος είναι καλός;
Το να νιώθει αδικημένος και εξαπατημένος αυτός που δίνει 3Κ για 20 ή 30 άλογα στον κατασκευαστή που μπορεί να τα πάρει μετά με 400 ευρώ αυτό το καταλαβαίνω...
Φυσικά ότι υπάρχουν και αλμπανηδες έξω που καταστρέφουν αμάξια εννοείται ότι υπάρχουν είναι στο χέρι του καταναλωτή να την ψάξει σωστά...
Επίσης δεν έχει νόημα και η κουβέντα για αλλά φρένα αναρτήσεις κλπ στα δυνατά μοντέλα που τάχα υπολογίζουν οι κατασκευαστές όταν μιλάμε για 20-30 άλογα και 3-4 κιλά ροπή παραπάνω...Οταν καταφερεις και μετρησεις οξειδια του αζωτου σε ενα αυτοκινητο με προγραμμα θα καταλαβεις.
Οταν στανατησουν να κυκλοφορουν αυτα τα ταξι που βγαζουν σκ@τα πισω συν κατι αντιστοιχα ρημαδια επαγγελματικα (δεν βαζω και καποια ιδιωτων γιατι ειναι λιγοτερα) να συζητησουμε τι μπορει να κανει μια αυξηση 10 αλογων σε αντιστοιχη περιπτωση. Μακαρι το προβλημα να ηταν αυτες οι μετατροπες. Που στο τελος καταφεραν και μικροτερη καταναλωση...
-
@chrisk6 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Οταν στανατησουν να κυκλοφορουν αυτα τα ταξι που βγαζουν σκ@τα πισω συν κατι αντιστοιχα ρημαδια επαγγελματικα (δεν βαζω και καποια ιδιωτων γιατι ειναι λιγοτερα) να συζητησουμε τι μπορει να κανει μια αυξηση 10 αλογων σε αντιστοιχη περιπτωση. Μακαρι το προβλημα να ηταν αυτες οι μετατροπες. Που στο τελος καταφεραν και μικροτερη καταναλωση...
Ειλικρινα βρε παιδια αυτες τις μ@λ@κιες να μη διαβαζα, με την ιδια λογικη παω και γω να κλεβω τους παντες γιατι οι φιλοι μας Ρομα και μερικες μεριδες αλλοδαπων το κανουν συνεχεια.
Το να ψαχνετε αλλοθι για τις επιλογες σας σας μικραινει πολυ. -
@chrisk6 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ειλικρινα βρε παιδια αυτες τις μ@λ@κιες να μη διαβαζα, με την ιδια λογικη παω και γω να κλεβω τους παντες γιατι οι φιλοι μας Ρομα και μερικες μεριδες αλλοδαπων το κανουν συνεχεια.
Το να ψαχνετε αλλοθι για τις επιλογες σας σας μικραινει πολυ.Αν δεν καταλαβαινεις αυτες τις μ@λ@κιες οπως λες δεν πειραζει.
Αν εσυ θεωρεις οτι το SX4 με αυτα τα 10 αλογα θα σε κανει να μην μπορεις να αναπνευσεις παμε πασο. Εσυ μην το κανεις. Αυτα... -
Καλημέρα και πάλι (μετά από καιρό)
Το S-Cross έχει φτάσει τα 75.000 και ήρθε ο καιρός για το ετήσιο service.
Θέλω πλέον να ξεκόψω από τους "εξουσιοδοτημένους", και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι (...ας μην κατονομάσω).
Ψάχνω για συνεργείο γνώστη Suzuki στην Θεσσαλονίκη, κατά προτίμηση Ανατολικά.
Έχετε να προτείνετε κάτι; Ο Αναγνωστάκης μου ειπώθηκε σε άλλο topic ότι έκλεισε γιατί βγήκε σύνταξη.Σε αυτά μου τα χιλιόμετρα (και 7 χρόνια χρήσης), υπάρχει κάτι "σημαντικό" που αλλάζουμε πέρα από τα λάδια/φίλτρα κτλ?
-
Αν είναι πετρέλαιο πας για μια καδένα, αν δεν έχεις ήδη αλλάξει.
.Ότι αφορά το μοτέρ, μπορείς να πας και σε fiat συνεργία. -
Βενζίνη είναι.
Τον Boosterjet 1.4 (non hybrid) κινητήρα έχω. Τι σχέση έχει με Fiat? -
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αν είναι πετρέλαιο πας για μια καδένα, αν δεν έχεις ήδη αλλάξει.
.Ότι αφορά το μοτέρ, μπορείς να πας και σε fiat συνεργία.Μια διόρθωση ιμάντα έχει το πετρέλαιο.
-
To πετρέλαιο ήταν Fiat, οπότε δε σε βοηθάει.
-
@alnotas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Βενζίνη είναι.
Τον Boosterjet 1.4 (non hybrid) κινητήρα έχω. Τι σχέση έχει με Fiat?Αν ήταν πετρελαίου ο κινητήρας είναι της φιατ γι αυτό στο είπε.
Οπότε εμείς που έχουμε ντίζελ κάποιο καλό τιμιο συνεργείο φιατ ξέρουμε Θεσσαλονίκη; -
@alnotas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλημέρα και πάλι (μετά από καιρό)
Το S-Cross έχει φτάσει τα 75.000 και ήρθε ο καιρός για το ετήσιο service.
Θέλω πλέον να ξεκόψω από τους "εξουσιοδοτημένους", και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι (...ας μην κατονομάσω).Βασικά και εγώ βλέπω απ την αρχη ανυσηχητικα σημάδια στην αντιπροσωπεια/σερβις που το πήρα. Ακόμα αργούμε για σερβις αλλα ας ρωτήσω...
Αθήνα που πάτε εντός εγγύησης και είστε ευχαριστημένοι;
-
Και Λάρισα...και Βέροια...και Κατερίνη.,.
-
Μετά από 315,000χλμ, πρώτη καλούτσικη ζημιά στο 1ο μπεκ.
Δεν καθαρίστηκαν ποτέ, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε.
Το 1ο μπεκ εμφάνισε το λεγόμενο black death, δηλαδή έξω απο το μπεκ εμφανίστηκε μαύρη στέρεη λάβα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της φθοράς της ροδέλας του μπεκ και της εξαγωγής καυσαερίων απο το θάλαμο καύσης στο καπάκι της μηχανής.Προληπτικά, άλλαξα και τα υπόλοιπα 3 μπεκ (το πρώτο καταστράφηκε στην εξαγωγή), τα πήρα μαζί μου και είχα μείωση τιμής στα 3 καινούργια. Το αμάξι ξαναένιωσε, πήρε τη χαμένη δύναμη πίσω.
Το αμάξι εκεί που έκαιγε 5 με 5.2 lt/100 έπεσε στα 4.2 με 4.3λτ/100 ταξιδεύοντας με 120km/h.
Για μοτέρ με 315 χιλιάδες στο κεφάλι, θα έλεγα είναι απίθανα καλά.
Κόστος 9 κατοστάρικα με περαστικά (250 το μπεκ με τη μείωση).Fair enough θα έλεγα.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
-
Μια χαρά τιμή είναι για μπεκ…
-
Το αμάξι πιο πάνω είναι diesel vitara.
Κάποιοι φίλοι μου λένε, το αμάξι έφτασε σχεδόν 10 ετών, και με προτρέπουν να αγοράσω άλλο.
Ρε παιδιά από τα 5 λίτρα σχεδόν κατανάλωση diesel, δεν πας για κανένα λόγο στα 7 και 8(και παραπάνω) λίτρα βενζίνης. Και premium mercedes να αγοράσεις, μετά απο 10 έτη δεν επιστρέφεις για κανέναν λόγο σε τέτοιες καταναλώσεις.Εκτός αν το έχεις garage queen ή το έχεις για μόστρα στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.Αν θα αγόραζα τώρα καινούργιο, θα πήγαινα ΜΟΝΟ σε toyota hybrid. Αυτή έχει την τεχνογνωσία και μάλλον, την πιο σωστή υλοποίηση. Ούτε κορέα, ούτε γαλλία, ούτε γερμανία.Μαούνες βενζίνης σκέτες όσο όμορφες και αν είναι, μένουν μακριά. Εκτός αν τα έχεις πολλά, και θέλεις να ταϊζεις βενζινάδες. Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτήν την περίπτωση.
ΥΓ: Kώστα, ναι με τη μείωση θα έλεγα είναι καλή τιμή.
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Μετά από 315,000χλμ, πρώτη καλούτσικη ζημιά στο 1ο μπεκ.
Δεν καθαρίστηκαν ποτέ, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε.Προληπτικά, άλλαξα και τα υπόλοιπα 3 μπεκ Το αμάξι ξαναένιωσε, πήρε τη χαμένη δύναμη πίσω.
Το αμάξι εκεί που έκαιγε 5 με 5.2 lt/100 έπεσε στα 4.2 με 4.3λτ/100 ταξιδεύοντας με 120km/h.Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Καλο καλοκαιρι, υπηρχε λογος να τους κανεις μια συντηρηση ανα 150.000km, το αποτελεσμα το ειδες.
-
Ηλία, δεν το έκανα ρε bro γιατί όλοι μου έλεγαν απο τη στιγμή που δουλεύουν σωστά μην τα πειράζεις. Οι περισσότεροι μιλούσαν για καθαρισμό, προσωπικά δεν ήθελα καθαρισμό αλλά αλλαγή. Έχει βίντεο στο tube που μετά απο ανεπιτυχή καθαρισμό, σε 200χλμ πήραν το μοτέρ στο χέρι. Δυστυχώς τα χρήματα είναι μετρημένα, και 1000+ ευρώ προληπτική συντήρηση δεν είχα σκοπό να κάνω για κανένα λόγο.
-
1000€ για καθαρισμό μπεκ δε θα έδινες.
Εγώ σε βενζίνης έκανα προληπτικά κάθε 60-80.0000.
-
Ηλία, δεν το έκανα ρε bro γιατί όλοι μου έλεγαν απο τη στιγμή που δουλεύουν σωστά μην τα πειράζεις. Οι περισσότεροι μιλούσαν για καθαρισμό, προσωπικά δεν ήθελα καθαρισμό αλλά αλλαγή. Έχει βίντεο στο tube που μετά απο ανεπιτυχή καθαρισμό, σε 200χλμ πήραν το μοτέρ στο χέρι. Δυστυχώς τα χρήματα είναι μετρημένα, και 1000+ ευρώ προληπτική συντήρηση δεν είχα σκοπό να κάνω για κανένα λόγο.
Εμπιστευσου σοβαρο εξειδικευμενο συνεργειο για μπεκ (με την πεακ δουλευω αρκετα χρονια χωρις προβλημα, υπαρχουν και αλλοι καλοι) για καθαρισμα και γλυτωνεις πολλα, απο dpf, egr και λοιπα.
-
Το αμάξι πιο πάνω είναι diesel vitara.
Κάποιοι φίλοι μου λένε, το αμάξι έφτασε σχεδόν 10 ετών, και με προτρέπουν να αγοράσω άλλο.
Ρε παιδιά από τα 5 λίτρα σχεδόν κατανάλωση diesel, δεν πας για κανένα λόγο στα 7 και 8(και παραπάνω) λίτρα βενζίνης. Και premium mercedes να αγοράσεις, μετά απο 10 έτη δεν επιστρέφεις για κανέναν λόγο σε τέτοιες καταναλώσεις.Εκτός αν το έχεις garage queen ή το έχεις για μόστρα στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.Αν θα αγόραζα τώρα καινούργιο, θα πήγαινα ΜΟΝΟ σε toyota hybrid. Αυτή έχει την τεχνογνωσία και μάλλον, την πιο σωστή υλοποίηση. Ούτε κορέα, ούτε γαλλία, ούτε γερμανία.Μαούνες βενζίνης σκέτες όσο όμορφες και αν είναι, μένουν μακριά. Εκτός αν τα έχεις πολλά, και θέλεις να ταϊζεις βενζινάδες. Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτήν την περίπτωση.
ΥΓ: Kώστα, ναι με τη μείωση θα έλεγα είναι καλή τιμή.
Με τα χιλιόμετρα που κανείς,μόνο diesel,και ο θεός βοηθός
SUZUKI SX4 SCROSS