-
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες
-
Τα πιτσιλιστηρια δεν έχουν ροή ρε γμτ. Βγάζουν ένα "νέφος" που
ψεκάζειυγραίνει μεν το παρμπριζ αλλά μου φαίνεται απλά λάθος. Έτσι είναι το κανονικο τους ή τα δικά μου είναι ελλατωματικά; -
Έτσι πρέπει να είναι αν ψεκάζουν και τα 2 το ίδιο.
-
Υπάρχει αυτόματο "πλήρως" υβριδικό sx4 τώρα, και πόσο κάνει;
-
@piliourits said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Υπάρχει αυτόματο "πλήρως" υβριδικό sx4 τώρα, και πόσο κάνει;
Υπάρχει αλλά δεν αξίζει.
Ούτε κινητήρας (1.5 από Jimny), ούτε κιβώτιο (AGS), ούτε χώρος αποσκευών (300λτ).Στα 30κ που ξεκινάει δικινητο, υπάρχουν άλλες επιλογές.
-
Λοιπόν μετά από 1000 χλμ με το s-cross μπορώ να καταθέσω λίγη εμπειρία.
Θετικά:
- Κινητήρας. Το δυνατό σημείο του αμαξιού και ο βασικός λόγος που πήγα εκεί. Δύναμη παντού που το κάνει ευκολοδήγητο.
- Χώροι. Αρκετοί. Ο δεύτερος λόγος που το πήρα. Ακόμα τουλάχιστο δεν μας έλειψαν.
- Κρατήματα. Δεν έχω κάτι να αναφέρω αν και οδηγώ συντηρητικά. Τα λάστιχα δεν μ αρεσουν (κοντι εκο) και θ αλλαχτουν οταν ερθει η ωρα.
- Σταθερότητα στο δρόμο. Ειδικά σε αυτοκινητοδρομο. Ξεκούραστο ταξίδι.
- Κάμερα οπισθοπορειας. Κανει το παρκαρισμα πιο ευκολο απ ότι να παρκαρεις μισων διαστασεων αμαξι.
- Κατανάλωση. 5.6 σχεδόν παντού και ακόμα δεν έχει στρωθεί. Άρα θα πέσει κι άλλο λογικά.
Ουδετερα:
- Ηχομονωση. Σε γρατσανωτο δρομο ολος ο θορυβος ερχεται μεσα. Επίσης σε εγκαρσιες ανωμαλίες (πχ ραγες) κοπανάει. Σε αυτοκινητοδρομο είναι πολύ ήσυχο.
- Ανεση αναρτησης. Ούτε κλαίει όυτε γελάει. Δεν νιώθεις και το κέρμα αλλά δεν είναι ότι "σιδερώνει" κιόλας.
- Πλεύσεις. Μάλλον στα θετικά. Μικρές για SUV.
Αρνητικά:
- Την πρώτη μέρα που το είδα το καπό ήταν λίγο στραβό στον αρμό. Προφανώς ελλάτωμα απ το εργοστάσιο. Θα κάνει τπτ η αντιπροσωπεια όταν το πω? Αμφίβολο. Πάντως με το καλήμέρα να βλέπεις πρόβλημα QA είναι ανησυχητικό.
- Τριγμοί. Ξεκινήσαμε ήδη απ το παράθυρο του συνοδηγού. Πήγα σε σ-κρος κ οχι βιταρα με την ελπιδα να παρω λιγο καλύτερη ποιοτητα συναρμογης αλλα μαλλον δεν μου βγηκε.
- Πιτσιλιστηρια. Τα πα και παραπανω. Απαραδεκτα και πιθανοτατα απλα κατασκευαστικο λαθος. Το ειπα στην αντιπροσ και ακομα μου απαντανε. Εξ ου και η αμφιβολια αν θα λυσουν ποτε τπτ και κατα πόσο η 5χρονη εγγυηση ειναι κατι παραπανω απο χαρτια.
- Επιλογεας ταχυτητων. Μερικες ταχυτητες δεν κουμπωνουν ευκολα ειδικα οταν ειναι κρυο. Ελπιζω να ειναι απλα θεμα στρωσιματος.
- ADAS γενικα υστεριαζουν χωρις λόγο και αιτία. Όχι κάτι φοβερό αλλά δεν βλέπω και πολύ βοήθεια από δαύτα.
Αυτά. Να μαστε καλά να κάνουμε πολλά παραπάνω.
-
@williamg said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Επιλογεας ταχυτητων. Μερικες ταχυτητες δεν κουμπωνουν ευκολα ειδικα οταν ειναι κρυο. Ελπιζω να ειναι απλα θεμα στρωσιματος.
Θα αργήσει πολύ να στρώσει ή θα το συνηθίσεις μετά τα 10κ.
-
Ίσως και με μια αλλαγή βαλβολίνης να βελτιωθεί αρκετά.
-
Αλλαγή βαλβολίνης σε καινούργιο αμάξι;
-
Γιατί όχι? Αφού όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να γλυτώσουν από παντού βάζουν σπορέλαια μέσα. Στο δικό μου πάντως δούλεψε, δεν έμπαινε η πρώτη ούτε με κλωτσιά.
-
Λοιπόν μετά από 1000 χλμ με το s-cross μπορώ να καταθέσω λίγη εμπειρία.
Θετικά:
- Κινητήρας. Το δυνατό σημείο του αμαξιού και ο βασικός λόγος που πήγα εκεί. Δύναμη παντού που το κάνει ευκολοδήγητο.
- Χώροι. Αρκετοί. Ο δεύτερος λόγος που το πήρα. Ακόμα τουλάχιστο δεν μας έλειψαν.
- Κρατήματα. Δεν έχω κάτι να αναφέρω αν και οδηγώ συντηρητικά. Τα λάστιχα δεν μ αρεσουν (κοντι εκο) και θ αλλαχτουν οταν ερθει η ωρα.
- Σταθερότητα στο δρόμο. Ειδικά σε αυτοκινητοδρομο. Ξεκούραστο ταξίδι.
- Κάμερα οπισθοπορειας. Κανει το παρκαρισμα πιο ευκολο απ ότι να παρκαρεις μισων διαστασεων αμαξι.
- Κατανάλωση. 5.6 σχεδόν παντού και ακόμα δεν έχει στρωθεί. Άρα θα πέσει κι άλλο λογικά.
Ουδετερα:
- Ηχομονωση. Σε γρατσανωτο δρομο ολος ο θορυβος ερχεται μεσα. Επίσης σε εγκαρσιες ανωμαλίες (πχ ραγες) κοπανάει. Σε αυτοκινητοδρομο είναι πολύ ήσυχο.
- Ανεση αναρτησης. Ούτε κλαίει όυτε γελάει. Δεν νιώθεις και το κέρμα αλλά δεν είναι ότι "σιδερώνει" κιόλας.
- Πλεύσεις. Μάλλον στα θετικά. Μικρές για SUV.
Αρνητικά:
- Την πρώτη μέρα που το είδα το καπό ήταν λίγο στραβό στον αρμό. Προφανώς ελλάτωμα απ το εργοστάσιο. Θα κάνει τπτ η αντιπροσωπεια όταν το πω? Αμφίβολο. Πάντως με το καλήμέρα να βλέπεις πρόβλημα QA είναι ανησυχητικό.
- Τριγμοί. Ξεκινήσαμε ήδη απ το παράθυρο του συνοδηγού. Πήγα σε σ-κρος κ οχι βιταρα με την ελπιδα να παρω λιγο καλύτερη ποιοτητα συναρμογης αλλα μαλλον δεν μου βγηκε.
- Πιτσιλιστηρια. Τα πα και παραπανω. Απαραδεκτα και πιθανοτατα απλα κατασκευαστικο λαθος. Το ειπα στην αντιπροσ και ακομα μου απαντανε. Εξ ου και η αμφιβολια αν θα λυσουν ποτε τπτ και κατα πόσο η 5χρονη εγγυηση ειναι κατι παραπανω απο χαρτια.
- Επιλογεας ταχυτητων. Μερικες ταχυτητες δεν κουμπωνουν ευκολα ειδικα οταν ειναι κρυο. Ελπιζω να ειναι απλα θεμα στρωσιματος.
- ADAS γενικα υστεριαζουν χωρις λόγο και αιτία. Όχι κάτι φοβερό αλλά δεν βλέπω και πολύ βοήθεια από δαύτα.
Αυτά. Να μαστε καλά να κάνουμε πολλά παραπάνω.
Ακριβώς τα ίδια αρνητικά χει και το Vitara.
-
@kkostask said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Γιατί όχι? Αφού όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να γλυτώσουν από παντού βάζουν σπορέλαια μέσα.
Είναι δυνατόν να κόβουν απο εκεί ρε γμτ?
Στο δικό μου πάντως δούλεψε
τι αυτοκίνητο?
-
Βάλε λίγο λάδι σιλικόνης στο λάστιχο του παραθύρου, και δεν θα ξανά τρίξει
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σ' έχασα. Κάτι τέτοιο? https://www.skroutz.gr/c/3386/texnika_sprei/f/945089/silikonis.html?keyphrase=λαδι
και ψεκάζω το μάυρο λάστιχο με την εσοχη μέσα στην εσοχή ? -
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σ' έχασα. Κάτι τέτοιο? https://www.skroutz.gr/c/3386/texnika_sprei/f/945089/silikonis.html?keyphrase=λαδι
και ψεκάζω το μάυρο λάστιχο με την εσοχη μέσα στην εσοχή ?Σαν το wd40. Αλλά αυτό με σιλικόνη. Να δεις έχει ένα που είναι και για πλαστικά. Το ψεκάζεις ανάμεσα στα λάστιχα από την πλευρά σου όχι απ έξω, στην εσοχή. Και δεν ξανακούγεται τριγμος. Ούτε στο ταμπλό αν το βάλεις.
Αυτό είναι βασικός εξοπλισμός των Suzuki. Σε εμένα μετά σχεδόν 5 έτη δεν τρίζει τίποτα, αλλά ήθελε δυο φορές να ψεκάσω κάποιες σχισμές.
Κρατάει 2-3μετη
-
@super-t said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αλλαγή βαλβολίνης σε καινούργιο αμάξι;
Ίσως και με μια αλλαγή βαλβολίνης να βελτιωθεί αρκετά.
Πάντως κάποιος που είχε θέματα με κουμπώματα, έπρηξε την αντιπροσωπεία και τελικά σε άνοιγμα του κιβωτίου, βρήκαν ρινίσματα μέσα.
Τι να σας πω. Εμένα πλέον είναι μια χαρά, αλλά τα πρώτα 5.000 σίγουρα ένιωθα ότι δεν ξέρω να βάζω ταχύτητες.
-
Γιατί όχι? Αφού όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να γλυτώσουν από παντού βάζουν σπορέλαια μέσα.
τι αυτοκίνητο?
Πεζώ 208…να είσαι σε φανάρι και να μην μπαίνει με τίποτα η πρώτη για να φύγω. Μόλις έβαλα καλή βαλβολίνη η διαφορά ήταν τόσο σημαντική που νόμιζα ότι οδηγούσα Μάζντα….τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον με τόσο που έχει πέσει η ποιότητα των αυτοκινήτων.
-
τι αυτοκίνητο?
Πεζώ 208…να είσαι σε φανάρι και να μην μπαίνει με τίποτα η πρώτη για να φύγω. Μόλις έβαλα καλή βαλβολίνη η διαφορά ήταν τόσο σημαντική που νόμιζα ότι οδηγούσα Μάζντα….τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον με τόσο που έχει πέσει η ποιότητα των αυτοκινήτων.
Και αυτό (η αλλαγή βαλβολίνης) είναι κάτι που καλύπτει η εγγύηση γενικά ή απ' την τσέπη μου;
-
τι αυτοκίνητο?
Και αυτό (η αλλαγή βαλβολίνης) είναι κάτι που καλύπτει η εγγύηση γενικά ή απ' την τσέπη μου;
Σενάριο πιθανό, θα πας στην αντιπροσωπεία και θα σου πουν έτσι είναι όλα.
Αλλαγή βαλβολίνης δωρεάν δε θα σου κάνουν.
Αν επιμείνεις μόνος σου να την κάνεις, θα την πληρώσεις.
Αν την κάνεις εκτός αντιπροσωπείας, θα χάσεις την εγγύηση.Μπορείς να πας να το αναφέρεις και να κάνεις και μια δοκιμή στο test drive τους για σύγκριση.
-
παντως στο βυσινιιιι εφτιαξε η σκληραδα μετα απο μια-δυο γρηγορες βολτουλες
SUZUKI SX4 SCROSS