-
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@ssivakas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλησπέρα το s-crosaki μου ddis έγινε 6 χρονών και έγραψε 93000 χιλ.
Στα ξαφνικά άρχισε να ανάβο/σβήνει το λαμπάκι του start / stop σε έλεγχο που έκανα στην μπαταρία μου είπαν πως θέλει άλλαγμα.
Είναι λογικό, πότε αλλάξατε μπαταρία;
Eίναι και πανάκριβη, το κόστος μίας παρόμοιας ξεκινάει από 180€ στο skroutz !!Και δεν μου έφτανε η μπαταρία βάζοντας καύσιμα (πετρέλαιο) από άγνωστο βενζινάδικο στο ταξίδι της επιστροφής, μετά από μερικά χιλιόμετρα, άναψε και το λαμπάκι του κινητήρα.
Στο service μου είπαν πως είναι ο αισθητήρας λάμδα και έσβησαν τη βλάβη.
Η αίσθηση μου είναι πως το πρόβλημα το δημιούργησαν τα καύσιμα θα περιμένω να αδειάσει αρκετά το ρεζερουαρ και να το γεμίσω με ενισχυμένο πετρέλαιο από γνωστο βενζινάδικο, ελπίζοντας πως δεν θα ξανα ανάψει.
Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ?
μπαταρια βρισκεις με 100-120
τα ντηζελ ειναι σχετικα ευαισθητα, θελουν καλυτερο καυσιμο αλλιως εχεις θεματαΗ μπαταρία που φοράει είναι τύπου AGM και μία παρόμοια ξεκινάει από 180€ εκτός και αν του βάλω μία απλή που να υποστηρίζει start/stop αλλά δεν το ρισκάρω θα βάλω ίδιου τύπου με αυτή που φοράει
https://www.bestprice.gr/cat/5877/bataries-aytokinitou.html?q=agm
-
Έχει κάποιος αλλάξει αισθητήρα λαμδα γιατί η αντιπροσωπεία θέλει 380€ και στο internet κάνει 80€ !!!
-
Υπάρχουν μπαταρίες για start/stop που δεν είναι AGM;
-
Αν σε έβγαλε 6 χρόνια η αρχική μπαταρία σε πήγε πολύ καλά , η δική μου χωρίς το Σταρτ στοπ την είχα αλλάξει νομίζω στην 5ετια και πάλι μου λέγανε καλά σε πήγε.
Εννοείται ότι δεν μπαίνει καύσιμο , ανεξάρτητα από είδος στην μέση του πουθενά.
Σου είπαν ότι κάηκε ο λ ;
Το ότι άναψε το λαμπάκι του κινητήρα από κακό καύσιμο δεν σημαίνει ότι θες αλλαγή αν δεν έχει καεί.
Βέβαια ο λ θέλει αλλαγή ακόμα και αν δεν έχει καεί αν παρατηρήσουμε αρρυθμίες στον κινητήρα ή απότομη αύξηση της κατανάλωσης.
Αν δεν συμβαίνουν αυτά γιατί να τον αλλάξεις; -
@super-t said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Υπάρχουν μπαταρίες για start/stop που δεν είναι AGM;
Ναι έχει exide τύπου EFB η εργοστασιακή του είναι exide
Και υπάρχει περίπτωση και η εργοστασιακή του να είναι τύπου EFB και να μην είναι AGM (αυτό θα ρίξει το κόστος στα 120€) το ψάχνω και θα επανέρθω με νεότερα η μέχρι τώρα έρευνα έδειξε πως με 160€ μπορείς να βρεις παρόμοια μπαταρία
Η εργοστασιακή του είναι η EXIDE STOP & START 12V 72Ah 630A (EN)
Δεν γράφει άλλες πληροφορίες -
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αν σε έβγαλε 6 χρόνια η αρχική μπαταρία σε πήγε πολύ καλά , η δική μου χωρίς το Σταρτ στοπ την είχα αλλάξει νομίζω στην 5ετια και πάλι μου λέγανε καλά σε πήγε.
Το ότι άναψε το λαμπάκι του κινητήρα από κακό καύσιμο δεν σημαίνει ότι θες αλλαγή αν δεν έχει καεί.
Βέβαια ο λ θέλει αλλαγή ακόμα και αν δεν έχει καεί αν παρατηρήσουμε αρρυθμίες στον κινητήρα ή απότομη αύξηση της κατανάλωσης.
Αν δεν συμβαίνουν αυτά γιατί να τον αλλάξεις;Εννοείτε για το καύσιμο αλλά στο νησί δεν υπήρχε βενζινάδικο ανοικτό και αναγκαστικά μόλις βγήκαμε στερία για να μην με αφήσει έβαλα από το πρώτο που βρήκα!
Ευτυχώς είχα redex μαζί μου και το διόρθωσα λίγο αλλιώς θα μου έκανε μεγάλη ζημία.
Ο λαμδα μου είπαν από το service πως έχει πέσει η απόδοση του στο 70% και ίσως χρειαστεί αλλαγή.
-
@ssivakas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αν δεν συμβαίνουν αυτά γιατί να τον αλλάξεις;Εννοείτε για το καύσιμο αλλά στο νησί δεν υπήρχε βενζινάδικο ανοικτό και αναγκαστικά μόλις βγήκαμε στερία για να μην με αφήσει έβαλα από το πρώτο που βρήκα!
Ευτυχώς είχα redex μαζί μου και το διόρθωσα λίγο αλλιώς θα μου έκανε μεγάλη ζημία.
Ο λαμδα μου είπαν από το service πως έχει πέσει η απόδοση του στο 70% και ίσως χρειαστεί αλλαγή.
Δες το αν θα δεις τις διαφοροποιήσεις που είπαμε στην συμπεριφορά του κινητήρα και στην κατανάλωση.
-
Καλημέρα,
θα ήθελα τη βοήθειά σας! Κάτοχος s-cross 1600 4x4 diesel του 2014, ψάχνω για intercooler. Γνωρίζει κάποιος?
Ευχαριστώ -
https://www.antallaktikaonline.gr/nissens/17228610
Κωδικός Suzuki 1362055P00, από ότι βλέπω ίδιο με του Vitara. -
Ευχαριστώ antonakis, αλλά δε μπορώ να το βρώ πουθενά..
-
Από ότι βλέπω στο vitaraclub και άλλοι κατέληξαν να βάλουν χειροποίητο τελικά.
Ρε @gatoz που θα βρει ο άνθρωπος intercooler? -
@teo2023 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλημέρα,
θα ήθελα τη βοήθειά σας! Κάτοχος s-cross 1600 4x4 diesel του 2014, ψάχνω για intercooler. Γνωρίζει κάποιος?
ΕυχαριστώΚαλήμερα για καινούργιο μόνο στην αντιπροσωπεία, για σιγουριά, αλλιώς κατασκευή σε εξειδικευμένο κατασκευαστή.
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Από ότι βλέπω στο vitaraclub και άλλοι κατέληξαν να βάλουν χειροποίητο τελικά.
Ρε @gatos που θα βρει ο άνθρωπος intercooler? -
Αχχχχαχαχα... δεν είναι όλοι οι γάτοι ίδιοι τελικά... My bad.
-
Αντιπροσωπεία ναι, πανακρίβ.. γνωστό..
-
Πρόβλημα σε Σουζούκι, αλλά άκρα του τάφου σιωπή, από τους γνωστούς επτάψυχους, που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι...
-
@criuser ο κάτοχος δεν ανέφερε πρόβλημα.. ανέφερε ότι ψάχνει intercooler. Αν δε δώσει περισσότερες πληροφορίες δε γνωρίζουμε αν χάλασε από μόνο του.. είναι και σε ευαίσθητο σημείο
-
δηλαδη βρηκε ο εκπροσωπος της μαντρας με τα χρεπια εκ γαλλιας να πει για ενα ιντερκουλερ που χαλασε λη ακομη πιθανοτερα εσπασε εαν βρηκε η μουρη σε τρακαρισμα γερο σε τοσες χιλιαδες αμαξια...
ποσο πιο γαλλικα - συγνωμμη ποσο πιο χαμηλα... -
-
Αυτοί είστε που λέει και ο ΓΓ...
Κουβέντα για την ταμπακιέρα, μόνο άλλα λόγια να αγαπιώμαστε...
Ξέρω πάνω που λέγατε ότι πέρασαν τόσες ώρες και δεν ξέθαψε το θέμα κανείς θα ξεχαστεί, αλλά σας το χάλασα, για αυτό και τόση χολή...
Εχει και ένα δώρο γιατί δεν θα σας φτάσουν τα 3...
SUZUKI SX4 SCROSS