-
Εντάξει πιάσαμε τώρα ξανά το αντιπροσωπεία vs συνεργείο. Οκ δεν είναι άσπρο μαύρο. Εννοείται δεν γδερνουν όλες οι αντιπροσωπείες και εννοείται ότι δεν είναι όλα τα συνεργεία σκιτζιδες χωρίς απόδειξη!
Προσωπικά αν πήγαινα ακόμα στην αντιπροσωπεία τόσο πριν όσο και μετά την εγγύηση θα είχα αλλάξει ως τώρα 3 φορές τακάκια μπροστά και πίσω με κόστος από 500 ως 750 ευρώ. Και τελικά έχω αλλάξει μόνο μια φορά μπροστά μαζί με δισκόφρενα , και ελέγχονται κάθε φορά μπροστά πίσω.
Τώρα πχ ανοίχτηκαν τα πίσω γιατί κάτι ακουγόταν αλλά τελικά είχαν ακόμα αρκετό απλά ήθελαν γρασαρισμα και ρύθμιση οι δαγκάνες με κόστος 18 ευρώ με απόδειξη, στην αντιπροσωπεία με τιμές 2016 , θα μου τα άλλαζαν τα τακάκια για 105 , το 2022 λογικά για κάνα 150 αρι.
Επίσης η αλλαγή ιμάντα χρονισμού και αντλίας θα είχε κοστίσει κάνα 650 τουλάχιστον ενώ μου κόστισε κάτω από 300 με απόδειξη πάντα και θα μου εβαζαν λάδια ημισυνθετικά με τιμή συνθετικού Χ150% σύμφωνα με ..την προδιαγραφή του κατασκευαστή.
Τέλος θα άλλαζα φίλτρα καμπίνας και αέρα καθε 2-3 χρόνια γιατί...έτσι λέει το μανιουαλ και όχι κάθε χρόνο που κάνω τώρα. Εννοείται το κάθε 2-3 χρόνια θα μου κόστιζε περισσότερο από το κάθε χρόνο με δικα μου ανταλλακτικά και θα εισεπνεα την μαυρίλα...
Και είδα την συνδρομή της αντιπροσωπείας όταν χρειάστηκε η χρήση της εγγύησης σύμφωνα με την αντιπροσωπεία για αλλαγή αντλίας υψηλής που χρειαζόταν τάχα αλλά δεν κατάφεραν να την παραγγείλουν ποτέ και αναγκάστηκαν να λερώσουν λίγο τα χέρια τους και όλα καλά, αφού φυσικά με είχαν αφήσει ακινητοποιημένο για 20 μέρες... -
Και της αντιπροσωπείας full συνθετικά είναι. Κόστος 103 ευρώ τα 6 λίτρα με 12% έκπτωση..
-
Στα σέρβις που είχα κάνει εντός αντιπροσωπείας το λάδι δεν ήταν φουλ συνθετικό δεν ξέρω τι βάζουν τώρα. Αυτό που βάζω το μοτουλ το φουλ κοστίζει 60€ τα 6λτ με 0% έκπτωση! Και παίρνω το υπόλοιπο μπουκάλι που περισσεύει μαζί μου καθώς ζητά 5.7λτ.
51.6 € κοστίζουν τα 6λτ αν τα ψωνίσει κάποιος μόνος του τα παρακάτω λάδι.
https://oil-stores.gr/SUZUKI-Ecstar-F9000-C2-5W30-Diesel-full-synthetic-1lt?skr_prm=WyJhY2Y3MjMwZi1jM2E1LTRlMTQtYmRmYi1iMDYxOWU5NDVhY2QiLDE2Njg0NTcxNjAyNTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 -
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Στα σέρβις που είχα κάνει εντός αντιπροσωπείας το λάδι δεν ήταν φουλ συνθετικό δεν ξέρω τι βάζουν τώρα. Αυτό που βάζω το μοτουλ το φουλ κοστίζει 60€ τα 6λτ με 0% έκπτωση! Και παίρνω το υπόλοιπο μπουκάλι που περισσεύει μαζί μου καθώς ζητά 5.7λτ.
51.6 € κοστίζουν τα 6λτ αν τα ψωνίσει κάποιος μόνος του τα παρακάτω λάδι.
https://oil-stores.gr/SUZUKI-Ecstar-F9000-C2-5W30-Diesel-full-synthetic-1lt?skr_prm=WyJhY2Y3MjMwZi1jM2E1LTRlMTQtYmRmYi1iMDYxOWU5NDVhY2QiLDE2Njg0NTcxNjAyNTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0Σε προσφορά πρόσφατη έχω τα παραπάνω. Δεν ξέρω για ποια αντιπροσωπεία λές και τι έβαζαν παλιά, πρώτη φορά πάντως ακούω για διαφορετικό τύπο από αυτόν που ανέβασα. Τα Motul 8100 Eco-Clean 0W-30 C2 κάτω από 14,5 ευρώ/λίτρο στο Σκρούτζ δε τα βλέπω πάντως. Από που τα πήρες 60 ευρώ τα 6 lt ?
edit : Αυτά που έβαλες στο link είναι 5-30, όχι 0-30
-
Δεν χρειάζεται να αναφέρω την αντιπροσωπεία αρκετές φορές την έχω θάψει. 5/30 βάζω όχι 0/30 οκ έχω -5 βαθμούς κελσίου εύρος λειτουργίας σε σχέση με το 0/30 αλλά δεν επισκέπτομαι ποτέ την Ρωσία. 5λτ με 44 ευρώ πήρα και 12 ευρώ του 1λτ πριν ένα μήνα τώρα έχει πάει 49 το 5λτ. Δλδ 56 ευρώ το 6λιτρο μου κόστισε.
-
Δεν χρειάζεται να αναφέρω την αντιπροσωπεία αρκετές φορές την έχω θάψει. 5/30 βάζω όχι 0/30 οκ έχω -5 βαθμούς κελσίου εύρος λειτουργίας σε σχέση με το 0/30 αλλά δεν επισκέπτομαι ποτέ την Ρωσία. 5λτ με 44 ευρώ πήρα και 12 ευρώ του 1λτ πριν ένα μήνα τώρα έχει πάει 49 το 5λτ. Δλδ 56 ευρώ το 6λιτρο μου κόστισε.
το ιξωδες δεν εχει να κανει με βαθμους κελσιου...
ουτε "χανεις" 5 βαθμους (κελσιου ή φαρεναιτ)....
αυτοι οι δεικτες δειχνουν αλλα πραγματα.... -
@gv2000 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
αυτοι οι δεικτες δειχνουν αλλα πραγματα....Αλλα πραγματα που τα γνωρίζεις; Το ιξώδες έχει να κάνει με το πόσο παχύρευστο είναι το λάδι. Όσο ανεβαίνει 0-5-10 τόσο πιο πηχτό γίνεται το λάδι. Όταν κατεβαίνει η θερμοκρασία το λάδι όσο χαμηλότερο ιξώδες έχει τόσο δυσκολότερα πήζει άρα λιπαίνει πιο γρήγορα και πιο σωστά τον κινητήρα. Και εννοείται ότι ανάλογα το ιξώδες έχουν διαφορετικό φάσμα λειτουργίας. Το 0 κατεβαίνει 5 βαθμούς χοντρικά περισσότερο και λειτουργεί σωστά σε σχέση με το 5.
Ο κατασκευαστής επειδή πουλά το ίδιο αμάξι με το ίδιο μανιουαλ από την Νορβηγία μέχρι την Κύπρο βάζει το λάδι που καλύπτει όλες τις θερμοκρασίες ακόμα και τις πιο χαμηλές. -
Εντάξει, αλλά η οικονομία λίγων ευρώ μια φορά το χρόνο δεν είναι τόσο σημαντική, όσο το να χεις τη βέλτιστη λίπανση, είναι όπως κάποιοι παλιότερα κυρίως, που δεν αλλάζανε φίλτρο ή ροδέλα σε κάθε αλλαγή λαδιών...
Τέλος πάντων, απ τη στιγμή που τόσο καιρό δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι εντός προδιαγραφών, τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. -
αυτοι οι δεικτες δειχνουν αλλα πραγματα....Αλλα πραγματα που τα γνωρίζεις; Το ιξώδες έχει να κάνει με το πόσο παχύρευστο είναι το λάδι. Όσο ανεβαίνει 0-5-10 τόσο πιο πηχτό γίνεται το λάδι. Όταν κατεβαίνει η θερμοκρασία το λάδι όσο χαμηλότερο ιξώδες έχει τόσο δυσκολότερα πήζει άρα λιπαίνει πιο γρήγορα και πιο σωστά τον κινητήρα. Και εννοείται ότι ανάλογα το ιξώδες έχουν διαφορετικό φάσμα λειτουργίας. Το 0 κατεβαίνει 5 βαθμούς χοντρικά περισσότερο και λειτουργεί σωστά σε σχέση με το 5.
Ο κατασκευαστής επειδή πουλά το ίδιο αμάξι με το ίδιο μανιουαλ από την Νορβηγία μέχρι την Κύπρο βάζει το λάδι που καλύπτει όλες τις θερμοκρασίες ακόμα και τις πιο χαμηλές.το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που έγραψα!
τι λαδι βαζεις? motul? -
Ο κατασκευαστής επειδή πουλά το ίδιο αμάξι με το ίδιο μανιουαλ από την Νορβηγία μέχρι την Κύπρο βάζει το λάδι που καλύπτει όλες τις θερμοκρασίες ακόμα και τις πιο χαμηλές.το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που έγραψα!
τι λαδι βαζεις? motul?Ναι και σου απάντησα σχετικά με αυτό που έγραψες. Ναι motul βάζω.
-
@piliourits said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εντάξει, αλλά η οικονομία λίγων ευρώ μια φορά το χρόνο δεν είναι τόσο σημαντική, όσο το να χεις τη βέλτιστη λίπανση, είναι όπως κάποιοι παλιότερα κυρίως, που δεν αλλάζανε φίλτρο ή ροδέλα σε κάθε αλλαγή λαδιών...
Τέλος πάντων, απ τη στιγμή που τόσο καιρό δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι εντός προδιαγραφών, τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικής επιλογής.Δεν το κάνω για οικονομία. Και η αντιπροσωπεία όσο πήγαινα 5/30 έβαζε. Το motul που βάζω είναι από τα καλά λάδια δεν είναι της πλάκας.
-
Όταν πρωτοήρθαν τα καινούργια diesel SX4 το 2014, στην αλλαγή λαδιών, έβαζαν τα MOTUL 5W -30 στις αντιπροσωπείες , γιατί αυτά είχαν εκείνη την στιγμή.
Ο κατασκευαστής, SUZUKI, έλεγε για 0W-30 και όχι 5W-30. Πέρασαν αρκετοί μήνες για να φέρουν τα ECSTAR 0W-30 για τα DIESEL, καθώς και τις υπόλοιπες σειρές της ECSTAR (κατασκευαστής η ENEOS) για τα βενζινοκίνητα.
Ακόμα και το αντιψυκτικό που είχαν τότε, ήταν κάποιο πορτοκαλί της MOTUL και όχι το μπλε που το φέρανε στην συνέχεια.
Άλλο ένα νούμερο που δεν αναγράφεται στην συσκευασία των λαδιών, αλλά θέλει ψάξιμο στα στοιχεία του παραγωγού των λαδιών, είναι το: VISCOSITY INDEX ή δείκτης ιξώδους, που δηλώνει σε πια θερμοκρασία αρχίζει και ΄΄καίγεται΄΄ το λάδι μέσα στον κινητήρα, όσο πιο μεγάλο το νούμερο τόσο καλύτερα.
-
To Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30 C2 που βάζω έχει viscosity index 169. To ECSTAR 0W-30 έχει 207 το αντίστοιχο 5-30 έχει 170.
-
@ektoras said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Άλλο ένα νούμερο που δεν αναγράφεται στην συσκευασία των λαδιών, αλλά θέλει ψάξιμο στα στοιχεία του παραγωγού των λαδιών, είναι το: VISCOSITY INDEX ή δείκτης ιξώδους, που δηλώνει σε πια θερμοκρασία αρχίζει και ΄΄καίγεται΄΄ το λάδι μέσα στον κινητήρα, όσο πιο μεγάλο το νούμερο τόσο καλύτερα.
Κατι λαθος λες. Το VISCOSITY INDEX δειχνει ποσο "σταθερο" μενει το λαδι στις μεταβολες τις θερμοκρασιας
-
Εδώ μια έρευνα που είχα κάνει όταν είχα το SUZUKI με τον φίλο japanese 1
-
Ωραια τα λες , αλλά το VISCOSITY INDEX δειχνει κατι αλλο, οχι αυτο που ειπες
-
Όπως γράφει ο φίλος ektoras, τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του μοντέλου, οι περισσότερες αντιπροσωπείες έβαζαν λάδι motul 5w30 c2, το οποίο ήταν mid-saps με Ash Sulphated 0.8 και το ENEOS 0w30 c2 με Ash, Sulphated 0.7 Low-Saps.
Όλα στα diesel γυρίζουν γύρω από το Ash, Sulphated το οποίο αν είναι μεγάλο > 0.7, μπουκώνει το dpf και κάνει συχνές αναγεννήσεις το φίλτρο.(πάλι μάθατε κάτι από japanese )
Το λάδι ENEOS c2 0w30 και το Ecstar 0w30 c2 (τα οποία ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια λάδια) έχουν Sulphated ass 0.7 Low Saps και κάνουν καλό στο DPF φίλτρο.
Τα motul 0w30 c2, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έριξαν τις προδιαγραφές τους όσον αφορά το Sulphated Ass και το Viscocity index και από 0.7 το πήγαν στο 0.8 με Viscocity 180 από 207 που έγραψε ο φίλος ektoras.
https://azupim01.motul.com/media/motulData/DO/base/8100_ECO-CLEAN_0W-30_en_FR_motul_20210329.pdfΜε λίγα λόγια μας τα χάλασε η Motul στο λάδι.
Για μένα το καλύτερο λάδι είναι:ΑΚΡΙΒΟ: το Ecstar 0w30 c2 , αλλά μην το αλλάζετε στις 20,000χλμ αλλά κάθε 10,000.
και το φθηνό και ΚΑΛΟ:
https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/5F7194F691A9B6D28025879D00030827/$File/wepp-bqxuu6.pdf
με Sulphated Ash 0,68 και Viscocity 171.
Ειδικά αυτό το Castrol 5w30 RN17 με δεικτη C3 μου κάνει αναγέννηση ανά 550χλμ (πόλη-εθνική) ενώ με τα υπόλοιπα 5w30 c2/c3 λάδια έχω αναγέννηση στα 420χλμ περίπου.
Τα τελευταία 265,000χλμ φοράω λάδια 5w30 c2 ή c3 και το μοτέρ δεν καίει σταγόνα λάδι.
-
Να προσθέσω πως κατά καιρούς έχω πειραματιστεί με πολλά λάδια.Ψάχνω το φθηνό και καλό(μάλλον το βρήκα στο Castrol πιο πάνω).
Είχα πειραματιστεί με κάτι TOTAL 5w30 c2, ότι πιο παπαριά κυκλοφορεί. Αναγέννηση στα 400-440 χλμ και η διάρκειά της πάνω από 10 λεπτά. Τα motul 5w30 c2 τα ίδια και λίιιιγο καλύτερα.
Είχα δοκιμάσει ENEOS 5w30 c2, άάααλλη απάτη λάδι, για πρώτη φορά μετά από αλλαγή στις 8500χλμ, το καινούργιο λάδι ....ήταν μαύρο!!! Αρα άφησε το λεγόμενο sludge μέσα στο μοτέρ.
Με το castrol σε προδιαγραφές renault (τις καινούργιες με RN17, οι παλιές ήταν RN720), η αναγέννηση διαρκεί 3 λεπτά και συμβαίνει μετά από 550+χλμ με πολλή κίνηση στην πόλη.
Όλα τα παραπάνω με στάνταρ καύσιμο Elin diesel crystal(και το καύσιμο όπως και το λάδι παίζει ρόλο στις αναγεννήσεις).
Εύχομαι να βοήθησα, την αγάπη σας.
-
@japanese1 τις αναγέννησεις τις παρακολουθείς με ODB?
Το ότι σου κάνει μια φορά στα 400χλμ και την άλλη στα 550χλμ θα μπορούσε να σημαίνει ότι πήγε να ξεκινήσει μια αναγέννηση και την διέκοψε εάν έσβησες τον κινητήρα με αποτέλεσμα πχ να έγινε ένα ποσοστό απόφραξης του DPF οπότε το σύστημα δεν τη μετρά σαν ολοκληρωμένη.
Με αποτέλεσμα να κάνεις αλλά 150 χλμ πρίν ξαναρχίσει η επόμενη προσπάθεια για αναγέννηση, οπότε 400χλμ συν 150 η μη ολοκλήρωμενη το σύστημα καταγράφει 550 χλμ ανάμεσα σε δύο ολοκλήρωμενες αναγέννησεις.
Επίσης τα 3 λεπτά πολύ λίγα μου φαίνονται για να προλάβει να ολοκληρωθεί μια αναγέννηση.
Σε ένα Kona 1.6crdi που έχω θέλει από 12 έως και 20 λεπτά συνήθως. -
Πως συνδέεται η αλλαγή λαδιών με το πότε κάνει αναγέννηση το dpf;
SUZUKI SX4 SCROSS