-
Πήγα σήμερα για την ανάκληση για να το δουν και μου λέει ο τύπος για να μην σας κρατήσω κανένα 2ωρο για τσεκ και μετρήσεις υποπίεσης,ανοίγω καρτέλα παραγγελίας ανταλλακτικού και θα σας πάρω τηλ. όταν έρθει να ελένξουμε και να τ'αλλάξουμε έτσι κι αλλιώς.
Ο.κ.,απ'τη μία δε με καθυστέρησε άλλο ένα 2ωρο σήμερα,αλλά δεν μπορούσε να το πει και να κάνει την παραγγελία τηλεφωνικά (έτσι κι αλλιώς μόνο το αρ.κυκλοφορίας μου ζήτησε) όταν έκλεισα το σημερινό ραντεβού και να με φώναζε μια και καλή; Πρέπει να ξανακάνω πρωινιάτικα πάλι τον Κηφισό;
Λίγο με χάλασε η αντιμετώπιση... -
Λιγο "οτι να ναι" μου φαινονται αυτοι στην Σουζουκι. Εσενα σε εκαναν να πας τζαμπα απο εκει , χωρις να κανουν τιποτα στο αμαξι..... στον αλλον μια του λενε ειναι σε ανακληση το αμαξι σου , μια δεν ειναι , μετα παλι ειναι
-
Είναι ανάλογα αν βγαίνει η πασιέντζα...
-
-
monman, τρελό το μωράκι στο βίντεο.
Αυτή ναι ρε γαμώτο, έχει κάτι δικές μας που δε βλέπονται και την είδαν champions league...ας όψονται τα σαβούρια.... -
@panormus772 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Πήγα σήμερα για την ανάκληση για να το δουν και μου λέει ο τύπος για να μην σας κρατήσω κανένα 2ωρο για τσεκ και μετρήσεις υποπίεσης,ανοίγω καρτέλα παραγγελίας ανταλλακτικού και θα σας πάρω τηλ. όταν έρθει να ελένξουμε και να τ'αλλάξουμε έτσι κι αλλιώς.
Ο.κ.,απ'τη μία δε με καθυστέρησε άλλο ένα 2ωρο σήμερα,αλλά δεν μπορούσε να το πει και να κάνει την παραγγελία τηλεφωνικά (έτσι κι αλλιώς μόνο το αρ.κυκλοφορίας μου ζήτησε) όταν έκλεισα το σημερινό ραντεβού και να με φώναζε μια και καλή; Πρέπει να ξανακάνω πρωινιάτικα πάλι τον Κηφισό;
Λίγο με χάλασε η αντιμετώπιση...Αυτο μου έχει συμβεί 2 φορες. Μια φορα μου το εκανε ο Σπανός για ανακληση αεροσακου σε bmw και αλλη μια η toyota polis για ανακληση παλι. Οπότε δε ειναι θεμα μονο suzuki
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν ρωτώντας τη γνώμη του φόρουμ σχετικά με την αγορά ενός σουζουκι. Τελικά κατέληξα στην αγορά ενός μεταχειρισμένου s cross 2017 4wd αυτόματο 86000 από την αντιπροσωπεία της Suzuki.Είμαι κατενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο, ωστόσο παρατηρώ μια μεγάλη απόκλιση στη κατανάλωση του καύσιμου diesel. Η πραγματική κατανάλωση στην εθνική οδό είναι 7 lt /100( φουλάρισμα πριν ταξίδι κ ξανά φουλάρισμα μετά κ διαίρεση των χλμ με τα λίτρα ) , όταν η ονομαστική τιμή είναι κάτω από 5 σύμφωνα με το κατασκευαστή. ( φυσιολογική οδήγηση 120χλμ/ώρα)
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Suzuki/107455/Suzuki-S-Cross-16-DDiS-4WD-6TCSS.htmlΈχω ελέγξει τα λάστιχα, λάδια κλπ χωρίς να διαπιστώσω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ειχα σκοπό να επισκευθώ την αντιπροσωπεία το επόμενο διάστημα.
Θα ηθελα την γνώμη σας κ τις γνώσεις επι του θέματος κατανάλωσης κ αν γνωρίζει κάποιος πιθανή αιτία της υψηλής κατανάλωσηςΕυχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας -
Πολύ υψηλή κατανάλωση για τον ντίζελ. Λίγες φορές έχω μετρήσει αντλία την κατανάλωση και ήταν κοντά στην μέτρηση του αμαξιού. Μήπως οδηγείς υπερβολικά φορτωμένος;
Με 120 στο μοντέλο του προ fl έχω 5.1-5.2 φορτωμένος 3 άτομα αποσκευές κλίμα ...το 7 για αυτόν το σύνολο σε εθνική πρέπει να πηγαίνεις με +150 για να το πιάσεις.... -
Ευχαριστώ για απάντηση . Όχι μιλάω για φυσιολογικό βάρος αυτοκίνητου (2 άτομα ) χωρίς αποσκευές . Μάλιστα με cruise control κλειδωμένο στα 120 .
Μήπως γνωρίζεις τι μπορεί να το προκαλεί ;
Αναγκαστικά θα πρέπει να επισκεφθώ το εξουσιοδοτημένο συνεργείο για έλεγχο
-
Τα λάστιχα σου είναι εργοστασιακή διάσταση θερινά ?
-
Είναι τα λάστιχα απο την κατασκευή , νομιζω ειναι τα θερινά.
Αλλα η πίεση τους ειναι στα πλαίσια των ονομαστικών τιμών σωστής λειτουργίας -
@ktheoxaroulis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλησπέρα σε όλους,
Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν ρωτώντας τη γνώμη του φόρουμ σχετικά με την αγορά ενός σουζουκι. Τελικά κατέληξα στην αγορά ενός μεταχειρισμένου s cross 2017 4wd αυτόματο 86000 από την αντιπροσωπεία της Suzuki.Είμαι κατενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο, ωστόσο παρατηρώ μια μεγάλη απόκλιση στη κατανάλωση του καύσιμου diesel. Η πραγματική κατανάλωση στην εθνική οδό είναι 7 lt /100( φουλάρισμα πριν ταξίδι κ ξανά φουλάρισμα μετά κ διαίρεση των χλμ με τα λίτρα ) , όταν η ονομαστική τιμή είναι κάτω από 5 σύμφωνα με το κατασκευαστή. ( φυσιολογική οδήγηση 120χλμ/ώρα)
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Suzuki/107455/Suzuki-S-Cross-16-DDiS-4WD-6TCSS.htmlΈχω ελέγξει τα λάστιχα, λάδια κλπ χωρίς να διαπιστώσω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ειχα σκοπό να επισκευθώ την αντιπροσωπεία το επόμενο διάστημα.
Θα ηθελα την γνώμη σας κ τις γνώσεις επι του θέματος κατανάλωσης κ αν γνωρίζει κάποιος πιθανή αιτία της υψηλής κατανάλωσηςΕυχαριστώ εκ των προτέρων
ΚώσταςΚαταρχάς, καλοταξιδο και με απροβληματιστο χιλιόμετρα χωρίς θέματα. Να το χαρείς. Να σε ρωτήσω, πόσο καιρό το έχεις και βλέπεις αυτή τη κατανάλωση; Πόση διάρκεια χιλιομέτρων είδες αυτή την κατανάλωση και πόσο σου γράφει το trip computer, ότι έχεις κάψει;
Και αν μπορείς γράψε και γιατί είσαι ενθουσιασμένος αφού δεν έχεις Toyota...
-
Το αυτοκίνητο το έχω από τον Ιούνη του 2022. Εχω διανυσει συνολικα 4000 χιλιομετρα.
Πραγματικά το αυτοκινητο ειναι άνετο , σταθερό στο δρόμο με καλά κρατήματα, και μεγάλους χώρους αποθήκευσης.Από την αρχή παρατήρησα μια παραπάνω κατανάλωση απο την εκτιμώμενη ωστόσο τα ταξίδια μου ηταν σε βουνό και δεν το είχα δώσει τόση σημασία.
Ωστόσο στο τελευταίο ταξίδι μου ήταν καθαρά εθνική οδό, με σταθερά χιλιομετρα στο αυτοκίνητο 100-120 για αποσταση 400 χιλιομέτρων . Το κοντερ εγραψε 6.3l/100 αλλά στην αντλία το μέτρησα σχεδόν 7 ( 6.98lt /100)
-
Εγώ με vitara awd αυτόματο αλλά με λάστιχα A/T με 60 αρι προφίλ δύσκολα πέφτω κάτω απο 6.5 στα 130 στην ΕΟ. Νομίζω τα αυτόματα καίνε λίγο παραπάνω.
-
Δέχομαι την παραπάνω κατανάλωση των αυτόματων , αλλά εδω μιλάμε για σχεδον 2 μονάδες παραπανω από την ονομαστική.
αυτοματο
vs
manual
Ντεπόζιτο δλδ 47 λιτρων αντί να φτάσει στο ονομαστικό των 1000 χιλιομέτρων οριακά βγάζει 700 χλμ νομίζω ειναι μεγάλη η απόκλιση
-
Η διαδρομή των 400χλμ. της εθνικής οδού που κάνεις είναι σχετικά ευθεία ή σε αρκετά κομμάτια έχει έστω και κάποια μικρή κλίση (ανηφορική);
Tο λέω γιατί βάζοντας cc, αυξάνεις την κατανάλωση όταν θες σταθερή ταχύτητα π.χ. 120km/h σε δρόμο με κλίση.
Επίσης οι εργοστασιακές τιμές,σε ελάχιστα αυτοκίνητα είναι πραγματικές (ιδίως με το παλιό σύστημα μέτρησης NEDC). Κανένα λίτρο παραπάνω είναι το φυσιολογικό.Όπως λες κι εσύ βέβαια,μπορείς να το πας κι αντιπροσωπεία μήπως είναι κάτι άλλο.
-
Αναφέρομαι στην Διαδρομή Αθηνα Λάρισα +χλμ , εθνική οδο.
Μεχρι 6 να πω την αληθεια θα το θεωρούσα στα πλαίσια του αποδεκτού αλλά κ μετά τα σχόλια με του @tkin73 (για 5.1-5.2) και το 6 πολύ το θεωρώ για σταθερή διαδρομή εθνικής οδού
Παρατήρησα στα βιντεο ένας δίνει στο τεστ 5l/100km
Youtube Video – [01:34..]Στο αλλο βιντεο αλλο τεστ 6.4l/100km
Youtube Video – [01:19..] -
@ktheoxaroulis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δέχομαι την παραπάνω κατανάλωση των αυτόματων , αλλά εδω μιλάμε για σχεδον 2 μονάδες παραπανω από την ονομαστική.
αυτοματο
vs
manual
Ντεπόζιτο δλδ 47 λιτρων αντί να φτάσει στο ονομαστικό των 1000 χιλιομέτρων οριακά βγάζει 700 χλμ νομίζω ειναι μεγάλη η απόκλιση
επειδή εγώ έχω το manual Mhev, δεν μπορώ να συγκρίνω. Λογικά θα περιμένεις να μιλήσουν και άλλοι που έχουν το ίδιο set up με εσένα. Εμένα πάντως για all grip και αυτόματο, μου φαίνονται λογικές οι τιμές...
-
@mastoras78 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εγώ με vitara awd αυτόματο αλλά με λάστιχα A/T με 60 αρι προφίλ δύσκολα πέφτω κάτω απο 6.5 στα 130 στην ΕΟ. Νομίζω τα αυτόματα καίνε λίγο παραπάνω.
και μονο με τα a/t το εχεις το λιτρακι
-
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@mastoras78 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
και μονο με τα a/t το εχεις το λιτρακι
Αυτό το ντίζελ έχει dual clutch αυτόματο κιβώτιο;
Κάνοντας γενικές υποθέσεις, μήπως ο φίλος κάνει και χειροκίνητες αλλαγές και το δουλεύει σε υψηλές στροφές, παρόμοια με κινητήρα βενζίνης;
Πόσες στροφές περίπου δείχνει το στροφόμετρο στα 120;
Επίσης σε ότι αφορά σέρβις, φίλτρο αέρα, καθαρά μπεκ είναι όλα εντάξει;
Έχει αυτός ο κινητήρας θέμα με DPF κι αναγεννήσεις, που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την κατανάλωση τόσο όσο να ενοχλεί;Λόγω του ότι είναι μεταχειρισμένο αμάξι δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος 100% για το ιστορικό του και την προηγούμενη χρήση του, κι ας είναι μέσω Σουζουκι. Ίσως ένα καλά μπουκωμενο φίλτρο να έχει αυτές τις επιπτώσεις. Το πιο απλό πριν περαιτέρω διερεύνηση θα ήταν ένα καθαριστικό στο ντεπόζιτο και κάποιες διαδρομές αρκετών χιλιομέτρων πατημένο, να "ξεκαπνίσει" λίγο...
SUZUKI SX4 SCROSS