-
Είδες το ίδιο έλεγα και εγώ για το acc. Τόσα χρόνια πως ταξιδεύαμε χωρίς αυτό;; Με το acc παίρνεις μια γεύση από το μέλλον της αυτοκινησης. Πολύ ξεκούραστο. Αν και απαιτεί εμπιστοσύνη στα αισθητήρια του.
-
Ωραια περιγραφή groover.
Να ξερεις τη μανουρα με τον χωρο αποσκευων δεν την εχεις μονο εσυ, την εχω και γω!(και πιθανον και αλλοι)
Περιμένω να γεμισει τίγκα να βαλω τις φωνες, αλλα δε γεμίζει ποτέ!!! -
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ωραια περιγραφή groover.
Να ξερεις τη μανουρα με τον χωρο αποσκευων δεν την εχεις μονο εσυ, την εχω και γω!(και πιθανον και αλλοι)
Περιμένω να γεμισει τίγκα να βαλω τις φωνες, αλλα δε γεμίζει ποτέ!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
Έχω βρεί ένα κόλπο που μπορεί να φαντάζει περίεργο αλλά βολεύει όσον αφορά το χώρο αποσκευών και το φόρτωμα. Όσα πρέπει να μπουν στο πορτ μπαγκάζια τα έχω όλα πίσω έξω από το αυτοκίνητο. Όλα. Και αρχίζω με τα βαριά και μεγάλα τα οποία τα τοποθετώ κοντά στους θόλους. Το κύριο κόλπο είναι να φορτώνεις και στο ύψος ώσπου να φτάσει περίπου στην εταζερα.
Μετά είναι όλα παιχνιδάκι.Έχει προσέξει κανένας κάτοχος ότι φορτωμένο δεν ακούγεται καθόλου η πίσω ανάρτηση στις εγκαρσιες λακκούβες η είναι η ιδέα μου.
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Είδες το ίδιο έλεγα και εγώ για το acc. Τόσα χρόνια πως ταξιδεύαμε χωρίς αυτό;; Με το acc παίρνεις μια γεύση από το μέλλον της αυτοκινησης. Πολύ ξεκούραστο. Αν και απαιτεί εμπιστοσύνη στα αισθητήρια του.
όχι σαν τα άχρηστα τα αυτόματα κιβώτια...
-
@piliourits said in SUZUKI SX4 SCROSS:
όχι σαν τα άχρηστα τα αυτόματα κιβώτια...
Μιας και ρίχνεις άδεια για να πιάσεις τον Lap , μου πέρασε είναι η αλήθεια η σκέψη του ότι μήπως θα ήταν καλύτερα και πιο ξεκούραστα με αυτόματο κιβώτιο. Μετά θυμήθηκα ότι θα πλήρωνα τέλη κυκλοφορίας και θα ήταν πιο ακριβό και με μεγαλύτερο κόστος μια επισκευή οπότε κατέβασα μια σχέση κουμπωτη και προσπέρασα στην ανηφόρα ανετότατα...
-
Αλήθεια πόσες φορές κατέβασες σχέση στο κιβώτιο;
-
Αλήθεια πόσες φορές κατέβασες σχέση στο κιβώτιο;
Lap, ανακάλυψα ένα κόλπο ή μια συνήθεια καλύτερα πού με βολεύει. Γενικότερα ξέρω από μικρός ότι με όποια ταχύτητα ανέβεις με αυτή θα κατέβεις. Πράγμα που σε γενικές γραμμές ισχύει π.χ. στα 2 βουνά πού ανεβαίνω για Ερμιόνη. Αλλά τώρα με αυτό, υβριδικό και τούρμπο, βλέπω ναι μεν το βελάκι στο καντράν, αλλά ανεβάζω μετά τις 2.500 στροφές. Γενικότερα πάντως δεν ξεπερνάω τις 3.500.
Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, ελάχιστες φορές χρειάστηκε να αλλάξω ταχύτητα.
-
Και εγώ ενστικτωδώς έχω σχεδόν πάντα την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Δεν το σκέφτομαι αλλα αυτόματα τις αλλάζω μόλις δω την ανηφόρα και έτσι σπανίως μένει το αυτοκίνητο από δύναμη. Δεν χρειάζεται να ανέβω την ανηφόρα και τότε να σκεφτώ να κατεβάσω.
Και εγώ πολύ λίγες κάνω στα ταξίδια. Ο κινητηρας και το βάρος του επαρκούν
-
Και εγώ ενστικτωδώς έχω σχεδόν πάντα την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Δεν το σκέφτομαι αλλα αυτόματα τις αλλάζω μόλις δω την ανηφόρα και έτσι σπανίως μένει το αυτοκίνητο από δύναμη. Δεν χρειάζεται να ανέβω την ανηφόρα και τότε να σκεφτώ να κατεβάσω.
Και εγώ πολύ λίγες κάνω στα ταξίδια. Ο κινητηρας και το βάρος του επαρκούν
Έτσι είναι. Όπως και να έχεις αρκετές στροφές πριν ξεκινήσεις να ανέβεις την ανηφόρα κ.λπ. αρχίζω να πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα πλέον βγαίνουν με αυτόνομη οδήγηση, προσέχουν λωρίδες, βλέπουν μπροστά, παρκάρουν μόνα τους, κάτι το οποίο με κάνει να προβλέπω ότι στο τέλος ο οδηγός δεν θα κάνει τίποτα. Δεν είναι αναγκαία και καλό...
Ακόμη τουλάχιστον η αντίδραση του εγκεφάλου σε συνεργασία με την συνεργασία χεριού-ματιού δεν το έχουν φτάσει τα ηλεκτρονικά. Ακόμη. -
![alt text]( image url)
![alt text]( image url)
-
@piliourits said in SUZUKI SX4 SCROSS:
![alt text]( image url)
![alt text]( image url)
Που είναι η θάλασσα οεο? Χαχαχαχαχαα
-
@groover1972 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το υβριδικό σύστημα δουλεύει μία χαρά mild ξε mild και το χαίρομαι τόσο πολύ που σκέφτομαι ότι απροβληματιστα κάνω ταξίδι, οικονομικά, ξεκούραστα δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δεν έδωσα 30κ. Τα μαλακά πλαστικά και τις τεράστιες οθόνες τα είδα σταματημενα στην άκρη του δρόμου με τρίγωνα.
Εγώ ακόμα δνε έχω καταλάβει τι σόι mild είναι. Δλδ έχει κάτι μπαταρίες παραπάνω και τι κάνει (από τη στιγμή που δεν υπάρχει ηλεκτροκινητήρας); Ρώτησα αλλά δεν κατάλαβα...
-
@xenos said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εγώ ακόμα δνε έχω καταλάβει τι σόι mild είναι. Δλδ έχει κάτι μπαταρίες παραπάνω και τι κάνει (από τη στιγμή που δεν υπάρχει ηλεκτροκινητήρας); Ρώτησα αλλά δεν κατάλαβα...
Αν δεν κοιτάς την οθόνη δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αλλά το νιώθεις στην επιβράδυνση όταν μπαίνει/βγαίνει.
Απλή λειτουργία γενικά.
https://cars.suzuki.co.uk/hybrid/the-suzuki-hybrid-range/ -
@groover1972 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το υβριδικό σύστημα δουλεύει μία χαρά mild ξε mild και το χαίρομαι τόσο πολύ που σκέφτομαι ότι απροβληματιστα κάνω ταξίδι, οικονομικά, ξεκούραστα δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δεν έδωσα 30κ. Τα μαλακά πλαστικά και τις τεράστιες οθόνες τα είδα σταματημενα στην άκρη του δρόμου με τρίγωνα.
Λειτουργούν ως ενισχυμένη μίζα/δυναμό, με λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, που -εφόσον έχει απόθεμα αυτή η μπαταρία- συνεχίζει να "σπρώχνει" τον στροφαλοφόρο για μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά που ο κινητήρας ανεβάζει απότομα στροφές, και γεμίζει τη μπαταρία στις επιβραδύνσεις.
-
Δεν με πείθει ρε γμτ ότι κάνει κάτι ουσιαστικό. Πιο πολύ για να βάλουν τη λέξη hybrid μου φαίνεται.
-
Δεν με πείθει ρε γμτ ότι κάνει κάτι ουσιαστικό. Πιο πολύ για να βάλουν τη λέξη hybrid μου φαίνεται.
επειδης εχω παει το αποτετοιο βιταρα....
ειναι πιο αδυναμο απο αυτο που ειχα (140) οταν ανεβασεις ρυθμους, αλλα δειχνει με τη παπαρομαλακια που εχουν βαλει πιο σπιρτο σε αστικο περιβαλλον.
και να σου πω την αληθεια ουτε και εγω το πιστευω, αλλα στα βιτ που γνωριζω οσο κανεις, ειναι πραγματι 1 λιτρακι κατω στα 100. μπορει και εναμισο. -
Όπως ΟΛΑ τα mild hybrid. Θα συμφωνήσω ότι είναι για να ρίχνουν τους ρύπους στα στάνταρ τεστ, παρά για τον οδηγό. Όλοι θα προτιμούσαμε το 1.4 με τα 140... μη πω και το μαζούτ 1.6.
Πάντως εκτός από το βελούδινο start-stop, αν κάνει δεν κάνει κάτι από πίσω, δεν καταλαβαίνεις. Πάντως πάει καλά και πολιτισμένα, μια και είναι από τους λίγους των 4κύλινδρων πλέον.
-
Μα δεν καταλάβατε.
Έχει δύο mode ένα με τέρμα το γκάζι και ένα με απαλό πάτημα. Στο απαλό πάτημα αντικαθιστά ποσότητας βενζίνης που θα ψεκαζοταν στον θάλαμο καύσης με ηλεκτρική ροπή ( δηλαδή αν ήθελε από στάση πχ 7κιλα ροπής τα 2 κιλά θα τα έδινε το ηλ μοτέρ και τα υπόλοιπα 5 από ψεκασμό βενιζνης) και στο άλλο αν μείνεις από ροπή τα δίνει όλα όσα έχει ( έως και 5,3 κιλά ροπής) μέχρι συγκεκριμένες στροφές. Νομίζω μέχρι τις 3000 σαλ.
Προσωπικά το νιώθω στο πιο ελαφρύ αμάξωμα 900κιλα και 5 κιλά ηλ ροπής. Νιώθεις κάτι σαν το vtech των honda αλλά σε χαμηλές στροφές. Μια απαλή ώθηση. Μόλις τη νιώσεις και κοιτάξεις την οθόνη βλέπεις το βελάκι πως όντως μπουσταρει το μοτέρ.
Πρώτη εταιρία που το έφερε στην αγορά....η suzuki!!!
-
Αφού δεν υπάρχει ηλεκτροκινητήρας, ποιος δίνει τη ροπή;
-
To δυναμό είναι γεννήτρια και ηλεκτροκινητήρας ταυτόχρονα. Κανένα mild hybrid δεν έχει χωριστό ηλεκτρικό μοτέρ.
SUZUKI SX4 SCROSS