-
Πολλά μου ακούγονται τα 180. Στο δικό μου kuga 1.5 diesel με start-stop έχει γύρω στα 130 (varta ή bosh)
Και η varta είναι ο κωδικός του εργοστασίου, τόσο έχει και με σήμα ford
Μπες εδώ https://www.varta-automotive.gr/el-gr/products και βρες πια varta κανει για το δικό σου. μετά με βάση τα χαρακτηριστικά της (διαστάσεις και cca) μπορείς να βρεις και άλλες μάρκες στο skroutz.
-
Καλησπέρα στην παρέα..
Είμαι κάτοχος ενός Suzuki s cross diesel all grip και θα ήθελα να παραθέσω ένα πρόβλημα που μου παρουσιάζει, μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει..
Στις 1300_1500 στροφές πατώντας το γκάζι για επιτάχυνση μου παρουσιάζει ένα 'τρέμουλο ' και δεν μπορώ να καταλάβω απο τι προέρχεται.. Έχει παρουσιαστεί μήπως και σε κάποιον άλλο για να μπορέσει να με βοηθήσει?
-
Καλησπέρα στην παρέα..
Είμαι κάτοχος ενός Suzuki s cross diesel all grip και θα ήθελα να παραθέσω ένα πρόβλημα που μου παρουσιάζει, μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει..
Στις 1300_1500 στροφές πατώντας το γκάζι για επιτάχυνση μου παρουσιάζει ένα 'τρέμουλο ' και δεν μπορώ να καταλάβω απο τι προέρχεται.. Έχει παρουσιαστεί μήπως και σε κάποιον άλλο για να μπορέσει να με βοηθήσει?
Έχω και εγώ το ίδιο αυτοκίνητο με 163.000 km. Το περασμένο καλοκαίρι παρατήρησα, ότι μόνο με 6η σχέση και ταχύτητα ανάμεσα στά 140-150 (όχι σε μεγαλύτερη ή χαμηλότερη) και μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες, (σχετικά ανηφορική επιφάνεια με πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, δηλαδή με φορτίο στην μετάδοση), παρουσίαζε ένα ελαφρύ κραδασμό, ο οποίος εμφανιζόταν ανά δευτερόλεπτο, δεν ήταν συνεχής. Τόν Σεπτέμβριο έκανα σέρβις αλλά δεν παρατήρησαν κάτι στο συνεργείο (αντιπροσωπεία), που να δείχνει πρόβλημα, αλλά δεν δοκιμάστηκε και σε αυτές τις συνθήκες. Στά 160.000, ακριβώς μετά το σέρβις, άλλαξα τα ελατήρια με τα mad που δίνει 3 πόντους ύψος στο αυτοκίνητο, έλεγξα όλες τις φούσκες των ημιαξονίων, αλλά εξωτερικά δεν φαίνεται κάποια διαρροή. Όλα τα συνεργεία, που ανέφερα το πρόβλημα, (αντιπροσωπεία Suzuki, εξειδικευμένο που άλλαξα τα ελατήρια, αλλά και συνεργείο ford, πού πηγαίνω κάποια επαγγέλματικά), πιστεύουν ότι κάποια ακραξόνιο μάλλον έχει πρόβλημα. Μετά την αλλαγή ελατηρίων μάλλον το πρόβλημα στά 150 km, δεν εμφανίζεται, αλλά ψηλουπάρχει στις στροφές που αναφέρεις με 2η σχέση. Λόγο τών συνθηκών κάνω λίγα χιλιόμετρα και δεν τό έχω οδηγήσει σε κάποιες διαδρομές, που θα μπορούσα να διαπιστώσω καλύτερα το πρόβλημα. Να σημειώσω ότι ο κραδασμός είναι ανεπαίσθητος και τον αντιλαμβάνομαι εγώ σαν οδηγός και όχι οι επιβάτες
-
Καλησπέρα σας έχω ένα scross allgrip diesel 2015 , μήπως γνωρίζει κανείς πως φεύγει η ένδειξη ότι θέλει αλλαγή λαδιών; Άλλαξα λάδια μόνος και δεν.μπορω να την σβήσω. Σε κάτι βίντεο στο youtube δείχνει ότι υπάρχει επιλογή στο menu του αυ/του πλην όμως εμένα δεν υπάρχει καμια τέτοια επιλογιη
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους...Σήμερα η ένδειξη start-stop αναβοσβηνει...Απ' ότι διάβασα στο vitara club και ένα ποστ πιο πάνω ειμαι για αλλαγή μπαταρίας..Σωστά?? Αν ναι έχει κάποιος να προτείνει κάποια αξιόπιστη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα σας έχω ένα scross allgrip diesel 2015 , μήπως γνωρίζει κανείς πως φεύγει η ένδειξη ότι θέλει αλλαγή λαδιών; Άλλαξα λάδια μόνος και δεν.μπορω να την σβήσω. Σε κάτι βίντεο στο youtube δείχνει ότι υπάρχει επιλογή στο menu του αυ/του πλην όμως εμένα δεν υπάρχει καμια τέτοια επιλογιη
Δεν νομίζω να μπορείς να την σβήσεις χωρίς να το πας σε συνεργείο να κουμπώσει το τερματικο
-
Καλησπερα εβαλα αυτη στα 145€ Κ εμενα αρχισε να αναβοσβηνει μετρηθηκε το αμαξι δν θα με αφηνε ειπαν στο μαγαζι αλλα την αλλαξα για καλο κ κακου
-
Καλημέρα και σ ευχαριστώ για την πρόταση σου..Την βρήκα εδώ που μένω 152 ευρώ...Είναι 70αρα όμως..Θα έχει κάποιο πρόβλημα??Η εργοστασιακή νομίζω είναι 74αρα...
-
-
Επειδή αφορα προσθήκη λογισμικού για βελτίωση καυσαερίων έχει νόημα να ρωτήσουμε και όσοι δεν μας πιάνει η ανάκληση μήπως το παίρνανε και σε άλλα;
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Η 4κινηση να φανταστώ είναι ολόιδια με του Vitara, αξίζει σαν μεταχειρισμένο το προ facelift (2015 περίπου) diesel;
Σε σχέση με Duster diesel (2015) 4X4 πώς τα βλέπετε;
Καλύτερος ο Γαλλικός από τον Ιταλικό κινητήρα; (Σχεδόν αυθαίρετα, θα έλεγα, ναι).
-
Επειδή αφορα προσθήκη λογισμικού για βελτίωση καυσαερίων έχει νόημα να ρωτήσουμε και όσοι δεν μας πιάνει η ανάκληση μήπως το παίρνανε και σε άλλα;
Λογικά θα συνοδεύεται με μείωση στην απόδοση του κινητήρα...
-
Πήρα τηλέφωνο αφορά τα συγκεκριμένα κομμάτια ντίζελ της περιόδου που αναφέρει το άρθρο. Ούτε τα πριν ούτε τα μετά.
Καλύτερα δεν είμαστε για μείωση της απόδοσης .... χιχιιχ
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Η 4κινηση να φανταστώ είναι ολόιδια με του Vitara, αξίζει σαν μεταχειρισμένο το προ facelift (2015 περίπου) diesel;
Καλύτερος ο Γαλλικός από τον Ιταλικό κινητήρα; (Σχεδόν αυθαίρετα, θα έλεγα, ναι).
βρε συ δουβλη, ουτε καν συγκρινονται... και ο ιταλικος αν εξαιρεσεις κροταλισμα, σκοτωνει. εχω τον γαλλικο. και σε αλαφρυτερο αμαξωμα. και δεν. εχω 3 βιτ 1.6 ντηζελονια. πανε γαματα αρκει να μενεις κατω απο 3800. αυτο που εχουν προβλημα και οι δυο ειναι η αλλαγη ιμαντες και αποδελοιπα. καπου 900 κατοσταρικα τα σουζ σε αντιπροσωπεια, 450 εξω με φιατ ανταλλακτικα, καπου 800 το φρανσεζ, 600 εξω σε ρενάουλτ και ντατσια, ιδια τα χρεωνουν. που η βενζινες δεν εχουν θεμα με αιωνια καδενα.
-
Dublin wrote:
βρε συ δουβλη, ουτε καν συγκρινονται... και ο ιταλικος αν εξαιρεσεις κροταλισμα, σκοτωνει. εχω τον γαλλικο. και σε αλαφρυτερο αμαξωμα. και δεν. εχω 3 βιτ 1.6 ντηζελονια. πανε γαματα αρκει να μενεις κατω απο 3800. αυτο που εχουν προβλημα και οι δυο ειναι η αλλαγη ιμαντες και αποδελοιπα. καπου 900 κατοσταρικα τα σουζ σε αντιπροσωπεια, 450 εξω με φιατ ανταλλακτικα, καπου 800 το φρανσεζ, 600 εξω σε ρενάουλτ και ντατσια, ιδια τα χρεωνουν. που η βενζινες δεν εχουν θεμα με αιωνια καδενα.
Από off ικανότητες;
-
Dublin wrote:
900 κατοστάρικα; 900x100 = 90.000 ευρά???????????????????????????
-
Από off ικανότητες;
Είναι πιο μακρυτσ.., μακρύμουρο το sx4 και βρίσκει πιο εύκολα.
-
Έχω και τους 2. Το sx4 5,5 χρονια και τον 1.5 20 μέρες σε a160. Ο 2ος είναι πιο γραμμικός και ήσυχος και με καλύτερο κιβώτιο. Κατανάλωση στα ίδια θα έλεγα αν λάβεις υπόψη τα διαφορετικά αμαξωματα. Απο αξιοπιστία, 84000 χλμ ο πρώτος χωρίς το παραμικρό.
-
Dublin wrote:
Έχω και τους 2. Το sx4 5,5 χρονια και τον 1.5 20 μέρες σε a160. Ο 2ος είναι πιο γραμμικός και ήσυχος και με καλύτερο κιβώτιο. Κατανάλωση στα ίδια θα έλεγα αν λάβεις υπόψη τα διαφορετικά αμαξωματα. Απο αξιοπιστία, 84000 χλμ ο πρώτος χωρίς το παραμικρό.
Σε ευχαριστώ πολύ, και εμένα η εντύπωσή μου είναι παρόμοια, αλλά δεν ήμουν κάτοχος κανενός από τους 2 για να δω σε βάθος χρόνου.
-
Καλησπέρα σε όλους, είμαι κ εγώ κάτοχος ενός sx4 scross 1.4 all grip βενζίνη(140hp) χρώματος λευκό πέρλα εδώ κ 1 χρονο.Σας διαβάζω εδώ κ καιρό κ νομίζω πως έφτασε η ώρα να παραθέσω κ εγώ κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη ' συμβίωση ' μου , με το σουζουκακι μου..
Μόλις έκανα το ετήσιο σέρβις στα 7000km με κόστος 150€( αλλαγή λαδιων-φιλτρου λαδιού κ καμπίνας, κάρτα καυσαερίων) στη γνωστή σε όλους μας αντιπροσωπεία στην Λ Κηφισού, από όπου κ αγόρασα το αμάξι.
Γενικά είμαι ικανοποιημένος ειδικά στην Εθνικη-ταξιδια(καλοκαίρι) off road διαδρομές ( όπου δοκίμασα κ τη ρύθμιση mad αλλά κ το lock σε ανηφορικά κομμάτια με πετρα-λασπη όπου βγήκε αλώβητο),παρά το μαμισιο ελαστικό 215-55-17 conti eco 5.
Οι χώροι του είναι ικανοποιητικοι θεωρώ για 4μελη οικογένεια όπως κ η κατανάλωση .Τριγμούς στα παράθυρα δεν έχω πάρα κάτι ελάχιστα τσικ τσικ στα πλαστικά του ταμπλό( ειδικά τώρα το χειμώνα με τα πολλά κρύα)
Δεν έχω μείνει καθόλου ικανοποιημένος από τα κοπανηματα του αμαξιού,ειδικά του πίσω άξονα, περνώντας ακόμα κ από μικρές ανωμαλίες στο δρομο- το αναφερα στο σέρβις κ η απάντηση ( κατά τα άλλα πολύ ευγενικοι)ήταν πως έτσι είναι το αμάξι από το εργοστασιο... Εγώ τους είπα πως στο τεστ ντραιβ δεν είδα τέτοιο θέμα ( κοπανηματα ), εννοείται ότι το έριξα σε όποια λακούβα έβλεπα στο δρόμο...δεν απάντησαν...
Ζήτησα να το καταγράψουν στις παρατηρήσεις, ώστε να επανέλθω σε κάνα 15ημερο πουβθαωπαω να αλλάξω ( εντός εγγύησης ) ένα φθαρμένο λάστιχο που βρίσκεται μεταξύ μπροστινού κάπως κ μάσκας.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, θα χαρώ να απαντήσω σε όποια ερωτηση- απορία έχω δημιουργήσει κ να ρωτήσω μελλοντικά για θέματα που δεν κατέχω τεχνικα- οδηγικά.
SUZUKI SX4 SCROSS