-
Τι γίνεται όλα τα suzuki το ιδιο παράπονο έχουν.
Νομιζω έχουν αναφέρει εδώ μέσα κάποια λύση που βρήκαν για το κοπανημα. Νομίζω άλλο προφίλ ελαστικου.
Να πω εγώ πως σε σουτζουκάκι πόλης, μετά τα 10.000 έχει βελτιωθεί το κοπανημα του αυτοκινήτου αισθητά. Έως τα 10.000 αν μας διάβαζες θα είδες πως έψαχνα και εγω αλλαγή ελαστικών και αμορτισερ αλλά πλέον μαλακωσαν αρκετά....
Οποτε προτείνω να περιμένεις κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα για να δεις. Ίσως να χαμηλώσεις και τα bar στα ελαστικά.
-
Ευχαριστώ Lap για την βοήθεια σου.Η αλήθεια είναι πως έχω 'παίξει' με την πίεση των ελαστικών, αλλά δε βλέπω βελτίωση..
Εννοείται πως έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα μηνύματα από την αρχή κ έχω γίνει πάρει πολυ σημαντικές πληροφορίες από εσάς τους παλαιοτερους εδώ μέσα..
Θα κάνω κ την έρευνα μου όσον αφορά αμορτισερια- ελατηρια- αλλαγή προφίλ( από 55αρα σε 60αρα ) και θα δείξει μελλοντικά εάν έρθει στα ίσα του ..
Εάν προκύψει κάτι άλλο, θα το μοιραστώ μαζί σας.
-
βαλε eibach pro lift kit + kyb αμορτισερ, θα εισαι καλυτερα και απο κρατηματα και απο ανεση
-
Ευχαριστώ gatoz για την απάντηση σου, το χω στο μυαλό μου κ από προηγούμενες συνομιλίες, τις οποίες διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή.
-
Καλησπέρα σε όλους, είμαι κ εγώ κάτοχος ενός sx4 scross 1.4 all grip βενζίνη(140hp) χρώματος λευκό πέρλα εδώ κ 1 χρονο.Σας διαβάζω εδώ κ καιρό κ νομίζω πως έφτασε η ώρα να παραθέσω κ εγώ κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη ' συμβίωση ' μου , με το σουζουκακι μου..
Μόλις έκανα το ετήσιο σέρβις στα 7000km με κόστος 150€( αλλαγή λαδιων-φιλτρου λαδιού κ καμπίνας, κάρτα καυσαερίων) στη γνωστή σε όλους μας αντιπροσωπεία στην Λ Κηφισού, από όπου κ αγόρασα το αμάξι.
Γενικά είμαι ικανοποιημένος ειδικά στην Εθνικη-ταξιδια(καλοκαίρι) off road διαδρομές ( όπου δοκίμασα κ τη ρύθμιση mad αλλά κ το lock σε ανηφορικά κομμάτια με πετρα-λασπη όπου βγήκε αλώβητο),παρά το μαμισιο ελαστικό 215-55-17 conti eco 5.
Οι χώροι του είναι ικανοποιητικοι θεωρώ για 4μελη οικογένεια όπως κ η κατανάλωση .Τριγμούς στα παράθυρα δεν έχω πάρα κάτι ελάχιστα τσικ τσικ στα πλαστικά του ταμπλό( ειδικά τώρα το χειμώνα με τα πολλά κρύα)
Δεν έχω μείνει καθόλου ικανοποιημένος από τα κοπανηματα του αμαξιού,ειδικά του πίσω άξονα, περνώντας ακόμα κ από μικρές ανωμαλίες στο δρομο- το αναφερα στο σέρβις κ η απάντηση ( κατά τα άλλα πολύ ευγενικοι)ήταν πως έτσι είναι το αμάξι από το εργοστασιο... Εγώ τους είπα πως στο τεστ ντραιβ δεν είδα τέτοιο θέμα ( κοπανηματα ), εννοείται ότι το έριξα σε όποια λακούβα έβλεπα στο δρόμο...δεν απάντησαν...
Ζήτησα να το καταγράψουν στις παρατηρήσεις, ώστε να επανέλθω σε κάνα 15ημερο πουβθαωπαω να αλλάξω ( εντός εγγύησης ) ένα φθαρμένο λάστιχο που βρίσκεται μεταξύ μπροστινού κάπως κ μάσκας.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, θα χαρώ να απαντήσω σε όποια ερωτηση- απορία έχω δημιουργήσει κ να ρωτήσω μελλοντικά για θέματα που δεν κατέχω τεχνικα- οδηγικά.
τα τριξιματα αυτά τα είχα και εγώ μόνο όταν είχε πάρα πολύ κρύο 0 έως 5 βαθμούς και μέχρι να. Ζεσταθεί η καμπίνα. Μάλλον είναι συστολη των πλαστικών. Μολις ζεσταινοταν σταματαγε. Βρήκα ότι είναι τα πλαστικά του ταμπλω στο σημείο που ακουμπάνε με το παρμπρίζ. Έβαλα ένα μικρό κομμάτι αφρωδους πλαστικού σαν σφουγγάρι σε δύο σημεία το εσπρωξα μέσα να μην φαίνεται μεταξύ πλαστικού παρμπρίζ και τέλος. Το παράθυρο για ποιον ενδιαφέρεται μου το έφτιαξαν στη Λ. ΚΗΦΙΣΟΎ μονιμα και δεν ξανά ακούστηκε τίποτα.
-
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή έφτασε η ώρα μετά από 50000 χλμ και σχεδόν 6 χρόνια να αλλάξω τα μαμά ελαστικά continental διαστάσεων 205 50 17 και σκέφτομαι να πάω σε 215 55 17 που φοράει και το f/l για λόγους άνεσης αλλά και να κερδίσω λίγο ύψος, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμία περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα με τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών.
-
Χαιρετώ το forum.Εχω καταλήξει να θέλω να αγοράσω το s cross 4x2 glx auto sunroof το οποίο ενώ υπάρχει στις επίσημους τιμοκαταλογους σε τρεις αντιπροσωπείες που πήρα τηλέφωνο μου είπαν πως το σύστημα δεν βγάζει την έκδοση με την ηλιοροφή. Γνωρίζει κανείς αν και πότε θα είναι διαθέσιμη η εν λόγω έκδοση? Το τηλεφωνικό κέντρο της suzuki απλά με κατευθύνει στις αντιπροσώπους και σε mail που έχω στείλει δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.Ευχαριστω προκαταβολικα
-
Εαν δεν ξέρουν οι ίδιοι οι έμποροι, δύσκολο να ξέρει κάποιος από εμάς (εκτός εαν σουλεύει στην εισαγωγική).
-
Καλημέρα σε όλους.
Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τις συζητήσεις τόσο εδώ όσο και στο Vitara Club και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τις πληροφορίες που εν αγνοία τους μου έχουν απλόχερα παράσχει.
Ως κάτοχος ενός S Cross 2WD Hybrid GL+ από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους και μετά από 9.000 χλμ. μπορώ να συνεισφέρω και εγώ τα παρακάτω:
Η επιλογή έγινε κατόπιν μακροχρόνιας έρευνας για να αντικαταστήσει το -ομολογουμένως αγαπημένο- VW Polo 1.2 TSI του 2010, ύστερα από 215.000 απροβλημάτιστα –εντάξει όχι εντελώς- χιλιόμετρα, καθώς εντός του ασφυκτιούσαν εδώ και τρία χρόνια τόσο το τετραμελές πλήρωμα του όσο και οι απαραίτητες και αρκούντως ογκώδεις αποσκευές του.
Αν και για πολύ καιρό δεν περνούσε από το μυαλό μου επιλέχθηκε καθώς ήταν το μοναδικό που μου φάνηκε ότι μπορούσε να τα έχει/κάνει όλα καλά (αν και όχι ενθουσιωδώς τέλεια), έχοντας έναν σύγχρονο, ισχυρό, οικονομικό και αξιόπιστο κινητήρα, άφθονους χώρους στην καμπίνα και επαρκή χώρο αποσκευών (θα τον ήθελα μεγαλύτερο) σε compact και κατάλληλες για αστική χρήση διαστάσεις, καλή ποιότητα κύλισης τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, απροβλημάτιστη πρόσβαση σε μέτριας δυσκολίας χωματόδρομους (εκεί που πηγαίνουν και τα συμβατικά επιβατικά με πολύ προσοχή), χαμηλή και vfm τιμή πρόσκτησης (χρειάστηκε πάντως μία μη δραματική αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού μου για την απόκτησή του).
Πιο απλά επιδίωξα συνειδητά όχι κεραυνοβόλο έρωτα –και πως θα μπορούσα με αυτή τη γρίλια- αλλά γάμο και οικογένεια με μια ευγενική ψυχή.
Μέχρι στιγμής έχω ενθουσιαστεί με τον ροπάτο και πρόθυμο κινητήρα του, με το άνετο και εργονομικό (παρότι καθόλου πρωτότυπο) περιβάλλον της καμπίνας του, με την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών (θα έκλαιγα από τη χαρά με επιπλέον 50-60 lt), με την οδική συμπεριφορά του στο επαρχιακό δίκτυο, με την ευκολία χρήσης του εντός αστικού περιβάλλοντος.
Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ στην λειτουργία του ήπιου υβριδικού συστήματος. Η κατανάλωση που βλέπω κυμαίνεται από 5-6 lt στο επαρχιακό δίκτυο (ανάλογα με τις κλίσεις του εδάφους και τις στροφές) και 6-6,5 lt στον αυτοκινητόδρομο (με 110-140 χλμ.) έως 6.5-7 lt σε αστικό περιβάλλον μικρομεσαίας επαρχιακής πόλης (λίγα φανάρια, πολλές διασταυρώσεις, μία so called λεωφόρος και ελάχιστο μποτιλιάρισμα). Πιθανολογώ ότι σε μεγάλη πόλη λόγω μπαταρίας και start/stop η κατανάλωση θα κυμαίνεται περί τα 6,5 lt.
Στον αυτοκινητόδρομο διαπίστωσα κάποια ευαισθησία στους πλευρικούς ανέμους και θόρυβο στην καμπίνα (όχι κάτι υπερβολικό…crossover ήθελα τι περίμενα) μετά τα 130 χλμ.
Όσο περνάει ο καιρός το συμπαθώ και περισσότερο και το συγχωρώ για την εμφάνιση του που δεν με πολυενθουσιάζει, τα σκληρά πλαστικά του, την παρωχημένης αισθητικής και ελλιπούς πληροφόρησης lcd οθόνη στον πίνακα οργάνων, τη συμπεριφορά του κιβωτίου ταχυτήτων όταν είναι κρύο και την απουσία ρεζέρβας (κάτι πρέπει να κάνω για αυτό).
Αυτά τα ολίγα.
-
Καλημέρα
Είμαι πολύ κοντά στην παραγγελία του S-Cross.
Βασικός παράγοντας αποκλεισμού πολλών μοντέλων (2008 πχ, ή κάποιου του ομίλου VW) είναι οτι δυστυχώς στη Βέροια τα τελευταία χρόνια έχουμε αποψίλωση απο αντιπροσωπείες και η αργοπορία σε παραδόσεις πολλών αυτοκινήτων (Εχουμε TOYOTA,OPEL,DACIA,RENAULT,HONDA,MITSUBISHI,HYUNDAΙ,KIA,,FIAT,ALFAROMEO και SUZUKI).
Είδα το Sandero μου άρεσε, μου φάνηκε λίγη η ιπποδύναμη για τέτοιο όγκο, έχει και υγραέριο, αλλά EURONCAP μόνο 3 αστέρια.
Το S-Cross μου άρεσε σαν αυτοκίνητο και λέω να το πάρω. Τί λένε οι χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου;
-
Οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ελλείψεις σχετικες με νέα προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Αυτο δε σημαίνει πως το αμαξι δεν θεωρείται ασφαλές. Πολλά 5αστερα του χθες σήμερα θα έπαιρναν την ιδια διάκριση για αυτο το λογο. Απο εκει και μετα διχως να ειναι υπερατου, το αμαξι αυτο είναι αστερι καθως μπορει να σε παει οπουδηποτε υπαρχουν δρομοι ή καρόδρομοι. Δε λεω για το Σαντερο αλλα για το s-cross. Ειναι απο τα λιγα αμαξια που αξιζει να δεις απο κατου την προσοχη που εχει δωθει στην κατασκευή του. Λιγο κακομουτσουνο για την κατηγορια του αλλα αμαξαρα στην ουσια. Μπλε μεταλλικό το λες και πολυ ομορφο. Σε οδικη συμπεριφορα πιο σπορ σε βαθμο που καποιοι παλαιοτερα το συγκριναν και με την Χ1. Διχως ομως να εχει τα κουσουρια της ( συμπεριφορα σε πλευρικους ανεμους) αλλα και την απτη ποιοτητα της.
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο, VFM. Αξίζει εαν το πάρεις, να πάρεις το 4κίνητο...πολύ μικρή διαφορά τιμής για να το πάρεις δικίνητο.
-
Ως κάτοχος, συμφωνώ στα περισσότερα απ'όσα προείπαν Spi duster και Fanis.(Με μία μόνο ένσταση,έχει μια ευαισθησία στους πλάγιους ανέμους,όχι κάτι τραγικό,αλλά σε σχέση με όσα αμάξια είχα,είναι αισθητή.Βέβαια, είναι και το μόνο suv που έχω οδηγήσει.)
Στα + του και οι πολύ καλές καταναλώσεις για SUV -ακόμη και με την 4κίνηση-,πλούσιος εξοπλισμός κι αρκετά ικανοποιητική οδηγική συμπεριφορά (για την κατηγορία του). Στα - ο μπροστινός,κυρίως σχεδιασμός του κι ο εσωτερικός (όμως είναι πρακτικότατος).
Και ναι, πάρτο αν μπορείς σε μπλε (το έχω λευκό,αλλά του πάει σαφώς το μπλε μεταλλ.)
-
τετρα βιταρα. λιγο μικροτερο σε χωρους αλλα ομορφοτερο και αψηλοτερο. και με τρομερη μεταπωληση
-
τετρα βιταρα. λιγο μικροτερο σε χωρους αλλα ομορφοτερο και αψηλοτερο. και με τρομερη μεταπωληση
1,58 με 1,61 δεν το λες και διαφορά. Το S-Cross είναι μακρύτερο και έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Τέλος σε κάποια σημεία είναι βελτιωμένο (είναι και νεώτερο σαν μοντέλο) π.χ. εκπομπές ρύπων, κλιματισμός. Τέλος ανασταλτικός παράγοντας είναι οτι για το Vitara πρέπει να περιμένεις κανα τρίμηνο.
-
Θα συμφωνήσω με το γάτο. Όσο για την εμφάνιση, το Vitara μπορεί να μην είναι καλλονή, αλλά είναι σαν τη νοστιμούλα κοπελιά της διπλανής πόρτας, ενώ το S-Cross είναι η Γεωργία Βασιλειάδου της σύγχρονης mainstream αυτοκινητιστικής παραγωγής. Άσχημο σαν αμαρτία!
-
-
Σήμερα πιθανώς και το s cross θα έπαιρνε τρία αστέρια λόγω μη ύπαρξης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού ασφαλείας (π.χ. lane assist)
Κατά τα λοιπά έχει ουσιώδη πλεονεκτήματα (τιμή, εξοπλισμός, κινητήρας, χώροι, οδική συμπεριφορά) και κάποια μειονεκτήματα κατά την ταπεινή μου γνώμη λιγότερο ουσιώδη (αμφιλεγόμενη αισθητική κυρίως μπροστά, σκληρά πλαστικά).
Τετρακίνητο ή δικινητο ανάλογα με το πορτοφόλι σου και τη χρήση που προγραμματίζεις να κάνεις.
Εγώ το πήρα κόκκινο μεταλλικό και του πάει κατά γενική ομολογία πολύ.
-
Απο πλευρας ουσιας το s-cross ειναι ανωτερο του βιτ. Καλυτερο στησιμο για ταξιδι. Καλυτερη διαχειριση χώρων, οικονομικοτερο σε κατανάλωση και με ζύγισμα τετοιο που θα πατησει και στο ανωμαλο οδοστρωμα οπως αποδειχθηκε σε σκληρες δοκιμες εκτος. Το βιτ κερδιζει οχι γιατι ειναι ομορφοτερο αλλα γιατι το σχημα του ειναι πιο ξεκαθαρο ως προς το χαρακτηρα του. Τεσπα ειναι μιας φιλοσοφιας που τελικα δειχνει να επικρατει στα αψηλα ελευθερου χρονου. Οχι για τους γατους αλλα για τους πολλους.
-
Γιατί ρε παιδια, τι έχει το s cross.... Μια χαρα ομορφουλι είναι.
Απλως έχει πολύ νίκελ και στην ευρωπαϊκή αισθητική δεν ταιριάζουν τα νίκελ.
Οποτε δώστε ένα 100αρικο και κάντε το με wrapping black golss και γίνεται ωραίοτατο.
https://gaadiwaadi.com/chrome-custom-maruti-suzuki-s-cross/
Εξαιρετικό αυτοκινητο το s cross, το forester του φτωχού
SUZUKI SX4 SCROSS