-
Προς τόνωση της περηφάνιας των κατόχων , 2η πρωτιά μετά το Autobild.
https://www.whatcar.com/news/2018-what- ... vey/n17817
Kάτι πρέπει να πίνουν βέβαια οι Εγγλέζοι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Εκτός και εάν αυτή να είναι και η απάντηση των ιδιοκτητών στο περιοδικό, στο review του οποίου εξαντλείται κάθε όριο αυστηρότητας..
-
Εμενα μου κανει εντυπωση πως το κακτους ειναι τελευταιο ενω το 2008 ειναι δευτερο. Μιλαμε για το ιδιο αυτοκινητο, στην ιδια πλατφορμα, με ιδιους κινητηρες, κιβωτιο, φρενα και μηχανιμα μερη.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εμενα μου κανει εντυπωση πως το κακτους ειναι τελευταιο ενω το 2008 ειναι δευτερο. Μιλαμε για το ιδιο αυτοκινητο, στην ιδια πλατφορμα, με ιδιους κινητηρες, κιβωτιο, φρενα και μηχανιμα μερη.Το πιο λογικό είναι ότι ανέβηκαν οι άλλες εταιρίες περισσότερο ενώ αυτό έμεινε σταθερό γι αυτό έπεσε.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εμενα μου κανει εντυπωση πως το κακτους ειναι τελευταιο ενω το 2008 ειναι δευτερο. Μιλαμε για το ιδιο αυτοκινητο, στην ιδια πλατφορμα, με ιδιους κινητηρες, κιβωτιο, φρενα και μηχανιμα μερη.Quality Control ίσως?
Το ίδιο είναι π.χ. με το Kadjar που είναι 6ο και το QQ που είναι τελευταίο!
https://www.whatcar.com/news/2018-what- ... vey/n17816 -
Κι εμένα με παραξένεψε, όχι η πρωτιά του θηρίου αλλά αυτό: 'Not a single Suzuki SX4 S-Cross caused its owner any trouble'. Ούτε ένα παράθυρο ρε αδέρφια; Ούτε ένας εσωτερικός καθρέφτης; Τέτοια διαφορά στα δεξιοτίμονα;
Το μόνο που γνωρίζουμε από τη μεθοδολογία είναι αυτό:
Our survey contains data from 18,284 owners who told us how troubled their cars had been in the previous 12 months. We’ve filtered the results to only show how well cars aged one to four years old perform. To create a unique What Car? reliability rating for each model, we factored in how much it had cost to repair and how long it was off the road.Ούτε καν τον αριθμό των ερωτώμενων ανά μοντέλο δεν γνωριζουμε. Κοινώς, πιασ' τ' αυγό.. Φτιάξανε και αλγόριθμο πανάθεμά τους.
-
Παλιάμαξο .....
-
https://www.whatcar.com/news/2018-what-car-reliability-survey/n17817
Φοβερή έρευνα μάγκες.
**Μετά από κοντά 4 έτη κατοχής και 138,000 χλμ,
**
με το δικό μου service, με φίλτρο πετρελαίου MANN, με βαλβολίνες 75w, με λάδι XALIA Duglasoil 5w30 c2, με υγρά ψυγείου paraflu 11 petronas, με ιμάντα εκεντροφόρου αλλαγμένο σε τσακάλι εκτός αντιπροσωπ,μοναδική ζημιά ένας προθερμαντήρας το καλοκαίρι , 11.45 ευρώ της Bosch.
Αυτό το παλιοάμαξο θα το φτάσω 800,000 χλμ, τέλος.
-
Ενημέρωσε η Suzuki τους ρυπους στο site καταργώντας το πετρέλαιο ενώ η βενζίνη 1.4 στο 4x4 με το ισχύον σύστημα πάει στα 260 τέλη.
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Με τα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Με τα αυτοκίνητα
Για τον 1.6 ddis, wltp δεν βρήκα.Tα πριν 9/2018 θα πληρώνουν,όπως πλήρωναν (εκτός αν αλλάξουν για όλα τα αμάξια οι συντελεστές).
π.χ. έχω το Scross 1.4 4wd του 2017 με εκπομπές ρύπου 127 (όπως γράφει η άδεια).Άρα 127χ1,2=152,4 ευρώ.
Όσοι αγοράζουν από εδώ και πέρα,θα πληρώσουν ότι γραφτεί -πιθανόν με τους νέους ρύπους- στην άδεια τους δηλ. 141χ1,85=260,85 ευρώ.
Τα diesel νομίζω πως τα σταματάει από εδώ και στο εξής η Suzuki. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Τα diesel νομίζω πως τα σταματάει από εδώ και στο εξής η Suzuki.
Όντως. Σουτζούκια ντίζελ τέλος!
-
-
Μιλούσα μια μέρα με ένα βενζινά και μου είπε χαρακτηριστικά την εξής κουβέντα: 'Από τότε που απελευθερώθηκαν τα ντίζελ η κίνηση έπεσε πολύ'. 'Δεν καταναλώνουν καύσιμο όπως τα βενζινοκίνητα'. 'Κάποιος που έβαζε βενζίνη μια φορά το μήνα τώρα βάζει κάθε δύο...'. Βέβαια αυτό το διαπίστωσα και στη δική μου περίπτωση. Κρίση ξε - κρίση κάθε εβδομάδα κάνω στατιστικά κάπου 700 χλμ. Με την βενζίνη αυτό μεταφράζονταν σε 1,5 ντεπόζιτο την εβδομάδα. Με το ντίζελ 0,8 ντεπόζιτο την εβδομάδα. Διαφυγόντα κέρδη είναι η πραγματική αιτία που το ντίζελ πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται από τους πολλούς. Ακόμα και με την τιμή του εκεί που έφτασε, πάλι συμφέρει πολύ στην τσέπη. Τπτ άλλο.
-
Αγαπητέ μου, όσοι δεν έχουν ντίζελ δεν το καταλαβαίνουν.....την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ένα ταξίδι με τον πατέρα μου 800 χιλιόμετρα σε μια μέρα και στην επιστροφή τον έπιασε πανικός ότι δεν βάλαμε πετρέλαιο.....μόλις είδε τον δείκτη στο μισό , έπαθε πλάκα !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Φοβερό, τρομερό, πάρα πολύ ωραίο!!!
-
(με φωνή Βλάσση Μπονάτσου, έτσι;)
-
Μετά την προτροπή του φίλου - ψαγμένου japanese1 για βαλβολίνη κιβωτίου 75w προχώρησα και εγώ στην αλλαγή, στην αντιπροσωπεία, με την δική της πρόταση ecstar 75w με έλεγχο και γρασάρισμα του λεβιέ, με αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, θετικότατο. Στον έλεγχο ΚΤΕΟ την προηγούμενη εβδομάδα τους ενημέρωσα για τα έξτρα ελατήρια στον πίσω άξονα, και όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όπως είπαν τα προτείνουν κιόλας. Εμπρός - πίσω απόδοση 89-87%
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα παραλεμε λιγο. Οχι και 800χλμ με μισο τεποζιτο. Σε τρελερ πανω μπορει!
-
Εχει καποιο θρεντ να διαβασουμε για τις βαλβολινες, να μαθουμε λεπτομερειες
-
Επιβεβαιώνοντας και συμπληρώνοντας τους προλαλήσαντες, η πιο λεπτόρευστη 75w είναι συμβατή για το κιβώτιο του diesel και συστήνεται από τη Suzuki όταν εμφανίζονται κομπιάσματα. Για τους εντός εγγύησης η αλλαγή πρέπει να γίνει με ecstar για να μην έχουν θέμα. 63 euro με δώρο (χαχα) τα εργατικά (αντιπροσωπεία).
13 ευρώ το λίτρο στην Ουγγαρία.. https://www.suzukiautosbolt.hu/Kezi-val ... 21101.html
και 12 ευρώ στο ebay https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genuine- ... 3096984688
Πόσο πιο ακριβή είναι η 75w έναντι της 75w-80 επιτέλους;!
Στην Αγγλία η αλλαγή βαλβολίνης (αναλώσιμο και εργατικά) ήταν δωρεάν ως αναγνώριση εργοστασιακής αστοχίας.
Όπως και να έχει, θα το κάνω κι εγώ. Στις χαμηλές θερμοκρασίες η διαφορά στο ιξώδες είναι χαοτική (σύγκριση specs των petronas αφού των ecstar δεν τα βρήκα).
SUZUKI SX4 SCROSS