-
Με 40 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, πώς και δεν έχεις στραφεί στο φυσικό αέριο;
Που έχει το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιο; -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Που έχει το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιο;ίσως λόγο του ανεπαρκούς ακόμα δικτύου πρατηρίων ? πόσο μάλλον πριν 5 χρόνια που πήρε το diesel...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Που έχει το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιο;ίσως λόγο του ανεπαρκούς ακόμα δικτύου πρατηρίων ? πόσο μάλλον πριν 5 χρόνια που πήρε το diesel...
Μήπως λόγω και του περιορισμού στα μοντέλα;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το λέω ως εναλλακτική αφού σκέφτεται να αλλάξει αμάξι.
-
Εγώ αν αγόραζα σήμερα αμάξι μονο φυσικό αέριο θα έπαιρνα . Βέβαια το θέμα με το δίκτυο σε περιορίζει αλλα και παλι εξαρτάται πόσα λίτρα βενζίνης θα έχεις και πόσα κιλά Αέριο... Πιστεύω οτι η ηλεκτροκίνηση θα γίνει στην χωρα μας σε 30 χρόνια οπότε...
-
Σκέφτομαι να το ζητήσω σε γάμο...
Να το πάρεις, να το πάρεις το κορίτσι! Υστερόβουλα σκεπτόμενος ένας από τους φόβους μου είναι μη διαλύσει ο καφενες πριν το..2030.. Μόλις 700.000 χλμ θα έχει έως τοτε το μπουκουκακι
Αν δεν φορέσουμε δαχτυλίδια τελικά, πόσο λέτε να πιάνει, έχει κανείς υπόψην?
Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην βασιστείς στο car.gr. 20 μηνων και με 30.000 χλμ είχα βγάλει το 1.6 ddis 2wd Στα 18.500 για να παρω το facelift όταν 2 έμποροι το αγόραζαν 15.000 και αντιστοιχα αυτοκινητα στο car.gr προσφέρονταν για 16.500. Σε 1 μήνα είχα μια προσφορά στα 18.000 και μια 18.500. Ζήτησα συγγνώμη στον δεύτερο και κατέβασα την αγγελία αφού τελικά έδωσα το δαχτυλίδι στο ασχημοπαπο..
Εγώ αν αγόραζα σήμερα αμάξι μονο φυσικό αέριο θα έπαιρνα .
Κι εγώ πριν από 3,5 χρόνια πλέον το Octavia cng είχα ως εναλλακτική. Αλλά χωρίς να είμαι alatar-taxibeat. Εντελώς διαισθητικά και χωρίς να μπορώ να επιχειρηματολογησω ουσιαστικά εκτιμώ ότι η ζωή και η αξιοπιστία του πετρελαίου δεν θα προσεγγιστεί καν από το φυσικο αέριο αλλά θα ξεπεραστεί από τους ηλεκτροκινητήρες (μη συμπεριλαμβανομένου του σετ μπαταριών φυσικά φυσικα).
-
Φιλε luckies συμφωνω μαζι σου συν ακομα δεν ξερουμε τι θεματακια θα βγαλει το φυσικο στα αυτοκινητα οπως εβγαλε το υγραεριο. Η ηλεκτροκινηση σαν της Tesla θα αργησει πολλαααα χρονια για την χωρα μας......
-
Αλλάζω αύριο τακάκια μπροστα μετά από 84.000 με τα BLUE PRINT ADK84241 με 32 ευρω
και βαλβολινη κιβωτίου ταχυτήτων με την motul 75w80 με 9.73 το λίτρο. Για να δούμε. 20+20 ευρώ τα περαστικά με δικά μου υλικά φυσικά εκτός αντιπροσωπείας. Στο συνεργείο τα δικά τους τακάκια θα μου κόστιζαν 48 +ΦΠΑ και το πέρασμα 15. Χωρίς να ξέρω τι θα μου έβαζε. Όταν του είπα για δικά μου το 15 έγινε 20 στην εργασία...
Στην αντιπροσωπεία που μου είχαν πει πριν 2 χρόνια ότι ήθελαν αλλαγμα ( φυσικά με πήγαν αλλά 40000 ) μου ζητούσαν 105 εντός σέρβις και 135 εκτός σέρβις!!! Αν πήγαινα σύμφωνα με το άρμεγμα που μου πρότεινε η αντιπροσωπεία τώρα θα εσκαγα τα δεύτερα 135 ευρώ ! Αλλά θα ήμουν εντός εγγύησης και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο!!!
Τελικά αυτή η παραμονή εντός εγγύησης κοστίζει ίσως όσο να πληρώνεις βλάβες εκτός!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις....
Όταν το πήρα υπολόγιζα γύρω στα 25-30.000/χρόνο, ούτε γω περίμενα ότι θα έφτανα 200 σε 5 χρόνια, η επιλογή είχε γίνει για όλους τους παραπάνω λόγους που είπατε, μέσα είστε μάγκες, και για πολλούς ακόμα που έχουν αναλυθεί στο topic από το 2014...
Πλέον βλέπω πολύ περισσότερα πρατήρια, ισχύει αυτό ειδικά σε επαρχία που κινούμαι περισσότερο και σπάνιζαν προ 5ετίας.
Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα κρίνει το μέλλον του 'μπουμπουκιού' είναι η αγορά 2ου, επαγγελματικού κλούβας, που θα κάνει επομένως και τα πολλά km στα επόμενα χρόνια - σε βαθμό που το 'μπουμπουκάκι' θα κάνει 5-8.000 km ανά χρόνο, το πολύ.
Το επαγγελματικό, αναγκαστικά θα είναι ή diesel ή αέριο ή μπαταρία. Λυπάμαι λιγάκι που το λέω, αλλά μάλλον diesel θα είναι. Κοιτώ προς berlingo μεριά αν το πάρω στο προσεχές διάστημα.
Άρα επιστρέφοντας στο βασικό ερώτημα, η αλήθεια είναι πως έχουν επηρεάσει την απόφαση συναισθηματικοί -σχεδόν- λόγοι. Υπάρχει δέσιμο με το S-Cross. Με έχει βοηθήσει να κάνω απροβλημάτιστα, όλα τα km μέχρι τώρα, γρήγορα, χωρίς να κωλώνει πουθενά με 5,5λ/100 το παλιορημάδι... Ότι και να κάνω/πάρω αν δεν το κρατήσω, μέσα θα μπω.
Απ'την άλλη σκέφτομαι πάντα οτι δεν θέλω να έχω 2 ντίζελ. Ειδικά αν το οικογενειακό κάνει τόσο λίγα km.
Εκεί πάλι υπεισέρχεται ο συναισθηματικός παράγοντας, μιας και μέχρι τώρα μόνο η αντιπροσωπεία έχει ακουμπήσει το αμάξι, παρά και το γρήγορο πέρας της εγγύησης, συνέχισα να πληρώνω τα κερατιάτικα της μαμάς, ελπίζοντας, οτι όταν συμβουν τα σκούρα θα με σώσει, κάτι που έγινε σε μια φάση. Γιαυτό κοιτώ καi προς fl μεριά (δικίνητο 1.4) και vitara φυσικά που μόλις διάβασα οτι ανανεώθηκε. Πριν κάτι μήνες μπήκα στον πειρασμό να το δώσω πίσω + ένα τάλιρο και να πάρο το fl test drive που είχαν με τον 1.4. Αλλά δεν έκατσε.
Αν πάω να κοιτάξω για κάτι άλλο... άστα να πάνε - δεν περιορίζομαι και ιδιαίτερα στο τι θα είναι εκτός από... 5θέσιο άρα έχει πολύ δουλειά η φάση.
Τουλάχιστον θα υπάρχει κάτι να ασχολούμαστε ))
Τα έμπλεξα λίγο αλλά ήταν αυθόρμητες σκέψεις και είπα να τις μοιραστώ , νάστε όλοι καλά;) -
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Εντελώς διαισθητικά και χωρίς να μπορώ να επιχειρηματολογησω ουσιαστικά εκτιμώ ότι η ζωή και η αξιοπιστία του πετρελαίου δεν θα προσεγγιστεί καν από το φυσικο αέριοΔεν υπάρχει κανένας λόγος για να ισχύει κάτι τέτοιο.
ακομα δεν ξερουμε τι θεματακια θα βγαλει το φυσικο στα αυτοκινητα οπως εβγαλε το υγραεριο.
Το ΦΑ, σε αντίθεση με το υγραέριο, έχει λιπαντικές ιδιότητες. Δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά με την βενζίνη, ως προς την αξιοπιστία.
-
Fiat Doblo CNG;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εντελώς διαισθητικά και χωρίς να μπορώ να επιχειρηματολογησω ουσιαστικά εκτιμώ ότι η ζωή και η αξιοπιστία του πετρελαίου δεν θα προσεγγιστεί καν από το φυσικο αέριο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ισχύει κάτι τέτοιο.
ακομα δεν ξερουμε τι θεματακια θα βγαλει το φυσικο στα αυτοκινητα οπως εβγαλε το υγραεριο.
Το ΦΑ, σε αντίθεση με το υγραέριο, έχει λιπαντικές ιδιότητες. Δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά με την βενζίνη, ως προς την αξιοπιστία.
Μακάρι να βγουνε αξιοπιστα όπως η βενζίνη.... Αγορά μονο ΦΑ απο την μανα του και ΟΧΙ μετατροπή....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αλλάζω αύριο τακάκια μπροστα μετά από 84.000 με τα BLUE PRINT ADK84241 με 32 ευρω
και βαλβολινη κιβωτίου ταχυτήτων με την motul 75w80 με 9.73 το λίτρο. Για να δούμε. 20+20 ευρώ τα περαστικά με δικά μου υλικά φυσικά εκτός αντιπροσωπείας. Στο συνεργείο τα δικά τους τακάκια θα μου κόστιζαν 48 +ΦΠΑ και το πέρασμα 15. Χωρίς να ξέρω τι θα μου έβαζε. Όταν του είπα για δικά μου το 15 έγινε 20 στην εργασία...
Στην αντιπροσωπεία που μου είχαν πει πριν 2 χρόνια ότι ήθελαν αλλαγμα ( φυσικά με πήγαν αλλά 40000 ) μου ζητούσαν 105 εντός σέρβις και 135 εκτός σέρβις!!! Αν πήγαινα σύμφωνα με το άρμεγμα που μου πρότεινε η αντιπροσωπεία τώρα θα εσκαγα τα δεύτερα 135 ευρώ ! Αλλά θα ήμουν εντός εγγύησης και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο!!!
Τελικά αυτή η παραμονή εντός εγγύησης κοστίζει ίσως όσο να πληρώνεις βλάβες εκτός!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΑν σου κάτσει βλαβη με αντλία και απο την διαρροή αλλαγη ιμάντες θες ενα 2000€ αν εισαι εντος εγγύησης τα γλιτώνεις και τότε νιώθεις ότι τελικά έχεις κάποιο κέρδος απο την παραμονή στην 5 εγγύηση Αν είσαι τυχερός και δεν έχεις κανενα μα κανένα πρόβλημα τότε είσαι ό 1ος μάγκας....Ολα κρίνονται τελικα εκ του αποτελέσματος....
-
Εκ του προσωπικού αποτελέσματος έχω γλιτώσει κάνα 500 αρι από μη άρμεγμα από την αντιπροσωπεία και χρεωθηκα ένα 150αρι. Και βάζω εδώ και δύο σέρβις ανταλλακτικά και αναλώσιμα που θέλω εγώ και όχι ότι συμφέρει την αντιπροσωπεία.
Φυσικά δεν μου έχει κάτσει κάποια χοντρή βλάβη.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εκ του προσωπικού αποτελέσματος έχω γλιτώσει κάνα 500 αρι από μη άρμεγμα από την αντιπροσωπεία και χρεωθηκα ένα 150αρι. Και βάζω εδώ και δύο σέρβις ανταλλακτικά και αναλώσιμα που θέλω εγώ και όχι ότι συμφέρει την αντιπροσωπεία.
Φυσικά δεν μου έχει κάτσει κάποια χοντρή βλάβη.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΟποτε 1ος μαγκας... Σε 2 μηνες τελος η εγγυηση οπότε έξω και ο Θεός βοηθός....
-
Εγώ η αλήθεια είναι το όπως έχω εξηγήσει ότι βρέθηκα εκτός αντιπροσωπείας εξαιτίας της κακής αντιμετώπισης τους και όχι από επιλογή. Έβλεπα το δούλεμα την προσπάθεια εκμετάλλευσης και την ασχετοσυνη και 'αναγκαστικά' βρέθηκα εκτός
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μακάρι να βγουνε αξιοπιστα όπως η βενζίνη....
Γείτονα, εάν Χ% η αξιοπιστία ενός βενζινοκινητήρα, τότε δεδομένου του συνδυασμού δύο διατάξεων (βενζίνης και αερίου), η αξιοπιστία των αμιγώς cng διατάξεων (εξαρτημάτων) (μανίσιων ή όχι) θα πρέπει να είναι 100% για να έχει τελικά X% και το αυτοκίνητο συνολικά.. Μπορεί τα εξαρτήματα αυτά να διακρίνονται όντως από απόλυτη αξιοπιστία. 'Διαισθητικά' όμως το αμφισβητώ
Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα κρίνει το μέλλον του 'μπουμπουκιού' είναι η αγορά 2ου, επαγγελματικού κλούβας, που θα κάνει επομένως και τα πολλά km στα επόμενα χρόνια - σε βαθμό που το 'μπουμπουκάκι' θα κάνει 5-8.000 km ανά χρόνο, το πολύ.
Και δεν ξηλώνεις τα καθίσματα να κάνεις κλούβα το μπουμπούκι; Όχι τίποτα άλλο, μόλις που το 'στρωσες..
-
Έχω το SX4 Scross Allgrip (01/2017). Τρεις ερωτήσεις και τα φώτα σας:
- Το πρωί όταν ξεκινάει το αμάξι για πρώτη φορά, όταν κάνω όπισθεν και μόνο τότε, ακούω έναν μεταλλικό σύρσιμο, μάλλον από τις δαγκάνες των φρένων, μιας και όταν πατάω το φρένο σταμάτάει ο θόρυβος. Μετά από 1 λεπτό δε, ο θόρυβος εξαφανίζεται
- Το πρωί πάλι, ακούω σε πρώτη και δευτέρα συντονισμό από την εξάτμιση. Όχι κάτι τρομερό, αλλά ακούγεται.
Πιστεύετε ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πρώτο σέρβις ή πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία τώρα; - Επίσης, έχω κάνει 13.000 από το Γενάρη που πήρα το αμάξι. Του ζήτησα να κάνουμε τον ετήσιο έλεγχο πιο νωρίς και μου είπε ότι δεν είναι ανάγκη και ότι ο κατασκευαστής ορίζει αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χλμ, οπότε δεν έχω πρόβλημα. Εγώ είμαι λίγο παράξενος και θέλω να τα αλλάζω νωρίτερα. Μπορώ να του απαιτήσω να μου αλλάξει να λάδια πριν τις 15.000 χλμ;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Αντώνης
-
Ο χρήστης astrolabos έγραψε:
Έχω το SX4 Scross Allgrip (01/2017). Τρεις ερωτήσεις και τα φώτα σας:- Το πρωί όταν ξεκινάει το αμάξι για πρώτη φορά, όταν κάνω όπισθεν και μόνο τότε, ακούω έναν μεταλλικό σύρσιμο, μάλλον από τις δαγκάνες των φρένων, μιας και όταν πατάω το φρένο σταμάτάει ο θόρυβος. Μετά από 1 λεπτό δε, ο θόρυβος εξαφανίζεται
- Το πρωί πάλι, ακούω σε πρώτη και δευτέρα συντονισμό από την εξάτμιση. Όχι κάτι τρομερό, αλλά ακούγεται.
Πιστεύετε ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πρώτο σέρβις ή πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία τώρα; - Επίσης, έχω κάνει 13.000 από το Γενάρη που πήρα το αμάξι. Του ζήτησα να κάνουμε τον ετήσιο έλεγχο πιο νωρίς και μου είπε ότι δεν είναι ανάγκη και ότι ο κατασκευαστής ορίζει αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χλμ, οπότε δεν έχω πρόβλημα. Εγώ είμαι λίγο παράξενος και θέλω να τα αλλάζω νωρίτερα. Μπορώ να του απαιτήσω να μου αλλάξει να λάδια πριν τις 15.000 χλμ;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Αντώνης
Eπίσης κάτοχος του 1.4 allgrip
- Καμιά φορά -τώρα που κρύωσε ο καιρός κι αν έχω καιρό να το μετακινήσω ή μετά από πλύσιμο- το ακούω κι εγώ.Λιγότερο από λεπτό,για μερικά δευτερόλεπτα.
- Δεν μου έχει τύχει.
3.Το έχω από 7/2017 κι έχω κάνει τα μισά δικά σου χλμ.Το μάνουαλ λέει χλμ ή έτος ότι έρθει πρώτο.Όποτε με βάση το manual,πρέπει να γίνει έλεγχος. (εγώ έκανα ετήσιο τον Ιούλιο,παρά του ότι είχα λίγα χλμ., ~4000χλμ.)
-
Σαφώς και μπορείς να κάνεις τα service σου (ειδικά λιπαντικό) όσο νωρίτερα θέλεις. Δεν χρειάζεται καν να το απαιτήσεις. Πάς και λές καλημέρα θέλω να κάνουμε λιπαντικό service.
SUZUKI SX4 SCROSS