Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    TESLA FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. TESLA FORUM
    • 1
    • 2
    • 519
    • 520
    • 521
    • 522
    • 523
    • 521 / 523
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    145
    10449
    312939
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      george1977 @red_monster last edited by

Απλά το σεβασμό μου!!!

Η μόνη εύλογη απορία είναι πως και δεν σε έχει κερδίσει η ηλεκτροκίνηση.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • R
        red_monster @bekiaris last edited by

@bekiaris said in TESLA FORUM:

@red_monster said in TESLA FORUM:

20 months honest review
        Και μετά από σχεδόν δύο χρόνια, δεν έχω καταφέρει να γίνω φαν της ηλεκτροκίνησης. Θεωρώ προαιρετική τη διευκρίνιση, αλλά δεν θα αγόραζα κανένα άλλο ηλεκτρικό πλην Tesla και αυτό γιατί στη χρήση προσομοιώνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο την ευκολία ενός θερμικού, όντας ένα καλά μελετημένο όχημα με προσοχή στη λεπτομέρεια, παρόλη την ηλεκτρική του φύση.

μου άρεσε παρα πολύ η συγκεκριμένη περιγραφή, πολύ χρησιμή, εκτός απο το παραπάνω σημείο. Μου κάνει εντύπωση μετά απο δύο χρόνια σύμπλευσης, να μην έχει κερδίσει κάποιον η ηλεκτροκίνηση. Έχοντας ηλεκτρικό πάνω απο 3 (αποκλειστικά), ακόμα και με το "χαστούκι" που φάγαμε με την μειωμένη επιδότηση, δεν βλέπω λόγο να μην αγοράσω ξανά ηλεκτρικό, πιθανόν και Tesla. Και μόνο που διάβασα για τον νέο φόρο στα καύσιμα, τουλάχιστον 10λεπτά πάνω απο το 27, βλέποντας επίσης πρόσφατα (εχω κάνει αίτηση αλλά ακόμα δεν εχει ενεργοποιηθεί στην τηλεμετρούμενη παροχή μου) με μεγάλη χαρά το πρόγραμμα Happy Hour του Ηρωνα που δίνει 3 ώρες τη μέρα δωρεάν (αρα θα φορτίζω το συγκεκριμένο τρίωρο), σκεφτόμενος τα έξοδα συντήρησης ενός θερμικού, και θαυμάζοντας την άμεση απόκριση ενός ηλεκτρικού, πολλώ δε μάλλον ενός τετρακίνητου Tesla με πάνω απο 500 αλογα, δεν μπορώ να σκεφτώ τίπτοα πέρα από ηλεκτρικό αμάξι ακόμα και ας βάλω το χέρι στην τσέπη πιο βαθυά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω με καθαρά οικονομικά κριτήρα, η ηλεκτροκίνηση θεωρώ οτι ειναι παρεξηγημέη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που κάνουν συχνά ταξίδια, και εκεί ει΄ναι μια άλλη κουβέντα.

Καμία αντίρρηση σε όλα όσα λες! Επί της ουσίας δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο. Πέραν τούτου, οφείλω να τιμήσω τον τίτλο της δημοσίευσης και να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεών μου!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • R
          red_monster last edited by

@bekiaris
          Θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σου σκέψεις για την ηλεκτροκίνηση και την έως τώρα εμπειρία ως early adopter 😀

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • bekiaris
            bekiaris @red_monster last edited by bekiaris

@bekiaris
            Θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σου σκέψεις για την ηλεκτροκίνηση και την έως τώρα εμπειρία ως early adopter 😀

δεν ειμαι αντικειμενικός, ειμαι computer guy, μου αρέσει η τεχνολογία, ειναι λογικό να έλκομαι από τα μπαταριοκίνητα. δεν σου κρύβω ομως οτι ο λόγος που πήρα το πρώτο μου ηλεκτρικό σε leasing είναι οτι δεν εμπιστευόμουν την συγεκκριμένη τεχνολογία στο 100%. Δεν μετάνιωσα καθόλου βέβαια, και το κόστος μετακίνησης μου έχει μειωθεί, δεν σκέφτομαι ποτέ πόσα χιλιόμετρα θα κάνω και πόσο βενζίνη θα κάψει. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα 8 χιλιάρικα επιδότησης που πήρα. Οπως και να έχει, αν κάποιος έχει υπομονή σε ταξίδια, και χώρο φόρτιστης ανετα μπορεί να κάνει την δουλειά του, ειδικά αν το συνδυάσει με μπαμπάτζικο φ/β. Επίσης, θεωρώ τα FWD ηλεκτρικά επικίνδυνα, θέλουν πάρα πολύ προσοχή στο πως στρίβεις και πατάς το γκάζι, πολύ καλύτερη επιλογή ένα πισωκίνητο ή 4κινητο - η Tesla ως προς την εμπειρία οδήγησης νομιζω ειναι υποδειγματική. Με απογοήτευσε η toyota που στα νέα της μοντέλα CHR+, bz4x, στις τετρακίνητες εκδόσεις το μπροστινό μοτέρ ειναι το δυνατό, το πίσω ειναι 100+ άλογα.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • R

Τα κορεατικά και ιαπωνικά κουβαδάκια έχουν αντίστοιχα και χειρότερα θέματα διαθεσιμότητας, τουλάχιστον εδώ μιλάμε για μια σπορτιβ μπερλίνα.
              Σε διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, τα ευρωπαϊκά δεν έχουν αντίπαλο.
              Για ζητήματα φανοποιιας μπορείς να απευθυνθείς σε καρεντα και τόσα ακομα τεσλα απρουβντ !

• bekiaris
                bekiaris @red_monster last edited by

Έλον Μασκ: «Η Tesla αναμένεται να διανύσει μια δύσκολη περίοδο» – Νέα βουτιά για τη μετοχή

Η Tesla αντιμετωπίζει ξαφνικά ένα απροσδόκητο πρόβλημα
                Ένας από τους βασικούς μοχλούς κερδοφορίας της Tesla φαίνεται πως οδεύει προς εξαφάνιση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν πολιτική όσον αφορά τις περιβόητες "ρυθμιστικές πιστώσεις" – ένα περιβαλλοντικό εργαλείο που για χρόνια στήριξε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • R
                  red_monster @bekiaris last edited by

@bekiaris said in TESLA FORUM:

@bekiaris

δεν ειμαι αντικειμενικός, ειμαι computer guy, μου αρέσει η τεχνολογία, ειναι λογικό να έλκομαι από τα μπαταριοκίνητα. δεν σου κρύβω ομως οτι ο λόγος που πήρα το πρώτο μου ηλεκτρικό σε leasing είναι οτι δεν εμπιστευόμουν την συγεκκριμένη τεχνολογία στο 100%. Δεν μετάνιωσα καθόλου βέβαια, και το κόστος μετακίνησης μου έχει μειωθεί, δεν σκέφτομαι ποτέ πόσα χιλιόμετρα θα κάνω και πόσο βενζίνη θα κάψει. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα 8 χιλιάρικα επιδότησης που πήρα. Οπως και να έχει, αν κάποιος έχει υπομονή σε ταξίδια, και χώρο φόρτιστης ανετα μπορεί να κάνει την δουλειά του, ειδικά αν το συνδυάσει με μπαμπάτζικο φ/β. Επίσης, θεωρώ τα FWD ηλεκτρικά επικίνδυνα, θέλουν πάρα πολύ προσοχή στο πως στρίβεις και πατάς το γκάζι, πολύ καλύτερη επιλογή ένα πισωκίνητο ή 4κινητο - η Tesla ως προς την εμπειρία οδήγησης νομιζω ειναι υποδειγματική. Με απογοήτευσε η toyota που στα νέα της μοντέλα CHR+, bz4x, στις τετρακίνητες εκδόσεις το μπροστινό μοτέρ ειναι το δυνατό, το πίσω ειναι 100+ άλογα.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας, εσύ το αγόρασες γιατί ήταν ηλεκτρικό, εγώ το αγόρασα παρόλο που ήταν ηλεκτρικό 😬
                  Χρησιμοποιώ όλη τη διαθέσιμη (και ακόμα παραπάνω) τεχνολογία, αλλά δεν είμαι γκατζετάκιας. Κινητό αλλάζω συνήθως όταν σταματήσει να δουλεύει ή καταστεί μη λειτουργικό το software (αφού έχω αλλάξει ενδιάμεσα μια μπαταρία), δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι, αν χρειαστώ για κάποιο λόγο δανείζομαι το λάπτοπ της εργασίας, δεν έχω τάμπλετ, ένα μου δώρισαν και στο 3μηνο το πούλησα 😀 και εννοείται, προτιμώ τα αναλογικά όργανα σε αυτοκίνητο/μηχανή από την ύπαρξη άλλης μιας οθόνης.

986.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • D
                    dettol last edited by

Τον τελευταιο καιρο ειχα παρατηρησει εναν μεταλλικο ηχο που εκανε το οχημα οταν εστριβα το τιμονι ακινητος. Ηταν ενας μικρης εντασης μεταλλικος ηχος τον οποιο ακουγα σε ησυχια και ενω ημουν ακινητος. Επισης ειχα παρατηρησει πριν 2-3 μηνες εναν ηχο σαν απο "σουστα" οταν περνουσα με χαμηλη ταχυτητα (15-20km/h) ακομα και απο πολυ ελαφριες ανωμαλιες. Εστειλα βιντεο μεσω του app στο σερβις και πηρα ραντεβου για αλλαγη ψαλιδιων. Γνωριζα οτι δεν υπηρχε θεμα ασφαλειας, οποτε περιμενα να βρω βολικο χρονο ωστε να προβω στην αντικατασταση.
                    Ειναι κατι το οποιο απο οτι εχω καταλαβει εμφανιζεται σε αρκετα 3αρια και Υ. Δεν ξερω αν αφορα και τα highland ή μονο τα legacy τριαρια. Η διαδικασια ολοκληρωθηκε η διαδικασια μεσα σε ενα διωρακι απο τη στιγμη που αφησα το αυτοκινητο. Μου ειπαν οτι το ανταλλακτικο ειναι ανασχεδιασμενο σε σχεση με το αρχικο, ωστε να μην ξανα δημιουργηθει το προβλημα.
                    Ολα καλα, ελαχιστη ταλαιπωρια (περα απο την οδηγηση στον κηφισο 🙂 ) και ο νεος χωρος του σερβις πολυ ευχαριστος (δεν ειναι στο πισω στενοχωρο χωρο της fms, αλλα στο "μπροστινο" κτιριο).

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                    • ataim
                      ataim last edited by

Youtube Video

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • bekiaris
                        bekiaris @ataim last edited by bekiaris

του την έφερε το Trump του "γάτου" Έλονα... του κόβει τα 7.500$ επιδότηση, του κόβει και τα χρήματα από τους ρύπους, και τώρα, κλάψτα Χαράλαμπε, ψάχνει από που νια πιαστεί...αφήσαμε το μικρό Tesla και ξεκινάμε με το φθηνό Y κτλ...την αυτόνομη οδήγηση την ξεχάσαμε ή υπάρχει ακόμα και αυτή στο πλάνο? πίστευα για πτώση πωλήσεων 12-13% φέτος, μάλλον όμως η κατάσταση θα είναι χειρότερη...τα φθηνά μοντέλα (τύπου Υ με μικρή μπαταρία και λιγότερο εξοπλισμό) δύσκολα θα βοηθήσουν, έχουν μικρή αυτονομία...αν δεν βγάλει κάτι καινοτόμο, δεν γίνεται δουλειά, εκτός αν περιμένει με ένα λίγο καλύτερο Υ από το παλιό, να κρατήσει τις ίδιες πωλήσεις....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • alexandros-s
                          alexandros-s last edited by

Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για την tesla. Πλέον έχω ακούσει ανθρώπους που κατείχαν διάφορα χλιδάτα αυτοκίνητα στο παρελθόν, να λένε ότι τα τέσλα είναι ό,τι καλύτερο οδήγησαν ποτέ.
                          Οι πολιτικές απόψεις του Μασκ δε θα εμποδίσουν κάποιον να αγοράσει τέσλα, όπως οι πολιτικές απόψεις του Χίτλερ δεν εμπόδισαν τον σκαραβαίο να γίνει το πιο επιτυχημένο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 7
                          • R

Σε σύγκριση με τα πανάκριβα “κουβαδιάκια” που εξοπλίζονται με ημι-άκαμπτους άξονες, αναρτήσεις τύπου MacPherson και υποτονικά σύνολα κίνησης, τα Tesla παίζουν σε εντελώς διαφορετική λίγκα.

Για να συναντήσει κανείς αντίστοιχη αίσθηση εμπρός άκρου -τιμονιού συμπεριλαμβανομένου- θα πρέπει να αναζητήσει οχήματα με προϋπολογισμό αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ παραπάνω.

Δεν είναι ντροπή να το παραδεχθούμε:
                            Στους επαρχιακούς δρόμους (B-roads), το Model 3 είναι απλώς ΕΠΟΣ.

ΜΠΙ ΡΟΟΥΝΤΣ.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                            • bekiaris
                              bekiaris @alexandros-s last edited by

@alexandros-s said in TESLA FORUM:

Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για την tesla. Πλέον έχω ακούσει ανθρώπους που κατείχαν διάφορα χλιδάτα αυτοκίνητα στο παρελθόν, να λένε ότι τα τέσλα είναι ό,τι καλύτερο οδήγησαν ποτέ.

δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό, δεν είπε κανένας ότι τα Tesla δεν είναι πολύ καλά αυτοκίνητα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, η Tesla έβγαζε υπερκέρδη από τις πωλήσεις των ρύπων και των αυτοκινήτων, πλέον τα δικαιώματα των ρύπων θα είναι 1-2 χρόνια, και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων πέφτουν λόγω ανταγωνισμού και εισαγωγής νέων εταιριών. το 3 και το Υ, στο πέρασμα του χρόνου, βελτιώθηκαν αλλά όχι τόσο αναλογικά, και οι νέοι παίχτες (από κίνα μεριά) έχουν και αυτοί αξιόλογες προτάσεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • ataim
                                ataim last edited by

Το ¨πρόβλημα" που έχει η εταιρεία είναι ότι έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει μικρά και προσιτά μοντέλα, το φθηνό Υ θα τους βοηθήσει για λίγο στο θέμα πωλήσεις όμως θα πρέπει να βιαστούν να παρουσάσουν ένα cybercab με τιμόνι.

Αν μπορεί η Rivian να βγάλει R3X, μπορεί και η Tesla.

• bekiaris
                                  bekiaris @ataim last edited by

@ataim said in TESLA FORUM:

Το ¨πρόβλημα" που έχει η εταιρεία είναι ότι έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει μικρά και προσιτά μοντέλα, το φθηνό Υ θα τους βοηθήσει για λίγο στο θέμα πωλήσεις όμως θα πρέπει να βιαστούν να παρουσάσουν ένα cybercab με τιμόνι.

η πράξη δείχνει ότι η Tesla , όλο διαρρέει, αλλά δεν βγάζει μικρό μοντέλο, η ταπεινή μου προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα βγάλει ποτέ, μάλλον λόγω μικρού περιθωρίου κέρδους και ανταγωνισμού από τα Κινέζικα. Ο Musk το παραδέχτηκε, ότι η Tesla θα περάσει "δύσκολα" τους επόμενους μήνες, είναι απλά δεδομένο ότι τουλάχιστον για το 25, η παρτίδα, δεν σώζεται... για το 26, έχουμε χρόνο να κρίνουμε.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • D
                                    dettol last edited by dettol

Εχουμε ξεφυγει απο την συζητηση για τα αυτοκινητα και εχουμε περασει σε οικονομικη αναλυση, οπως αρεσκεται ο bekiaris 🙂 Αντε για τον χαβαλε, καλοκαιρακι ειναι, δουλεια δεν εχει, ας παιξω και εγω.
                                    Προσωπικα δεν πιστευω οτι θα βγει "μικρο" τεσλά τα επομενα 2 χρονια. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πλανα για αυτο, αλλα δεν εχω ιδεα ποσο πολυ εχουν προχωρησει. "Φτηνα" τεσλα θα βγουν και ειναι αυτο που περιμεναμε, φτηνοτερες εκδοσεις με χαμηλοτερα specs των ηδη υπαρχοντων mass market μοντελων, δηλαδη του 3 και του Υ. Ουτε καν μικροτερη μπαταρια δεν ασχοληθηκαν να βαλουν, διοτι προφανως εχουν πετυχει τεραστια οφελη απο τη μαζικη παραγωγη οποτε θα τους ηταν πιο δαπανηρο το να αναπτυξουν μια καινουρια μικροτερη μπαταρια. Εκοψαν 4-5 χαζομαρουλες (απο τα οποια η οροφη ειναι το ακριβοτερο μαλλον), θα το βγαλουν 3-4 χιλιαρικα πιο κατω και θα τσιμπησουν μερικες ακομα πωλησεις.

Γινεται κουβεντα για τα credits που δεν θα εισπραττει. Ναι αλλα στην αμερικη. Στην ευρωπη νομιζω θα συνεχισει κανονικα το ιδιο συστημα. 1.5 δις (νομιζω) λιγοτερο απο τα αμερικανικα credits, ναι αλλα παραμενει εξαιρετικα κερδοφορα εταιρεια. Επισης, ξεχνατε οτι οσο προχωραει η ηλεκτροκινηση, τοσο αυξανονται οι σταθμοι φορτισης tesla, απο τους οποιους μαλιστα καποιοι ειναι αυτονομοι. Δηλαδη η τεσλα οσο περναει ο καιρος θα αυξανει τα εσοδα της απο υπηρεσιες (φορτιση) που τα περιθωρια κερδους θα ειναι εξαιρετικα, ειδικα στους superchargers που εχουν μπαταριες ή/και φωτοβολταικα συστηματα.
                                    Παραλληλες δραστηριοτητες οπως η εγκατασταση φωτοβολταικων συστηματων και το powerwall ειναι ενδιαφερουσες, αλλα δεν ξερω ποσο σημαντικα ειναι στο οικονομικο bottom line.

Επομενως, οχι δεν ανησυχω ουτε για τα οικονομικα της εταιρειας ουτε για το αν θα βρισκουμε ανταλλακτικα 🙂

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                    • D
                                      dettol last edited by

Επισης, διαρροες επισημες απο την τεσλα για "μικρο" δεν υπαρχουν εδω και αρκετο καιρο. Οι "διαρροες" που βλεπετε στο facebook ειναι AI generated φωτογραφιες και wishful thinking χρηστων.

• C
                                        criuser last edited by

Μια χαρά θα πηγαίνει η εταιρεία.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• T
                                          teo-mak last edited by

Εχω να πω οτι το ξαφνικο φρεναρισμα ή ghost braking πως λεγεται τελος παντων, ειναι τρομερα εκνευριστικο.
                                          Εχω εντοπισει οτι γινεται κατα την διαρκεια που το αυτοκινητο πλησιαζει προπορευομενο οχημα του διπλανου ρευματος στην φαση της προσπερασης.
                                          Ο μονος τροπος να εξαλειφθει ειναι να παταω λιγο το γκαζι ωστε να απενεργοποιηται προσωρινα το αυτοματο φρεναρισμα.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • bekiaris
                                            bekiaris @dettol last edited by

@dettol said in TESLA FORUM:

Εχουμε ξεφυγει απο την συζητηση για τα αυτοκινητα και εχουμε περασει σε οικονομικη αναλυση, οπως αρεσκεται ο bekiaris 🙂 Αντε για τον χαβαλε, καλοκαιρακι ειναι, δουλεια δεν εχει, ας παιξω και εγω.
                                            Επομενως, οχι δεν ανησυχω ουτε για τα οικονομικα της εταιρειας ουτε για το αν θα βρισκουμε ανταλλακτικα 🙂

να συζητήσουμε για το νέο Υ που είναι ελάχιστα βελτιωμένο από το παλιό? ευτυχώς, που το πουλάει στην ίδια τιμή (δεν μπορούσε βέβαια να το πάει και παραπάνω). δεν είπε κανένας ότι δεν βρίσκουμε ανταλλακτικά, ή ότι θα χρεωκοπήσει η εταιρία, και προφανέστατα οι πηγές εσόδων θα παραμείνουν, απλά κάποιες από αυτές θα είναι συρρικνωμένες, με αντίκτυπο στα έσοδα, μικρό η μεγάλο, θα δούμε. και ας πάμε στην Ελλάδα, με επιδότηση πλέον στα 3 χιλιάρικα, πόσα Y η 3 θα πουλήσει? ακόμα και σήμερα, ένα ηλεκτρικό συμφέρει κάποιον που κάνει πολλά χιλιόμετρα, αλλά δεν μπορεί εύκολα κάποιος στην Ελλάδα με τους μισθούς που έχουμε να πάει να δώσει πλέον αυτά τα χρήματα. με την μείωση της επιδότησης στην Ελλάδα θα δούμε πολύ λιγότερα ηλεκτρικά (εκτός ίσως από κάποια μικρά) και πλέον θα φανούν, αυτοί που τα γουστάρουν και είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη...

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 519
                                            • 520
                                            • 521
                                            • 522
                                            • 523
                                            • 521 / 523
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ