-
@clockwork82 said in TESLA FORUM:
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@dublin said in TESLA FORUM:
Είναι δωρεάν; Γι' αυτό φορτίζουν εκεί;
Ειναι δωρεάν όντως, κάποιες ημέρες ειναι πιο χαλαρά, κάποιες μέρες γίνεται χαμος. Κάπου πήρε το αυτί μου οτι θα το κόψουν το τζαμπέ για τα Tesla, γνωρίζει κάποιος σίγουρα?
Όταν λάβει άδεια η Τεσλα για λιανική εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορεί να χρεώσει κιόλας (αγνωστο ποσο). Τώρα δεν είναι έμπορος ενέργειας, άρα απαγορεύεται από τη ΡΑΕ να χρεώνει εμπορικά το ρεύμα, άρα δωρεάν.
Προς το παρόν η Τεσλα είναι μια δεκαετία μπροστά από τους υπόλοιπους σε υποδομή, καθώς πέρα από τη δωρεάν φόρτιση είναι η μόνη που δίνει 175kw-250kw στο εθνικό δίκτυο.
Σημαίνει ότι φορτίζεις σε 10-15 λεπτά για αλλα 200-300 χλμ και φεύγεις.
Οι υπόλοιποι ψάχνονται σε σουπερμάρκετ κο βενζινάδικα για το 1/3-1/4 της ταχύτητας αυτής.Η Τέσλα στην Ευρώπη σε αρκετές χώρες έχει ανοίξει και στους υπόλοιπους χρήστες (στο app της εφαρμογής έχει επιλογή για non Tesla owner) , ακόμη συναντάει ανταγωνισμό από την ionity , circleK ....
Αλλά και από πρώην βενζιναδες όπως η BP στην Αγγλία.Και στην Ελλάδα ακόμη οι ανταγωνιστές έχουν και λιγους 300αρηδες φορτιστές (Πειραιάς,Πάτρα,Θεσσαλονίκη) κάποιους 180 .
Έχω δει να φορτίζουν σε βενζινάδικο στη Τρίπολη (δίπλα από τα ΚΤΕΛ ) 0που έχει 180 αρη.Στο πρόσφατο ψήφισμα της ΕΕ για το ηλεκτρικά , θα υποχρεωνονται οι αυτοκινητόδρομοι να εγκαταστήσουν ανά 60 χιλιόμετρα 150αρηδες το λιγοτερο
-
Όταν λάβει άδεια η Τεσλα για λιανική εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορεί να χρεώσει κιόλας (αγνωστο ποσο). Τώρα δεν είναι έμπορος ενέργειας, άρα απαγορεύεται από τη ΡΑΕ να χρεώνει εμπορικά το ρεύμα, άρα δωρεάν.
Άμα λάβει την άδεια λιανικής εμπορίας που φαντάζομαι είναι στα σχέδια για την Ελλάδα,
- θα δώσει και σε άλλα αυτοκίνητα έναντι χρέωσης την φόρτιση μέσα από το δίκτυο της?
- υπάρχει πιθανότητα να δώσει και Virtual Power Plant σε όσους έχουν PowerWall εν Ελλάδι- αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημος διανομέας
- θα δώσει και το οικιακό πρόγραμμα με απεριόριστη φόρτιση με 30 eura?
Δεν ξέρω τι είναι στα σχέδια της για την Ελλάδα.
Είναι πιθανά αυτά που γράφεις, αλλά όχι επιβεβαιωμένα. -
Είναι πιθανά αυτά που γράφεις, αλλά όχι επιβεβαιωμένα.Μακάρι να δούμε και τέτοιες υπηρεσίες απο την Tesla στην Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά, σε 2-3 χρονάκια προχωράω σε αντικατάσταση του ηλεκτρικού που έχω με Y AWD Long Range και καλο-βλέπω συνολικά την Tesla ως εταιρία. Μου φαίνεται πάντως οτι πλέον απο εταιρία αυτοκινήτων γίνεται εταιρία ενέργειες, και αν κατάλαβα καλά στο Youtube τα περιθώρια κέρδους ειναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό τον τομέα.
Γενικά τα Tesla για μένα αν βελτιώσουν λίγο την ποιότητα κατασκευής με τα γνωστά τριξίματα κτλ και έχουν αντίστοιχη ποιότητα με ένα γερμανικό, θα παίζουν δίχως ανταγωνισμό. -
Τα τελευταία μοντέλα έχουν βελτιωθεί αισθητά στην ποιότητα κατασκευής.
-
Αν βελτιωθούν και οι γερμανοί;
-
Αρκεί να μην πουλάνε με ζημία
-
@dstou said in TESLA FORUM:
Αν βελτιωθούν και οι γερμανοί;
Ελάχιστες πιθανότητες δίνω σε αυτό το σενάριο, οι τιμές τους εινια στο θεό και η τεχνολογία τους προχωράει με ρυθμούς χελώνας. Ο ανταγωνισμός για την Tesla έρχεται από την Κίνα και οχι από την Ευρώπη.
-
Είναι πιθανά αυτά που γράφεις, αλλά όχι επιβεβαιωμένα.Μακάρι να δούμε και τέτοιες υπηρεσίες απο την Tesla στην Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά, σε 2-3 χρονάκια προχωράω σε αντικατάσταση του ηλεκτρικού που έχω με Y AWD Long Range και καλο-βλέπω συνολικά την Tesla ως εταιρία. Μου φαίνεται πάντως οτι πλέον απο εταιρία αυτοκινήτων γίνεται εταιρία ενέργειες, και αν κατάλαβα καλά στο Youtube τα περιθώρια κέρδους ειναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό τον τομέα.
Γενικά τα Tesla για μένα αν βελτιώσουν λίγο την ποιότητα κατασκευής με τα γνωστά τριξίματα κτλ και έχουν αντίστοιχη ποιότητα με ένα γερμανικό, θα παίζουν δίχως ανταγωνισμό.Αν εξετάσεις μεμονωμένα χαρακτηριστικά υπάρχουν ανταγωνιστές , αλλά ως συνολικό πακέτο -τιμη η Τέσλα όντως είναι μπροστά.
-
@taxidiwtis said in TESLA FORUM:
Αν εξετάσεις μεμονωμένα χαρακτηριστικά υπάρχουν ανταγωνιστές , αλλά ως συνολικό πακέτο -τιμη η Τέσλα όντως είναι μπροστά.
Το αυτοκίνητο κρίνεται όπως ο/η σύζυγος, κρίνεται για το πακέτο...Αστειέυέομαι φυσικά!!! στην αγορά κρίνεις το σύνολο εκτός αν πας πολύ στοχευμένα, που φαντάζομαι οτι ειναι μικρό το κοινό για αυτές τις κατηγορίες.
Η αλλαγή του CEO της Toyota πάντως δείχνει την δυναμική της Tesla για τα επόμενα χρόνια, οι Ιάπωνες κάπου το έχασαν στην μετάφραση και τώρα ψάχνουν ταυτότητα.
Ο Elon οδηγεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί με τις πρακτικές του ( το γεγονός οτι έριξε 10K κάποια αυτοκίνητα εν μία νυχτί σίγουρα εμπορικά δεν βοηθάει τους ιδιοκτήτες) -
Αν συνβούν αυτά, τότε η γενιά μας θα δει το εξής πρωτοφανές: να καταρρεύσουν μαζικά κραταιές βιομγχανίες με 1 και πλέον αιώνα ζωής, με φράγκα, με πελάτες, με τεχνογνωσία, με μαγαζιά, με σέρβις, με στόλο σε κυκλοφορία, και τη θέση τους να πάρουν μαζικά κάτι νεούδια από το πουθενά. Δεν του δίνω πολλές πιθανότητες αυτού του σεναρίου...πότε έχει ξανασυμβεί;
-
Στην κινητή τηλεφωνία, στις τηλεοράσεις κτλ.
Στα αυτοκίνητα η gm και η ford όταν έχασαν σε πωλήσεις και δείκτες εμπιστοσύνης από το αγοραστικό κοινό από την Toyota και μάλιστα μέσα στην έδρα τους.
Πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν. -
Αν συνβούν αυτά, τότε η γενιά μας θα δει το εξής πρωτοφανές: να καταρρεύσουν μαζικά κραταιές βιομγχανίες με 1 και πλέον αιώνα ζωής, με φράγκα, με πελάτες, με τεχνογνωσία, με μαγαζιά, με σέρβις, με στόλο σε κυκλοφορία, και τη θέση τους να πάρουν μαζικά κάτι νεούδια από το πουθενά. Δεν του δίνω πολλές πιθανότητες αυτού του σεναρίου...πότε έχει ξανασυμβεί;
Δεν είπε κάποιος για κατάρευση... απλά θα γίνει συρρίκνωση δραστηριοτήτων, ήδη δεν το βλέπουμε αυτό στην αυτοκινητοβιομηχανία με διάφορους ομίλους που συγχωνεύονται? η stelantis γιατί δημιουργήθηκε κτλ?
Το στοίχημα ειναι να αυξήσει την παραγωγή η tesla, να μειωθεί και άλλο το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα να βγάλει και ένα "φθηνό" ηλεκτρικό κάτω απο 30K.
Επίσης, υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δεν πάει τα ηλεκτρικά, πχ ο πατέρας μου μου λέει πως πας με 90 στην εθνική συνέχεια? -
Nokia ,Kodak
-
Ακομα και στα λογισμικά. Άλλαξαν οι πλατφόρμες χρήσης και η Microsoft έμεινε πίσω από την apple και android. Πριν 15 έτη γελούσαν με τα android στις πρώτες συσκευές. Σήμερα όλοι έχουν.
Πλέον αγοραζεις παμφθηνο λάπτοπ στα 200 ευρώ με android λογισμικό για απλή καθημερινή χρήση.
-
Όλα εύκολα φαίνονται όταν οι αγορές σου είναι κινητά η συσκευές που πληρώνεις 200-500-1000 ευρώ.
Όταν όμως η αγορά είναι 25-30-40-50000 τα πράγματα αλλάζουν.
Και με τις ξαφνικές μειώσεις τιμών της Τέσλα και τις αβεβαιότητες με τις μπαταρίες δεν είναι απλά τα πράγματα.Προς το παρόν μόνο ληζινγκ θα έβλεπα για ηλεκτρικό.
Και μόνο αν ήμουν υπάλληλος με σταθερό ωράριο και λίγα χιλιόμετρα το χρόνο και με την λογική να νοικιάζω στα ταξίδια.
Γιατί 2 φορτίσεις για 400 χλμ είναι αστείο.
-
Οι εργολάβοι αγοράζουν δύο δύο τα ηλεκτρικά το ένα να φορτίζει όταν θα κινείται το άλλο.
Όσο για την αξιοπιστία της μπαταρίας έχεις ένα δίκιο. Απαιτεί την φροντίδα της, δηαλδη φόρτιση ως τα 85% και μόνο σε ταξίδια το 100%
Προς το παρόν τα diesel stellantis που κοστίζουν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ καταρρέουν από καδένες, adblue κτλ από τα πρώτα έτη χρήσης τους.
-
Οκ, νόκια και κόντακ. Και έρικσον. Είναι οι εξαιρέσεις.ο κανόνας είναι πως άμα γιγαντωθεί κάποιος, δύσκολα μικραίνει. Και πως οι καινούργιοι, είτε καταρρέουν, είτε μένουν για πάντα μικροί, είτε εξαγοράζονται. Ήτοι, περιμένουμε την ανατροπή.
-
Οκ, νόκια και κόντακ. Και έρικσον. Είναι οι εξαιρέσεις.ο κανόνας είναι πως άμα γιγαντωθεί κάποιος, δύσκολα μικραίνει. Και πως οι καινούργιοι, είτε καταρρέουν, είτε μένουν για πάντα μικροί, είτε εξαγοράζονται. Ήτοι, περιμένουμε την ανατροπή.
Θα περιμένετε πολύ για την «ανατροπή» μαλλον, καθώς η Τεσλα είναι ήδη στο top 8.
-
Η Τέσλα σου μοιάζει για μικρή εταιρία πλέον ;
Αυτό θα ίσχυε πριν 10 έτη, όταν πίστευαν ότι θα την αγοράσει κάποιος και θα τελειώσει το παιχνίδι των ηλεκτρικών.
Πλέον, δεν μπορούν να την φτάσουν σε εξέλιξη τεχνολογίας και κόστος παραγωγής οι μεγάλοι κατασκευαστές σε ένα κλάδο ο οποίος θα είναι mandatory που λένε και αυτοί που τους ξεφεύγουν τα αγγλικά στην συζήτηση για να εντυπωσιάσουν.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Η Τέσλα σου μοιάζει για μικρή εταιρία πλέον ;
Αυτό θα ίσχυε πριν 10 έτη, όταν πίστευαν ότι θα την αγοράσει κάποιος και θα τελειώσει το παιχνίδι των ηλεκτρικών.
Πλέον, δεν μπορούν να την φτάσουν σε εξέλιξη τεχνολογίας και κόστος παραγωγής οι μεγάλοι κατασκευαστές σε ένα κλάδο ο οποίος θα είναι mandatory που λένε και αυτοί που τους ξεφεύγουν τα αγγλικά στην συζήτηση για να εντυπωσιάσουν.
οχι προφανώς
σωστο
είναι πολύ πιο κοντα από ότι παλιά που την εβλεπαν με το κυαλι
εγώ δεν εχω τίποτα με την TESLA θελω το προφανές. Να την φτάσουν οι άλλοι να υπάρχει ανταγωνισμός , να πέσουν οι τιμές, να επωφεληθούμε οι καταναλωτες.
Τα υπόλοιπα αδιάφορα. Δεν με νοιαζει ποιος είναι πρωτος, δευτερος, τριτος. Αυτα είναι για μετοχους
TESLA FORUM