-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Το one petal το συνήθισα σε μισή ώρα πολύ ωραίο αλλά κάθε 10000 θα θέλουν γρασαρισμα και τα φρένα
τι εννοεις;
-
Για άλλη μια φορά φοβερά σταθερή η νέα αναβάθμιση.
Τα εικαστικά όμορφα και η handsfree λειτουργία του πορτμπαγκάζ επική -
@dettol said in TESLA FORUM:
Το one petal το συνήθισα σε μισή ώρα πολύ ωραίο αλλά κάθε 10000 θα θέλουν γρασάρισμα και τα φρένα
τι εννοεις;
Εννοώ ότι από την μη χρήση των φρένων λόγω one petal και το δύο φορές την εβδομάδα πλύσιμο για να γυαλοκοπάει το stealth grey θα θέλουν γρασάρισμα οι πείροι στις δαγκάνες για να μην σκουριάσουν.
-
Το one petal το συνήθισα σε μισή ώρα πολύ ωραίο αλλά κάθε 10000 θα θέλουν γρασάρισμα και τα φρένα
τι εννοεις;
Εννοώ ότι από την μη χρήση των φρένων λόγω one petal και το δύο φορές την εβδομάδα πλύσιμο για να γυαλοκοπάει το stealth grey θα θέλουν γρασάρισμα οι πείροι στις δαγκάνες για να μην σκουριάσουν.
δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, υπο συγκεκριμενες συνθηκες θα αναγκαστεις να πατησεις και λιγο φρενο
Εξαρταται και που μενεις. Αν εισαι πχ βορεια ελλαδα που πεφτει αλατι στο δρομο, οντως θα θελει λιγο περισσοτερη φροντιδα. Tο μανιουαλ λεει ελεγχο και λιπανση καθε χρονο ή 20000km. Βεβαιως, ισως να εχουν στο νου τους τη μινεσοτα ή το σικαγο και οχι την αλεξανδρουπολη ή την καστορια -
Έκανα test drive ένα lr hiland
Προσαρμόστηκα στα πρώτα 500 μέτρα με τα διάφορα περίεργα ,εμπρός πίσω από την οθόνη χερούλια κάμερες με τα φλας στη δεύτερη χρήση τους όλα εύκολα σιγά τα περίεργα ...
Τα άλογα ήταν όλα διαθέσιμα και απλά η τελική stop στα 140.
Έκανα καμμιά δεκαριά 0-100 και συνέχεια ανοίγματα τα περνάει στο δρόμο ακόμα και σε τέρμα γυαλί άσφαλτο απλά θα κάνει μερικά τσαλιμια πάντα εντός της λωρίδας του .
Όταν υπάρχει πρόσφυση (πράσινα φανάρια ) από το κόπάνημα του κεφαλιού στο προσκέφαλο βγάζω συμπέρασμα ότι αν ήταν δικό μου κάθε 10000 χλμ θα το πήγαινα για συσφίξεις είναι πολύ βίαιο ...
Το one petal το συνήθισα σε μισή ώρα πολύ ωραίο αλλά κάθε 10000 θα θέλουν γρασαρισμα και τα φρένα
32-34 βαθμούς η ηλιοροφή δεν μας ενόχλησε.
Καταπληκτική τεχνολογία αλλά σαν εμφάνιση εσωτερικού corolla
Το άσπρο εσωτερικό τελικά από κοντά είναι μάπα δεν αξίζει και το μαύρο είναι ανθρακί προς το γκρι ... αξίζει!Για τα 250€ δεν μας είπες τίποτε
-
Πρώτο καλοκαίρι με το Τεσλα και αρχίζω να σκαλίζω -εξερευνώ τον κλιματισμό και το preconditioning της καμπίνας .
Διαπίστωσα ότι με τις μεμβράνες η θερμοκρασία του εσωτερικού κατεβαίνει μέσα σε 3 λεπτά .
Από 64 βαθμούς στους 21,5 .
Στην προσπάθεια μου να βρω γιατί οι πίσω αεραγωγοί δεν φυσουσαν ,ανακάλυψα ότι μπαίνουν σε λειτουργία μόνο όταν κάθονται πίσω επιβάτες ! -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Πρώτο καλοκαίρι με το Τεσλα και αρχίζω να σκαλίζω -εξερευνώ τον κλιματισμό και το preconditioning της καμπίνας .
Διαπίστωσα ότι με τις μεμβράνες η θερμοκρασία του εσωτερικού κατεβαίνει μέσα σε 3 λεπτά .
Στην προσπάθεια μου να βρω γιατί οι πίσω αεραγωγοί δεν φυσουσαν ,ανακάλυψα ότι μπαίνουν σε λειτουργία μόνο όταν κάθονται πίσω επιβάτες !και χωρις μεμβρανες δεν αργει ιδιαιτερα. Καποια στιγμη το ειχα μετρησει, παντως 3' δεν ηταν.
Νομιζω οτι κλεινει και τον αεραγωγο του συνοδηγου οταν δεν καθεται εκει καποιος. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Στην προσπάθεια μου να βρω γιατί οι πίσω αεραγωγοί δεν φυσουσαν ,ανακάλυψα ότι μπαίνουν σε λειτουργία μόνο όταν κάθονται πίσω επιβάτες !Δεν έχω τόσο υψηλές, νομίζω 53 μου έχει φτάσει, έχω βάλει μεμβράνη και στο παρμπρίζ.
3' δεν κάνει να πέσει αλλά είναι γρήγορο, επίσης τίποτα δεν καίει όταν μπαίνεις. Τιμόνι θέσεις είναι δροσερά.
Νομίζω οι μεμβράνες κάνουν δουλειά στον τομέα αυτό.
-
Την Παρασκευή πάντως που το ξαναδοκιμάσαμε με τη σύζυγο και ήταν το μαύρο test drive παρκαρισμένο έξω απ' την είσοδο και στον ήλιο, ζορίστηκα με την κατασταση. Η ηλιοροφή είναι αρκετά σκούρη αλλά σίγουρα για μέρες που θα κάθεται στον ήλιο θέλει τα σκίαστρα. Και στο δρόμο δεν ενθουσιάστηκα με το a/c στο auto. Έψαχνα συνέχεια να το ρυθμίσω να βαράει πάνω μου και ανεβοκατέβαζα θερμοκρασίες.
Γενικά είναι θέμα το a/c σε πολλά καινούρια γιατί είναι ρυθμισμένα για μέγιστη δυνατή οικονομία και σπάει μπάλες. Βάλε τουλάχιστον εκεί καμιά επιλογή να το μπορώ να αποφασίσω εγώ εάν θέλω οικονομία ή απόδοση.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Την Παρασκευή πάντως που το ξαναδοκιμάσαμε με τη σύζυγο και ήταν το μαύρο test drive παρκαρισμένο έξω απ' την είσοδο και στον ήλιο, ζορίστηκα με την κατασταση. Η ηλιοροφή είναι αρκετά σκούρη αλλά σίγουρα για μέρες που θα κάθεται στον ήλιο θέλει τα σκίαστρα. Και στο δρόμο δεν ενθουσιάστηκα με το a/c στο auto. Έψαχνα συνέχεια να το ρυθμίσω να βαράει πάνω μου και ανεβοκατέβαζα θερμοκρασίες.
Γενικά είναι θέμα το a/c σε πολλά καινούρια γιατί είναι ρυθμισμένα για μέγιστη δυνατή οικονομία και σπάει μπάλες. Βάλε τουλάχιστον εκεί καμιά επιλογή να το μπορώ να αποφασίσω εγώ εάν θέλω οικονομία ή απόδοση.
μπορεις να ρυθμισεις τη ροη . Προσωπικα το εχω στο 21.5 και ειμαι ευχαριστημενος. Αν θελεις μπορεις να αφησεις τη θερμοκρασια οπου σε βολευει και να παιξεις με την ταχυτητα του ανεμιστηρα. Δεν το κανω, το εχω μονιμα στο auto (χωρις μεμβρανες), αλλα ξερω αλλους που το κανουν αυτο.
-
Με τίποτα σκούρο αυτοκίνητο με τόσο ογκώδη καμπίνα στην Ελλάδα. Το ττ που έχει κουτσικη καμπίνα είναι μια χαρά, οτιδήποτε μεγαλύτερο απορρίπτεται. Ειδικά αν προσθέσεις την τεράστια γυάλινη ηλιοροφή απουσία εργοστασιακού σκιαστρου.
Ούτε εμάς μας εχει ενθουσιάσει ο κλιματισμός
-
τι να πω; μαλιστα μισω τη ζεστη αλλα και παλι δεν ειχα προβλημα. Μαυρο αυτοκινητο με μαυρο εσωτερικο
Θα δουμε τωρα που θα βαρεσουν καλα οι ζεστες τι θα γινει.
Κατι που ειδα να προτεινει ενας χρηστης για το θεμα της ζεστης ηλιοροφης ειναι να ρυθμισεις την ροη αερα να βαραει ψηλα.
Δεν με εχει ενοχλησει, οποτε δεν το εχω κανει, απλα το πεταω σαν ιδεα. -
Εγώ πάντα έχω ηλιοροφές στα αυτοκίνητα μου και ποτέ δε με έχουν προβληματίσει σ' αυτό το θέμα με εξαίρεση αυτή στο 500αρακι που παίζει να ήταν ένα σκετό τζάμι. Μάλιστα και σκίαστρο σπανίως χρησιμοποιώ. Τώρα στο 3αρι ζορίστηκα. Με κλιμα στο auto στους 24 (τόσο το βάζω χειμώνα καλοκαίρι σε όλα τ' αμάξια) και τα αεριζόμενα καθίσματα στο φουλ, πάλι ένιωσα να ζεσταίνομαι και να ιδρώνω. Κι αυτό με σορτσάκι και t-shirt.
Τέσπα να χαμε να λέγαμε. Στην καθημερινή χρήση θα βρεθούν λύσεις γι' αυτά, δεν είναι deal breaker.
-
Με κλιμα στο auto στους 24 (τόσο το βάζω χειμώνα καλοκαίρι σε όλα τ' αμάξια) και τα αεριζόμενα καθίσματα στο φουλ, πάλι ένιωσα να ζεσταίνομαι και να ιδρώνω.
Εεε το βάζεις στους 21 ή 22, δεν έγινε κάτι - απλή ειναι η λύση.
-
Ποτέ δε χρειάζεται να βάλω τόσο χαμηλή θερμοκρασία γιατί πάντα έχω τους αεραγωγούς να βαράνε πάνω μου και όταν η εξωτερική είναι 28+ το ίδιο κάνει στην αρχή είτε βάλεις 22 είτε 24. Η διαφορά είναι στο πότε θα πιάσει την επιθυμητή και θα κόψει ένταση. Στη μία ώρα της δοκιμής δεν είχε προλάβει ακόμα να κόψει και λογικό γιατί ήταν 4μμ μες τη ντάλα. Συν μαύρο μέσα-έξω, συν οι ηλιοροφές, συν η έλλειψη μεμβρανών γύρω γύρω.
-
Στη μία ώρα της δοκιμής δεν είχε προλάβει ακόμα να κόψει
αυτο μου εκανε πραγματικα εντυπωση.
-
Και εμένα
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Και εμένα
το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως επαιξε κανενας με την οθονη και δεν ηταν στο fan auto
-
Όχι όχι στο auto ήταν. Εγώ το έβαλα. Αλλά γιατί μας κάνει εντύπωση? Σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση σχεδόν ακίνητο το αμάξι τι να προλάβει να κάνει? Ειδικά εάν όπως λέτε δε δουλεύουν και οι πίσω αεραγωγοί εάν δεν κάθεται άνθρωπος.
-
Όχι όχι στο auto ήταν. Εγώ το έβαλα. Αλλά γιατί μας κάνει εντύπωση? Σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση σχεδόν ακίνητο το αμάξι τι να προλάβει να κάνει? Ειδικά εάν όπως λέτε δε δουλεύουν και οι πίσω αεραγωγοί εάν δεν κάθεται άνθρωπος.
Τι διαφορά θα έκανε αν ήταν σε κίνηση ;
Και εμένα μου κάνει εντύπωση που γράφεις ότι δεν κατέβασε θερμοκρασία .
TESLA FORUM