-
Φανή φτιάξει σε παρακαλω να βγάζει νόημα κάποια βλακεία έκανα και χάθηκαν κάποια κάποια
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Φανή φτιάξει σε παρακαλω να βγάζει νόημα κάποια βλακεία έκανα και χάθηκαν κάποια κάποια
3 παρατηρήσεις μόνο.
Α. Το one pedal έχει ένα μικρό learning curve. Όλοι στην αρχή κάνουμε αυτό που έκανες, σηκώνουμε τελείως το πόδι από το φρένο και για αυτό κόβει τόσο απότομα. Στην πραγματικότητα, φρενάρεις αφήνοντας σταδιακά το γκάζι και μόνο στο τέλος τέλος αφήνεις τελείως το πόδι.Β. Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνουν στα δοκιμαστικά αυτοκίνητα και τρίζουν. Τα κοπανάνε; Τα πάνε για off-road; Από κατόχους δεν έχω ακούσει πάντως παράπονα.
Γ. Στους χώρους προσθέτεις το frunk και το υπόγειο του πορτ μπαγαζ. Επίσης τα πίσω καθίσματα έχουν δυνατότητα να τοποθετηθούν σε πιο όρθια θέση για μεγαλύτερες βαλίτσες.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Α. Το one pedal έχει ένα μικρό learning curve. Όλοι στην αρχή κάνουμε αυτό που έκανες, σηκώνουμε τελείως το πόδι από το φρένο και για αυτό κόβει τόσο απότομα. Στην πραγματικότητα, φρενάρεις αφήνοντας σταδιακά το γκάζι και μόνο στο τέλος τέλος αφήνεις τελείως το πόδι.
Ακριβώς (το οποίο θέλει λιγότερο από 1 ημέρα)!!. Ουσιαστικά ειναι σαν γκάζι και φρένο μαζί. Όπως δεν πατάμε τέρμα και απότομα το φρένο, αλλά προοδευτικά, έτσι και το γκάζι δεν το αφήνουμε απότομα, αλλά προοδευτικά. Στην i3 μου πήρε λιγότερο από 20' για να το συνηθίσω.
-
Δε συνηθιζεται αυτο το πραγμα και θα δειτε που θα χασουν πελατες τωρα που το βαλανε με το ζορι στα νεα tesla χωρις να μπορεις να το αλλαξεις.
-
Όχι μόνο συνηθίζεται, αλλά το μετά το ζητάς σε οτιδήποτε άλλο οδηγάς και το θεωρείς και απαραίτητο.
-
Να επαναφέρω το θέμα στην προσωπικότητα του Ίλον Μασκ.
Μόλις εξέφρασε λίγο πιο συντηρητικές απόψεις ακόμα και τα συστημικά στην Ελλάδα άρχισαν την προπαγάνδα εναντίον του με επιλεκτικές προσεκτικά διατυπωμένες επικεφαλίδες στις αναδημοσιεύσεις ξένων ειδήσεων500.000 κομμένα δέντρα ισοδυναμούν με περίπου 13.000 τόνους CO2, ποσότητα που εκλύεται από περίπου 2.800 αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσηςΟυυπς κάτσε να το φτιάξουμε τώρα που υποστηρίζει Τραμπ
Βερολίνο: 500.000 δέντρα «χάθηκαν» για να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο Tesla
-
@jammamon said in TESLA FORUM:
Δε συνηθιζεται αυτο το πραγμα και θα δειτε που θα χασουν πελατες τωρα που το βαλανε με το ζορι στα νεα tesla χωρις να μπορεις να το αλλαξεις.
Μια χαρά συνηθίζεται και μάλιστα ειναι τόσο βολικό, που εμένα με εκνευρίζει που δεν το έχουν τα άλλα αυτοκίνητα! Οδήγησα την i3 πρίν 11 χρόνια και το είχα βρει από τότε φανταστικό. Κατέβηκα όλη τη Μεσογείων χωρίς να πατήσω 1 φορά φρένο, τόσο εύκολα και γρήγορα το συνήθισα. Για εμένα ειναι ένα από τα κριτήρια του να μην πάρω ηλεκτρικό, εαν δεν έχει one-pedal driving.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Μια χαρά συνηθίζεται και μάλιστα ειναι τόσο βολικό, που εμένα με εκνευρίζει που δεν το έχουν τα άλλα αυτοκίνητα! Οδήγησα την i3 πρίν 11 χρόνια και το είχα βρει από τότε φανταστικό. Κατέβηκα όλη τη Μεσογείων χωρίς να πατήσω 1 φορά φρένο, τόσο εύκολα και γρήγορα το συνήθισα. Για εμένα ειναι ένα από τα κριτήρια του να μην πάρω ηλεκτρικό, εαν δεν έχει one-pedal driving.
το προβλημα ειναι οτι τελικα ειναι αρκετα δυσκολο να το βρεις, ακομα και σε ηλεκτρικα, οπως καταλαβα απο τις προσφατες αναζητησεις μου.
-
το προβλημα ειναι οτι τελικα ειναι αρκετα δυσκολο να το βρεις, ακομα και σε ηλεκτρικα, οπως καταλαβα απο τις προσφατες αναζητησεις μου.
Οντως και δεν ξέρω γιατί. Ας το έβαζαν με απενεργοποίηση, αλλά κάνουν βλακείες. Ακόμα και η Taycan δεν είχε one-pedal (η δεν το βρήκα) - αλλά αυτή θα την αγόραζα...χαχα!!
Όπως και να έχει, για εμένα το μόνο ηλεκτρικό που θα κοίταζα/κοιτάω, ειναι Τέσλα, τα άλλα δεν έχουν ακόμα νόημα. Ίσως στο μέλλον.
Έχω και έναν καλό μου φίλο, πήρε το Υ LR σε αντικατάσταση Mini Coper S JCW και με έχει πρήξει, έβαλε και sexy knobs (μετά από προτροπή μου) και κάθε τρεις και λίγο μήνυμα "πότε θα πάρεις Τέσλα?", "Άντε μην το σκέφτεσαι" και κάτι τέτοια.
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Να επαναφέρω το θέμα στην προσωπικότητα του Ίλον Μασκ.
Μόλις εξέφρασε λίγο πιο συντηρητικές απόψεις ακόμα και τα συστημικά στην Ελλάδα άρχισαν την προπαγάνδα εναντίον του με επιλεκτικές προσεκτικά διατυπωμένες επικεφαλίδες στις αναδημοσιεύσεις ξένων ειδήσεων500.000 κομμένα δέντρα ισοδυναμούν με περίπου 13.000 τόνους CO2, ποσότητα που εκλύεται από περίπου 2.800 αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσηςΟυυπς κάτσε να το φτιάξουμε τώρα που υποστηρίζει Τραμπ
Βερολίνο: 500.000 δέντρα «χάθηκαν» για να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο Tesla
Και μάλιστα σε μια περιοχή που τα δάση είναι άπειρα.
Αλλά πάντα υπάρχουν οι βολεμένοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι.
-
Δεν ισχύει αυτό. Μέσα στο πρώτο τέταρτο το έχεις συνηθίσει και μετά σε χαλάνε τα άλλα αυτοκίνητα που δεν το έχουν.
-
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχω και απλά δεν μαρέσει να το οδηγώ με OPD. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι αφού το κάθε αμάξι μπορεί να υποστηρίξει και τους 2 τρόπους οδήγησης, γιατί να του κόψεις τον ένα και να αφήσεις μόνο τον άλλο;
Διάβασα ότι η Τεσλα το έκανε για να ενισχύσει λίγο τη θεωρητική αποδοτικότητα του αυτοκινήτου για τις κρατικές αρχές.
-
Εν ολίγοις, εμένα μου αρέσει να μπορώ να αλλάζω την ανάκτηση οδηγώντας και στο Τέσλα δεν μπορώ να το κάνω.
-
Άλλο πράγμα είναι το να μην σου αρέσει το OPD κι άλλο αυτό που είπες, δηλαδή ότι δεν μπορεί κάποιος να το συνηθίσει.
Δεκτό το ότι δεν σου αρέσει. -
Για να δεις τι ανοικτόμυαλος είμαι, έχω κανονίσει τεστ ντραιβ το Highland για να δω πως είναι σε σχέση με άλλα μοντέλα.
-
3 παρατηρήσεις μόνο.
Α. Το one pedal έχει ένα μικρό learning curve. Όλοι στην αρχή κάνουμε αυτό που έκανες, σηκώνουμε τελείως το πόδι από το φρένο και για αυτό κόβει τόσο απότομα. Στην πραγματικότητα, φρενάρεις αφήνοντας σταδιακά το γκάζι και μόνο στο τέλος τέλος αφήνεις τελείως το πόδι.Β. Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνουν στα δοκιμαστικά αυτοκίνητα και τρίζουν. Τα κοπανάνε; Τα πάνε για off-road; Από κατόχους δεν έχω ακούσει πάντως παράπονα.
Γ. Στους χώρους προσθέτεις το frunk και το υπόγειο του πορτ μπαγαζ. Επίσης τα πίσω καθίσματα έχουν δυνατότητα να τοποθετηθούν σε πιο όρθια θέση για μεγαλύτερες βαλίτσες.
Το one pedal είναι φανταστικό,όντως όπως έγραφε ο Φανής και εσείς οι κάτοχοι συνηθίζεται σε 5 λέπτα.Σε 2 ώρες οδηγήσης εντός και εκτός πόλης παίζει να πάτησα φρένο ούτε 5 φορές.Εγω έγραψα ότι ισως λόγω ρύθμισης ήταν πολύ απότομο και ήθελε πολύ απαλές κινήσεις κάτι που σίγουρα δεν ήθελε το m3 performance που ήταν πολύ πιο ομαλό αλλά εκεί είχα βάλει την ρύθμιση standard δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο!
Αν και ήμουν λίγο επιφυλακτικός για μένα είναι ένα χρησιμότατο πλεονέκτημα.Για τον χώρο αποσκευών φυσικά και έχεις δίκιο απλά εμένα δεν μου γέμισε το μάτι ούτε το Υ ούτε το m3 τουλάχιστον όσον αφορα τις ονομαστικές χωρητικότητες.Υπεραρκετοι χώροι αποσκευών σε αμφότερα αλλα ούτως η άλλως πρόκειται για δευτερεύουσες λέτομερειες.
Το αυτοκίνητο έτριζε και συντόνιζε σε ενοχλητικό βαθμό ακόμα και για όχημα τεστ.Εχω δοκιμάσει πολλά αυτό κινητά τον τελευταίο χρόνο και δυστυχώς δεν το έχω συναντήσει σε τέτοιο βαθμό.Το CX5 πχ που θυμάμαι φορτωμένο με αρκετα χλμ δεν Ακουγόταν το παραμικρό όπως και στο CRV.
-
Στα του Υ συνέχεια,το αυτοκίνητο στην εθνική είναι πολύ σταθερο χωρίς ενοχλητικές κλίσεις ,το αντίθετο θα έλεγα.Ελαχιστοι αεροδυναμικοι θόρυβοι τουλάχιστον μέχρι τα 140 που μπαίνει ο κόφτης.Χρησιμοτατα τα βοηθήματα τυφλού σημείου με εμφάνιση στην οθόνη της λωρίδας που θες να αλλάξεις ,εδώ ευτυχώς υπάρχουν τα φλας αλλαγής πορείας.Η οροφή δεν ενόχλησε αν και ήταν μεσημέρι με ηλιοφάνεια ,ο κλιματισμός δουλεύει αποδοτικά απλά μου έλειψαν οι κλασικοί αεραγωγοί που στέλνεις τον αέρα με ακρίβεια.Ισως να υπήρχε ρύθμιση ξεχωριστά.
Η απουσία πίνακα οργάνων δεν με ενόχλησε όπως φαντάζομαι δεν ενόχλησε και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους Yaris που για να δουν την ταχυτητα η άλλες πληροφορίες κοίταζαν κέντρο!Ισα ίσα έχεις περισσότερο οπτικό πεδιο που κατά τη γνωμη μου είναι καλό.Αυτο που δεν μου άρεσε ήταν η σε υπερβολικό βαθμό λιτότητα του εσωτερικού.Θα ήθελα κάποιους φυσικούς διακόπτες ώστε να μην περνάνε όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου από την οθόνη!
Γενικα η πρωτη επαφή μου με την ηλεκτροκίνηση ήταν απολαυστική και το αυτό κινητό είναι εξαιρετικό πλην αυτών που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
Συνηθίζεται τόσο γρήγορα που σε 5 λεπτά το πολύ νομίζεις ότι το οδηγείς χρόνια εκτός από την περίπτωση να Προέρχεσαι από σουπερμινι σε διαστάσεις.
Για το τέλος αυτό που ενδιαφέρει πολλούς η κατανάλωση δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα να την βρω ήμουν ενθουσιασμένος με τα της οδήγησης ,το μόνο που βρηκα(η σύζυγος) στο μενού με τις διαδρομές αν θυμάμαι καλά είναι κατανάλωση 330 wh/km.Το νούμερο είναι ακριβές οι μονάδες μέτρησης όχι και τόσο ας με διορθώσει ο dettol και ας κρίνει αν είναι καλό.
Στο event της bmw είχα την επιλογή να οδηγήσω τα ηλεκτρικά της εταιρείας!
Παραδέχομαι ότι ΒΛΑΚΩΔΩΣ επέλεξα την X2 -
απλά μου έλειψαν οι κλασικοί αεραγωγοί που στέλνεις τον αέρα με ακρίβεια.Ισως να υπήρχε ρύθμιση ξεχωριστά.
Ρυθμίζονται με τεράστια ακρίβεια (και πανεύκολα) από την οθόνη. Το ίδιο έχουν κάνει και στην Taycan. Απλά πρέπει να μπεις στο μενού και να τους ρυθμίσεις, πάνω-κάτω και δεξιά-αριστέρα.
Θα ήθελα κάποιους φυσικούς διακόπτες ώστε να μην περνάνε όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου από την οθόνη!
Συμφωνώ και εγώ και πολλοί άλλοι και για αυτό βγήκαν τα Sexy Knobs!
-
Aν είναι απολαυστικά και δεν πονάνε πολύ θα τα δοκίμαζα.Ξεχασα να αναφέρω ότι ακόμα πιο άκυρη από τα φλας στο 3 τουλάχιστον ήταν η θέση των alarm στη οροφή προσωπικά το βρήκα τραγικό αλλά θα γράψω σε λίγο για το performance όπου εκεί απλά μένεις με ένα χαζό ηλιθιο χαμόγελο και θες για κάνα δίωρο να μικας γιαυτο ακομα και στους περαστικούς στο δρόμο!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
απλά μου έλειψαν οι κλασικοί αεραγωγοί που στέλνεις τον αέρα με ακρίβεια.Ισως να υπήρχε ρύθμιση ξεχωριστά.
Ρυθμίζονται με τεράστια ακρίβεια (και πανεύκολα) από την οθόνη. Το ίδιο έχουν κάνει και στην Taycan. Απλά πρέπει να μπεις στο μενού και να τους ρυθμίσεις, πάνω-κάτω και δεξιά-αριστέρα.
Θα ήθελα κάποιους φυσικούς διακόπτες ώστε να μην περνάνε όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου από την οθόνη!
Συμφωνώ και εγώ και πολλοί άλλοι και για αυτό βγήκαν τα Sexy Knobs!
Το φαντάστηκα για τους αεραγωγούς αλλά ο δείκτης μου δεν είναι λειτουργικός στο δεξί και δεν είχα και την διαθεση να ψάξω τόσο πολύ.
TESLA FORUM