-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Ας ελπίσουμε να μη μείνει στα λόγια το ΚΗ3 γιατί έχω ήδη βγάλει σε αγγελία το ΨΨ και δεν έχω και υπομονή να περιμένω το face-lift του Υ.
γιατι τοσο γρηγορα?
-
Ας ελπίσουμε να μη μείνει στα λόγια το ΚΗ3 γιατί έχω ήδη βγάλει σε αγγελία το ΨΨ και δεν έχω και υπομονή να περιμένω το face-lift του Υ.
Πως και κράτησες τόσο καιρό το ΨΨ ?
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Αν ήταν για μένα το αμάξι ίσως είχε κάποιο νόημα το performance. Δεν είναι όμως οπότε με το LR είμαστε μια χαρά. Δε θέλω να βάλω πάνω από 1-2-3Κ παραπάνω από αυτά που θα πάρω από το ΨΨ.
Αν δεν χρειάζεσαι να μεταφέρεις 5 άτομα ή δεν χρειάζεσαι το πορτ μπαγαζ του Υ, με highland m3 είσαι μια χαρά και έχεις ότι νεότερο τώρα διαθέσιμο.
Εγώ, δυστυχώς, δεν είχα αυτήν την επιλογή.5 άτομα σε καμία περίπτωση και ποτέ. Πεθερές και λοιποί συγγενείς αποκλείονται. 2 άτομα συν γάτα κι ένα ανθρωπάκι που είναι καθ' οδόν θα είναι το μαξ του φορτώματος. Επίσης υπάρχει το Kuga οπότε οι χώροι είναι σχετικά χαμηλά στα κριτήριά μου. Πιο πολύ θα προτιμούσα το Υ γιατί πλέον τα σεντάν μου φαίνονται εντελώς outdated με όλη αυτή την πλημμύρα από suv αλλά κι αυτό ξεπερνιέται εύκολα νομίζω μιας και το highland αυτή τη στιγμή μοιάζει σημαντικά καλύτερο.
-
Πιο πολύ θα προτιμούσα το Υ γιατί πλέον τα σεντάν μου φαίνονται εντελώς outdated με όλη αυτή την πλημμύρα από suv αλλά κι αυτό ξεπερνιέται εύκολα νομίζω μιας και το highland αυτή τη στιγμή μοιάζει σημαντικά καλύτερο.
Δεν ξέρω εαν τα έχεις οδηγήσει, αλλα το Highland ειναι πολύ βελτιωμένο και αρκετά καλύτερο από το Υ. Επίσης, για εμένα, ειναι και πολύ πιο όμορφο.
-
Όχι δεν τα χω οδηγήσει και δε νομίζω ότι θα ασχοληθώ κιόλας. Και τα δύο τα θεωρώ από άσχημα έως πολύ άσχημα, αν και το 3 είναι σίγουρα αισθητά βελτιωμένο με τη νέα μούρη. Το δε Υ είναι σα μπαούλο. Οικονομοτεχνικά όμως η άσκηση είναι no brainer καθώς μηδενίζω (κυριολεκτικά) το μεταφορικό κόστος και της γυναίκας μου οπότε δε θα κολλήσω στην εμφάνιση κτλ.
Ιδανικά και εφόσον συντρέχουν συνθήκες που σχεδόν με υποχρεώνουν για ηλεκτρικό, θα ήθελα το EV6 Long range AWD αλλά είναι σε τιμή που δε φτάνω και που μάλλον δε τα αξίζει κιόλας.
-
Όχι δεν τα χω οδηγήσει και δε νομίζω ότι θα ασχοληθώ κιόλας. Και τα δύο τα θεωρώ από άσχημα έως πολύ άσχημα, αν και το 3 είναι σίγουρα αισθητά βελτιωμένο με τη νέα μούρη. Το δε Υ είναι σα μπαούλο. Οικονομοτεχνικά όμως η άσκηση είναι no brainer καθώς μηδενίζω (κυριολεκτικά) το μεταφορικό κόστος και της γυναίκας μου οπότε δε θα κολλήσω στην εμφάνιση κτλ.
Ιδανικά και εφόσον συντρέχουν συνθήκες που σχεδόν με υποχρεώνουν για ηλεκτρικό, θα ήθελα το EV6 Long range AWD αλλά είναι σε τιμή που δε φτάνω και που μάλλον δε τα αξίζει κιόλας.
Υποκειμενικό φυσικά, αλλά το νέο 3αρι ειναι όμορφο (για εμένα), ενώ το Υ όχι.
Όσο για το ΚΙΑ, πολύ καλύτερη η υλοποίηση της Τέσλα, δεν αξίζουν τα ΚΙΑ - τουλάχιστον όχι ακόμα.
-
Αυτο λεω και εγω, φορολογικα συμφερει το Τεσλα σχεδον δωρεαν ειναι αν κανεις 100 χλ χμ θα το αποσβεσεις. Για ποιο θα πας το LR AWD?
Tα Χιουνται εχουν ενα θεμα αν φαει μια πετρα η μπαταρια ειναι 40 χιλ η αλλαγη. Μονο απο αυτο θα εμενα μακρια απο Χιουνται/ΚΙΑ
-
Η απόσβεση είναι πολύ νωρίτερα. -440€ κάθε χρόνο από το φόρο πολυτελείας που γλιτώνω και μηδέν έξοδα καυσίμου. Ρεύμα έχω άφθονο ανεκμετάλλευτο καθώς το Kuga φορτίζει κατά 80% στο γραφείο δωρεάν και άρα ότι περισσεύει θα πάει στο Τέσλα.
Όλα αυτά βέβαια με προϋπόθεση να τρέξει ΚΗ3. Αλλιώς δεν έχει νόημα τίποτα.
-
Επιτέλους θα παρεις ένα σοβαρό καρό να έχεις μούτρα να εμφανίζεσαι στις μαζώξεις του γνωστού γκρουπ του βαιμπερ
-
Αυτή τη στιγμή το κράτος σε ωθεί στην αγορά ηλεκτρικού. Είναι τα μοναδικά αυτοκίνητα που λόγω κρατικής επιδότησης και ιδιαίτερης φορολογικής μεταχείρισης συμφέρουν προς αγορά εν έτει 2024.
Ωστόσο, επ' αφορμή της επιλογής του stefan147 να αγοράσει ηλεκτρικό, έχω την αίσθηση ότι παραμένουν και θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, οχήματα για αστική χρήση ή ειδικού σκοπού.
Το καλοκαίρι θα αφήσω την οικογένεια ένα μήνα σε νησί χωρίς δυνατότητα φόρτισης. Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μείνει σταθμευμένο κοντά στο σπίτι οπότε φόρτιση οικιακή δεν είναι δυνατή. Φορτιστές δεν υπάρχουν στο νησί. Οι (καλές) παραλίες έχουν κατάβαση και ανάβαση, με κακοτράχαλους δρόμους, και υψηλές ανάγκες για ενέργεια και συνεπαγόμενη φόρτιση + κλιματισμός λόγω ζέστης.
Στην περίπτωση αυτή που είναι πραγματική και όχι υπόθεση εργασίας τι κάνει μια οικογένεια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση; Πετάει μπαλαντέζα 15 μέτρα (το σπίτι γειτνιάζει με πευκοδάσος..); ή ζητιανεύει πρίζες σε γείτονες;
Και εγώ όταν διώξω το golf θα επιλέξω ηλεκτρικό αλλά για αστική χρήση. -
Μα μόνο για αστική χρήση συμφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια σήμερα.
Αλλιώς σκέψου μία παρέα που φεύγουν με 2-3-4 αυτοκίνητα για εκδρομή στην Βόρεια Ελλάδα. Θα πρέπει να περιμένουν τον ένα ηλεκτρικό, ή θα πάει μόνος του ?
Και σκέψου το ταξίδι να είναι σε μεγάλη έξοδο...
Κατάργησε ρε γμτ και την μεταφορά αυτοκινήτου το τρένο.
Θα ήταν η καλύτερη λύση για τα ηλεκτρικά...
Θα πήγαιναν γρήγορα και με ρεύμα...
Της ηλεκτρομηχανής του τρένου....
-
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Στην περίπτωση αυτή που είναι πραγματική και όχι υπόθεση εργασίας τι κάνει μια οικογένεια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση;
Έχει και ένα 2ο για τέτοιες περιπτώσεις. Που ανάλογα με τα οικονομικά μπορεί να ειναι ένα κανονικό αυτοκίνητο ή ένας χαμάλης για το νησί (π.χ. ένα Panda).
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Στην περίπτωση αυτή που είναι πραγματική και όχι υπόθεση εργασίας τι κάνει μια οικογένεια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση;
Έχει και ένα 2ο για τέτοιες περιπτώσεις. Που ανάλογα με τα οικονομικά μπορεί να ειναι ένα κανονικό αυτοκίνητο ή ένας χαμάλης για το νησί (π.χ. ένα Panda).
Με τρεις γυναίκες στην οικογένεια είναι αδύνατον να κάνουμε διακοπές με χώρους μικρού αυτοκινήτου...
-
Με τρεις γυναίκες στην οικογένεια είναι αδύνατον να κάνουμε διακοπές με χώρους μικρού αυτοκινήτου...
δεν νομιζω οτι θα ηθελες ενα αμαξι 40κ σε νησι οπως ειναι το Τεσλα με τα λαστιχα που εχει σε ασχημους δρομους 1800 κιλα. ειναι ειδικη περιπτωση αυτη δεν αφορα τους περισσοτερους. δηλ σε νησι δεν σε ενδιαφερει αν το αμαξι ειναι πχ 900 κυβικα απλα να πηγαινει λιγο.
-
Αυτή τη στιγμή το κράτος σε ωθεί στην αγορά ηλεκτρικού. Είναι τα μοναδικά αυτοκίνητα που λόγω κρατικής επιδότησης και ιδιαίτερης φορολογικής μεταχείρισης συμφέρουν προς αγορά εν έτει 2024.
Ωστόσο, επ' αφορμή της επιλογής του stefan147 να αγοράσει ηλεκτρικό, έχω την αίσθηση ότι παραμένουν και θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, οχήματα για αστική χρήση ή ειδικού σκοπού.
Το καλοκαίρι θα αφήσω την οικογένεια ένα μήνα σε νησί χωρίς δυνατότητα φόρτισης. Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μείνει σταθμευμένο κοντά στο σπίτι οπότε φόρτιση οικιακή δεν είναι δυνατή. Φορτιστές δεν υπάρχουν στο νησί. Οι (καλές) παραλίες έχουν κατάβαση και ανάβαση, με κακοτράχαλους δρόμους, και υψηλές ανάγκες για ενέργεια και συνεπαγόμενη φόρτιση + κλιματισμός λόγω ζέστης.
Στην περίπτωση αυτή που είναι πραγματική και όχι υπόθεση εργασίας τι κάνει μια οικογένεια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση; Πετάει μπαλαντέζα 15 μέτρα (το σπίτι γειτνιάζει με πευκοδάσος..); ή ζητιανεύει πρίζες σε γείτονες;
Και εγώ όταν διώξω το golf θα επιλέξω ηλεκτρικό αλλά για αστική χρήση.πετας μπαλαντεζα 15μ. Εχω αγορασει μπαλαντεζα με χοντρο καλωδιο και 15μετρα, για αυτην ακριβως την πιθανοτητα. Την εχω, οπως και 10μετρο type2 καλωδιο, παντα μεσα στο αυτοκινητο για παν ενδεχομενο.
Δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, αφου μαλιστα στα τεσλα μπορεις να επιλεξεις ακριβως τα αμπερ φορτισης. Βαλε 4Α και αστο ολο το βραδυ. κανενα προβλημα -
@wantone said in TESLA FORUM:
δεν νομιζω οτι θα ηθελες ενα αμαξι 40κ σε νησι οπως ειναι το Τεσλα με τα λαστιχα που εχει σε ασχημους δρομους 1800 κιλα. ειναι ειδικη περιπτωση αυτη δεν αφορα τους περισσοτερους. δηλ σε νησι δεν σε ενδιαφερει αν το αμαξι ειναι πχ 900 κυβικα απλα να πηγαινει λιγο.
Το cc παίρνω στις διακοπές όχι το golf που είναι μικρότερο. Όταν αγοράζω αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση το παίρνω παντού, δεν το λυπάμαι, αυτή είναι η χρήση του και ο λόγος που αγοράστηκε. Για τον λόγο αυτό μίλησα για αυτοκίνητα ειδικού σκοπού ή αστικής χρήσης.
-
Θα δοκιμαστεί και θα κριθεί και το ηλεκτρικό. Όπως πάνω στο χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποχωρηστώ το ΨΨ, το ίδιο εύκολο θα μου είναι να γυρίσω σε θερμικό. Όσο ακόμα το αμάξι κρατάει αξία και χάνεις λίγα, είναι το μόνο εύκολο αυτές οι αλλαγές. Εξάλλου η ζωή τα φέρνει έτσι που ότι πλάνο και να κάνεις πάντα θα χρειάζεσαι/θέλεις κάτι διαφορετικό. Μακάρι τον Οκτώβρη του 2022 που έβαζα παραγγελία για το ΨΨ να ήξερα πως θα είναι τα πράγματα σήμερα.
Αν πάντως είχαμε ένα αμάξι για όλες τις δουλειές, τότε προφανέστατα και δε θα κοίταγα ακόμα ηλεκτρικό.
-
Εεε τότε, ένα κανονικό αμάξι για 2ο. Με τέτοιους περιορισμούς ένα EV δεν κάνει για μοναδικό όχημα. Είπαμε, σήμερα που μιλάμε τα ηλεκτρικά έχουν ορισμένους περιορισμούς οι οποία για κάποιους ειναι αδιάφοροι και για κάποιους τόσο σημαντικοί ώστε να αποκελιουν την αγορά τους.
Είπε ο Κρούζερ ένα παράδειγμα, για εμένα π.χ. δεν ισχύει, έχω να τιξιδέψω παρέα με άλλη οικογένεια πάνω από 5 χρόνια και δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αφού η κάθε οικογένεια έχει δικούς της ρυθμούς, στάσεις κλπ. Συναντιόμαστε πάντα στον προορισμό.
-
Παρά τα κρατικά κίνητρα για τα ηλεκτρικά, η ταχύτητα της αριθμητικής εξάπλωσης της νέας x1 δεν έχει ξαναυπάρξει, παρά το γεγονός ότι απέχει τιμολογιακά γύρω στα 10κ από το tesla.
Ο λαός έχει ανάγκη σύμβολα status και όχι φθηνά ηλεκτρικά και οικολογικές ανησυχίες. -
Παρά τα κρατικά κίνητρα για τα ηλεκτρικά, η ταχύτητα της αριθμητικής εξάπλωσης της νέας x1 δεν έχει ξαναυπάρξει, παρά το γεγονός ότι απέχει τιμολογιακά γύρω στα 10κ από το tesla.
Ο λαός έχει ανάγκη σύμβολα status και όχι φθηνά ηλεκτρικά και οικολογικές ανησυχίες.Δεν κανει για ολους το Τεσλα και επισης η BMW παντα ειχε και θα εχει πιστο κοινο οχι μονο στην Ελλαδα αλλα σε Ευρωπη και Αμερικη. Επισης μηχανολογικα δεν υπαρχει συγκριση η μια εταιρεια με την αλλη αφου η ΒΜW εχει φοβερη αυτοκινητιστικη τεχνολογια αλλα η Τεσλα εχει το πλεονεκτημα να ξεκιναει απο το μηδεν και να προωθει ενα τελειως διαφορετικο μοντελο αυτοκινησης. Το ιδιο πλεονεκτημα εχουν και οι Κινεζοι.
TESLA FORUM