-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Για πείτε οι αθηνεζοι ,ο supercharger στο golden hall έχει ουρά κατά κανόνα;
Αν πας Σάββατο παίζει να υπάρχει θέμα. Νομίζω μόνο τότε γεμίζει
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Αλλά εγώ φοβάμαι την αυτονομία. Είναι θερμικός στο μυαλό ακόμα …. Λολλλ
Πόσα ταξίδια κάνεις τον χρόνο για να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ή άγχος? Εαν κάνεις κάθε ΣΚ όπως ο γάτος ή πάς αυθημερόν για δουλειά στην Σπάρτη, δεν σου κάνει. Εαν όμως κάνεις 1-2 ταξίδια τον χρόνο, δεν το βρίσκω πρόβλημα....σιγά το φοβερό.
Εγώ που κάνω σκάρτο 1, είναι ταμάμ ένα Τέσλα.
Εσυ όμως δεν παιρνεις τεσλα. Υβριδικός είσαι και πας παντού
-
Πόσα ταξίδια κάνεις τον χρόνο για να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ή άγχος? Εαν κάνεις κάθε ΣΚ όπως ο γάτος ή πάς αυθημερόν για δουλειά στην Σπάρτη, δεν σου κάνει. Εαν όμως κάνεις 1-2 ταξίδια τον χρόνο, δεν το βρίσκω πρόβλημα....σιγά το φοβερό.
στεφανε, με 7000 χλμ το χρονο, και θερμικος που εισαι, δεν πας πουθενα μαλλον
-
This post is deleted! -
-
Λες να μην θέλω να πάρω Τέσλα!?!?! Σαν τρελός! Απλά δεν έχω τα χρήματα αυτή τη στιγμή (όσο κάνει το Τέσλα, έχουν και τα 2 υβριδικά μου μαζί....χαχα). Εαν είχα αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτοκίνητο, θα οδηγούσα ήδη κόκκινο Τέσλα με λευκό εσωτερικό, δεν τίθεται ερώτημα!
Και μακρινή εκδρομή 1 το χρονο με περιηγήσεις άντε και μια ακόμα σε resort όπου το αμάξι απλά μας πάει και φέρνει. Κάποια μικρότερα ταξίδια ή σκ στην πόλη πάμε με το αμάξι της γυναίκας που είναι μανιτζεβελο. Αυτή κάνει 15Κ το χρόνο.
Άρα όπως τα είπα, 1 ταξίδι τον χρόνο....σιγά το φοβερό, άνετα το βγάζει με το Τέσλα και ας κάνεις και 1 στάση. Δεν έγινε κάτι για 1 φορά τον χρόνο.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
εχει γραψει οτι κανει 7-8000χλμ τον χρονο και απορω πως στο διαολο γινεται αυτο το πραγμα! Εγω εχω γραψει 12χιλιαδες σε 7 μηνες και το καθημερινο μου commute ειναι 12-15 χλμ, δηλ δεν κανω καθημερινα μεγαλες αποστασεις
To ξέρω, για αυτό ρωτάω. Γιατί με τόσα λίγα χλμ/έτος, τα ταξίδια δεν μπορεί να ειναι πολλά. Εγώ κάνω κάπου 10.000χλμ/έτος, με 1 ταξίδι και δεν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο κάθε μέρα. Αλλά το ΣΚ μπορεί να κάνω 50-100 ή και 200χλμ. Για αυτό λέω, με ένα Τέσλα, θα φόρτιζα 1 φορά την εβδομάδα υπό ΚΣ....χαχα!
Ε ναι και εγώ καπως έτσι το σκέφτομαι γι αυτό και υπολόγιζα να μην πληρώσω αρχικά για εγκατάσταση φορτιστή σπίτι. 2000 ευρώ σχεδόν που θα αποσβεσθούν αργά. Περισσότερο ως επένδυση υποδομής για το σπίτι το έβλεπα.
Αλλά με 35 λεπτά η κιλοβατώρα στο GH που πάω με τα πόδια είναι 20 ευρώ να γεμίσει το αμάξι.
Αν γεμάτο βγάζει 400 χλμ που λένε σε σχέση με τη Χ1 πχ είναι 30-35 ευρώ λιγότερα στο γέμισμα.
Περισσότερο θα με προβλημάτιζε τυχόν degradation μπαταριας με το supercharging παρα το κόστος γι αυτο.
Με οικιακή φόρτιση και Γ1Ν ΔΕΗ το νυχτερινο πάει 15 λεπτά ;
10 ευρώ παραπάνω δηλαδη κόστος.
Στα 2000 ευρώ κόστος εγκαταστασης και φορτιστή πρέπει να κάνω 200 φορτίσεις ….. -
εχει γραψει οτι κανει 7-8000χλμ τον χρονο και απορω πως στο διαολο γινεται αυτο το πραγμα! Εγω εχω γραψει 12χιλιαδες σε 7 μηνες και το καθημερινο μου commute ειναι 12-15 χλμ, δηλ δεν κανω καθημερινα μεγαλες αποστασεις
Γίνεται. Γιατί το καθημερινό commute μπορεί να το κάνω και με το τρένο (όπως τώρα που σας γράφω). Καθαρά θέμα διάθεσης να οδηγήσω ή να με βάλουν αν πάω αργά σε χειρότερη θέση στο πάρκινγκ κλπ.
Άρα σκάρτα 100 χλμ την εβδομάδα.
Νοτια που πάμε σε ένα φιλικό σπίτι πλην καλοκαιριού πάμε 2 σκ το μήνα. Αυτά είναι 120 χλμ πέρα δώθε. Και μακρινή εκδρομή 1 το χρονο με περιηγήσεις άντε και μια ακόμα σε resort όπου το αμάξι απλά μας πάει και φέρνει. Κάποια μικρότερα ταξίδια ή σκ στην πόλη πάμε με το αμάξι της γυναίκας που είναι μανιτζεβελο. Αυτή κάνει 15Κ το χρόνο.απο αυτα που μας ειχες γραψει, εγω νομιζα οτι πας νοτια προαστια καθε ΣΚ το καλοκαιρι και καθε δευτερο ΣΚ στη λιβαδεια για σουβλακια
Περα απο την πλακα, αν ημουν στη θεση σου και ειχα και την τρελα/αγχος σου για να ειναι αψεγαδιαστα τα αυτοκινητα μου, θα ειχα ενα χρεπι για καθημερινη χρηση, οταν δεν πας με τρενο στη δουλεια.
Οποτε γουσταρα να παω καπου βολτα/εκδρομη, θα νοικιαζα. Στο τελος πιο οικονομικα θα εβγαινε και θα γλυτωνες και ολα τα αγχη που συνεπαγεται ενα αμαξι. -
στεφανε, με 7000 χλμ το χρονο, και θερμικος που εισαι, δεν πας πουθενα μαλλον
Τα έχουμε πει αυτά. Μαλλον σωφέρ καλύτερα να προσλαμβάνα παρα να συντηρώ αμάξι
-
Λες να μην θέλω να πάρω Τέσλα!?!?! Σαν τρελός! Απλά δεν έχω τα χρήματα αυτή τη στιγμή (όσο κάνει το Τέσλα, έχουν και τα 2 υβριδικά μου μαζί....χαχα). Εαν είχα αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτοκίνητο, θα οδηγούσα ήδη κόκκινο Τέσλα με λευκό εσωτερικό, δεν τίθεται ερώτημα!
Και μακρινή εκδρομή 1 το χρονο με περιηγήσεις άντε και μια ακόμα σε resort όπου το αμάξι απλά μας πάει και φέρνει. Κάποια μικρότερα ταξίδια ή σκ στην πόλη πάμε με το αμάξι της γυναίκας που είναι μανιτζεβελο. Αυτή κάνει 15Κ το χρόνο.
Άρα όπως τα είπα, 1 ταξίδι τον χρόνο....σιγά το φοβερό, άνετα το βγάζει με το Τέσλα και ας κάνεις και 1 στάση. Δεν έγινε κάτι για 1 φορά τον χρόνο.
Eτσι οπως το ειπες , κοκκινο αμαξι με κοκκινο εσωτερικο να υπαρχει; (για serial killers) να μην φαινονται τα αιματα.
Ιδανικοι ειστε για αμαξι GT (grant turism) μου θυμιζεται ενα παλιο αρθρο στους 4Τ νομιζω του Νικου Δημου για καποιον που ειχε παντα ετοιμο το αμαξι για μεγαλο ταξιδι κατι που δεν εγινε ποτε. -
Γίνεται. Γιατί το καθημερινό commute μπορεί να το κάνω και με το τρένο (όπως τώρα που σας γράφω). Καθαρά θέμα διάθεσης να οδηγήσω ή να με βάλουν αν πάω αργά σε χειρότερη θέση στο πάρκινγκ κλπ.
Νοτια που πάμε σε ένα φιλικό σπίτι πλην καλοκαιριού πάμε 2 σκ το μήνα. Αυτά είναι 120 χλμ πέρα δώθε. Και μακρινή εκδρομή 1 το χρονο με περιηγήσεις άντε και μια ακόμα σε resort όπου το αμάξι απλά μας πάει και φέρνει. Κάποια μικρότερα ταξίδια ή σκ στην πόλη πάμε με το αμάξι της γυναίκας που είναι μανιτζεβελο. Αυτή κάνει 15Κ το χρόνο.απο αυτα που μας ειχες γραψει, εγω νομιζα οτι πας νοτια προαστια καθε ΣΚ το καλοκαιρι και καθε δευτερο ΣΚ στη λιβαδεια για σουβλακια
Περα απο την πλακα, αν ημουν στη θεση σου και ειχα και την τρελα/αγχος σου για να ειναι αψεγαδιαστα τα αυτοκινητα μου, θα ειχα ενα χρεπι για καθημερινη χρηση, οταν δεν πας με τρενο στη δουλεια.
Οποτε γουσταρα να παω καπου βολτα/εκδρομη, θα νοικιαζα. Στο τελος πιο οικονομικα θα εβγαινε και θα γλυτωνες και ολα τα αγχη που συνεπαγεται ενα αμαξι.Ε όχι και για σουβλάκια στη Λιβαδειά.
Για ψητό, κοκορέτσι και σπληναντερο πάω. Αλλά λογω νότιας καθόδου εκεί που πηγαίνα μια στο τρίμηνο αντε να πάω πια 2 φορές το χρόνο.
Το καλοκαίρι πάω πιο συχνα νοτια και ενίοτε ξεκινάω από εκεί για γραφείο. Αλλά και πάλι δεν μαζεύονται πολλά χλμ.
Άντε να πάνε 10.
Ενδεικτικά σκέψου ότι η Χ1 4,5 ετών έχει 25000 χλμ και αν βαλεις και τα 6500 σε ένα χρόνο του YC που είχα και τα δυο βγάζεις άκρη (θα είχα κανει λογικά το 80% του YC με τη Χ1).
Δεν ξεκουναω εύκολα γι αυτό πέραν της τσιγκουνιάς μου η πρόταση σου να πάρω σκ τεσλα να δοκιμάσω σκάλωνε και εκεί. Που να τρέχω τώρα
Αλλά χρεπι δεν θα έπαιρνα ποτε.
Αν είναι να μην πάω με στυλ πάω με το τρένο. -
Οποτε γουσταρα να παω καπου βολτα/εκδρομη, θα νοικιαζα. Στο τελος πιο οικονομικα θα εβγαινε και θα γλυτωνες και ολα τα αγχη που συνεπαγεται ενα αμαξι.Ε όχι και για σουβλάκια στη Λιβαδειά.
Για ψητό, κοκορέτσι και σπληναντερο πάω. Αλλά κογω νότιας καθόδου εκεί που πηγαίνα μια στο τρίμηνο ρε α πάω 2 το χρόνο.
Το καλοκαίρι πάω πιο συχνα νοτια και ενίοτε ξεκινάω από εκεί για γραφείο. Αλλά και πάλι δεν μαζεύονται.
Άντε να πάνε 10.
Ενδεικτικά σκέψου ότι η Χ1 4,5 ετών έχει 25000 χλμ και αν βαλεις και τα 6500 σε ένα χρόνο του YC που είχα και τα δυο βγάζεις άκρη.
Δεν ξακουναω εύκολα γι αυτό πέραν της τσιγκουνιάς μου η πρόταση σου να πάρω σκ τεσλα να δοκιμάσω σκάλωνε και εκεί.
Αλλά χρεπι δεν θα έπαιρνα ποτε.
Αν είναι να μην πάω με στυλ πάω με το τρένο.σκεψου οτι 25k εχει η γυναικα μου με το αμαξι της (του 2019), που το μοναδικο της δρομολογιο ειναι 6χλμ για να παει και να φερει τα παιδια απο το σχολειο και λειπει και 2 μηνες καθε χρονο, οποτε το αμαξι της δενκινειται!
-
Πάντως έχουν πέσει οι πωλήσεις.
Στο προ διαμορφωμένα αμάξια έβαλαν χθες εκπτώσεις από -2100 ευρώ που μεγαλώνουν όσο ακριβαίνει το μοντέλο !Έχουν μπει και κάποια αυτοκίνητα δοκιμής, m3 sr πάει γύρω στα 30κ με την θεωρητική επιδότηση.
-
Πήγαινε πάρε το άσπρο με μαύρο εσωτερικό σήμερα με 40870 και βαζεις αίτηση στο ΚΗ 3.
Δίνεις το κορολα 26-27 και βαζεις τα υπόλοιπα δάνειο. Εξοφλείς τα 8 ή τα 9 πάρεις την επιδότηση και τα υπόλοιπα βγαίνουν λογικά.Περα από τις αναστολές μου που είναι 1000% προσωπικές (πες και ιδιοτροπίες) σημερα αν αγοράζεις αμαξι πας είτε σε υβριδικό σε περιπτωση που δεν μπορεις να ζήσεις με ηλεκροκίνηση, είτε σε καλό μτχ θερμικό να μην το πληρώσεις ακριβά ή σε ηλεκτρικό.
Κατι phev είναι μόνο για παροχή όπως και όλα τα υπόλοιπα!Φυσικά αν έχεις κατι καλό που σε καλύπτει και δεν σε τρώει ο κωλος σου καθεσαι ως έχεις.
Αλλα αν εισαι στην αγορα για νεο all around αμαξι και μπορεις να υποστηρίξεις ηλεκτροκίνηση "Tesla είναι για εσένα, παμ ..."
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Πάντως έχουν πέσει οι πωλήσεις.
Στο προ διαμορφωμένα αμάξια έβαλαν χθες εκπτώσεις από -2100 ευρώ που μεγαλώνουν όσο ακριβαίνει το μοντέλο !Έχουν μπει και κάποια αυτοκίνητα δοκιμής, m3 sr πάει γύρω στα 30κ με την θεωρητική επιδότηση.
Τα επίδειξης δεν παίρνουν επιδότηση επειδή είναι ήδη ταξινομημένα και πινακιδωμένα!
Το διευκρινίζω μην την πατήσει κανείς!Επίσης λογικά ειναι απόλυτα σκισμένα γι αυτο και τα δίνουν τεστ με κόφτη στα 140...
-
Πήγαινε πάρε το άσπρο με μαύρο εσωτερικό σήμερα με 40870 και βαζεις αίτηση στο ΚΗ 3.
Δίνεις το κορολα 26-27 και βαζεις τα υπόλοιπα δάνειο. Εξοφλείς τα 8 ή τα 9 πάρεις την επιδότηση και τα υπόλοιπα βγαίνουν λογικά.Άσπρο με μαύρο εσωτερικό με τίποτα. Εαν Τέσλα, τότε μόνο κόκκινο με λευκό εσωτερικό, αλλιώς καθόλου! Δεν συζητάω για κάτι άλλο (ίσως μόνο το μπλέ).
Η Κορόλα δεν πιάνει 26 με τίποτα, 20-21 μαξ!! Οπότε πρέπει να βρώ άλλα 20Κ+ να εκταμιεύσω άμεσα και να περιμένω εαν και εφόσον την επιδότηση, που μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Οπότε, αυτό δεν γίνεται άρα κάθομαι στα αυγά μου!
-
Δίνεις το κορολα 26-27 και βαζεις τα υπόλοιπα δάνειο. Εξοφλείς τα 8 ή τα 9 πάρεις την επιδότηση και τα υπόλοιπα βγαίνουν λογικά.Άσπρο με μαύρο εσωτερικό με τίποτα. Εαν Τέσλα, τότε μόνο κόκκινο με λευκό εσωτερικό, αλλιώς καθόλου! Δεν συζητάω για κάτι άλλο (ίσως μόνο το μπλέ).
Η Κορόλα δεν πιάνει 26 με τίποτα, 20-21 μαξ!! Οπότε πρέπει να βρώ άλλα 20Κ+ να εκταμιεύσω άμεσα και να περιμένω εαν και εφόσον την επιδότηση, που μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Οπότε, αυτό δεν γίνεται άρα κάθομαι στα αυγά μου!
Τελειως διαφορετικά γούστα έχουμε!
Εγω τρελαίνομαι για την περλα και μονο σε stealth grey θα πήγαινα για αλλαγή! Οπως κανει και το bitone με την οροφή και τις ζαντες μου αρέσει πολυ (είναι και φθηνότερο )Με τετοιες τιμες μτχ πιστευω παραπανω πιανεις. Το εχεις κοιτάξει;
Η επιδότηση δεν νομίζω να ειναι θέμα, αρκεί να πιάνεις τα νέα εισοδηματικά -
εβαλαν εισοδηματικα κριτηρια για τα ηλεκτρικα;
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
εβαλαν εισοδηματικα κριτηρια για τα ηλεκτρικα;
Θα βαλουν λεγεται έντονα στο ΚΗ3...
-
Με τετοιες τιμες μτχ πιστευω παραπανω πιανεις. Το εχεις κοιτάξει;
Η επιδότηση δεν νομίζω να ειναι θέμα, αρκεί να πιάνεις τα νέα εισοδηματικά23.500 τα πουλάνε οι αντιπροσωπείες, άντε να πιάσω τόσα και εγώ, αν και δεν το πιστεύω. Δεν το έχω ψάξει όμως.
Για το ΚΗ3 λένε ότι τελικά ίσως δεν βάλουν εισοδηματικά. Εαν βάλουν 100% θα είμαι εκτός, όπως σε όλες τις επιδοτήσεις. Για το Ελληνικό κράτος ειμαι πλούσιος, απλά επειδή δεν μπορώ να έχω μαύρα. Ενώ ο φίλος μου ο υδραυλικός με διπλάσιο εισόδημα από εμένα (αλλά δηλωμένα μόνο 18.000), είναι πτωχός (και ας έχει βάρκα 8 μέτρα) και παίρνει όλα τα επιδόματα.
TESLA FORUM