-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Στις ΗΠΑ υπαρχει μεγαλη απαξιωση στις τιμες των μεταχειρισμενων ηλεκτρικων. 25-50% κατω απο την αρχικη τιμη για αυτοκινητα 2 ετων.
Εδω, νομιζουν οτι πουλανε χρυσοσκονη.
Που να δεις τα αντίστοιχα πριμιουμ γερμανικά
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Μλκιας after sales συνέχεια …….
Η εταιρεία μου είπε ότι έχει διαθέσιμο προς πώληση τον φορτιστή αλλά και την επιδαπέδια βάση του και μου εστειλε και το δελτίο παραγγελίας με τα στοιχεία μου αλλά και τα στοιχεία του οχήματος και μου έγραψαν ότι η παραγγελία μου είναι σε αναμονή .
Στέλνω λοιπόν κάποιον φίλο φίλου που υποχρεώθηκα και στους δυο για να πάει να παραλάβει το wallbox της tesla για λογαριασμό μου και να μου τον στείλει ….πριτς.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον άνθρωπο που υποχρεώθηκα και μου είπε ότι με είχαν ειδοποιήσει ότι ΔΕΝ έχουν τα αξεσουάρ και τα περιμένουν …..ρε συ, εισαι γκαντεμης! παντα ειχαν ετοιμοπαραδοτους και δεν εχω ακουσει να μπλεκει κανενας τοσο πολυ κατα τη συνεννοηση με το σερβις. Με τους πωλητες υπαρχει απειρες τραγικες ιστοριες που μπορω να γραψω και απο προσωπικη εμπειρια
Επιδαπεδια βαση τι εννοεις; δεν θα τον καρφωσεις στον τοιχο;
-
Για σέρβις αξεσουάρ μπαίνεις στο app, σου απαντάν αμέσως, μετά από σχεδόν κάθε συνομιλία σου ζητάνε feedback από τα κεντρικά. Η εποχή του ebay και της skroutz στην αυτοκίνηση. Τέρμα ο κάθε δυσκοίλιος υπάλληλος του Σφακιανάκη !
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Μλκιας after sales συνέχεια …….
Η εταιρεία μου είπε ότι έχει διαθέσιμο προς πώληση τον φορτιστή αλλά και την επιδαπέδια βάση του και μου εστειλε και το δελτίο παραγγελίας με τα στοιχεία μου αλλά και τα στοιχεία του οχήματος και μου έγραψαν ότι η παραγγελία μου είναι σε αναμονή .
Στέλνω λοιπόν κάποιον φίλο φίλου που υποχρεώθηκα και στους δυο για να πάει να παραλάβει το wallbox της tesla για λογαριασμό μου και να μου τον στείλει ….πριτς.
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον άνθρωπο που υποχρεώθηκα και μου είπε ότι με είχαν ειδοποιήσει ότι ΔΕΝ έχουν τα αξεσουάρ και τα περιμένουν …..ρε συ, εισαι γκαντεμης! παντα ειχαν ετοιμοπαραδοτους και δεν εχω ακουσει να μπλεκει κανενας τοσο πολυ κατα τη συνεννοηση με το σερβις. Με τους πωλητες υπαρχει απειρες τραγικες ιστοριες που μπορω να γραψω και απο προσωπικη εμπειρια
Επιδαπεδια βαση τι εννοεις; δεν θα τον καρφωσεις στον τοιχο;
Φτιάχνω τον περιβάλλοντα χώρο στο σπίτι και θα τον βάλω σε βάση κάτω από πέργκολα .
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@argyn said in TESLA FORUM:
Homologation Documents Reveal Additional Tesla Model 3 Performance Specifications
The battery pack will use LG 5L NMC cells for the Giga Shanghai production, with a total capacity of 79 kWh and a power limit of 415 kW. On the other hand, the US-made Model 3 Performance will rely on Panasonic 3L NCA cells, with a total capacity of 82 kWh and a power limit of 435 kW
Ενδιαφέρουσα επίσης η εδώ τεχνική συζήτηση https://twitter.com/eivissacopter
Εμφανισιακά ελαφρώς σκατά πλην όμως αναβαθμισμένο παντού εκτός χημείας μπαταριών. Υποθέτω θα το συμμαζέψουν στην επικείμενη επίσημη παρουσίαση.
NMC/NCA πακέτα μπαταριών του <2020 το >2024 με παλιά χημεία, άρα οι επίδοξοι αγοραστές και έχοντες στο μυαλό ορίζοντα 4ετίας, που λιγουρευόμασταν LFP ξεχνάμε την διατήρηση υψηλής μεταπωλητικής αξίας σε βάθος χρόνου.
Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ?
Διότι αργά η γρήγορα θα υπάρξει κάποιου είδους ασυνέχεια στην εξέλιξη των μπαταριών και τότε όποια από τις "παλιές τεχνολογίες" υπερτερεί σε δύο βασικά προβλήματα της χημείας λιθίου προηγούμενης γενιάς δηλαδή στην μακροβιότητα και στον κίνδυνο πρόκλησης χημικής-ηλεκτρικής πυρκαγιάς θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά μεταχειρισμένων.
Άλλο ένα θέμα είναι ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο πυροπροστασίας και πυρόσβεσης για ζητήματα παρκαρίσματος, φύλαξης, μεταφοράς, επισκευής οχημάτων με NMC/NCA και λοιπές μπαταρίες σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, βαπόρια κτλ που θα αλλάξει την αγορά προς το χειρότερο εν όψει της έλευσης των "ασφαλέστερων" καινούργιων αυτοκινήτων/μπαταριών.
-
Homologation Documents Reveal Additional Tesla Model 3 Performance Specifications
The battery pack will use LG 5L NMC cells for the Giga Shanghai production, with a total capacity of 79 kWh and a power limit of 415 kW. On the other hand, the US-made Model 3 Performance will rely on Panasonic 3L NCA cells, with a total capacity of 82 kWh and a power limit of 435 kW
Εμφανισιακά ελαφρώς σκατά πλην όμως αναβαθμισμένο παντού εκτός χημείας μπαταριών. Υποθέτω θα το συμμαζέψουν στην επικείμενη επίσημη παρουσίαση.
NMC/NCA πακέτα μπαταριών του <2020 το >2024 με παλιά χημεία, άρα οι επίδοξοι αγοραστές και έχοντες στο μυαλό ορίζοντα 4ετίας, που λιγουρευόμασταν LFP ξεχνάμε την διατήρηση υψηλής μεταπωλητικής αξίας σε βάθος χρόνου.
Διότι αργά η γρήγορα θα υπάρξει κάποιου είδους ασυνέχεια στην εξέλιξη των μπαταριών και τότε όποια από τις "παλιές τεχνολογίες" υπερτερεί σε δύο βασικά προβλήματα της χημείας λιθίου προηγούμενης γενιάς δηλαδή στην μακροβιότητα και στον κίνδυνο πρόκλησης χημικής-ηλεκτρικής πυρκαγιάς θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά μεταχειρισμένων.
Άλλο ένα θέμα είναι ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο πυροπροστασίας και πυρόσβεσης για ζητήματα παρκαρίσματος, φύλαξης, μεταφοράς, επισκευής οχημάτων με NMC/NCA και λοιπές μπαταρίες σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, βαπόρια κτλ που θα αλλάξει την αγορά προς το χειρότερο εν όψει της έλευσης των "ασφαλέστερων" καινούργιων αυτοκινήτων/μπαταριών.
οπως λενε στο χωριο μου, in the end we are all dead
-
Μήπως όλα αυτά είναι δικές σου αυθαίρετες ερμηνείες ?
Οταν βγήκαν τα πρώτα άμεσου ψεκασμού τα έμμεσου ήταν για πέταμα ?
Όταν στα κινητά βγήκαν οι πρώτες μπαταρίες η-λιθίου οι νικελίου ήταν για πέταμα ? -
Μήπως όλα αυτά είναι δικές σου αυθαίρετες ερμηνείες ?
Οταν βγήκαν τα πρώτα άμεσου ψεκασμού τα έμμεσου ήταν για πέταμα ?
Όταν στα κινητά βγήκαν οι πρώτες μπαταρίες η-λιθίου οι νικελίου ήταν για πέταμα ?Παντελής έλλειψη αίσθησης μέτρου και αναλογιών ... Τι σχέση έχουν τα όσα αναφέρεις με τα όσα έγραψα? Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, πάμε παρακάτω.
-
Ποσό πιο ευγενικά να σου πω ότι γράφεις χαζομάρες για να στηρίξεις το αφήγημα σου. Δεν αγοράζω ακόμα ηλεκτρικό γιατί θα αλλάξει η τεχνολογία (απο τις πιο χιλιοειπωμένες καραμέλες στην τεχνολογία) άρα; —> είμαι αλεπού και όσοι αγοράζουν είναι στουρνάρια
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
δεν υπαρχει θερμικο iX και ναι, η τιμη ειναι υψηλη, δνε ξερω αν ειναι 150 χιλιαρικα, αλλα σιγουρα δεν ειναι επιπεδου τεσλα.
Εκτός του ότι ειναι ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ, απλά δεν βλέπεται, ξεκινάει από €91.000 η μικρή έκδοση. Με λίγο εξοπλισμό πάει €100.000 και αυτό με την μεγαλύτερη μπαταρία είναι στα 115-120.000, δλδ τιμές Taycan.
Εγω παντως αναφέρομαι στην ηλεκτρική Χ1 την iX1
-
Για σέρβις αξεσουάρ μπαίνεις στο app, σου απαντάν αμέσως, μετά από σχεδόν κάθε συνομιλία σου ζητάνε feedback από τα κεντρικά. Η εποχή του ebay και της skroutz στην αυτοκίνηση. Τέρμα ο κάθε δυσκοίλιος υπάλληλος του Σφακιανάκη !
Δεν υπάρχει χειρότερη εξυπηρέτηση από του skroutz!
Μόνο ηλεκτρονικά και σου απαντάνε κατι random μαλακίες !
Τα πιο πεταμένα λεφτά που εγινα μέλος -
Ποσό πιο ευγενικά να σου πω ότι γράφεις χαζομάρες για να στηρίξεις το αφήγημα σου. Δεν αγοράζω ακόμα ηλεκτρικό γιατί θα αλλάξει η τεχνολογία (απο τις πιο χιλιοειπωμένες καραμέλες στην τεχνολογία) άρα; —> είμαι αλεπού και όσοι αγοράζουν είναι στουρνάρια
Γιατί επιμένεις ρε τύπε ασχολούμενος με πράγματα που δεν γνωρίζεις, διαστρέφοντας μάλιστα τις θέσεις του συνομιλητή σου και κάνοντας δίκη προθέσεων!?
Προς ενημέρωση σου λοιπόν - αν και δεν νομίζω ότι έχει οποιοδήποτε νόημα:
Μπορούσα να έχω ως τσάμπα εταιρικό M3SR αλλά αντί αυτού επέλεξα ένα ταπεινό γκολφάκι διότι αυτό με βόλευε περισσότερο. Το να αγοράσω M3LR μου είναι αδιάφορο από οδηγικής άποψης διότι το γρήγορο θερμικό μου είναι παντού ταχύτερο. Άρα αναγκαστικά σκέφτομαι ως εναλλακτική το καινούργιο (και πολύ ακριβότερο όπως αναμένεται του προηγουμένου) performance λογω επιδόσεων και διότι το γρήγορο θερμικό μου πίνει απλά τ'άντερα του και απαξιώνεται καθημερινά καθώς οι κατασκευαστές στρέφονται στα σβέλτα σπορτίφ ηλεκτρικα. Επειδή λοιπόν δεν βρίσκω τα φράγκα στο δρόμο, μένω σε διαμέρισμα και το εξοχικό πέφτει μακριά, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τα κουμάντα μου αφού η όποια αγορά τεσλα θα γίνει με την προοπτική της μεταπώλησης εντός 3-4ετίας και όχι της διατήρησης του.
Για το τι έρχεται από πλευράς κανονιστικού πλαισίου πυροπροστασίας και προϋποθέσων ασφαλιστικών καλύψεων άμεσα συνδεδεμένο με τα της LFP και μετά-LFP εποχής που θα επιβαρύνει τις παλιές χημείες μπαταριών απλά ρίξε μια ματιά ενδεικτικά εδώ – υπάρχουν 10δες αντίστοιχα – το έχω ξαναποστάρει νομίζω. Μόλις τα ηλεκτρικά φτάσουν την κρίσιμη μάζα και εμφανιστούν οι νέες γενιές τους όλα αυτά τα ήδη γνωστά θα βγούν από τα συρτάρια.
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Τα πιο πεταμένα λεφτά που εγινα μέλοςΧωρίς παρεξήγηση, μάλλον δεν ξέρεις να το χειρίζεσαι.
Και το λέω έχοντας κερδίσει 1.090 € σε δωρεάν μεταφορικά (253 αποστολές) και 187 € σε coins (67.500 coins). Τέρμα οι ουραγκοτάγκοι μαγαζάτορες, εδώ όπως και στο ebay βγάζω πάντα άκρη -
Γιατί επιμένεις ρε τύπε ασχολούμενος με πράγματα που δεν γνωρίζεις, διαστρέφοντας μάλιστα τις θέσεις του συνομιλητή σου και κάνοντας δίκη προθέσεων!?
Προς ενημέρωση σου λοιπόν - αν και δεν νομίζω ότι έχει οποιοδήποτε νόημα:
Μπορούσα να έχω ως τσάμπα εταιρικό M3SR αλλά αντί αυτού επέλεξα ένα ταπεινό γκολφάκι διότι αυτό με βόλευε περισσότερο. Το να αγοράσω M3LR μου είναι αδιάφορο από οδηγικής άποψης διότι το γρήγορο θερμικό μου είναι παντού ταχύτερο. Άρα αναγκαστικά σκέφτομαι ως εναλλακτική το καινούργιο (και πολύ ακριβότερο όπως αναμένεται του προηγουμένου) performance λογω επιδόσεων και διότι το γρήγορο θερμικό μου πίνει απλά τ'άντερα του και απαξιώνεται καθημερινά καθώς οι κατασκευαστές στρέφονται στα σβέλτα σπορτίφ ηλεκτρικα. Επειδή λοιπόν δεν βρίσκω τα φράγκα στο δρόμο, μένω σε διαμέρισμα και το εξοχικό πέφτει μακριά, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τα κουμάντα μου αφού η όποια αγορά τεσλα θα γίνει με την προοπτική της μεταπώλησης εντός 3-4ετίας και όχι της διατήρησης του.
Για το τι έρχεται από πλευράς κανονιστικού πλαισίου πυροπροστασίας και προϋποθέσων ασφαλιστικών καλύψεων άμεσα συνδεδεμένο με τα της LFP και μετά-LFP εποχής που θα επιβαρύνει τις παλιές χημείες μπαταριών απλά ρίξε μια ματιά ενδεικτικά εδώ – υπάρχουν 10δες αντίστοιχα – το έχω ξαναποστάρει νομίζω. Μόλις τα ηλεκτρικά φτάσουν την κρίσιμη μάζα και εμφανιστούν οι νέες γενιές τους όλα αυτά τα ήδη γνωστά θα βγούν από τα συρτάρια.
Το συμπέρασμα το έβγαλες από την κοιλιά σου. Για αυτό σου λένε μάνα μου, κάνε μας την χάρη και σταμάτα να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
-
Εγώ πάντως είμαι υπερ-ευχαριστημένος από το Σκρούτζ και μάλιστα ανανέωσα και την συνδρομή. Ειδικά σε εξυπηρέτηση ειναι πάρα πολύ καλό. Απλά κάποιες φορές δεν βρίσκω τα προϊόντα που θέλω.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εγώ πάντως είμαι υπερ-ευχαριστημένος από το Σκρούτζ και μάλιστα ανανέωσα και την συνδρομή. Ειδικά σε εξυπηρέτηση ειναι πάρα πολύ καλό. Απλά κάποιες φορές δεν βρίσκω τα προϊόντα που θέλω.
παντως και εγω την εκοψα μετα απο δυο χρονια. Νομιζω εχει ανεβει η αξια του καλαθιου ωστε να εχεις δωρεαν μεταφορικα και το χειροτερο ειναι οτι δεν μπορω να προσθεσω προιοντα απο αλλα καταστηματα, ακομα και με καλαθι σκρουτζ. Νομιζω θα προτιμουσα να μου ελεγε "δωρεαν μεταφορικα σε ελαχιστη παραγγελια 50 ευρω" αλλα να ηταν (με καλαθι σκρουτζ) αλλα απο οποιοδηποτε καταστημα. Υπο αυτην την μορφη που εχει τωρα, δεν με ψηνει
-
Τα πιο πεταμένα λεφτά που εγινα μέλοςΧωρίς παρεξήγηση, μάλλον δεν ξέρεις να το χειρίζεσαι.
Και το λέω έχοντας κερδίσει 1.090 € σε δωρεάν μεταφορικά (253 αποστολές) και 187 € σε coins (67.500 coins). Τέρμα οι ουραγκοτάγκοι μαγαζάτορες, εδώ όπως και στο ebay βγάζω πάντα άκρηΚαι εγω εχω κερδίσει αλλά αν σου κάτσει πρόβλημα δεν μπορείς να βρεις ακρη με τα βλαμμένα ποπυ χειρίζονται την αλληλογραφία! Σαν να μιλάς σε bot..
Προσφατα καταλαβα τη διαδικασία αντικατάστασης DOA μιλώντας απευθείας με το κατάστημα. Αυτοί εγραφαν σαν ρομποτ!
Γενικά είναι αισχρό να μην μπορείς να βρεις κόσμο να μιλήσεις απευθείας!
Και φυσικά μου έχουν ακυρωσει παραδόσεις γιατι δεν βρίσκει λενε να σταματησει το αμαξι τους!
Οι μόνοι που παραδίδουν στο κέντρο με αυτοκινητα είναι!ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ!
-
Και το λέω έχοντας κερδίσει 1.090 € σε δωρεάν μεταφορικά (253 αποστολές) και 187 € σε coins (67.500 coins). Τέρμα οι ουραγκοτάγκοι μαγαζάτορες, εδώ όπως και στο ebay βγάζω πάντα άκρηΚαι εγω εχω κερδίσει αλλά αν σου κάτσει πρόβλημα δεν μπορείς να βρεις ακρη με τα βλαμμένα ποπυ χειρίζονται την αλληλογραφία! Σαν να μιλάς σε bot..
Προσφατα καταλαβα τη διαδικασία αντικατάστασης DOA μιλώντας απευθείας με το κατάστημα. Αυτοί εγραφαν σαν ρομποτ!
Και φυσικά μου έχουν ακυρωσει παραδόσεις γιατι δεν βρίσκει λενε να σταματησει το αμαξι τους!
α. παραδοση παντα σε θυριδα
β. αν δεν γινεται το α. , αντικαταβολη. Να δεις πως θα τσακιστει να σταματησει το αμαξι τους αν ειναι να παρει χρημα, στις προπληρωμενες ειναι στα @@ τους -
α. παραδοση παντα σε θυριδα
β. αν δεν γινεται το α. , αντικαταβολη. Να δεις πως θα τσακιστει να σταματησει το αμαξι τους αν ειναι να παρει χρημα, στις προπληρωμενες ειναι στα @@ τουςΝαι βρε συ τα εμαθα πια...
Αλλα την τελευταία φορα που μου το έκαναν περιμενα προιον αντικατάστασης οπου φυσικά δεν είχαν καν επιλογη για θυρίδα!
Και με τον τρόπο αυτό ενα μαραφετι που ηθελα αμεσα πήγε 15 μέρες πίσω -
Το συμπέρασμα το έβγαλες από την κοιλιά σου. Για αυτό σου λένε μάνα μου, κάνε μας την χάρη και σταμάτα να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Ναι τύπε όπως τα λές. Για αυτό οι αμερικάνοι έχουν ήδη αναθεώρησει τις νόρμες πυροπροστασίας επιβάλλοντας εγκατάσταση καταιωνιστήρων ακόμα και σε ημιυπαίθριους ανοιχτούς οργανωμένους χώρους στάθμευσης από το 2023 λόγω EV. Ενώ αύξησαν την προδιαγραφή παροχής νερού κατά 1/3 και αναβάθμισαν την κατηγορία κινδύνου στους χώρους στάθμευσης ηλεκτρικών - με ότι αυτό σημαίνει σε κόστη αναβάθμισης υποδομών, επασφάλιστρα μη συμμόρφωσης κτλ.
The 2022 edition of NFPA 13, Standard for the Installation of Sprinkler Systems, for example, has changed to increase the recommended hazard classification for parking structures from an Ordinary Hazard Group 1 to an Ordinary Hazard Group 2. The effect is a 33 percent increase in the design density, moving from 0.15 gpm/ft2 to 0.2 gpm/ft2.
As of January of 2021, FM Global data sheets have also increased the hazard category for parking garages and car parks from a Hazard Category 2 to a Hazard Category 3.
New to the 2023 edition of NFPA 88A, all parking garages are now required to have sprinkler systems installed in accordance with NFPA 13. Prior to this edition, sprinklers didn’t have to be installed in open parking structures.https://www.nfpa.org/en/news-blogs-and-articles/blogs/2022/11/28/evs-and-parking-structures
Εκτός αν ορισμένοι νομίζετε ότι όλη αυτή η κοσμογονία δεν θα έρθει στην ελλάδα με το γνωστό κανονιστικό πλαίσιο ουγκάντας, ή όταν έρθει δεν θα έχει δευτερογενή επίπτωση στην αγορά μεταχειρισμένων όταν πλέον ο μέχρι χτες νόμιμος χώρος φόρτισης θα γίνει παράνομος με_ένα_νόμο_σε_ένα_άρθρο εκτός εάν το όχημα πληρεί την Χ προδιαγραφή μπαταριών όπως πολλάκις συνέβη σε άλλους τομείς με τις συστάσεις συμμόρφωσης που επιβάλλονται φορετές από την ΕΕ.
TESLA FORUM