-
@kapelis said in TESLA FORUM:
Για εμένα και αρκετούς τα είπες στην τελευταία παράγραφο. Όσοι πάμε ταξίδια εκδρομές κλπ δεν μπορούμε με ηλεκτρικα. Πήγαμε μια εκδρομή 4 οικογένειες Αθήνα- Καρδίτσα Βέροια Κατερίνη και ο ένας είχε iX3. Mαντεψε ποιος είχε άγχος στην εκδρομή, ποιος σερνόταν στην ΕΟ, ποιος άφησε την πόρτα στο δωμάτιο το βράδυ ανοιχτή για μπαλαντεζα, ποιος έφαγε ήττα ανεφοδιασμού στη Σουρπη και ποιος τελικά γύρισε τελευταίος και κουρασμένος το βράδυ της Κυριακής.
Tesla λοιπόν προς το παρόν για 2ο αυτοκίνητο μόνο πόλης.
Δεν γνωρίζω ακριβώς τη διαδρομή και τις δραστηριότητες σας, αλλά όποτε μου έχουν εξιστορήσει παρόμοια γεγονότα, πάντα μα πάντα, έφταιγε ο κάτοχος του ηλεκτρικού που είχε κάνει ανεπαρκή σχεδιασμό. Τώρα αν κάποιος θέλει ή όχι να πρέπει να κανει σχεδιασμό είναι μια άλλη και απόλυτα αποδεκτή κουβέντα. Από τη στιγμή όμως που αγοράζεις ηλεκτρικό, αυτή είναι η πραγματικότητα.
-
Μερικοί συμπολίτες μας δεν ξέρουν να μετρήσουν το εμβαδόν του χαλιού της τραπεζαρίας τους, θα προγραμματίσουν ταξίδι με ηλεκτρικό ;
Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις ! -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Μερικοί συμπολίτες μας δεν ξέρουν να μετρήσουν το εμβαδόν του χαλιού της τραπεζαρίας τους, θα προγραμματίσουν ταξίδι με ηλεκτρικό ;
Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις !Όταν έχεις εταιρικό ix3 και διοικείς 200+ άτομα μάλλον κάνεις κάτι πολύ καλά και ίσως τα ηλεκτρικά θέλουν παραπάνω από τον πολύτιμο χρόνο σου.
-
Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις !Όταν έχεις εταιρικό ix3 και διοικείς 200+ άτομα μάλλον κάνεις κάτι πολύ καλά και ίσως τα ηλεκτρικά θέλουν παραπάνω από τον πολύτιμο χρόνο σου.
Ανατριχιάσαμε απο τα μανατζιριαλ σκιλ
-
Αν χρειάζονται παραπάνω από τον πολύτιμο χρόνο, ας μείνουμε στα θερμικά που γεμίζουν σε 5' για να βγάλουν περισσότερα από τα χλμ που βγάζουν τα ηλεκτρικά.
Μην χάνεται χρόνος ούτε για να φορτίσει το ηλεκτρικό, ούτε για να σχεδιαστεί μεγάλη διαδρομή! Ταυτόχρονα η ταχύτητα στην διαδρομή να μην επηρεάσει τον οποίο σχεδιασμό!
Θερμικό win-win δηλαδή!! -
Ελπίζω να οργανώνει την εταιρεία καλύτερα από τα ταξίδια του.
-
Τους πάει εκδρομές με ηλεκτρικά βανακια όταν αυτοί φωνάζουν ε-ε-εκδρομή
Τον φάγατε τον άνθρωπο....πω πω πω
-
Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις !θεούλης
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εγώ σου λέω τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικα και εσύ θα μας διδάξεις management από το πληκτροκαφενειο
-
Ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις !Ενταξει δεν είναι μονο αυτό
Ειναι και οτι σε μερικούς από μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ να προγραμματίζουμε τις στάσεις με το ηλεκτρικό. Εσένα μπορεί να μη σε πειράζει και καλά κανεις. Εμενα όμως με ενοχλεί. Δεν είναι ότι δεν μπορώ, είναι ότι δεν θέλω
Θελω με το εκάστοτε οχημα μου σε ταξίδι να μην το πολυσκέφτομαι και να το αναλύω, να φεύγω και οπου βρω να γεμίσω και με βολεύει να είμαι κομπλέ. Ακόμα σε αυτο το σημείο δεν έχουμε φτάσει. Οταν φτάσουμε θα πάρω και γω γιατι σαν αμάξια είναι πολύ ώραια τα ηλεκτρικα. Στο δίκτυο τα χαλάμε
-
Για εμένα και αρκετούς τα είπες στην τελευταία παράγραφο. Όσοι πάμε ταξίδια εκδρομές κλπ δεν μπορούμε με ηλεκτρικα. Πήγαμε μια εκδρομή 4 οικογένειες Αθήνα- Καρδίτσα Βέροια Κατερίνη και ο ένας είχε iX3. Mαντεψε ποιος είχε άγχος στην εκδρομή, ποιος σερνόταν στην ΕΟ, ποιος άφησε την πόρτα στο δωμάτιο το βράδυ ανοιχτή για μπαλαντεζα, ποιος έφαγε ήττα ανεφοδιασμού στη Σουρπη και ποιος τελικά γύρισε τελευταίος και κουρασμένος το βράδυ της Κυριακής.
Tesla λοιπόν προς το παρόν για 2ο αυτοκίνητο μόνο πόλης.
Δεν γνωρίζω ακριβώς τη διαδρομή και τις δραστηριότητες σας, αλλά όποτε μου έχουν εξιστορήσει παρόμοια γεγονότα, πάντα μα πάντα, έφταιγε ο κάτοχος του ηλεκτρικού που είχε κάνει ανεπαρκή σχεδιασμό. Τώρα αν κάποιος θέλει ή όχι να πρέπει να κανει σχεδιασμό είναι μια άλλη και απόλυτα αποδεκτή κουβέντα. Από τη στιγμή όμως που αγοράζεις ηλεκτρικό, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Σωστος. +100
Αυτη την στιγμή αν έχεις τέτοιο όχημα πρέπει να κάνεις σχεδιασμό για μεγάλα ταξιδια τουλάχιστον. Για όποιους από μας δεν θελουμε απλά δεν κάνουν ακομα. Θα έρθει η ώρα σε κάποια χρόνια βέβαια που αυτό δεν θα υπάρχει αλλά ακόμα θέλει σχεδιασμό
-
Εγώ σου λέω τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικα και εσύ θα μας διδάξεις management από το πληκτροκαφενειο
δεν θα διδαξω μαντζμεντ, αλλα το επιχειρημα "διοικει επιχειρηση με 200+ ατομα και δεν εχει χρονο" δεν υφισταται. Απο τη στιγμη που πηρε ηλεκτρικο θα μαθει να αφιερωνει 5-10' (αναλογα με το ποσο μακρινο ειναι το ταξιδι) ωστε να βρισκει διαδρομη και στασεις φορτισης. Οταν η μπαταρια φτασει στο 0% και μεινει στο δρομο, δεν θα εχει καμμια διαφορα αν ο φιλος σου διοικει 200 ατομα ή 1. Αν δεν τον βολευει αυτο το οχημα, κακως το αγορασε. Αν δεν το αγορασε, αλλα ειναι παροχη της εταιρειας, κακως το αποδεχτηκε και δεν επελεξε phev.
Οποιοδηποτε απο τα παραπανω σεναρια και να ισχυει, δειχνει οτι δεν σκεφτηκε αρκετα τις επιλογες του. Τελος, αν πραγματικα ειναι τοσο busy που δεν προλαβαινει να αφιερωσει τα 5-10' αυτα που απαιτουνται, μαλλον δεν θα ειχε και τον χρονο να φυγει πολυημερες διακοπες μαζι σας -
@cirus said in TESLA FORUM:
Ειναι και οτι σε μερικούς από μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ να προγραμματίζουμε τις στάσεις με το ηλεκτρικό. Εσένα μπορεί να μη σε πειράζει και καλά κανεις. Εμενα όμως με ενοχλεί. Δεν είναι ότι δεν μπορώ, είναι ότι δεν θέλω
Θελω με το εκάστοτε οχημα μου σε ταξίδι να μην το πολυσκέφτομαι και να το αναλύω, να φεύγω και οπου βρω να γεμίσω και με βολεύει να είμαι κομπλέ. Ακόμα σε αυτο το σημείο δεν έχουμε φτάσει. Οταν φτάσουμε θα πάρω και γω γιατι σαν αμάξια είναι πολύ ώραια τα ηλεκτρικα. Στο δίκτυο τα χαλάμε
To δίκτυο είναι το δεύτερο χάλασμα. Το πρώτο είναι πως το φορτιζεις ακοπα χωρίς άγχος και πριν από αυτό αν μπορείς να το φορτίσεις.
Δυστυχώς για την πλειοψηφία είναι άπιαστο όνειρο λόγω θέσης στάθμευσης. Οπότε η ευκολία και η πύκνωση του δικτύου είναι το επόμενο θέμα.
Η πύκνωση μπορεί να ληθει το άλλο αν δεν φτιάχθει δημόσιο δίκτυο με αναμονες για όλους δεν.... Αλλά εδώ στα πεζοδρόμια δεν χωράμε στις γειτονιές 2 άτομα να διασταυρωθουν θα βάλουμε και νέες κολώνες;
Δεν βγαίνει... -
@tkin73 said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
To δίκτυο είναι το δεύτερο χάλασμα. Το πρώτο είναι πως το φορτιζεις ακοπα χωρίς άγχος και πριν από αυτό αν μπορείς να το φορτίσεις.
Δυστυχώς για την πλειοψηφία είναι άπιαστο όνειρο λόγω θέσης στάθμευσης. Οπότε η ευκολία και η πύκνωση του δικτύου είναι το επόμενο θέμα.
Η πύκνωση μπορεί να ληθει το άλλο αν δεν φτιάχθει δημόσιο δίκτυο με αναμονες για όλους δεν.... Αλλά εδώ στα πεζοδρόμια δεν χωράμε στις γειτονιές 2 άτομα να διασταυρωθουν θα βάλουμε και νέες κολώνες;
Δεν βγαίνει...ναι ενταξει αυτό είναι πιο σημαντικο που λες. Απλά εγω εξηγω γιατι δεν κάνει και σε πολλούς από εμάς που αυτο το έχουμε λυμένο
-
Έχουμε πει πολλάκις, ότι τα ηλεκτρικά, προς ώρας, έρχονται με κάποιους περιορισμούς οι οποίοι είναι γνωστοί τοις πάσι. Τους ζυγίζεις και το αγοράζεις ή δέχεσαι την παροχή. Απο εκεί και πέρα δεν σου φταίει το ηλεκτρικό αλλά η ξερή σου η κούτρα, όσο ικανός τσεος 200 ατόμων και να είσαι.
-
Το θέμα ειναι πως αν φτιάξουν εργοστάσια στην Ευρώπη, τότε αυτομάτως τα αυτοκίνητα τους δεν θα επιβαρύνονται από δασμούς, θα θεωρούνται ευρωπαϊκά!
Τότε θα υπάρχει και υποστηρίξη και ανταλλακτικά κτλ
Εάν λοιπόν το ακριβό μέρος της κατασκευής που είναι το λογισμικό και η μπαταρία προέρχεται από την Ασία, και όλα τα υπόλοιπα μέρη συναρμολογούνται σε μια χώρα της Ευρώπης με χαμηλο εργατικό κόστος.... Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές θα βλέπουν εφιάλτες.
-
Αν φτάσει εκεί το θέμα κάτι θα σκεφτούν να είσαι σίγουρος. Είπαμε κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι αλλά όχι τόσο.
-
Με τους Ιάπωνες τι έκαναν;;;;
Η TOYOTA κατέκτησε την αγορά των υβριδικών της Ευρώπης
-
@lap said in TESLA FORUM:
Το θέμα ειναι πως αν φτιάξουν εργοστάσια στην Ευρώπη, τότε αυτομάτως τα αυτοκίνητα τους δεν θα επιβαρύνονται από δασμούς, θα θεωρούνται ευρωπαϊκά!
Τότε θα υπάρχει και υποστηρίξη και ανταλλακτικά κτλ
Εάν λοιπόν το ακριβό μέρος της κατασκευής που είναι το λογισμικό και η μπαταρία προέρχεται από την Ασία, και όλα τα υπόλοιπα μέρη συναρμολογούνται σε μια χώρα της Ευρώπης με χαμηλο εργατικό κόστος.... Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές θα βλέπουν εφιάλτες.
χρειαζεται χρονος να στηθει δικτυο after sales και να πειστει ο κοσμος για την αξιοπιστια και την επαρκεια σε ανταλλατικα. Τα τεσλα κυκλοφορουν σχεδον 10 χρονια και ακομα τα θεωρουν πολλοι ως νεα εταιρεια και αναξιοπιοστη, κατι το οποιο ειναι ανθρωπινο, οταν οι αλλες εταιρεις στον χωρο γραφουν ιστοριες 50+ ετων.
Αντε τωρα να σου ερθει η κινεζικη που ιδρυθηκε πριν 2-3 χρονια και να σου πουλησει αμαξι και μαλιστα σε τιμη 20-30-40 χιλιαρικα.... -
Δεν θα έρθουν οι μικρές. Θα έρθουν αυτές που πουλάνε πολυ και είναι κολοσσοί.
Αυτοί έχουν κεφάλαια για δημιουργία εργοστασίων
Το δίκτυο after sales θέλει χρόνο, συμφωνώ αλλά μέσα σε μια πενταετία από την στιγμή της δημιουργίας ενός εργοστασίου χτίζεται.
TESLA FORUM