-
This post is deleted! -
Δεν έχει κάποιο πρόβλημα το χρώμα. Το Wrap εχει τοποθετηθεί λάθος, δεν είναι χρώμα αυτό, μεμβράνη ειναι!
-
Άρα είναι κάτι άσχετο με το αμάξι. Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Οκ. Αν είναι θα σβήσω τελείως το ποστ γιατί δεν έχει νόημα
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
εξηγει πολυ ωραια την ολη φαση ο out of spec
Όντως , τα εξηγεί καλά , είναι η χημεία των μπαταριών , σε ακράιες θερμοκρασίες απλά δεν μπορούν να δεχθούν φόρτιση , είναι νόμος της φυσικής.
Είναι απλά άλλος ένας λόγος που ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού πρέπει κυρίως να έχει ιδιόκτητο στεγασμένο χώρο φόρτισης σπίτι του ή στην δουλειά του.
Έτσι έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή.
Ή θερμαινόμενη κουκούλα!
-
To ηλεκτρικο δεν εχει θεμα αν είναι στο φορτιστη του ( ακομη και αν είναι εκτος κλειστου χωρου ) ... χρησιμοποιει το ρευμα του δικτυου και κραταει τη μπαταρια παντα σε ανεκτο ευρος θερμοκρασιων .
.
.
.Παντως
ΚΑΙ τα θερμικα θέλουν """""" φορτιση """"""" το βραδυ ( block heater ) στις περιοχες που συχνα πεφτει η θερμοκρασια απο τους -20 C ..... για να μην κοκαλώσουν. -
@taxidiwtis said in TESLA FORUM:
To ηλεκτρικο δεν εχει θεμα αν είναι στο φορτιστη του ( ακομη και αν είναι εκτος κλειστου χωρου ) ... χρησιμοποιει το ρευμα του δικτυου και κραταει τη μπαταρια παντα σε ανεκτο ευρος θερμοκρασιων .
παραδοξως, επειδη το εψαξα τις τελευταιες ημερες, δεν ισχυει αυτο. Θερμαινει την μπαταρια μονο οταν φορτιζει, οταν οδηγεις ή οταν εχεις επιλεξει το precondition. Το best practice στην περιπτωση τοσο χαμηλων θερμοκρασιων, αν το εχεις παρκαρισμενο εξω, ειναι να επιλεξεις το precondition την ωρα που σκοπευεις να φυγεις. Πρακτικα, ο θεος βοηθος αν πιασει ποτε στην αθηνα τετοιες θερμοκρασιες... δεν θα μεινει κανενας ζωντανος
-
παραδοξως, επειδη το εψαξα τις τελευταιες ημερες, δεν ισχυει αυτο. Θερμαινει την μπαταρια μονο οταν φορτιζει, οταν οδηγεις ή οταν εχεις επιλεξει το precondition. Το best practice στην περιπτωση τοσο χαμηλων θερμοκρασιων, αν το εχεις παρκαρισμενο εξω, ειναι να επιλεξεις το precondition την ωρα που σκοπευεις να φυγεις. Πρακτικα, ο θεος βοηθος αν πιασει ποτε στην αθηνα τετοιες θερμοκρασιες... δεν θα μεινει κανενας ζωντανος
το έχω δει να το αναφερουν οι κατοχοι στα id forum
αλλα και σε forum για mach -e
παντως , μεσα στη νυχτα χανει 1-2 ή και 3% οποτε ο εξυπνος φορτιστης θα λειτουργει για να επαναφερει τη μπαταρια στο ορισμενο ποσοστο , οποτε θα θερμαίνεται φορτιζοντας , και το πρωι δεν θα ειναι εντελως παγωμενη
-
το έχω δει να το αναφερουν οι κατοχοι στα id forum
αλλα και σε forum για mach -e
παντως , μεσα στη νυχτα χανει 1-2 ή και 3% οποτε ο εξυπνος φορτιστης θα λειτουργει για να επαναφερει τη μπαταρια στο ορισμενο ποσοστο , οποτε θα θερμαίνεται φορτιζοντας , και το πρωι δεν θα ειναι εντελως παγωμενη
Το κάθε αυτοκίνητο συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αυτό το θέμα καθώς είναι θέμα software και στησίματος από τον κατασκευαστή. Έχω την εντύπωση ότι τα τεσλα αν τα αφήσεις κουμπωμένα, φτάνουν πρώτα στο επιθυμητό επίπεδο φόρτισης (όπως το έχει ρυθμίσει ο χρήστης) και μετά τροφοδοτούνται απευθείας από το οικιακό ρεύμα για να λειτουργούν τα συστήματα τους. Δεν πέφτει δηλ λίγο η μπαταρία και μετά ξανά φορτίζει. Τεσπα, λεπτομέρειες όλα αυτά
-
Πήγα βόλτα το Υ.
Κλασική διαδρομή Cosmos σχολαρι και πίσω.
Στο πήγαινε και στο ανέβασμα της καρδίας με πάτα άφησε γκάζι διαρκώς από 70 ως 155 κυρίως πάνω 130 η κατανάλωση έφτασε ως 350wh/km στην επιστροφή κατηφόρα που πήγα και πιο συντηρητικά τελικά έκλεισα σε 231.
Στα 2800 χλμ είχε μο 200 που σημαίνει ότι το πάτησα πάνω από το μο.
Εντάξει εμπειρία οδήγησης μοναδική!
Στα πρώτα χλμ οι επιταχύνσεις από 70 στα 150 μου έφεραν ζαλάδα κανονική, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθα σαν συνοδηγός! Βρωμογκαζο... αν και ηλεκτρικό!
Θέση οδήγησης το τερμάτισα το κάθισμα κάτω θα ήθελα όμως λίγο ακόμα όχι ότι έβρισκε το κεφάλι αλλά ένιωθα να κάθομαι πολύ ψηλά.
Τιμόνι χορταστικό σε πιάσιμο περιεργο υλικό δεν έχω πιάσει κάτι παρόμοιο καλή πληροφόρηση νομίζω είχε αν και λόγω της επιτάχυνσης όλα τα υπόλοιπα ήταν δευτερεύοντα.
Ήταν το γρηγορότερο αμάξι που έχω οδηγήσει.
Χαιδευες το πεταλ και κόλλαγες πίσω...
Σε χαμηλή ταχύτητα η ανάκτηση πολύ έντονη έκοβε σαν να φρενάρεις κανονικά... Είναι ζήτημα αν πάτησα 2 φορές το φρένο!
Ανάρτηση την άκουγες κοπανάνε στις λακκούβες πάρα τα διπλά ψαλίδια τι έχει τέλος πάντων.
Είχε λίγο ξερή αντίδραση αρκετά σφικτη ανάρτηση είχε βέβαια και 20αρες ζάντες...
Ποιότητα εσωτερικού για την τιμή που έχει πλέον σε συνδυασμό με ιπποδύναμη εμφάνιση λες ότι τους κλέβεις...
Ηλιοροφη ότι εντυπωσιακοτερη έχω δει...
Χώρος πίσω από εμένα για τα πόδια από τους κορυφαίους που έχω κάτσει. Η μπούκα όμως πίσω λίγο χαμηλη γιατί γυρίζει και χαμηλώνει κοπανησα το αυτί μου.
Συνολικά αυτή την στιγμή μαζί με επιδότηση κλέβεις εκκλησία... Ο πωλητής είπε για μια ακόμα βδομάδα αυρη η έκπτωση στο Υ....
Οτιδήποτε μη σούπερ καρ να οδηγήσεις μετά από Τ φαίνεται τάφος... -
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Πήγα βόλτα το Υ.
Κλασική διαδρομή Cosmos σχολαρι και πίσω.
Στο πήγαινε και στο ανέβασμα της καρδίας με πάτα άφησε γκάζι διαρκώς από 70 ως 155 κυρίως πάνω 130 η κατανάλωση έφτασε ως 350wh/km στην επιστροφή κατηφόρα που πήγα και πιο συντηρητικά τελικά έκλεισα σε 231.
Στα 2800 χλμ είχε μο 200 που σημαίνει ότι το πάτησα πάνω από το μο.
Εντάξει εμπειρία οδήγησης μοναδική!
Στα πρώτα χλμ οι επιταχύνσεις από 70 στα 150 μου έφεραν ζαλάδα κανονική, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθα σαν συνοδηγός! Βρωμογκαζο... αν και ηλεκτρικό!
Θέση οδήγησης το τερμάτισα το κάθισμα κάτω θα ήθελα όμως λίγο ακόμα όχι ότι έβρισκε το κεφάλι αλλά ένιωθα να κάθομαι πολύ ψηλά.
Τιμόνι χορταστικό σε πιάσιμο περιεργο υλικό δεν έχω πιάσει κάτι παρόμοιο καλή πληροφόρηση νομίζω είχε αν και λόγω της επιτάχυνσης όλα τα υπόλοιπα ήταν δευτερεύοντα.
Ήταν το γρηγορότερο αμάξι που έχω οδηγήσει.
Χαιδευες το πεταλ και κόλλαγες πίσω...
Σε χαμηλή ταχύτητα η ανάκτηση πολύ έντονη έκοβε σαν να φρενάρεις κανονικά... Είναι ζήτημα αν πάτησα 2 φορές το φρένο!
Ανάρτηση την άκουγες κοπανάνε στις λακκούβες πάρα τα διπλά ψαλίδια τι έχει τέλος πάντων.
Είχε λίγο ξερή αντίδραση αρκετά σφικτη ανάρτηση είχε βέβαια και 20αρες ζάντες...
Ποιότητα εσωτερικού για την τιμή που έχει πλέον σε συνδυασμό με ιπποδύναμη εμφάνιση λες ότι τους κλέβεις...
Ηλιοροφη ότι εντυπωσιακοτερη έχω δει...
Χώρος πίσω από εμένα για τα πόδια από τους κορυφαίους που έχω κάτσει. Η μπούκα όμως πίσω λίγο χαμηλη γιατί γυρίζει και χαμηλώνει κοπανησα το αυτί μου.
Συνολικά αυτή την στιγμή μαζί με επιδότηση κλέβεις εκκλησία... Ο πωλητής είπε για μια ακόμα βδομάδα αυρη η έκπτωση στο Υ....
Οτιδήποτε μη σούπερ καρ να οδηγήσεις μετά από Τ φαίνεται τάφος...πρωτα απο ολα, πραγματικα χαιρομαι που πηγες και το ειδες απο κοντα. Δεν θυμαμαι τι αυτοκινητο εχεις τωρα, αλλα σιγουρα θα σου φανει η αναρτηση πιο σφιχτη. Ειναι εξαιρετικη στην εθνικη οδο, αλλα σε ανωμαλιες του εδαφους ναι μπορει να ξενισει. Δεν μου εχει "κοπανησει", αλλα θα την ηθελα πιο μαλακη. Υποθετω οτι ειναι ρυθμισμενη ετσι ωστε να μπορει να διαχειριζεται το βαρος του αυτοκινητου. Οι 20αρες ζαντες ισως να εφταιγαν για την σφιχτη αντιδραση, καθως το δικο μου εχει τις δωρεαν 19αρες. Επισης, υποψιν οτι με τις 20αρες εχεις μεγαλυτερη καταναλωση, οποτε το 200αρι δεν μου φαινεται παραλογο, ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι ειναι αμαξι test drive, οποτε το γκαζωνουν
"Ο πωλητής είπε για μια ακόμα βδομάδα αυρη η έκπτωση στο Υ"
Aυτο δεν το καταλαβα, το εξηγεις λιγο καλυτερα;"Οτιδήποτε μη σούπερ καρ να οδηγήσεις μετά από Τ φαίνεται τάφος"
Οταν μπαινω στο αμαξι της γυναικας μου, νιωθω οτι παταω γκαζι και "δεν γινεται τιποτα" -
επισης, θελω να πιστευω οτι εχεις ζητησει test drive και το καινουριο model 3. Αξιζει να το δεις για να συγκρινεις.
-
Είπε ότι η έκπτωση των 4 κάτι χιλιαρικων θα είναι για μια βδομάδα ακόμα!
Δεν τον πίστεψα...
Μπήκα και στο 3 που είχε στατικά.
Άλλη ηλιοροφη έχει αυτό με κολώνα στην μέση χοντρή όχι όπως του Υ.
Έχει όμως την ταμπλέτα πίσω που δεν έχει το Υ και πιο ωραίο τιμόνι κομμένο κάτω προφανώς γιατί αυτό είναι fl.
Χώρος αποσκευών στο 3 κλασικά λόγω σεντάν μικρό άνοιγμα.
Του Υ δεν το είδα καθόλου... ήμουν ακόμα ζαλισμένος απ την βόλτα.
Κόστη για προφυλακτήρα μου είπε 140 ευρώ από Βερολίνο ή Σαγκάη.
Μου έδειξε ένα τρακο που είχαν κάνει σε Υ ένα πουμα που το χτύπησε από πίσω το Τ ίσως και σταματημένο.
Στο πουμα είχε σηκωθεί λίγο καπό προφυλακτήρας φτερό και είχε ράγισε και το φανάρι το Υ είχε ένα μικρό ανεπαίσθητο βαθουλωμα θέλοντας να μου πει πόσο πιο ανθεκτικό είναι από τις συμβατικές λαμαρίνες... -
επισης, θελω να πιστευω οτι εχεις ζητησει test drive και το καινουριο model 3. Αξιζει να το δεις για να συγκρινεις.
Δεν το έχω ζητήσει άμα ξαναπάω να οδηγήσω θα φύγω με παραγγελία...
-
Είπε ότι η έκπτωση των 4 κάτι χιλιαρικων θα είναι για μια βδομάδα ακόμα!
Δεν τον πίστεψα...
Μπήκα και στο 3 που είχε στατικά.
Άλλη ηλιοροφη έχει αυτό με κολώνα στην μέση χοντρή όχι όπως του Υ.
Έχει όμως την ταμπλέτα πίσω που δεν έχει το Υ και πιο ωραίο τιμόνι κομμένο κάτω προφανώς γιατί αυτό είναι fl.
Χώρος αποσκευών στο 3 κλασικά λόγω σεντάν μικρό άνοιγμα.
Του Υ δεν το είδα καθόλου... ήμουν ακόμα ζαλισμένος απ την βόλτα.
Κόστη για προφυλακτήρα μου είπε 140 ευρώ από Βερολίνο ή Σαγκάη.
Μου έδειξε ένα τρακο που είχαν κάνει σε Υ ένα πουμα που το χτύπησε από πίσω το Τ ίσως και σταματημένο.
Στο πουμα είχε σηκωθεί λίγο καπό προφυλακτήρας φτερό και είχε ράγισε και το φανάρι το Υ είχε ένα μικρό ανεπαίσθητο βαθουλωμα θέλοντας να μου πει πόσο πιο ανθεκτικό είναι από τις συμβατικές λαμαρίνες...κοιτα, αν εχεις οικογενεια, το Υ ειναι σαφεστατα πιο πρακτικο. Για αυτον τον λογο πηρα και εγω αυτο. Ομως αξιζει να κανεις μια βολτα το καινουριο 3αρι, κυριως για να δεις τα νεα χαρακτηριστικα που εχει, τα οποια πιθανοτατα θα ερθουν και στο νεο Υ (οταν με το καλο ερθει αυτο). Το juniper (νεο Υ) περιμενουμε σιγουρα να εχει την ταμπλετα πισω, πιθανοτατα δεν θα εχει και αυτο τους λεβιεδες, αλλα θα ειναι ολα πανω στο τιμονι (αξιζει να το πας βολτα, μονο και μονο για να δεις αν θα το αντεχες αυτο) και εχει, απο οτι λενε, πολυ βελτιωμενη αναρτηση σε σχεση με το παλιο 3αρι. Λεγεται οτι ειναι πολυ πιο ανετη και δεν κοπαναει καθολου.
Απο οτι καταλαβαινω, θα σου αρεσει περισσοτερο η θεση οδηγησης του 3αριου.
Αν εισαι οκ με τους χωρους του 3αριου, θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να πας στο Υ. Ειναι ακριβοτερο και με λιγοτερη αυτονομια. Οταν ξαναπας, δες το πορτ μπαγαζ του Υ. Σε συνδυασμο με το frunk (κοινο με το 3αρι) και τους χωρους κατω απο το πατωμα, ειναι πραγματικα τεραστιο. Βοηθαει πολυ και το ανοιγμα που ειναι μεγαλο, σε σχεση με το 3αρι πο ειναι ανοιγμα σενταν. -
Δεν το έχω ζητήσει άμα ξαναπάω να οδηγήσω θα φύγω με παραγγελία...
ναι, αυτο ειναι παντα ο κινδυνος
-
@tkin73 ή όπως σε έλεγε ο gatoz ταχυδρομικέ κώδικα στο 73
επειδή τα μετράς τα χρήματά σου αλλά και βλέπεις τα αυτοκίνητα χωρίς παρωπίδες, ισως απο τους ελάχιστους εδω μεσα... αν δεν χρειάζεσαι τους χώρους του Υ, το νέο 3αρι θα είναι πολύ καλύτερο του Υ σε αρκετά σημεία.Μπράβο που το είδες πάντως και κατάλαβες για τι μιλάμε.
Καταλαβες τι σαβούρα πουλάνε οι άλλοι για 40κ...
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
επειδή τα μετράς τα χρήματά σου αλλά και βλέπεις τα αυτοκίνητα χωρίς παρωπίδες, ισως απο τους ελάχιστους εδω μεσα... αν δεν χρειάζεσαι τους χώρους του Υ, το νέο 3αρι θα είναι πολύ καλύτερο του Υ σε αρκετά σημεία.Μπράβο που το είδες πάντως και κατάλαβες για τι μιλάμε.
Προσπαθώ να μην το παρακάνω αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το tesla, δυσκολεύομαι παρα πολύ να δω το value proposition άλλων αυτοκινήτων έως τα 50-60 χιλιάρικα
-
Προσπαθώ να μην το παρακάνω αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το tesla, δυσκολεύομαι παρα πολύ να δω το value proposition άλλων αυτοκινήτων έως τα 50-60 χιλιάρικα
+1.000.000
-
Δυσκολεύεσαι, γιατί απλά δεν υπάρχει!! Εφόσον κάποιος ειναι ΟΚ με τους περιορισμούς (ακόμα, σε λίγο ελπίζω να μην υπάρχουν) ενός ηλεκτρικού Τέσλα, απλά δεν υπάρχει ανατγωνισμός σε value proposition.
-
Γιαυτό και εγω πήρα την βασική έκδοση του YC με 21 παρά , γλύτωσα τον κάζο απο όσους με ξέρουν που θα με κορόιδευαν λέγοντας
Έδωσες τόσα λεφτά και δεν πήρες το Μ3 να τους πατάς όλους στα φανάρια ; Που είναι ο Monman που ξέραμε ;
Εντωμεταξύ τους παραμυθιάζω οτι το YC προορίζεται για την νύφη μου
TESLA FORUM