-
Έτσι κι αλλιώς ήδη προωθείται το black box στα αυτοκίνητα.
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αυτά τα συστήματα είναι ωραία και τα χρησιμοποιώ πάντα με επιτήρηση απο μένα στο yaris μου
Η αυτόνομη οδήγηση όμως όταν τελειοποιηθεί και εγκριθεί θα λήξει τον Παγκόσμιο Πόλεμο των Τροχαίων Ατυχημάτων και θα τελειώσει τις εκατόμβες των νεκρών τραυματιών και παραπληγικών και τις συνέπειες στις οικογένειές που αφήνουν πίσω.
Μη ξεχνάμε οτι θα αφήσει χωρίς δουλειά τους δικηγόρους και τα δικαστήρια γιατί πάντα κάποιος ευθύνεται για ενα τροχαίο και εδω βλέπω την μόνη συνομωσιολογική πλευρά του θέματος
Η Tesla είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει δεκάδες ΔΙΣ $ απο δικά της κεφάλαια στη αυτόνομη οδήγηση.
Φυσικά και αυτό είναι παπάτσα του Ίλον σύμφωνα με τον @realzeus εγω όμως που βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία θέλω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να ζήσουν χωρίς τροχαία ατυχήματα και μακάρι η παπάτζα να του βγεί .μαζι σου οτι θα ειναι θετικη εξελιξη. Αλλα εισαι αδικος, και αλλες εταιρειες το ψαχνουν το θεμα. Volvo, merc σιγουρα
-
Το βάζω κι εδώ αν και δεν αφορά μόνο στα Τέσλα το παραφουσκωμα αυτονομίας
Κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνουν ένα ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ νούμερο αυτονομίας για το 80% έως 20% της μπαταρίας, κι ένα ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ αυτονομίας
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Το βάζω κι εδώ αν και δεν αφορά μόνο στα Τέσλα το παραφουσκωμα αυτονομίας
Κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνουν ένα ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ νούμερο αυτονομίας για το 80% έως 20% της μπαταρίας, κι ένα ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ αυτονομίας
καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν βγαινει ακρη. Και στα θερμικα ειναι φοβερα αισιοδοξες οι μετρησεις καταναλωσης, αλλα εκει δεν ασχολειται κανεις, διοτι δεν εχει κανενας αγχος με το που θα βρει καυσιμο. Πρακτικα, οποιος θελει να βρει νουμερα αυτονομιας σε ηλεκτρικα, ψαχνει youtube και ιντερνετ γενικοτερα για range tests που εχουν γινει υπο πραγματικες συνθηκες.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
ωραια ολα αυτα, αλλα παντως ακομα και αν μπορουσαμε να εχουμε αυτο το συστημα στη χωρα μας, ουτε θα πληρωνα για να το αγορασω και ουτε θα το χρησιμοποιουσα αυτην τη στιγμη.
Adaptive cruise control και autosteer ειναι χρησιμο και το χρησιμοποιω σε οποιοδηποτε οχημα σε ταξιδια στην εθνικη οδο και οταν δεν υπαρχει πυκνη ροη οχηματων.
Τα συστηματα summon εχουν ενδιαφερον, ωστε να βγαλεις το αυτοκινητο αν εχει εγκλωβιστει απο αλλα παρκαρισμενα. Δυστυχως δνε ειναι διαθεσιμο στην ελλαδα για τεσλα απο οσο γνωριζω.Έχω κάνει ήδη 1,5 k km και ακόμα δεν με αφήνει να ενεργοποιήσω το autosteer. Έχεις εικόνα ;
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
ωραια ολα αυτα, αλλα παντως ακομα και αν μπορουσαμε να εχουμε αυτο το συστημα στη χωρα μας, ουτε θα πληρωνα για να το αγορασω και ουτε θα το χρησιμοποιουσα αυτην τη στιγμη.
Adaptive cruise control και autosteer ειναι χρησιμο και το χρησιμοποιω σε οποιοδηποτε οχημα σε ταξιδια στην εθνικη οδο και οταν δεν υπαρχει πυκνη ροη οχηματων.
Τα συστηματα summon εχουν ενδιαφερον, ωστε να βγαλεις το αυτοκινητο αν εχει εγκλωβιστει απο αλλα παρκαρισμενα. Δυστυχως δνε ειναι διαθεσιμο στην ελλαδα για τεσλα απο οσο γνωριζω.Έχω κάνει ήδη 1,5 k km και ακόμα δεν με αφήνει να ενεργοποιήσω το autosteer. Έχεις εικόνα ;
αν θυμαμαι καλα οταν πας να το ενεργοποιησεις, σου βγαζει ενα disclaimer; και ειναι greyed out το "accept/ok"; αν ναι, πρεπει να κανεις scroll down ολο το κειμενο και μετα "ανοιγει" το κουτακι της αποδοχης. Δοκιμασε το
Αυτο μπηκε σε καποιο update, οταν παρελαβα εγω δεν υπηρχε. -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Η Tesla είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει δεκάδες ΔΙΣ $ απο δικά της κεφάλαια στη αυτόνομη οδήγηση.
Φυσικά και αυτό είναι παπάτσα του Ίλον σύμφωνα με τον @realzeus εγω όμως που βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία θέλω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να ζήσουν χωρίς τροχαία ατυχήματα και μακάρι η παπάτζα να του βγεί .Η Tesla ΔΕΝ είναι η μόνη εταιρεία που ξοδεύει χρήματα και επενδύει σε αυτό.
Ολες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες το κάνουν απλά η TESLA είναι πιο μπροστά
Αυτά τα συστηματα θα γίνονται όλο και εξυπνότερα και θα βγαινουν καλύτεροι αλγοριθμοι και θα επωφεληθούν και από το AI που επισης ξοδευονται δισεκατομμύρια
Πάντως οσο υπάρχει η 1 στις 100000000 πιθανότητες ή οσο είναι που θα πρέπει ενα αυτόνομο σύστημα να πάρει μια σπάνια απόφαση που θα φέρει το όχημα είτε να πέσει σε κάποιο ανθρωπο ή να πέσει πάνω σε αμαξι με ανθρώπους (με πιθανα θανατηφόρα αποτελέσματα) γιατι δεν υπάρχει χρόνος για ασφαλές φρεναρισμα τοσο θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πάρει αδεια.
Είναι σχεδόν αδυνατο λόγω νομικων λόγων γιατι οι τεχνικοί που είναι φυσικά μεγαλο προβλημα επίσης, σε κάποια χρόνια θα ξεπεραστούν από την τεχνολογια.
-
Τα συστηματα summon εχουν ενδιαφερον, ωστε να βγαλεις το αυτοκινητο αν εχει εγκλωβιστει απο αλλα παρκαρισμενα. Δυστυχως δνε ειναι διαθεσιμο στην ελλαδα για τεσλα απο οσο γνωριζω.
Είναι πάλι διαθέσιμο γενικώς και εκλείπει από κάποια regions; Είχα μείνει στο ότι έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα summon/smart summon από όλα τα οχήματα με Tesla Vision με την υπόσχεση ότι θα γίνει πάλι διαθέσιμο προσεχώς.
-
@delorean said in TESLA FORUM:
Τα συστηματα summon εχουν ενδιαφερον, ωστε να βγαλεις το αυτοκινητο αν εχει εγκλωβιστει απο αλλα παρκαρισμενα. Δυστυχως δνε ειναι διαθεσιμο στην ελλαδα για τεσλα απο οσο γνωριζω.
Είναι πάλι διαθέσιμο γενικώς και εκλείπει από κάποια regions; Είχα μείνει στο ότι έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα summon/smart summon από όλα τα οχήματα με Tesla Vision με την υπόσχεση ότι θα γίνει πάλι διαθέσιμο προσεχώς.
δεν αγορασα το πακετο fsd, στο οποιο περιλαμβανεται το summon, οποτε δεν μπορω να σου πω λεπτομεριες, αλλα εχω διαβασει αρκετες γκρινιες απο ανθρωπους που αγορασαν το πακετο οτι δεν δουλευει οπως περιμεναν.
Στην παρουσα φαση, το fsd στην ελλαδα, απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει νοημα να το παρει καποιος. -
Να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους Tesla model 3. Σας έβγαλε ποτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα το αμάξι στα ηλεκτρονικά; (Ρωτάω γιατί σε πολλά site που μπαίνω μιλάμε με πολύ κακά λόγια για την αξιοπιστία και γενικά ότι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα μέχρι και στις αναρτήσεις με παραδείγματα)
-
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
Να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους Tesla model 3. Σας έβγαλε ποτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα το αμάξι στα ηλεκτρονικά; (Ρωτάω γιατί σε πολλά site που μπαίνω μιλάμε με πολύ κακά λόγια για την αξιοπιστία και γενικά ότι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα μέχρι και στις αναρτήσεις με παραδείγματα)
θα ηθελες να δωσεις μερικα παραδειγματα αυτων που διαβασες;
-
Στην παρουσα φαση, το fsd στην ελλαδα, απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει νοημα να το παρει καποιος.
Συμφωνώ, ουσιαστικά αγοράζεις μια μάλλον θολή υπόσχεση για το μέλλον, που ειδικά στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία ακόμα, ενώ υπάρχει και ζήτημα με τα αυτοκίνητα που έχουν το αναβαθμισμένο HW4, τα οποία σύμφωνα με το Musk, αν και πιο καινούρια, θα είναι ουσιαστικά 6 μήνες πίσω σε αναβαθμίσεις σε σχέση με τα οχήματα με το παλιότερο HW3.
-
@delorean said in TESLA FORUM:
Στην παρουσα φαση, το fsd στην ελλαδα, απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει νοημα να το παρει καποιος.
Συμφωνώ, ουσιαστικά αγοράζεις μια μάλλον θολή υπόσχεση για το μέλλον, που ειδικά στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία ακόμα, ενώ υπάρχει και ζήτημα με τα αυτοκίνητα που έχουν το αναβαθμισμένο HW4, τα οποία σύμφωνα με το Musk, αν και πιο καινούρια, θα είναι ουσιαστικά 6 μήνες πίσω σε αναβαθμίσεις σε σχέση με τα οχήματα με το παλιότερο HW3.
fsd θεωρητικα θα μπορει καποιος να το αγορασει και κατοπιν εορτης (οπως το boost package ή καπως ετσι οπου προσθετεις 50 ιππους). hw3 vs hw4 μεχρι στιγμης, μονο στις καμερες φαινεται να υπαρχει διαφορα, αλλα δοθηκε πριν μερικους μηνες ota update το οποιο βελτιωσε σημαντικα την ποιοτητα της εικονας στα hw3.
Αυτα ειναι ψιλοθεωρητικα θεματα στα οποια δεν μπορεις να εχεις σιγουρη απαντηση απο κανεναν. -
Αν πατήσεις Tesla προβλήματα ή problems θα καταλάβεις.
-
αν googlαρεις "tesla problems", θα βρεις οτι προκαλουν απο ελλειψη στυσης εως μαυρη τρυπα και καταστροφη του συμπαντος
αν θελεις να παρεις απαντηση, θα πρεπει να εισαι λιγο πιο συγκεκριμενος -
Αυτό που μπορώ να πω για το δικό μου, είναι η δυσλειτουργία που παρουσιάζει ο αριστερός καθρέφτης όταν επιλέγω την όπισθεν.
Κατεβαίνει αυτόματα αλλά δεν επανέρχεται στην προεπιλεγμένη θέση του.
Απ'ότι διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού, είναι γνωστό bug σε όλα τα model 3. -
αν θυμαμαι καλα οταν πας να το ενεργοποιησεις, σου βγαζει ενα disclaimer; και ειναι greyed out το "accept/ok"; αν ναι, πρεπει να κανεις scroll down ολο το κειμενο και μετα "ανοιγει" το κουτακι της αποδοχης. Δοκιμασε το
Αυτο μπηκε σε καποιο update, οταν παρελαβα εγω δεν υπηρχε.Update
Μου είπαν στο σερβις ότι δεν έχει τελειώσει το καλιμπραρισμα μια απο τις μπροστινές κάμερες. Οψομεθα!Δεν έχω καταφέρει να διευκρινίσω αν το νέο model 3 έχει σύστημα φιλτραρίσματος ανάλογο με του Y και των μεγάλων. Έχεις κάποια επιπλέον επιλογή στον διαμεσολαβητή του κλιματισμού εν ειδει hepa ?
-
Αυτο μπηκε σε καποιο update, οταν παρελαβα εγω δεν υπηρχε.Update
Μου είπαν στο σερβις ότι δεν έχει τελειώσει το καλιμπραρισμα μια απο τις μπροστινές κάμερες. Οψομεθα!Δεν έχω καταφέρει να διευκρινίσω αν το νέο model 3 έχει σύστημα φιλτραρίσματος ανάλογο με του Y και των μεγάλων. Έχεις κάποια επιπλέον επιλογή στον διαμεσολαβητή του κλιματισμού εν ειδει hepa ?
Μετά από 1500χλμ ακόμα καλιμπραρει; wtf???
Έχω επιλογή biohazard filter αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτε. Αυτό απλά δημιουργεί θετική πίεση εντός του αμαξιού.
Ακόμα και χωρίς αυτό, όλος ο αέρας περνάει μέσα από το hepa filter χωρίς να κάνω κάτι. Κοινώς σταματάω δίπλα σε λεωφορείο ή φορτηγό με την εξάτμιση να με σημαδεύει και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Στο προηγούμενο 3αρι δεν υπήρχε hepa, από όσο γνωρίζω. Στο highland δεν ξέρω τι παίζει.Αν πάντως τα μυρίζεις όλα ρόδινα συνεχώς, είτε να πας σε ωρλ, είτε έχεις hepa
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Αυτό που μπορώ να πω για το δικό μου, είναι η δυσλειτουργία που παρουσιάζει ο αριστερός καθρέφτης όταν επιλέγω την όπισθεν.
Κατεβαίνει αυτόματα αλλά δεν επανέρχεται στην προεπιλεγμένη θέση του.
Απ'ότι διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού, είναι γνωστό bug σε όλα τα model 3.Στο δικό μου δουλεύει κανονικά.
Σε αντίθεση με τους υαλοκαθαριστηρες που είναι ένα όνειρο.
-
Το αυτοκίνητο βγαίνει από το 2017, από δύο διαφορετικά εργοστάσια.
Έχει αλλάξει σε πάρα πολλά σημεία, πάρα πολλές φορές, αθόρυβα.
Το τελευταίο πλέον που πωλείται είναι και η πιο ώριμη έκδοση του.
Μην διαβάζεις τίποτα από το ίντερνετ, είναι περσινά ξινά σταφύλια.
Το τι ΘΑ μας βγάλει δεν το ξέρουμε, πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ λιγότερα προβλήματα από αλλά ηλεκτρικά.
TESLA FORUM