-
@lap said in TESLA FORUM:
Τις μικρές οθόνες. Όχι τις μεγάλες.
Ποιες μελέτες είναι αυτές ;
Και τις μεγάλες!
https://jalopnik.com/science-proves-that-buttons-are-better-than-touchscreen-1849428675
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
@diego1960 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό αυτό!
Από τον άνθρωπο που έχει αμετακίνητη άποψη για τα Tesla, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ του. Μιλάμε για φάρο αντικειμενικότητας σε μια θάλασσα υποκειμενικότητας!
Δικαίως εγκαλείς αγόρι μου τους άλλους για έλλειψη αντικειμενικότητας!Mα δεν το έπαιξα ποτέ αντικειμενικός! Σιχαίνομαι τα ηλεκτρικά, δε γουστάρω τις οθόνες, τα σκουπάκια, το σπατουλάρισμα στην "πράσινη" νέα εποχή και την ξενερίλα της αυτοκίνησης και το γράφω συνεχώς. Η άποψή μου είναι 100% ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, δεν την έχω ντύσει με κανένα μανδύα αντικειμενικότητας ποτέ και δεν θα το κάνω. Δεν είμαι δημοσιογράφος και δε θα ήθελα να ήμουν γιατί έχω δει τι γραμμή αναγκάζονται να ακουθήσουν σε μεγάλες σελίδες, όχι μόνο της αυτοκίνησης. Στην πολιτική, την οικονομία και τον αθλητικό τύπο η φάση είναι 100 φορές χειρότερη.
Ο Δημήτρης όμως έχει στο ρεπερτόριο του παλιού του blog το παρακάτω:
" Όσα διθυραμβικά διάβαζα τόσα χρόνια στα άρθρα στα περιοδικά κι έβλεπα σε βιντεάκια στο YouTube, τα επιβεβαίωσα από πρώτο χέρι. Συγκεκριμένα, μιλάμε για μια πολύ ανώτερη μορφή αυτοκίνησης. Όλα γίνονται αθόρυβα, πολιτισμένα, ακαριαία, χωρίς κανέναν κραδασμό, χωρίς δράματα και χωρίς την αίσθηση ότι κάτι ζορίζεται, κάτι φθείρεται. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που οδηγήσατε αυτόματο αυτοκίνητο, πόσο χαζοί νιώσατε για την κουτάλα που ανακατεύατε τόσα χρόνια. Ε, άλλο τόσο μεγάλο άλμα είναι κι η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά. Γιατί τα αυτόματα πάλι έχουν αλλαγές ταχυτήτων, πάλι κάποιος ανακατεύει την κουτάλα, απλά δεν είναι ο οδηγός. Εδώ, όλα γίνονται ένα τεράστιο μαγικό χαλί, όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος και κραδασμός, μόνο ένα τεράστιο κύμα ροπής που σε παρασύρει. Η οδήγηση γίνεται πανεύκολη, αβίαστη, έχεις να παίξεις με ένα πετάλι, κανένας θόρυβος, κανένας κραδασμός, κανένα σκορτσάρισμα στην εκκίνηση, καμία άβολη κι άκομψη κίνηση του κορμιού του συνοδηγού σε αλλαγή από 1η σε 2α. Κι όταν μάλιστα το σανιδώνεις, ακούς ένα υπόκωφο ηλεκτρικό βουητό, που θυμίζει λίγο απογείωση αεροπλάνου. Το κύμα ροπής επίσης επιτείνει αυτό το φαινόμενο, θυμηθείτε το κόλλημα στην πλάτη κατά την απογείωση, κάτι αντίστοιχο."
Σε συνέχεια:
Εν κατακλείδι, μιλάμε για έναν θαυμαστό νέο κόσμο. Είστε λάτρεις της χαλαρής και ξεκούραστης οδήγησης; Θα το λατρέψετε. Είστε γκαζοφονιάδες; Θα λατρέψετε την πλούσια κι ακαριαία ροπή, οι σφήνες θα αποκτήσουν άλλη δυναμική. Όμως, ένα πωρωτικό βενζινοκίνητο έχει άλλη χάρη με την ένταση των συναισθημάτων που προκαλεί το στροφάρισμα, οι καρφωτές αλλαγές κι η ηχητική πανδαισία. Προφανώς αναφέρομαι σε Μ3 Ε46 και όχι σε C3 diesel, που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
https://sabasgoeselectric.blogspot.com/2021/11/pug-e-208-nissan-leaf-40-citroen-c-zero.html
Αν αυτό λοιπόν δείχνει αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογραφία, count me out. Βλέπω εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Ξέρω ξερω θα διαβάσουμε πάλι "οδήγησε και εσύ ένα και θα λες τα ίδια" ενώ αν οδηγήσεις και δεν τα πεις θα είναι λόγω "κολλήματος και ξεροκεφαλιάς", δλδ αποκλείεται να μην είναι το φως το αληθινό η ηλεκτροκίνηση ή να ψάχνεις άλλα πράγματα από ένα αυτοκίνητο. Δεν παίζει ρε παιδί μου!
-
So, we’re not saying that this test proves that all touch screens are bad — far from it. The results found that simplified interfaces and options for buttons or screens were the easiest for drivers to use. But some buttons for certain tasks make driving a whole heap easier.
Με λίγα λόγια η οθόνη δεν είναι το πρόβλημα αλλά το interface του λογισμικού.
Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που αναφέρεις και πως να μην είναι αφού το ζούμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@lap said in TESLA FORUM:
So, we’re not saying that this test proves that all touch screens are bad — far from it. The results found that simplified interfaces and options for buttons or screens were the easiest for drivers to use. But some buttons for certain tasks make driving a whole heap easier.
Με λίγα λόγια η οθόνη δεν είναι το πρόβλημα αλλά το interface του λογισμικού.
Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που αναφέρεις και πως να μην είναι αφού το ζούμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας.
Το πρόβλημα είναι ότι σε όλες τις υλοποιήσεις πρέπει να μπεις σε μενού και υπομενού για κάποιες λειτουργίες, που μπορείς να κάνεις με μια κίνηση, αν υπάρχουν φυσικά κουμπιά. Συν του ότι με τα φυσικά κουμπιά μπορείς να κάνεις την κίνηση απλά με την αφή, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξεις, πράγμα που δεν γίνεται με μια οθόνη, ακόμα και αν έχει το εικονίδιο στην πρώτη οθόνη και δεν χρειάζεται να μπεις σε άλλο μενού. Τα αεροπλάνα, που είναι στην πρωτοπορία της εργονομίας, δείχνουν τον δρόμο! Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν "χιλιάδες" κουμπιά... Η οθόνες απλά γλιτώνουν λεφτά στους κατασκευαστές, καθώς μπορείς να βάλεις άπειρα μενού, με το ίδιο κόστος. Το κάθε κουμπί κοστίζει παραπάνω...
-
Είναι θέμα αρχιτεκτονικής σχεδίασης του interface. Σε ενημερώνω πως καθως οδηγώ αυτοκίνητο με μια ταπεινή οθονη των 7 ιντσών αλλά με ξεκάθαρα 4 πεδία και ένα παλαιότερο με κουμπάκια κάνω ακριβώς τον ίδιο χρόνο για να πατήσω κάτι στο ραδιόφωνο.
Σκέψου τώρα με μια οθόνη 12-14 ιντσών αλλά με αντίστοιχο καλό interface. Πανευκολο.
-
Ξαναλέω ότι με την οθόνη χρειάζεται να πάρεις τα μάτια σου από τον δρόμο και να δεις που θα πατήσεις το δάχτυλό σου. Με τα κουμπιά το κάνεις στα τυφλά, καθώς μετά από κάποια στιγμή ξέρεις που ακριώς βρίσκεταο το κουμπί και το κάνεις με την αφή.
-
Δεν ισχύει, νομίζεις ότι ισχύει. Κανένας οδηγός δεν πατάει κουμπιά χωρίς να πάρει το βλέμμα απο τον δρόμο.
Κάνε το τεστ αύριο! Άλλαξε θερμοκρασία, φορά του αέρα στον κλιματισμό και βάλε κάτι από την λίστα τραγουδιών στο αυτοκίνητο σου ψαχυλευοντας τα κουμπιά χωρίς να πάρεις το βλέμμα από τον δρόμο.
Είναι αδύνατον.
-
Ρε συ κάθε μέρα το κάνω, δεν χρειάζεται να κάνω τεστ αύριο. Τι μου λες ότι δεν ισχύει; Λες να το φαντάστηκα; Χαχα. Ειδικά τα κουμπάκια πάνω στο τιμόνι σου λύνουν τα χέρια σχετικά με το ηχοσύστημα.
-
Φυσικά! Νόμιζες ότι δεν παίρνεις στο βλέμμα από τον δρόμο. Το κάνεις ασυνείδητα.
Ειναι αδύνατον να επιλέξεις ότι σου λέω χωρίς να πάρεις το βλέμμα από τον δρόμο. Μονάχα να ανεβάσεις την ένταση στη μουσική και αυτό σπάνια
-
Είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά, αλλά δεν το βλέπω. Αν είναι να σου λέω την δική μου εμπειρία και να την αμφισβητείς, δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση! Φυσικά πατάς το κουμπί για να αλλάξεις σταθμό χωρίς να κοιτάξεις. Ξέρεις που είναι το κουμπί. Είναι και θέμα αυτοκινήτου βέβαια, στο πόσο καλή είναι η εργονομία του.
-
Νομίζεις, και άλλοι νόμιζαν και ελεγαν τα ίδια αλλά τελικά όταν τους είπα να το κάνουν ενώ τους παρατηρούσα και εγώ το έκαναν ασυνείδητα.
Δεν γίνεται να μην πάρεις το βλέμμα από μπροστά έστω και για λίγο
Δεν ειναι θέμα της θέσης του κουμπιού είναι θέμα των επιλογών, δεν γίνεται. Να μην κοιτάξεις το τι κάνεις.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
@jammamon said in TESLA FORUM:
Υπέροχα όλα αυτά, αλλά η μάρκα είναι στον πάτο της αξιοπιστίας και για να χεις πλήρη εικόνα του κόστους ενός Model 3 πρέπει να ξέρεις πόσο πάνε οι διάφορες πιθανές επισκευές. Αν είναι χρεώσεις τύπου BMW τότε τα 35.000 γίνονται άνετα 45 σε ορίζοντα δεκαετίας.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα ότι σαν τιμή αγοράς σκίζει για αυτά που προσφέρει.
Όντως έχει και τα αρνητικά του, όπως 1.200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, 15000 ευρώ τυχόν αλλαγή μπαταρίας, θα χάσει εύκολα την αξία του στο μέλλον, όσο πάει μειώνεται κι άλλο η τιμή του, δεν είναι στιβαρό έχει αστοχίες εξωτερικά κυρίως, μπορεί το infotainment να είναι ότι καλύτερο, αλλά όλα γίνονται μέσα από αυτό, οποτε αν χαλάσει όπως και θα γίνει κάποια στιγμή η επισκευή του θα είναι ακριβή, το άγχος για το που θα φορτίσεις σε ενα ταξίδι. Είναι πολλά τα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι θέλει δουλειά ακόμα.
Είσαι σίγουρος για τα 1.200 € της ασφαλείας ;
Για μικτή ; Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ;
Ναι ρώτησα και μου είπαν ότι έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια από όλα τα αυτοκίνητα -
Μένουμε 500 χλμ μακριά, αλλιώς θα σε καλούσα να το δεις με τα μάτια σου...
-
Πες μου ότι εντοπίζεις το αυτοκίνητο σου με την όσφρηση χωρίς να το δεις και θα σε πιστέψω
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Μένουμε 500 χλμ μακριά, αλλιώς θα σε καλούσα να το δεις με τα μάτια σου...
Είχα την πεποίθηση- βεβαιότητα ότι κανείς δεν ξέρει που μένει ο @lap
-
Σε ένα Τέσλα μέσα. Διότι έδωσε όλες τις οικονομίες του για αυτό.
-
Είναι φύσιν αδύνατον για εμάς τους χόμο σάπιενς να δούμε καθαρά πέρα από συγκεκριμένες μοίρες γύρω από αυτό που κοιτάμε.
Είναι αδύνατον να διαβάσεις ποιο τραγούδι έχεις επιλέξει ή πόσους βαθμούς κελσίου έχεις επιλέξει και τη φορά στον κλιματισμό αν δεν πάρεις το βλέμμα από το κέντρο του οπτικού σου πεδίου, δηλαδή τον δρόμο ακόμα και αν έχεις κουμπιά στο ταμπλό.
Συνεπώς, ναι τα νεότερα σύστηματα αυτόνομης οδήγησης μπορούν να συνδράμουν κατά τις στιγμές εκείνες που το βλέμμα μας φεύγει απο το κέντρο του δρόμου προσφέροντας έξτρα ασφάλεια στη μετακίνηση μας.
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό αυτό!
Από τον άνθρωπο που έχει αμετακίνητη άποψη για τα Tesla, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ του. Μιλάμε για φάρο αντικειμενικότητας σε μια θάλασσα υποκειμενικότητας!
Δικαίως εγκαλείς αγόρι μου τους άλλους για έλλειψη αντικειμενικότητας!Mα δεν το έπαιξα ποτέ αντικειμενικός! Σιχαίνομαι τα ηλεκτρικά, δε γουστάρω τις οθόνες, τα σκουπάκια, το σπατουλάρισμα στην "πράσινη" νέα εποχή και την ξενερίλα της αυτοκίνησης και το γράφω συνεχώς. Η άποψή μου είναι 100% ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, δεν την έχω ντύσει με κανένα μανδύα αντικειμενικότητας ποτέ και δεν θα το κάνω. Δεν είμαι δημοσιογράφος και δε θα ήθελα να ήμουν γιατί έχω δει τι γραμμή αναγκάζονται να ακουθήσουν σε μεγάλες σελίδες, όχι μόνο της αυτοκίνησης. Στην πολιτική, την οικονομία και τον αθλητικό τύπο η φάση είναι 100 φορές χειρότερη.
Ο Δημήτρης όμως έχει στο ρεπερτόριο του παλιού του blog το παρακάτω:
" Όσα διθυραμβικά διάβαζα τόσα χρόνια στα άρθρα στα περιοδικά κι έβλεπα σε βιντεάκια στο YouTube, τα επιβεβαίωσα από πρώτο χέρι. Συγκεκριμένα, μιλάμε για μια πολύ ανώτερη μορφή αυτοκίνησης. Όλα γίνονται αθόρυβα, πολιτισμένα, ακαριαία, χωρίς κανέναν κραδασμό, χωρίς δράματα και χωρίς την αίσθηση ότι κάτι ζορίζεται, κάτι φθείρεται. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που οδηγήσατε αυτόματο αυτοκίνητο, πόσο χαζοί νιώσατε για την κουτάλα που ανακατεύατε τόσα χρόνια. Ε, άλλο τόσο μεγάλο άλμα είναι κι η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά. Γιατί τα αυτόματα πάλι έχουν αλλαγές ταχυτήτων, πάλι κάποιος ανακατεύει την κουτάλα, απλά δεν είναι ο οδηγός. Εδώ, όλα γίνονται ένα τεράστιο μαγικό χαλί, όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος και κραδασμός, μόνο ένα τεράστιο κύμα ροπής που σε παρασύρει. Η οδήγηση γίνεται πανεύκολη, αβίαστη, έχεις να παίξεις με ένα πετάλι, κανένας θόρυβος, κανένας κραδασμός, κανένα σκορτσάρισμα στην εκκίνηση, καμία άβολη κι άκομψη κίνηση του κορμιού του συνοδηγού σε αλλαγή από 1η σε 2α. Κι όταν μάλιστα το σανιδώνεις, ακούς ένα υπόκωφο ηλεκτρικό βουητό, που θυμίζει λίγο απογείωση αεροπλάνου. Το κύμα ροπής επίσης επιτείνει αυτό το φαινόμενο, θυμηθείτε το κόλλημα στην πλάτη κατά την απογείωση, κάτι αντίστοιχο."
Σε συνέχεια:
Εν κατακλείδι, μιλάμε για έναν θαυμαστό νέο κόσμο. Είστε λάτρεις της χαλαρής και ξεκούραστης οδήγησης; Θα το λατρέψετε. Είστε γκαζοφονιάδες; Θα λατρέψετε την πλούσια κι ακαριαία ροπή, οι σφήνες θα αποκτήσουν άλλη δυναμική. Όμως, ένα πωρωτικό βενζινοκίνητο έχει άλλη χάρη με την ένταση των συναισθημάτων που προκαλεί το στροφάρισμα, οι καρφωτές αλλαγές κι η ηχητική πανδαισία. Προφανώς αναφέρομαι σε Μ3 Ε46 και όχι σε C3 diesel, που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
https://sabasgoeselectric.blogspot.com/2021/11/pug-e-208-nissan-leaf-40-citroen-c-zero.html
Αν αυτό λοιπόν δείχνει αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογραφία, count me out. Βλέπω εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Ξέρω ξερω θα διαβάσουμε πάλι "οδήγησε και εσύ ένα και θα λες τα ίδια" ενώ αν οδηγήσεις και δεν τα πεις θα είναι λόγω "κολλήματος και ξεροκεφαλιάς", δλδ αποκλείεται να μην είναι το φως το αληθινό η ηλεκτροκίνηση ή να ψάχνεις άλλα πράγματα από ένα αυτοκίνητο. Δεν παίζει ρε παιδί μου!
Πολύ ωραίο το κείμενο του Δημήτρη και αρκετά αμερόληπτο, δεν το είχα διαβάσει ξανά.
Όπως τα λέει είναι βασικά, τι βρίσκεις άκυρο;
TESLA FORUM