-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
η Mazda έβγαλε και σίκουελ στην κωμωδία με την PHEV
Για μένα πάντως είναι ιδανικό αυτό το PHEV, ως καθημερινό. Μένω 25 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα μπορούσα να πάω εκεί και να γυρίσω μόνο ηλεκτρικά, φορτίζοντας σπίτι μου. Αν θελήσω δε να πάω και στην Αθήνα μονορούφι, θα μπορέσω. Δεν θα το αγόραζα, γιατί δεν μου αρέσουν τα SUV (μόνο τα πραγματικά off roaders) και επειδή θεωρώ πολλά τα λεφτά για ένα τέτοιο όχημα (θα έπαιρνα ένα i30 N!). Αλλά σαν ιδέα μου κάνει περισσότερο από τα ηλεκτρικά όπου σε περιορίζουν στην αυτονομία και στους χρόνους φόρτισης.
-
Το ανέκδοτο αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο με τους τραγικούς χώρους και την πολύ υψηλή κατανάλωση του Wankel. Ακόμα και με τα επίσημα νούμερα, βγαίνει ένα τρελό νούμερο, δεν το έχω τώρα πρόχειρο. Θες Φεβ; Πάρε ένα από τα υπόλοιπα, υπάρχουν εξαιρετικά οχήματα εκεί έξω. Το συγκεκριμένο Mazda έχει φάει γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά περισσότερα όταν το δοκιμάσω. Όταν η Mazda δεήσει να βάλει μικτή ασφάλεια.
-
ΟΚ δεκτό αυτό. Αν και το έβλεπα πιο πολύ σαν ηλεκτρικό με range extender (όπως εκείνο το i3), παρά ως PHEV.
-
Νομίζω πως όποιος έχει υποδομή για οικιακή θέση φόρτισης, το καλύτερο είναι ένα phev ή BEV.
Για όσους δεν θέλουν να'χουν και το άγχος φόρτισης των ταξιδιών (έστω και των 3-4/έτος), phev.
Για σένα ειδικά Realzeus, ένα seat leon phev ή bmw 3άρα/5αρα phev (aαν υπάρχει),θα ήταν το ιδανικό. -
Αν υπάρχει; Τα ΝΠ είναι τίγκα στις 330e.
-
@panormus772 said in TESLA FORUM:
Για σένα ειδικά Realzeus, ένα seat leon phev ή bmw 3άρα/5αρα phev (aαν υπάρχει),θα ήταν το ιδανικό.
Ναι, μια 3άρα PHEV, αλλά επειδή είμαι βλαμμένος, αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά θα έπαιρνα μεταχειρισμένη 911.
-
Iδανικά θα ήταν τα PHEV του μέλλοντος που είχα διαβάσει πριν μήνες με 100km ηλεκτρική αυτονομία αλλά δυστυχώς δε θα προχωρήσει αυτό το πλάνο από ό,τι φαίνεται. Εκεί που η ταλαίπα θα ήταν λιγότερη από το να πριζώνεις στα 45km, θα έβγαζε νόημα (με λογική τιμή φυσικά) για έναν οικογενειάρχη. Best of both worlds. Τώρα δεν ξέρω.
Και εγώ με το Δία είμαι πάντως, μια μεταχειρισμένη (αναγκαστικά) Porsche εφόσον δεν έχω οικογενειακά βάρη. Αν και θα ήθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου να ζήσω με μια BMW M something, αρκεί να μην είναι παλαιολογία. -
Ποιου μέλλοντος; Υπάρχουν και σήμερα PHEV που βγάζουν 100+ χιλιόμετρα, ακόμα και θηρία.
Ένα παράδειγμα και δεν είναι το μόνο:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-range-rover-phev-brings-70-mile-ev-range
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
BMW M something
Είχα Ε92 330i με Μ suspension, όχι κανονική Μ φυσικά, αλλά πλησίαζε κάπως. Πολύ σκληρή για Ελλάδα. Σε λεία άσφαλτο πατούσε καλά, αλλά σε ανωμαλίες χοροπηδούσε και το λαμπάκι του αντισπίν άναβε μέχρι και στην 4η...
-
Τα phev ειναι μια ενδιαφερουσα μεταβατικη λυση, αλλα δυστυχως δεν ειναι οικονομικα βιωσιμη. Εχεις το συνολο των αρνητικων των δυο μορφων κινητηρα και κερδιζεις μονο την "ησυχια" οτι δεν χρειαζεσαι φορτιση.
Ειναι πανακριβα, εχουν το κοστος συντηρησης του βενζινοκινητηρα, προφανως εχουν battery degradation (αλλα εδω ολοι οι υπερμαχοι μωκο) και αυξημενο βαρος λογω μπαταριας και ηλεκτροκινητηρα. Δεν παιρνεις το 8χιλιαρο επιδοτησης και εχεις μειωμενο φορολογικο bonus (+30% vs +50% για τα αμιγως ηλεκτρικα). Για να εχεις πραγματικο κερδος απο το καυσιμο πρεπει να τα φορτιζεις ΚΑΘΕ μερα (κατι που δεν ισχυει στα ηλεκτρικα), οποτε και εδω χρειαζεσαι ηλεκτροδοτουμενη θεση σταθμευσης.Πραγματικα τα μοναδικα phev που εχω δει στο δρομο, ειναι εταιρικα leasing, για τους λογους που ειχαμε συζητησει πριν μερικες μερες.
-
Ε ρε suzuki μια ζωή πρωτοπόρα. Στην οθόνη στον πίνακα οργάνων έχει ένα μενού που δείχνει την ροπή και την ισχύ. Εκεί βλέπεις τι κάνει τι καθως οδηγείς
Να πω πως πολλές φορές η ροπή και ισχύ σύμφωνα με το διάγραμμα της οθόνης διαφέρουν.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Iδανικά θα ήταν τα PHEV του μέλλοντος που είχα διαβάσει πριν μήνες με 100km ηλεκτρική αυτονομία
99χλμ βγάζει ο κουμπάρος μου με το Kuga phev με λιγο προσοχή και άνετα τα 85χλμ.
-
Τόσα πολλά; Η θεωρητική αυτονομία είναι 66.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εχεις το συνολο των αρνητικων των δυο μορφων κινητηρα
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι έχει τα καλά των δύο μορφών.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
εγραψα οτι δεν εχεις το αγχος της φορτισης, ειδικα στο ταξιδι. Απο την αλλη ομως συγκεντρωνουν ολα και τους περιορισμους του βενζινοκινητηρα, αλλα και της ηλεκτροκινησης (ηλεκτροδοτουμενη θεση σταθμευσης), χωρις τα αντιστοιχα οικονονομικα οφελη (παρα μονο μειωμενη καταναλωση καυσιμου). Εκτος αν θεωρειτε οτι θα αγορασεις phev και δεν θα το φορτιζεις, οποτε σε αυτην την περιπτωση ας παρει καποιος κανονικο υβριδικο (οχι mild).
Επισης, κυριαρχει η αποψη οτι τα phev "ειναι σαν ηλεκτρικα" οσο εχουν μπαταρια. Ειναι σχετικο αυτο, διοτι οι ηλεκτροκινητηρες τους ειναι αδυναμοι και θελει αρκετη προσοχη στην οδηγηση ωστε να μην ενεργοποιηθει ο βενζινοκινητηρας.Ολα αυτα τα λεω,διοτι συμμεριζομουν και εγω την αποψη οτι τα phev ειναι το “best of both worlds", αλλα τελικα μαλλον ειναι το "worst of both worlds" ,κατα την αποψη μου παντα.
-
Πράγματι, μόνο ένα PHEV έχω οδηγήσει που δεν παίρνει μπροστά ο κινητήρας στο τέρμα γκάζι, το Suzuki Across (RAV4). Σε όλα τα άλλα, δεν τολμάς να το πατήσεις λίγο παραπάνω. Και βέβαια, η ακαριαία απόκριση των ηλεκτρικών, απλώς απουσιάζει. Άντε τώρα ας πούμε να έχεις το XC40 με τους 82 ολόκληρους ηλεκτρικούς ίππους για 1.750 κιλά. Ναι, τόσους αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας, χαμός!
-
εγραψα οτι δεν εχεις το αγχος της φορτισης, ειδικα στο ταξιδι. Απο την αλλη ομως συγκεντρωνουν ολα και τους περιορισμους του βενζινοκινητηρα, αλλα και της ηλεκτροκινησης (ηλεκτροδοτουμενη θεση σταθμευσης), χωρις τα αντιστοιχα οικονονομικα οφελη (παρα μονο μειωμενη καταναλωση καυσιμου). Εκτος αν θεωρειτε οτι θα αγορασεις phev και δεν θα το φορτιζεις, οποτε σε αυτην την περιπτωση ας παρει καποιος κανονικο υβριδικο (οχι mild).
Επισης, κυριαρχει η αποψη οτι τα phev "ειναι σαν ηλεκτρικα" οσο εχουν μπαταρια. Ειναι σχετικο αυτο, διοτι οι ηλεκτροκινητηρες τους ειναι αδυναμοι και θελει αρκετη προσοχη στην οδηγηση ωστε να μην ενεργοποιηθει ο βενζινοκινητηρας.Ολα αυτα τα λεω,διοτι συμμεριζομουν και εγω την αποψη οτι τα phev ειναι το “best of both worlds", αλλα τελικα μαλλον ειναι το "worst of both worlds" ,κατα την αποψη μου παντα.
Είναι θέμα οπτικής, Προσωπικά ποτέ δεν αγοράζω αυτοκίνητο με κριτήριο την οικονομία. Ούτε ξέρω πόσο καίνε τα αυτοκίνητά μου. Απλά βλέπω ότι τα PHEV μπορούν να σου δώσουν παραπάνω δύναμη (αρκεί φυσικά να αποτυπώνεται αυτή στο χρονόμετρο και να μην καταστρέφει το στρίψιμο, λόγω βάρους), ενώ διατηρούν την δυνατότητα ταξιδιού (σε αντίθεση με τα BEV).
-
Είναι θέμα οπτικής, Προσωπικά ποτέ δεν αγοράζω αυτοκίνητο με κριτήριο την οικονομία. Ούτε ξέρω πόσο καίνε τα αυτοκίνητά μου. Απλά βλέπω ότι τα PHEV μπορούν να σου δώσουν παραπάνω δύναμη (αρκεί φυσικά αν αποτυπώνεται αυτή στο χρονόμετρο και να μην καταστρέφει το στρίψιμο, λόγω βάρους), ενώ διατηρούν την δυνατότητα ταξιδιού (σε αντίθεση με τα BEV).
Οταν αναφερομουν σε οικονομικα οφελη, εννοουσα κυριως την κρατικη επιδοτηση και τις φοροελαφρυνσεις, παρα το κερδος απο τη μειωμενη καταναλωση καυσιμου.
Επισης, ενα προιον για το οποιο δαπανω χρηματα, παντα συνυπολογιζω την τιμη του στην αξιολογηση που του κανω. -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Πράγματι, μόνο ένα PHEV έχω οδηγήσει που δεν παίρνει μπροστά ο κινητήρας στο τέρμα γκάζι, το Suzuki Across (RAV4). Σε όλα τα άλλα, δεν τολμάς να το πατήσεις λίγο παραπάνω. Και βέβαια, η ακαριαία απόκριση των ηλεκτρικών, απλώς απουσιάζει. Άντε τώρα ας πούμε να έχεις το XC40 με τους 82 ολόκληρους ηλεκτρικούς ίππους για δύο τόνους. Ναι, τόσους αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας, χαμός!
ειναι και λογικο αυτο, διοτι οι κατασκευαστες πρεπει να εχουν στο νου τους και θεματα ασφαλειας. Μπορει ο οδηγος να το εχει θεσει σε ev mode, αλλα ισως κατι να συμβει και να χρειαστει αμεσα ολη την ισχυ του αυτοκινητου. Εχω και εγω υποψιν μου οτι αυτη η "ευαισθησια" διαφερει αρκετα απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη.
Δεν ηξερα οτι το across ειναι ετσι ρυθμισμενο! Φιλος μου εχει το rav4 phev και απο περιεργεια θα τον ρωτησω αν ειναι ετσι και στο δικο του αυτοκινητο.
-
ασκευαστες πρεπει να εχουν στο νου τους και θεματα ασφαλειας. Μπορει ο οδηγος να το εχει θεσει σε ev mode, αλλα ισως κατι να συμβει και να χρειαστει αμεσα ολη την ισχυ του αυτοκινητου. Εχω και εγω υποψιν μου οτι αυτη η "ευαισθησια" διαφερει αρκετα απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη.
Δεν ηξερα οτι το across ειναι ετσι ρυθμισμενο! Φιλος μου εχει το rav4 phev και απο περιεργεια θα τον ρωτησω αν ειναι ετσι και στο δικο του αυτοκινητο.Σίγουρα θα είναι γιατί είναι ολόιδια. Μα είναι λογικό γιατί έχει δυνατούς ηλεκτροκινητήρες, 182 ίππους και 270 Nm ροπής ο μπροστινός και 54 ίππους και 121 Nm ο πίσω.
TESLA FORUM