-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε παιδια μερες που ειναι
αν δεν μπορουμε να βρουμε πετρελαιο η δεν εχουμε μετρητα (σε χωριο γαρ) σε αναγκη μπορουμε να του βαλουμε κοκκινο πετρελαιο; τι θα κανει ; θα μπει σε κανα σειβ μοντ και θα βαρανε καμπανακια ;ανάλογα ποσο σύγχρονο ειναι το σύστημα τροφοδοσίας
στα common rail δεν ενδύκνειται
-
δεν νομιζω εχει μπει σε αγροτικα και τρακτερ με common rail για μακρα διαστηματα σε αγροτες χωρις να εχουν αναφερθει προβληματα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
δεν νομιζω εχει μπει σε αγροτικα και τρακτερ με common rail για μακρα διαστηματα σε αγροτες χωρις να εχουν αναφερθει προβληματα.παλια αγροτικα, ναι.
οπως και τα παλια τρακτερΕγω εχω ενα FORD 4100 το οποιο μαλλον δουλευει καλυτερα με το 'κοκκινο'
παρολα αυτα ξερω περιπτωση που δημιουργηθηκε μεγαλη ζημια σε Jhon Deer απο χρηση 'κοκκινου'
Απο την αλλη εχω εναν φιλο στη Θεσσαλονικη ο οποιος πηρε πριν απο 10 περιπου χρονια ενα Ignis μεταχειρισμενο απο Γερμανια, εβαζε αποκλειστικα 'κοκκινο' εκτος απο κανα δυο χρονια που ειχε ιδια τιμη, και το μονο προβλημα (εκτος απο το επιπλεον κροταλισμα) ήταν ενας καθαρισμος στα μπεκ. Το Ιγνις εκανε μερικες εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα
-
γερασα και ξεχναω, πρεπει να εχουμε ξαναμιλησει , μακεδονια και δενδρα ε; ροδακινα ; δεν θυμαμαι καλα .
ρε συ για κινητηρες comon rail μιλαω οι πιο παλιοι καινε καλυτερα κοκκινο , εγω εχω στοκαρει κοκκινο επειδη εχω παλια τρακτερ και γι αυτο εχω αποθεμα .
κοβω το χερι μου οτι στο 4100 εχεις βαλει τουρκικο υδραυλικο στο τιμονι σωστα;εχει ενας μπαρμπας μου και δεν μπορω να το γυρισω , ολοι εδω εχουν υδραυλικα στο 4100.
πως ειναι η χρονια εκει; εδω προμυνιεται χαλια , ηδη τα σταρια κατω του μεσου ορου .
εσυ πως δεν ηρθες απο εκει ; η εχεις αλλο νικνειμ; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
γερασα και ξεχναω, πρεπει να εχουμε ξαναμιλησει , μακεδονια και δενδρα ε; ροδακινα ; δεν θυμαμαι καλα .
ρε συ για κινητηρες comon rail μιλαω οι πιο παλιοι καινε καλυτερα κοκκινο , εγω εχω στοκαρει κοκκινο επειδη εχω παλια τρακτερ και γι αυτο εχω αποθεμα .
κοβω το χερι μου οτι στο 4100 εχεις βαλει τουρκικο υδραυλικο στο τιμονι σωστα;εχει ενας μπαρμπας μου και δεν μπορω να το γυρισω , ολοι εδω εχουν υδραυλικα στο 4100.
πως ειναι η χρονια εκει; εδω προμυνιεται χαλια , ηδη τα σταρια κατω του μεσου ορου .
εσυ πως δεν ηρθες απο εκει ; η εχεις αλλο νικνειμ;με το ιδιο νικ ειμαι και 'διπλα'
Εχουμε μιλησει, μαλλον για τα φορολογικα.
υδραυλικο δεν εχω στο τρακτερ, εχω μπρατσασε τι αυτοκινητο θελεις να βαλεις κοκκινο;
-
Καλησπέρα παιδιά,θέλω να αποθηκεύσω 2 τόνους diesel κίνησης bp ουλτιμέιτ, υπάρχει θέμα με τα βακτήρια κτλ που θα είναι το καύσιμο κλεισμένο στην δεξαμενή για αρκετό καιρό? Τα πρόσθετα που θα ρίξω δεν υπάρχει πρόβλημα άσχετα με το χρονικό διάστημα που θα είναι αποθηκευμένα?
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,θέλω να αποθηκεύσω 2 τόνους diesel κίνησης bp ουλτιμέιτ, υπάρχει θέμα με τα βακτήρια κτλ που θα είναι το καύσιμο κλεισμένο στην δεξαμενή για αρκετό καιρό? Τα πρόσθετα που θα ρίξω δεν υπάρχει πρόβλημα άσχετα με το χρονικό διάστημα που θα είναι αποθηκευμένα?Όχι.
-
Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλο τέτοιο θέμα. Εάν ναι ας επιμεληθούν οι moderators και ζητώ συγνώμη!
Ποιας εταιρίας καύσιμο diesel προτιμάτε;
Προσωπικά θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω...επαγγελματίες (ταξιτζήδες) και μου απάντησαν ΕΚΟ avio και μάλιστα με σιγουριά αδιαπραγμάτευτη...πρώτα για την καλή συντήρηση του κινητήρα και έπειτα για τη λειτουργία του.
Αναμένοντας το car-ο μου μέσα στις επόμενες μέρες αναμένω και τη δική σας γνώμη! -
Έκανα συγχώνευση για να τα έχουμε μαζεμένα
-
Φιλε μου εγω εβαζα shell vpower κ τωρα μονο avin best action και ειδα διαφορα σε καλυτερη λειτουργια κινητηρα κ τραβηγμα καλυτερο...Τωρα οσο αφορα ταξιτζιδες εγω που ρωτησα μονο shell μου ειπαν...το καλυτερο ειναι απο ενα σταθερο πρατηριο για να ξερεις με ποιον εχεις να κανεις.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλο τέτοιο θέμα. Εάν ναι ας επιμεληθούν οι moderators και ζητώ συγνώμη!
Ποιας εταιρίας καύσιμο diesel προτιμάτε;
Προσωπικά θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω...επαγγελματίες (ταξιτζήδες) και μου απάντησαν ΕΚΟ avio και μάλιστα με σιγουριά αδιαπραγμάτευτη...πρώτα για την καλή συντήρηση του κινητήρα και έπειτα για τη λειτουργία του.
Αναμένοντας το car-ο μου μέσα στις επόμενες μέρες αναμένω και τη δική σας γνώμη!Εχοντας 2 diesel προτιμώ πλέον μονο premium πετρέλαια .... Για κανα χρόνο την έβγαζα με το απλό ΕΚΟ από γμωστό πρατήριο!
Τώρα ΕΚΟ-AVIO, Shell V-Power και 2-3 φορές Avin Best Action!
Από όλα πιο καλό για θορυβο κινητήρα και απόδοση μου έχει φανεί το avio! -
Οι αποψεις για τα καυσιμα ειναι σαν τις κωλ…… . δεν θα βγαλεις ακρη.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι αποψεις για τα καυσιμα ειναι σαν τις κωλ…… . δεν θα βγαλεις ακρη.Ισως γιατί είναι μάλλον όλα τα ίδια (σκατά) και νομίζουμε ότι ακούμε ή βλέπουμε διαφορές!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ισως γιατί είναι μάλλον όλα τα ίδια (σκατά) και νομίζουμε ότι ακούμε ή βλέπουμε διαφορές!
Κοιτα, σκατα δεν ειναι τα καυσιμα μας πλεον. Ακολουθουν τα ευρωπαικα προτυπα και τα πετρελαια μας ειναι αριστα. Σε λιγους θα βρεις σαβουρα οχι γιατι ετσι βγηκε απο το διυληστηριο, αλλα γιατι το πειραξε ο πρατηριουχος ή η εταιρια διανομης. Δεν ξερω ποσα χρονια οδηγας. Μετα το 2006 η πιθανοτητα βρεις μαπα καυσιμο εχει μειωθει πολυ. Πλεον εχουμε και τα εταιρικα πρατηρια που δεν κλεβουν και δινουν σωστη ποιοτητα. Τωρα αυτα τα 'ακουω τον κινητηρα αλλιως' δεν υφιστανται. Ειναι απλα φαντασιες, οπως μπορει να εχω και εγω. Με τον μονο τροπο που μπορεις να πειραματιστεις ειναι να φουλαρεις, μηδενιζεις κοντερ, ξαναφουλαρεις και βλεπει λιτρα και χιλιομετρα. Καμια σημασια δεν δινουμε στο trip computer. Αυτα εχουν σχεδιαστει για τους αδαης. Οποιος εχει μια ιδεα πως λειτουργουν θα ξερει οτι το ποσοστο σφαλματος ειναι μεγαλο. Θελει φουλαρισμα τουλαχιστον 3-4 φορες στο ιδιο πρατηριο και επειτα σε αλλο το ιδιο, επειτα σε τριτο το ιδιο και παει λεγοντας. Αν σε ολα αυτα κρατηθει ενα αρχειο ισως βγαλουμε μια ακρη.
Στο βενζινοκινητο μου χρονια εβαζα αποκλειστικα bp. Εχω ενα μεγαλο αρχειο με καταναλωσεις. Εδω και ενα 4 μηνο φουλαρω aegean και ειδα στο χαλαρο 0.8lt/100 επανω.
Τωρα ειμαι σε δοκιμες την v-power τις μερες των προσφορων. Θα αργησω να βγαλω συμπερασμα καθως ειμαι στο δευτερο φουλαρισμα και δεν με βοηθανε οι συνθηκες του δρομου αφου ειμαι συνεχως μποτιλιαρισμενος. Επειτα εχει σειρα το ΕΚΟ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ισως γιατί είναι μάλλον όλα τα ίδια (σκατά) και νομίζουμε ότι ακούμε ή βλέπουμε διαφορές!
Κοιτα, σκατα δεν ειναι τα καυσιμα μας πλεον. Ακολουθουν τα ευρωπαικα προτυπα και τα πετρελαια μας ειναι αριστα. Σε λιγους θα βρεις σαβουρα οχι γιατι ετσι βγηκε απο το διυληστηριο, αλλα γιατι το πειραξε ο πρατηριουχος ή η εταιρια διανομης. Δεν ξερω ποσα χρονια οδηγας. Μετα το 2006 η πιθανοτητα βρεις μαπα καυσιμο εχει μειωθει πολυ. Πλεον εχουμε και τα εταιρικα πρατηρια που δεν κλεβουν και δινουν σωστη ποιοτητα. Τωρα αυτα τα 'ακουω τον κινητηρα αλλιως' δεν υφιστανται. Ειναι απλα φαντασιες, οπως μπορει να εχω και εγω. Με τον μονο τροπο που μπορεις να πειραματιστεις ειναι να φουλαρεις, μηδενιζεις κοντερ, ξαναφουλαρεις και βλεπει λιτρα και χιλιομετρα. Καμια σημασια δεν δινουμε στο trip computer. Αυτα εχουν σχεδιαστει για τους αδαης. Οποιος εχει μια ιδεα πως λειτουργουν θα ξερει οτι το ποσοστο σφαλματος ειναι μεγαλο. Θελει φουλαρισμα τουλαχιστον 3-4 φορες στο ιδιο πρατηριο και επειτα σε αλλο το ιδιο, επειτα σε τριτο το ιδιο και παει λεγοντας. Αν σε ολα αυτα κρατηθει ενα αρχειο ισως βγαλουμε μια ακρη.
Στο βενζινοκινητο μου χρονια εβαζα αποκλειστικα bp. Εχω ενα μεγαλο αρχειο με καταναλωσεις. Εδω και ενα 4 μηνο φουλαρω aegean και ειδα στο χαλαρο 0.8lt/100 επανω.
Τωρα ειμαι σε δοκιμες την v-power τις μερες των προσφορων. Θα αργησω να βγαλω συμπερασμα καθως ειμαι στο δευτερο φουλαρισμα και δεν με βοηθανε οι συνθηκες του δρομου αφου ειμαι συνεχως μποτιλιαρισμενος. Επειτα εχει σειρα το ΕΚΟ.Τα καυσιμα και σημερα από εταιρια σε εταιρια εχουν τεραστια διαφορα.Εδω στο σκουτερ(διχρονο)βαζεις ΕΚΟ και εχεις πιο πολλους κραδασμούς(όχι απαραίτητα κακο)ενώ με SHELL ησυχια....Για το αυτοκινητο να μην σχολιασω τα υγραέρια.Ο ορισμος της νοθειας.
Παντως η Aegean ή εχει φοβερη βενζινη ή το πρατηριο που ειχα βαλει την νοθευσε με τολουολη ή κατι άλλο.....μιλαμε για απιστευτο τράβηγμα και επιταχυνση στα 160+ που δεν ειχα ξαναδει. -
@cson κλέψιμο πέφτει παντού ..... στα εταιρικά +(5-7)% , στα άλλα περισσότερο
-
Καλημερα.
Φιλε μουθ @cson κι'ομως ουτε ο τροπος με το γεμισμα ειναι 100% αξιοπιστος. Γιατι μπορει ο ενας βενζινας στο γεμισμα που του λες με το πρωτο σκασιμο να βγαζει τη μανικα ενω ενας αλλος μπορει να στο φτασει μεχρι και τη ταπα... Εχω δει διαφορα εκει μεχρι και 2-2.5 λιτρα να χωραει μεχρι φουλ πραγματικα.. Επισης ειναι και εκει πολλοι παραγοντες. Για παραδειγμα αν φουλαρεις και εχει καυσωνα εξω(μεσημερακι για παραδειγμα) τοτε θα αφρισει πραγματικα, θα σκασει η μανικα αμεσως και νομιζεις οτι εχει φουλαρει πραγματικα... ελα που ομως εχεις αφρο αντι για καυσιμο..
Εγω για παραδειγμα δεν την μετραω απο γεμισμα σε γεμισμα... Εγω πχ σημειωνω τα χιλιομετρα οταν ξεκινησω τις μετρησεις με γεματο ρεζερβουαρ.... θα κανω χιλιομετρα , και γεμισματα και 20αρικα και 30αρια, απλα σημειωνω ποσα λιτρα βαζω καθε φορα... και μετα απο κανα τετραμηνο ξαναγεμαω και κοιταω ξανα χιλιομετροδεικτη.. συγκεντρωνω ποσα λιτρα εχω βαλει και ποσα χιλιομετρα εκανα... Δεν ειμαι δηλαδη απολυτος απο γεμισμα σε γεμισμα με την καταναλωση -
@cson
Οι βενζίνες στη χώρα μας είναι μάπες του κερατά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιαυτό + το κλέψιμο στην αντλία.
Είναι ελάχιστα τα πρατήρια που έχουν καλό καύσιμο. Μετά απο αρκετή ερευνα που είχα κάνει πριν μερικά χρόνια κατέληξα να βάζω σε μια BP στη Μεταμόρφωση, πρατήριο πολύ γνωστό στα διάφορα φόρα που ασχολούνται με το αυτοκίνητο και ιδιαίτερα φημισμένο για την πολυ καλής ποιότητας 100άρα που φέρνει. Καρατσεκαρισμένο απο πολλούς. Υπάρχουν κι άλλα πρατήρια για τα οποία έχω διαβάσει θετικά λόγια αλλά είναι λίγα εδω κ εκεί. Η διαφορά στην απόδοση δεν ειναι placebo αλλά πραγματική. -
Σε καμια περιπτωση το κλεψιμο δεν ειναι 5-7 %, εχω κανει γεμισμα σε μπετονια και εχω μετρησει σε δοσομετρητες μεχρι 10 λιτρα, κλεψιμο κανενα. Μπορει να κλεβει ελαχιστα που δεν θα επηρεασει εμενα στην μετρηση μου στα 40 λιτρα που γεμιζω, ομως θα αποφερει κερδος στον πρατηριουχο στα χιλιαδες λιτρα καταναλωσης καθημερινα. Οσο για την ποιοτητα της βενζινης μαπα δεν ειναι με τιποτα. Δηλαδη bp , eko, shell και vpower ειναι μαπα? Σε σχεση με τι ειναι μαπα?
Οσο για τα γεμισματα σαφως και δεν ειναι 100% σωστη μετρηση, για αυτο και ειπα θελει πολλα πολλα γεμισματα για να βγαλεις καποιο συμπερασμα. Επισης η θερμοκρασια παιζει πολυ ρολο στο γεμισμα του υγραεριου, και οχι τοσο στα υγρα καυσιμα.
Το μονο καλυτερο που εχει το εξωτερικο ειναι το υγραεριο γιατι παιζει με αρκετα διαφορετικο μιγμα.
Να σας πω και ενα μυστικο, η βενζινη ειναι η πολυ ευκολη λυση να ριξεις το προβλημα του αυτοκινητου σου σε αυτη. Αυτο ισχυει και για τους μηχανικους που δεν ξερουν να ψαξουν, και για τους ιδιοκτητες που δεν βαζουν το χερι στη τσεπη για να φτιαξουν το αυτοκινητο τους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
...Να σας πω και ενα μυστικο, η βενζινη ειναι η πολυ ευκολη λυση να ριξεις το προβλημα του αυτοκινητου σου σε αυτη...Σιγά το μυστικό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα υγραεριοκίνητα. Οτιδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί είναι η πρώτη κουβέντα που θα ακούσεις. Τα έπαιξε η μπαταρία, το σασμάν, τα ελαστικά, κουτσαίνει ο σκύλος σου: το αέριο φταίει. Τελεία και παύλα.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;