-
το V-power το προτιμουν πολλοι (μεταξυ αυτων κι εγω) και λογω χαμηλης τιμης
μια φορα την εβδομαδα που πωλειται στην τιμη του 'απλου' ειναι απο τα φτηνοτερα πετρελαια της αγορας, πιο φτηνο και απο τα περισσοτερα 'no name'
-
Μην αναλωνεστε σε τετοιου ειδους συγκρισεις, ειναι καθαρα θεμα αντιληψης ή και ψυχολογικο του καθε ατομου.
Προσεχετε τα πρατηρια μονο να ειναι αξιοπιστα και να κατεβαινετε για ελεγχο παντα πριν βαλετε καυσιμο γιατι τελευταια ακουω ολο και πιο συχνα να εχουν βαλει βενζινη αντι για diesel. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
...
Προσεχετε τα πρατηρια μονο να ειναι αξιοπιστα και να κατεβαινετε για ελεγχο παντα πριν βαλετε καυσιμο γιατι τελευταια ακουω ολο και πιο συχνα να εχουν βαλει βενζινη αντι για diesel.Ε νοείτε ότι όποιος δε κατεβαίνει να ανοίξει τάπα και να δει αντλία είναι άξιος της μοίρας του , όμως επειδή τα αυτοκίνητα τα χρησιμοποιούν και άτομα που την ώρα του ανεφοδιασμού παίζουν με τα κινητά τους η λύση λέγεται 'Προστασία από ακατάλληλο καύσιμο' κόστος μόλις 0,31€ το εξάμηνο και καλύπτει έως 1000 € σε ζημιές ,περιλαμβάνετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο από τη πρώτη μέρα!
-
Εχω κανει 5000χλμ αποκλειστικα μ vpower diesel,εκτος απο το τελευταιο που γεμισα μ avin best.Διαφορα στον ηχο δεν εχω καταλαβει,αλλα εχει ενα καλυτερο τραβηγμα ας πουμε.
Πηγα λοιπον προχθες στην Φιατ,και πανω στην συζητηση ειπα για το καυσιμο,και ο πωλητης μονο σπυρια δεν εβγαλε για το premium πετρελαιο,καθως συμφωνα με τον τεχνικο διευθυντη τους,προτεινουν 1/5 γεμισματα να ειναι με premium.
Eχω διαβασει για αυτη την αποψη,αλλα ψιλο κουραστηκα με το καυσιμο.. -
Ένα δίκιο το έχουν, όπως έχω αναφέρει και παλιότερα στην οικογένεια υπάρχει ένα corsa cdti με τον 1,3 της fiat,πλησιάζει τα 300000 χλμ από καινούργιο, ανεφοδιασμοί πάντα στα φθηνότερα πρατήρια και πολλές φορές σε ΑΠ ,τότε το 2005 που αγοράστηκε δεν υπήρχε premium diesel , μια χαρά πάει, άλλη τόση ζωή έχει άνετα!
-
Συγκρίνεις αλλά συστήματα.
Τι σχέση έχει το diesel του 2005 που εκαιγε ίσως και μαζουτ για πλοία με τα σύγχρονα euro 5 και 6 με τα common rail και τα Dpf.....;;;;.
Ας προσέχουμε λίγο τι και που το γράφουμε. -
Common rail είχαμε από τις αρχές του 2000 περίπου, το 2005 είχαμε euro 4, αλλά ναι τι σχέση να έχει με το euro 5/6 κ.τ.λ. Μαζούτ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Συγκρίνεις αλλά συστήματα.
Τι σχέση έχει το diesel του 2005 που εκαιγε ίσως και μαζουτ για πλοία με τα σύγχρονα euro 5 και 6 με τα common rail και τα Dpf.....;;;;.
Ας προσέχουμε λίγο τι και που το γράφουμε.Η μοναδική διαφορά είναι στην υποχρέωση των πετρελαϊκών στη μείωση του θείου και την υποχρέωση στη προσθήκη βιοντήζελ.
-
Εγώ μιλάω για τους σύγχρονους κινητήρες. Όποιος αισθάνεται άνετα μπορεί να δοκιμάσει τα πετρέλαια που έβαζαν πριν 10 χρόνια σε νέο αυτοκίνητο, να μας πει και εμάς τι θα γίνει.
-
Κάτσε να κάνουν πως εξισώνουν το φόρο στα καύσιμα και θα δεις μέχρι και θέρμανσης να καίνε!
Για το cdti με το μοτέρ της fiat μόνο στο dpf διαφέρει με τα σύγχρονα euro 5,6 .
Για τα premium diesel (που και εγώ βάζω όταν τα βρίσκω φθηνά ) πείτε μου που γράφει στο βιβλίο χρήσεως ότι επιβάλλεται να τα χρησιμοποιούμε στο yaris τουλάχιστον δε γράφει κάτι τέτοιο. -
Δεν γραφει πουθενα χρηση premium diesel, απλα γραφει στο yaris στην ταπα του ρεζερβουαρ low soplure diesel. Εχω φιλο που βαζει για 60000 χλμ απλο silk oil σε βενζιναδικο της γειτονιας του.
Το θεμα ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ κ μακαρι κ επιδοσεων.
Το βασικο ειναι μην πεσεις σε βενζιναδικο με νοθεια ή μετα το γεμισμα των δεξαμενων!
Υποψιν βαζω bp ultimate για 40000 περιπου με καποια γεμισματα σε απλο κ 2-3 με elin crystal. -
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Δεν γραφει πουθενα χρηση premium diesel, απλα γραφει στο yaris στην ταπα του ρεζερβουαρ low soplure diesel...
Το θεμα ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ κ μακαρι κ επιδοσεων...+1 Συμφωνώ!
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Δεν γραφει πουθενα χρηση premium diesel, απλα γραφει στο yaris στην ταπα του ρεζερβουαρ low soplure diesel. Εχω φιλο που βαζει για 60000 χλμ απλο silk oil σε βενζιναδικο της γειτονιας του.
Το θεμα ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ κ μακαρι κ επιδοσεων.
Το βασικο ειναι μην πεσεις σε βενζιναδικο με νοθεια ή μετα το γεμισμα των δεξαμενων!
Υποψιν βαζω bp ultimate για 40000 περιπου με καποια γεμισματα σε απλο κ 2-3 με elin crystal.Τι σημαίνει απλό και περίπλοκο;Ολα τα ντίζελ είναι χαμηλού θείου.
Μην μπερδεύετε το μαρκετινγκ με τις υποχρεωτικές απο την ΕΕ προδιαγραφές. -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Κάτσε να κάνουν πως εξισώνουν το φόρο στα καύσιμα και θα δεις μέχρι και θέρμανσης να καίνε!.Πολύ πιθανό. Όλα να τα περιμένεις από τον κολο ελληναρα. Και από διάλυμενο παραπλευρο δίκτυο θα πάνε με κίνδυνο για όλους και μαζουτ θα βάζουν και τα Dpf θα ξύλωνουν και Θα σκορπανε θάνατο αρκεί να μην πληρώσουν και να είναι δήθεν πονηροι και μάγκες.....
-
Με την ανεργεια στα υψη, την τσεπη αδεια, τα καυσιμα στα υψη και τα διοδια στο θεο, ολα τα παραπανω ειναι αναμενομενα και λογικα και θα εχουν αυξητικο ρυθμο.
-
Όλα αυτά για να πληρώνουμε τα κλεμμένα τους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Με την ανεργεια στα υψη, την τσεπη αδεια, τα καυσιμα στα υψη και τα διοδια στο θεο, ολα τα παραπανω ειναι αναμενομενα και λογικα και θα εχουν αυξητικο ρυθμο.Δεν δικαιολογουν τίποτα αυτά. Δεν σε υποχρεώνει κάνεις να κινηθεις.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Όλα αυτά για να πληρώνουμε τα κλεμμένα τους.Ουδείς αναμαρτητος για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα. Δεν μπορεί να φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι.
-
η καραμέλα της συλλογικής ευθύνης ....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Όλα αυτά για να πληρώνουμε τα κλεμμένα τους.
Ουδείς αναμαρτητος για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα. Δεν μπορεί να φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι.
Αν και είμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τα δις που έκλεβαν (και ίσως συνεχίζουν) τόσα χρόνια μαζί με τις μίζες που έπαιρναν.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;