-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Παπάρια είναι η Δύση όταν είναι η μήτρα του ναζισμού, του φασισμού, της ακροδεξιάς και τώρα δείχνει το ποιόν της κάνοντας τα στραβά μάτια όταν πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο ή αν καταφέρουν να πατήσουν σε ευρωπαικό έδαφος, κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να μη μιλήσω για τη γενικευμένη άνοδο της ακροδεξιάς, τη στήριξη στους ναζί Αζοφικούς, στήριξη στου Ισραήλ όταν διαπράττει έγκλημα πολέμου (κόψιμο παροχής νερού κατά την Ούρσουλα) κτλ.
Αν αυτές είναι οι αξίες της λοιπόν, λυπάμαι αλλά δεν τις συμμερίζομαι. Φάρος ηθικής για σένα, βόθρος πλέον για μένα.
Ξαναλέω....συμφωνω σε όλα. Παραυτα παραμένει η καλύτερη, γιατί στις άλλες χώρες ειναι ακόμα χειρότερο. Αυτό λέω. Συγκριτικά ειναι φάρος ηθικής. Απόλυτα όχι δεν είναι, γιατί πάει σκατά ο κόσμος. Οπότε συγκριτικά τα λέμε όλα. Είμαστε καλύτερα από Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή και Αμερική σε αυτό το θέμα.
Είμαστε καλά? όχι προφανώς. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αφού όλα πάνε κατά διαόλου.
-
Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε
Με τον καπετανάκη
Που 'χει ντούγκλα στο μουστάκιΆντε να δω επιχειρηματίες παντός τύπου σε μόνιμη απεργία διαρκείας.
Να κλείσουν τις γαλέρες να ξεκουραστώ και εγώ λιγουλάκι.
-
Koίτα αν αποφασίσουν να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο και να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν εγώ θα είμαι δίπλα τους όπου και όσο μπορώ. Αν θέλουν να ψηφίζουν Κούληδες, Μπακογιάννηδες, Μπουμπούκους κτλ, δικαίωμα τους φυσικά εφόσον δημοκρατία έχουμε, αλλά από εμένα στήριξη δε θα έχουν. Όπως στρώσουν ας κοιμηθούν. Απλά και καθαρά για να μην υπάρχει περίπτωση παρερμηνείας.
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Παπάρια είναι η Δύση όταν είναι η μήτρα του ναζισμού, του φασισμού, της ακροδεξιάς και τώρα δείχνει το ποιόν της κάνοντας τα στραβά μάτια όταν πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο ή αν καταφέρουν να πατήσουν σε ευρωπαικό έδαφος, κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να μη μιλήσω για τη γενικευμένη άνοδο της ακροδεξιάς, τη στήριξη στους ναζί Αζοφικούς, στήριξη στου Ισραήλ όταν διαπράττει έγκλημα πολέμου (κόψιμο παροχής νερού κατά την Ούρσουλα) κτλ.
Αν αυτές είναι οι αξίες της λοιπόν, λυπάμαι αλλά δεν τις συμμερίζομαι. Φάρος ηθικής για σένα, βόθρος πλέον για μένα.
Ξαναλέω....συμφωνω σε όλα. Παραυτα παραμένει η καλύτερη, γιατί στις άλλες χώρες ειναι ακόμα χειρότερο. Αυτό λέω. Συγκριτικά ειναι φάρος ηθικής. Απόλυτα όχι δεν είναι, γιατί πάει σκατά ο κόσμος. Οπότε συγκριτικά τα λέμε όλα. Είμαστε καλύτερα από Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή και Αμερική σε αυτό το θέμα.
Είμαστε καλά? όχι προφανώς. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αφού όλα πάνε κατά διαόλου.
-
Ότι να ναι ο Αρκάς...
Πότε τέθηκε το ερώτημα αυτό για μίσος προς την Δύση;;;;;
Απίστευτα πράγματα στρεψοδικιας.Ότι λένε κάποιοι όπως ο Diego αφορά τον ξεπεσμό των ανθρωπιστικών αξιών της Δύσης , αξίες οι οποίες μας ξεχωρίζουν από σκοταδιστες και φονταμενταλιστές.
Είναι μίσος η κριτική;;;;;Αντί να φτιάξει κάτι που να αφορά τα παιδάκια που σφαγιάζονται καθημερινά το οποίο αντίκειται στο μεδούλι των αξιών της Δύσης πετάει την μπάλα στην εξέδρα.
Πως κατάντησε έτσι και για ποιο λόγο δεν θα μάθουμε ποτέ.
4 χρόνια αισχοτητα Μητσοτάκη, Τέμπη , φωτιές , καταστροφές, πλημμύρες, ακρίβεια , διαφθορά, μουγγα στη στρούγκα.
Εν τω μεταξύ βομβαρδίστηκε ελληνορθόδοξη εκκλησία χθες από τους Ισραηλινούς και έχει πέσει σιγή ασυρμάτου από τους επιλεκτικά ευαίσθητους δεξιούς της ΝΔ που τόσες μέρες ήταν στα κάγκελα με την ρουκέτα της Χαμάς στο νοσοκομείο...τι ξεφτυλα είναι αυτή δεν μπορώ να την αντιληφθώ, λόγο δίνουν, δεν έχουν την παραμικρή δική τους γνώμη και άποψη;
-
Ο Αρκάς πρέπει να έχει πάθει Αλτσχάιμερ...
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Παντως να ξερεις εγω δε σε μισω. Εχω εντυπωσιαστει ομως απο την επιμονα λανθασμενη θεωρηση που εχεις για τον κοσμο γυρω σου.
Εγώ πάλι, όπως και πολλοί που βλέπουν πως συμπεριφέρεσαι δημόσια, έχουν εντυπωσιαστει ιδιαίτερα!
Δεν μισείς εμένα προσωπικά, αφου δεν με γνωρίζεις, όσους δεν είναι καραδεξιοί μισείς κι απορείς με το ποιόν τους.
Κατά βάθος είσαι ευγενής και τζεντλεμαν, όπως όλοι οι δεξιοί, μόνο η επιφάνεια λίγο δυσώδης.Ποτέ δε δήλωσα δεξιός. Είμαι ελεύθερος να μιλώ όπως θέλω αρκεί να σέβομαι τους συνομιλητές μου. Οι φασίστες ομαδοποιούν τους ανθρώπους ανάλογα με το αν είναι μαζί τους οι απέναντι. Τα ποσταρισματα που κανεις σίγουρα δε σε κατατάσσουν ως τζέντλεμαν μα αυτό είναι το λιγότερο. Δε μπορείς να γράψεις όπως για οποιοδήποτε θέμα δίχως να πετάξεις λάσπη σε αυτούς που απευθύνεσαι. Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις πολύ αριστερός δικό σου θέμα. Για μένα βγάζει το χαρακτηριστικό άρωμα δυσωδίας ενός καθαρά φασιστικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Χαίρομαι που στους χαρακτηρισμούς σου ένας ακόμη και μόνο συμφωνεί εδώ μέσα γιατί θεωρώ πως έχετε την ίδια στάση ζωής βάσει αυτών που γράφετε. Συνεπώς δεν είστε και τόσοι πολλοί μα οι 2 ολιγιστοι.
-
Διάβασα αυτό που έγραψε ο @spi_duster και θυμήθηκα κάτι που διάβαζα πριν κάποιες μέρες με αφορμή γραπτά μελών που διαβάζω συχνά/πυκνά στο φόρουμ. Τον παρακάτω κύριο δεν τον γνωρίζω, απλά έτυχε και διάβασα την ομιλία του και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι στη Ελλάδα ευδοκιμεί η "κατασκευή εχθρών".
Ουμπέρτο Έκο: Κατασκευάζοντας τον εχθρο
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια ομιλία που εκφώνησε ο Εκο στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, στις 15 Μαΐου 2008:«Πριν από μερικά χρόνια, στη Νέα Υόρκη, έπεσα σε έναν ταξιτζή με ένα όνομα που δύσκολα μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί, ο οποίος μου δήλωσε ότι είναι Πακιστανός. Με ρώτησε από ποια χώρα προερχόμουν, του είπα από την Ιταλία, με ρώτησε πόσοι είμαστε εμείς οι Ιταλοί και του προξένησε εντύπωση το ότι είμαστε τόσο λίγοι και το ότι η γλώσσα μας δεν είναι η αγγλική γλώσσα. Τέλος, με ρώτησε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Στο δικό μου «παρακαλώ;» απάντησε υπομονετικά ότι ήθελε να μάθει με ποιους λαούς είμαστε εδώ και αιώνες σε πόλεμο για εδαφικές διεκδικήσεις, εθνικά μίση, συνεχείς παραβιάσεις συνόρων κ.ο.κ. Του είπα ότι δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπομονετικά μου εξήγησε ότι ήθελε να μάθει ποιοι είναι οι ιστορικοί μας εχθροί, εκείνοι με τους οποίους αλληλοσκοτωνόμαστε. Του επανέλαβα ότι δεν έχουμε τέτοιους εχθρούς, ότι τον τελευταίο πόλεμο τον κάναμε πριν από πενήντα και πάνω χρόνια και τον αρχίσαμε με έναν εχθρό και τον τελειώσαμε με άλλον. Δεν έμεινε ικανοποιημένος. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ένας λαός που δεν έχει εχθρούς; Κατέβηκα δίνοντάς του δύο δολάρια φιλοδώρημα, για να τον αποζημιώσω για τον ράθυμο πασιφισμό μας, και έπειτα μου ήρθε στον νου η απάντηση που έπρεπε να του είχα δώσει, δηλαδή ότι δεν είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί δεν έχουν εχθρούς. Δεν έχουν εξωτερικούς εχθρούς, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ποτέ σε θέση να συμφωνήσουν για να προσδιορίσουν ποιοι είναι αυτοί οι εχθροί, επειδή είναι συνεχώς σε πόλεμο μεταξύ τους. Η Πίζα εναντίον του Λιβόρνο, οι Γουέλφοι εναντίον των Γιβελίνων, οι Βόρειοι εναντίον των Νότιων, οι φασίστες εναντίον των ανταρτών, η μαφία εναντίον του κράτους, η κυβέρνηση εναντίον της δικαιοσύνης -και κρίμα που εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμη συμβεί η πτώση της δεύτερης κυβέρνησης Πρόντι, γιατί διαφορετικά θα είχα μπορέσει να του εξηγήσω καλύτερα τι σημαίνει να χάνεις έναν πόλεμο από φίλια πυρά.
Ωστόσο, καθώς σκεφτόμουν καλύτερα αυτό το επεισόδιο, πείσθηκα ότι μία από τις κακοτυχίες της χώρας μας τα τελευταία εξήντα χρόνια ήταν ακριβώς το ότι δεν είχε αληθινούς εχθρούς. Η ενότητα της Ιταλίας επιτεύχθηκε χάρη στην παρουσία των Αυστριακών, ο Μουσολίνι μπόρεσε να απολαμβάνει τη λαϊκή συναίνεση επειδή μας προέτρεπε να εκδικηθούμε για την κολοβή νίκη, για τις ταπεινώσεις που υποστήκαμε στο Ντογκάλι και στην Αντουα και για τις εβραϊκές δημο-πλουτοκρατίες που μας επέβαλαν τις άδικες κυρώσεις. Δέστε τι έπαθαν οι Ηνωμένες Πολιτείες όταν χάθηκε η «αυτοκρατορία του Κακού» και διαλύθηκε ο μεγάλος σοβιετικός εχθρός. Κινδύνευαν να χάσουν την ταυτότητά τους, ώσπου ο Μπιν Λάντεν, ευγνώμων για τα ευεργετήματα που είχε δεχθεί όταν οι ΗΠΑ τον βοηθούσαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, έβαλε το σπλαχνικό του χέρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έδωσε στον Μπους την ευκαιρία να δημιουργήσει νέους εχθρούς, επανεδραιώνοντας το συναίσθημα εθνικής ταυτότητας και την εξουσία του.
Να τους κατασκευάσουμε
Το να έχουμε έναν εχθρό είναι σημαντικό, όχι μόνο για να ορίζουμε την ταυτότητά μας αλλά και για να προμηθευόμαστε ένα εμπόδιο σε σχέση με το οποίο να μετράμε το δικό μας σύστημα αξιών και να δείχνουμε, αντιμετωπίζοντάς το, τη δική μας αξία. Γι’ αυτό, όταν ο εχθρός δεν υπάρχει, χρειάζεται να τον κατασκευάζουμε. Δέστε τη γενναιόδωρη ευελιξία με την οποία οι νεοναζί της Βερόνας διαλέγουν για εχθρό τους οποιονδήποτε δεν ανήκει στην ομάδα τους, προκειμένου να αναγνωρίζονται ως ομάδα. Απόψε όμως δεν μας ενδιαφέρει τόσο το σχεδόν φυσικό φαινόμενο του εντοπισμού ενός εχθρού που μας απειλεί όσο η διαδικασία παραγωγής και δαιμονοποίησης του εχθρού...
(εδώ η συνέχεια)... http://www.diktuo.org/wp/2019/07/25/ουμπέρτο-έκο-κατασκευάζοντας-εχθρού/ -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Παντως να ξερεις εγω δε σε μισω. Εχω εντυπωσιαστει ομως απο την επιμονα λανθασμενη θεωρηση που εχεις για τον κοσμο γυρω σου.
Εγώ πάλι, όπως και πολλοί που βλέπουν πως συμπεριφέρεσαι δημόσια, έχουν εντυπωσιαστει ιδιαίτερα!
Δεν μισείς εμένα προσωπικά, αφου δεν με γνωρίζεις, όσους δεν είναι καραδεξιοί μισείς κι απορείς με το ποιόν τους.
Κατά βάθος είσαι ευγενής και τζεντλεμαν, όπως όλοι οι δεξιοί, μόνο η επιφάνεια λίγο δυσώδης.Ποτέ δε δήλωσα δεξιός. Είμαι ελεύθερος να μιλώ όπως θέλω αρκεί να σέβομαι τους συνομιλητές μου. Οι φασίστες ομαδοποιούν τους ανθρώπους ανάλογα με το αν είναι μαζί τους οι απέναντι. Τα ποσταρισματα που κανεις σίγουρα δε σε κατατάσσουν ως τζέντλεμαν μα αυτό είναι το λιγότερο. Δε μπορείς να γράψεις όπως για οποιοδήποτε θέμα δίχως να πετάξεις λάσπη σε αυτούς που απευθύνεσαι. Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις πολύ αριστερός δικό σου θέμα. Για μένα βγάζει το χαρακτηριστικό άρωμα δυσωδίας ενός καθαρά φασιστικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Χαίρομαι που στους χαρακτηρισμούς σου ένας ακόμη και μόνο συμφωνεί εδώ μέσα γιατί θεωρώ πως έχετε την ίδια στάση ζωής βάσει αυτών που γράφετε. Συνεπώς δεν είστε και τόσοι πολλοί μα οι 2 ολιγιστοι.
Εξαρτάται πως τους μετράς, με τα τεμάχια, με τα κιλά, με το μέτρο, με τους πόντους...
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διάβασα αυτό που έγραψε ο @spi_duster και θυμήθηκα κάτι που διάβαζα πριν κάποιες μέρες με αφορμή γραπτά μελών που διαβάζω συχνά/πυκνά στο φόρουμ. Τον παρακάτω κύριο δεν τον γνωρίζω, απλά έτυχε και διάβασα την ομιλία του και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι στη Ελλάδα ευδοκιμεί η "κατασκευή εχθρών".
Ουμπέρτο Έκο: Κατασκευάζοντας τον εχθρο
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια ομιλία που εκφώνησε ο Εκο στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, στις 15 Μαΐου 2008:«Πριν από μερικά χρόνια, στη Νέα Υόρκη, έπεσα σε έναν ταξιτζή με ένα όνομα που δύσκολα μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί, ο οποίος μου δήλωσε ότι είναι Πακιστανός. Με ρώτησε από ποια χώρα προερχόμουν, του είπα από την Ιταλία, με ρώτησε πόσοι είμαστε εμείς οι Ιταλοί και του προξένησε εντύπωση το ότι είμαστε τόσο λίγοι και το ότι η γλώσσα μας δεν είναι η αγγλική γλώσσα. Τέλος, με ρώτησε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Στο δικό μου «παρακαλώ;» απάντησε υπομονετικά ότι ήθελε να μάθει με ποιους λαούς είμαστε εδώ και αιώνες σε πόλεμο για εδαφικές διεκδικήσεις, εθνικά μίση, συνεχείς παραβιάσεις συνόρων κ.ο.κ. Του είπα ότι δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπομονετικά μου εξήγησε ότι ήθελε να μάθει ποιοι είναι οι ιστορικοί μας εχθροί, εκείνοι με τους οποίους αλληλοσκοτωνόμαστε. Του επανέλαβα ότι δεν έχουμε τέτοιους εχθρούς, ότι τον τελευταίο πόλεμο τον κάναμε πριν από πενήντα και πάνω χρόνια και τον αρχίσαμε με έναν εχθρό και τον τελειώσαμε με άλλον. Δεν έμεινε ικανοποιημένος. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ένας λαός που δεν έχει εχθρούς; Κατέβηκα δίνοντάς του δύο δολάρια φιλοδώρημα, για να τον αποζημιώσω για τον ράθυμο πασιφισμό μας, και έπειτα μου ήρθε στον νου η απάντηση που έπρεπε να του είχα δώσει, δηλαδή ότι δεν είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί δεν έχουν εχθρούς. Δεν έχουν εξωτερικούς εχθρούς, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ποτέ σε θέση να συμφωνήσουν για να προσδιορίσουν ποιοι είναι αυτοί οι εχθροί, επειδή είναι συνεχώς σε πόλεμο μεταξύ τους. Η Πίζα εναντίον του Λιβόρνο, οι Γουέλφοι εναντίον των Γιβελίνων, οι Βόρειοι εναντίον των Νότιων, οι φασίστες εναντίον των ανταρτών, η μαφία εναντίον του κράτους, η κυβέρνηση εναντίον της δικαιοσύνης -και κρίμα που εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμη συμβεί η πτώση της δεύτερης κυβέρνησης Πρόντι, γιατί διαφορετικά θα είχα μπορέσει να του εξηγήσω καλύτερα τι σημαίνει να χάνεις έναν πόλεμο από φίλια πυρά.
Ωστόσο, καθώς σκεφτόμουν καλύτερα αυτό το επεισόδιο, πείσθηκα ότι μία από τις κακοτυχίες της χώρας μας τα τελευταία εξήντα χρόνια ήταν ακριβώς το ότι δεν είχε αληθινούς εχθρούς. Η ενότητα της Ιταλίας επιτεύχθηκε χάρη στην παρουσία των Αυστριακών, ο Μουσολίνι μπόρεσε να απολαμβάνει τη λαϊκή συναίνεση επειδή μας προέτρεπε να εκδικηθούμε για την κολοβή νίκη, για τις ταπεινώσεις που υποστήκαμε στο Ντογκάλι και στην Αντουα και για τις εβραϊκές δημο-πλουτοκρατίες που μας επέβαλαν τις άδικες κυρώσεις. Δέστε τι έπαθαν οι Ηνωμένες Πολιτείες όταν χάθηκε η «αυτοκρατορία του Κακού» και διαλύθηκε ο μεγάλος σοβιετικός εχθρός. Κινδύνευαν να χάσουν την ταυτότητά τους, ώσπου ο Μπιν Λάντεν, ευγνώμων για τα ευεργετήματα που είχε δεχθεί όταν οι ΗΠΑ τον βοηθούσαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, έβαλε το σπλαχνικό του χέρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έδωσε στον Μπους την ευκαιρία να δημιουργήσει νέους εχθρούς, επανεδραιώνοντας το συναίσθημα εθνικής ταυτότητας και την εξουσία του.
Να τους κατασκευάσουμε
Το να έχουμε έναν εχθρό είναι σημαντικό, όχι μόνο για να ορίζουμε την ταυτότητά μας αλλά και για να προμηθευόμαστε ένα εμπόδιο σε σχέση με το οποίο να μετράμε το δικό μας σύστημα αξιών και να δείχνουμε, αντιμετωπίζοντάς το, τη δική μας αξία. Γι’ αυτό, όταν ο εχθρός δεν υπάρχει, χρειάζεται να τον κατασκευάζουμε. Δέστε τη γενναιόδωρη ευελιξία με την οποία οι νεοναζί της Βερόνας διαλέγουν για εχθρό τους οποιονδήποτε δεν ανήκει στην ομάδα τους, προκειμένου να αναγνωρίζονται ως ομάδα. Απόψε όμως δεν μας ενδιαφέρει τόσο το σχεδόν φυσικό φαινόμενο του εντοπισμού ενός εχθρού που μας απειλεί όσο η διαδικασία παραγωγής και δαιμονοποίησης του εχθρού...
(εδώ η συνέχεια)... http://www.diktuo.org/wp/2019/07/25/ουμπέρτο-έκο-κατασκευάζοντας-εχθρού/Γι αυτό ο άνθρωπος ήταν μεγάλος, γιατί έλεγε σοφά πράγματα.
Τι θα ήταν το κράτος της Δεξιάς χωρίς τους κομμουνιστάς, ο Σαμαράς χωρίς κουκουλοφόρους, οι Νεοδημοκράτες χωρίς αναρχοάπλυτους, απάτριδες, εθνομηδενιστές; -
Συμπληρώνω πως θα φαίνονταν η αξία της Δημοκρατίας αγαπητέ Στορμ αν δεν υπήρχαν οι χρήσιμοι φασίστες?Αυτοί που έχουν ανάγκη να βλέπουν εχθρούς σε καιρό ειρήνης στην πραγματικότητα επιτελούν κοινωνικό έργο , όταν είναι λίγοι. Όταν γίνονται πολλοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Οι περίοδος των Στάλιν και Χίτλερ μπορεί να δείξει τι μπορούν να πετύχουν όταν είναι πολλοί.
Για τον φίλο ποιο πάνω που ρώτησε, τους μετρω σε τεμάχια. Αν ήταν σε μαζα, θα μιλούσα για πολλά κιλά... -
-
Η Ελλάδα δε χρειάζεται να κατασκευάσει εχθρούς νομίζω. Έχει μια διαιρεμένη κοινωνία και έτσι ήταν πάντα. Φαντάζομαι όμως δεν είναι μοναδικό δικό μας προνόμιο, και έξω δεν υπάρχει κοινή "γραμμή" και "ταυτότητα". Ακόμα και μέσα σε μια οικογένεια οι διαφορές στην ιδεολογία είναι τεράστιες.
Για τους δεξιούς εχθροί είναι "τα κομμούνια, οι άπλυτοι, οι αριστεροί, οι μουσουλμάνοι, οι μετανάστες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι ακόλουθοι του Σόρος, οι εθνομηδενιστές κτλ" και για τους αριστερούς οι "ακροδεξιοί, οι ξεπλένηδες των ναζί, οι φασίστες, οι ΝΑΤΟικοί, οι ευρωμνημονιακοί, οι φανατικοί Χριστιανοί, οι νεοφιλελέδες κτλ". Μιλάμε για 2 πλευρές που βλέπουν τον κόσμο εντελώς διαφορετικά και έχουν διαφορετικό αξιακό σύστημα και όνειρα.
ΥΓ: Ωραία εικονίτσα το παραπάνω, η Χαμάς κρύβεται πίσω από τους άμαχους/παιδιά της Παλαιστίνης και το Ισραήλ αντί να στοχεύει τη Χαμάς, στοχεύει τα μωρά. 724 νεκρά παιδιά και συνεχίζουμε για τη "σωστή πλευρά της ιστορίας".
-
Πες τα γιε της Χαμάς
η πιο απαίσια εγκληματική οργάνωση που είδε η γη
που θέλει να σκοτώσει όλους όσους δεν είναι με το Ισλαμικό κράτος
ξεκίνησε με τους Παλαιστίνιους στην εύκολη πίστα
χάκεψε το παιχνίδι με τα λεφτά των μουλάδων και πήγε κατευθείαν στην τελευταία
τους Ισραηλινούς
big mistakeτην κοινή γνώμη θα την κερδίσουμε αργότερα
τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο και να καταστρέψουμε την Χαμάς
ακόμη και με αέριαΤο Άγιο Πνεύμα μιλά πάντα μέσω προφητών και θεόπνευστων ανδρών
Θεόπνευστε αδελφέ
Μίλησες την ΑλήθειαSon of Hamas leader breaks silence: They must be stopped
Youtube Video -
Τα λεφτά των ...μουλάδων, είναι αυτά που πλήρωσαν και προβαλαν το τελευταίο Μουντιάλ ε;
-
Nαι. Και επίσης την F1. Οτι χειρότερο. Εχουν καταστρέψει το σπορ οι κελεμπίες με τα νερόβραστα gp που φιλοξενούν.
-
Ανεξάρτητα τι λέμε εμείς το Ισραήλ δέχτηκε άνανδρη επίθεση. Έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τους υπαίτιους και από ότι φαίνεται θα το κάνει.Υπαρχει μόνο ένα πρόβλημα σε όλο αυτό. Οι αραβικές χώρες έχουν εξοπλιστεί ξανά ενω έχει προστεθεί στο παιχνίδι και η Τουρκία. Αυτή καραδοκεί μήπως βρει ευκαιρία να ηγηθεί των Αράβων.
Επίσης δε ξεχνά το ρεσάλτο στο καράβι της. Ο φόβος του Ισραήλ είναι μήπως δεχτεί ασσυμετρες επιθέσεις από όλες τις μεριές. Αυτό βλέπουν και οι Αμερικανοί. Για αυτό έστειλαν 2 αεροπλανοφόρα στην περιοχή. -
Ο φόβος του Ισραήλ είναι μήπως δεχτεί ασσυμετρες επιθέσεις από όλες τις μεριές. Αυτό βλέπουν και οι Αμερικανοί. Για αυτό έστειλαν 2 αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
Υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό στο βάθος
Ναι τα αεροπλανοφόρα είναι για να ελέγχουν ΙΡΑΝ Τουρκία κλπ ώστε το Ισραήλ να μην νοιώσει σε καμμία στιγμή και σε καμμία περίπτωση Υπαρξιακό κίνδυνοξαναθυμίζω το όνομα
Μορντεχάι Βανούνου
https://en.wikipedia.org/wiki/Mordechai_VanunuΙσραηλινό ΚΚ , Κατμαντού , Χρυσό τρίγωνο , honey trap και φυσικά ταξίδι στα ελληνικά νησιά ...80ς !
-
-
Δημοσκοπήσεις λίγο καιρό πριν τις επιθέσεις.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]