-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν ήμουν οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, θα σκεφτόμουν ότι οι Ισραηλινοί εν γνώσει τους άφησαν την επιχείρηση της Χαμάς. Θυσίασαν κάποιους δικούς τους για να τελειώνουν μια και καλή με το θέμα της Γάζας.
Και γω αυτο πιστευω.
Μοσαντ το γνωριζε αλλα επειδη δεν πηγαινε καλα ο Νετανιαχου του εκατσε λαχειο αυτο.Το αφησε να γινει και τωρα λυνει και δενει. -
Αντίστοιχα το 73 με την λήξη του πολέμου ξεκίνησαν διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής κυβέρνησης (για την ολογωρια που επεδειξε) παρολο που το Ισραήλ δεν εχασε τελικα εκεινο τον πολεμο.
Το εισαγγελικο πόρισμα οδήγησε στην αποπομπή 6 ανωτάτων αξιωματικών (επιτελείο και μοσαντ) και τελικά στην παραίτηση της κυβέρνησης το 74.
Η ιστορία δείχνει ότι ο νετανιαχου θα την γλυτώσει πολύ δύσκολα... -
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όσο για τις αξίες της ΕΕ, μερικές εκατοντάδες πνιγμένοι μετανάστες και πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου μάλλον θα διαφωνήσουν!
Μήπως ήταν λαθρομετανάστες? Εκτός εαν ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ήταν νόμιμοι μετανάστες (αλλά τότε γιατί ήρθαν με παράνομο τρόπο?...περίεργα πράγματα). Πάντως η ΕΕ σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, όαση ανθρωπισμού και αξιών είναι!
Μη μπλέκεσαι Φάνη, είτε μπήκαν νόμιμα είτε παράνομα, έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και η ζωή τους έχει την ίδια αξία. Οπότε εφόσον η ΕΕ πρακτικά κάνει τα στραβά μάτια στον πνιγμό τους αν δεν τον προκαλεί και η ίδια με τα τείχη κτλ που τους αναγκάζουν να πάνε από τη θάλασσα, είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Οπότε όχι απλά δεν είναι φάρος ζωής ή αξιών αυτή η στρούγκα, αλλά ένα φασιστικό έκτρωμα που στηρίζει μέσα σε όλα και το φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι. Το μόνο καλό ότι θα πέσει σε κάποια φάση, το μόνο κακό ότι δε θα γίνει άμεσα.
-
Γιατί άραγε όλοι αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι δεν πάνε σε ανεπτυγμένες αραβικές χώρες? Γιατί διακινδυνεύουν να περάσουν τη Μεσόγειο με τα σαπιοκάραβα και τα φουσκωτά μιας χρήσης? Και γιατί φταίει αποκλειστικά η Ευρώπη για τα ατυχήματα που γίνονται και χάνονται άδικα τόσες ζωές?
Φασιστική η εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, έτσι? Και όχι ο επιτιθέμενος Πούτλερ….ωραία αντίληψη έχετε για το φασισμό…μην ξαναπείς για το τάγμα Αζοφ, στον ρωσικό στρατό τόσα μπουμπούκια πρώην κατάδικοι υπηρετούν….υπήρχε και η Βάγκνερ κάποτε που δεν τους λες και προσκόπους. -
Έλληνες φίλε. Μοναδικό είδος δίποδου προάσπισης δικαιωμάτων τρομοκρατών και δικτατόρων.
-
H EE είναι οικονομική και πολιτική ένωση κρατών της Ευρώπης τα οποία κράτη την δημιούργησαν για να περιχαρακώσουν τα συμφέροντα των κρατών της Ευρώπης σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων η ασφάλεια, το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική.
Προφανώς οι μικροί σε ηλικία ούτε που γνωρίζουν τι σημαίνει η ΕΕ και θεωρούν ότι είναι franchise ξενοδοχειακών μονάδων που πρέπει να υποδέχεται ανθρώπους από όπου και αν προέρχονται.
Αν ένας από τους ρόλους της ΕΕ ήταν οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες τότε δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.
Το δικαίωμα ζωής για όλους παύει να υφίσταται όταν καταπαντούνται οι κανόνες εισόδου σε μία τέτοια ένωση κρατών, αφού αυξάνεται δραματικά το ρίσκο να σημειωθούν θανατηφόρα περιστατικά λόγω παράτολμων πρακτικών μετάβασης με παράνομους τρόπους.
Το ίδιο ισχύει και σε άλλες ενώσεις και σε άλλα μεμονωμένα κράτη που βάζουν κανόνες για την είσοδο στα εδάφη τους είτε μέσω ξηράς, είτε μέσω θαλάσσης.
-
Θα μπορούσε η ΕΕ επικοινωνιακά να κάνει μια παγκόσμια καμπάνια που να αποθαρύνει τους λαθρομετάστες. Να λέει μην έρχεστε, δε θα περάσετε καλά, δε θα γίνετε αποδεκτοί και θα σας απελάσουμε αμέσως. Δεχόμαστε μόνο όσους έρθουν με νόμιμες διαδικασίες.
Θα κοβόντουσαν αμέσως οι ροές. Δυστυχώς μας έφαγε η πολιτική ορθότητα και ο ανθρωπισμός.
Προβλέπω επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία CDU-AFD και ελπίζω να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Δε βλέπω άλλη χώρα ικανή να μαζέψει την κατάσταση.
Και από τη δυσκίνητη και γραφειοκρατική ΕΕ δεν περιμένω τίποτα. Αυτοί συναγωνίζονται το Ελληνικό Δημόσιο σε απραξία και αναποτελεσματικότητα.
-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μη μπλέκεσαι Φάνη, είτε μπήκαν νόμιμα είτε παράνομα, έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και η ζωή τους έχει την ίδια αξία.
Όταν παρανομείς αναλαμβάνεις και το ρίσκο. Εαν ένας μου επιτεθεί και πάνω στην άμυνα τον σκοτώσω, αυτός φταίει, όχι εγώ, απλά ειναι τα πράγματα. Όσο για την ανθρώπινη ζωή, υπάρχουν 100αδες χώρες που την έχουν πολυ πιο χαμηλά από την ΕΕ (κάποτε η ΕΣΣΔ, Κίνα, Κορέα, Ινδία, Αφρικάνικη ήπειρος κλπ), οπότε μια χαρά ειναι η Ευρώπη σε σχέση με αυτές.
Τα υπόλοιπα τα είπε ο Storm πάρα πολύ σωστά!!
-
Δείτε αυτά τα θρασύδειλα δίποδα που επιτέθηκαν και σκότωσαν γυναίκες και παιδιά τι λένε .... ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ αυτό που είδα από αυτό το πράμα που έχει στόμα και μιλάει....
-
Γιαυτό τώρα την τρώνε όλοι στην Γάζα , δεν υπάρχουν άμαχοι και αθώοι εκει , 7000 ρουκέτες σε μερικές ώρες δεν εκτοξεύονται χωρίς οχι απλά την ανέχεια αλλά και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών , μόνο το κουβάλημα να σκεφτείς ...
-
Έτσι απλά ,ωραία,όπως περίπου τα είπε το διποδο του Ισραήλ ο υπουργος αμυνασ αυτή τη φορά,όχι αυτό της Χαμάς.Συλλογική ευθύνη,συλλογική τιμωρία,όλοι φταίνε ,ολοι θα τιμωρηθούν.
Άλλωστε οι θηριωδίες (επαναλαμβανόμενες )των Ισραηλινών και οι αντιστοιχες της Χαμας ,ειναι η καλύτερη λυση της επίλυσης του Παλαιστινιακού.
Στην Γάζα τέλος δεν την τρώνε τώρα αλλά χρόνια πριν αλλά εντάξει λεπτομέρεια. -
Παρακολουθεί τους πάντες εντός Ελλάδος ο Κουλης, αλλά δεν ήξερε τάχα τι θα παιχτεί εντός Ισραήλ η Μοσαντ.
Τα ανθρωπάκια κι απ τις δύο πλευρές την πληρώνουν πάλι, για να δούμε ποια αναδιανομή έχουν σχεδιάσει "οι μεγάλες δυνάμεις" και τι επιπτώσεις θα χουν αυτές οι εξελίξεις στο μεταναστευτικο ρεύμα.
-
Στη Γάζα λοιπόν είναι όλοι υπεύθυνοι μικροί μεγάλοι καθώς βόηθησαν με το κουβάλημα των ρουκετών, εμπόλεμοι και μη ( περίεργη συλλογιστική τουλάχιστον , θυμίζει επακριβώς τις τακτικές αντιποίνων των Γερμανών στο Β.Π.Π. ) . Στην υπόλοιπη Παλαιστίνη όλοι οι άμαχοι Ισραηλινοί οι οποίοι είναι κατακτητές και άποικοι που έχουν κατακτήσει ( και εποικήσει διαχρονικά) δια της βίας και σε αντίθεση με κάθε ψήφισμα του ΟΗΕ τις παλαιστινιακές περιοχές, κλείνοντας σε γκέτο τους παλαιστίνιους ( δεν είναι μόνο η Γάζα γκέτο) στην καλύτερη ή προχωρώντας σε εθνοκαθάρσεις τι είναι με το συγκεκριμένο σκεπτικό;
Λάθος , σκεπτικό και από τις δύο μεριές, αλλά πάμε παρακάτω.
Έτσι για να θυμόμαστε λίγο και τη διαχρονική εξέλιξη της περιοχής. Ο χάρτης έκτοτε έχει αλλάξει περισσότερο .
Επίσης σήμερα το Ισραήλ ανακοινώνει και επίσημα ότι θεωρεί τη Γάζα πολιορκημένη περιοχή και την αποκόβει πλήρως από κάθε πρόσβαση στον έξω κόσμο . Αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου, η πολιορκία πόλων , σύμφωνα με τις διεθνής συνθήκες; Και άντε, πες σήμερα, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση , η ίδια η Γάζα δεν είναι ένα γκέτο , όπως ακριβώς τα γκέτο του β Π.Π.; Τι περίμενε δηλαδή η διεθνής κοινότητα ότι 2 εκ. άνθρωποι , στριμωγμένοι σε ένα γκέτο , θα ακολουθούσαν υπομονετικά τη μοίρα τους και θα έκλειναν τα αυτιά τους στους φανατικούς; Ακόμα και η ίδια η μετριοπαθής πτέρυγα των Παλαιστίνιων , σήμερα είναι υπέρ του "ξεσηκωμού" ( θυμίζω ότι η χαμάς και η φατάχ είχαν εμφύλιο μεταξύ τους).
Πάντως οι ισραηλινοί δεν πολεμούσαν τζιχαντιστές παλιά, κοσμικότατα κράτη πολεμούσαν , όπως η Αίγυπτος του Νάσερ, η Συρία ( παλιά ) και ο Λίβανος, κράτη με πλήρως κοσμικό χαρακτήρα. Δέχθηκαν εισβολή ; ναι, εννοείται , από την άλλη, μιλάμε και για ένα κράτος τεχνηέντως κατασκευασμένο , που παρουσιάστηκε ως κατακτητής της περιοχής και διαχρονικά παραβιάζει τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και τις όσες λίγες καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ εναντίον του, επεκτείνοντας διαρκώς τα σύνορά του και εποικίζοντας περιοχές . Μέχρι σήμερα , κάθε χρόνο, οι εκθέσεις της Διεθνής Αμνηστίας για το Ισραήλ και τα εγκλήματα που διαπράττει είναι συνεχείς και καταδικαστέες.
Δεν ήταν οι πρεσβευτές του πολιτισμού οι ισραηλινοί στην περιοχή, επειδή έτσι θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Χιλιάδες χρόνια υπάρχει και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και της Δαμασκού και οι κόπτες της Αιγύπτου και οι μαρωνίτες του Λιβάνου κ.λπ.. Ο Αραφάτ που ήταν και κολλητός του Ανδρέα , δεν ήταν ταλιμπαν ( αν και τρομοκράτη τον είχαν οι ισραηλινοί) , Παλαιστίνιος ήταν που πολεμούσε για το δίκιο του λαού του. Σήμερα πλέον , μετά από 70 χρόνια σκλαβιάς και καταπίεσης είναι απολύτως λογικό να έχουν βρει πάτημα οι ταλιμπαναρέοι. Κακώς , δε το συζητώ , για να μην παρεξηγηθώ , ζώα είναι οι ταλιμπαναρέοι και ζωώδης και κατακριτέες οι πράξεις τους.
Τέλος , η επιλεκτικότητα της διεθνής κοινότητας , είναι εξοργιστική . Οι Αρμένιοι για ακόμα μια φορά υπήρξαν θύματα εθνοκάθαρσης και δε ψέλλισε ούτε η Ελλάδα το παραμικρό ( και τι να κρυβόμαστε ,μία ακόμα εισβολή της Τουρκίας ήταν στην πράξη , της διεθνώς απομονωμένης Τουρκίας....) .
-
Μου το εστειλαν, δεν το έχω ελέγξει:
Ξαναδιαβάζουμε την ιστορία:
Οι Εβραίοι ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή του σύγχρονου Ισραήλ, δηλαδή πολύ πριν τον 7ο αιώνα που εμφανίστηκαν στην περιοχή οι Άραβες.
Οι Εβραίοι από την αρχαιότητα ήταν πλειονότητα στην περιοχή, μέχρις ότου εκδιώχθηκαν από τους Ρωμαίους και κατοίκησαν σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Οι Ρωμαίοι μετονόμασαν τη χώρα από Ιουδαία σε Παλαιστίνη, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.Η περιοχή κατακτήθηκε μεταγενέστερα από Βυζαντινούς (330-640 μ.Χ.), Άραβες (7ο αιώνα μ.Χ.), Σελτζούκους Τούρκους (1071 μ.Χ.), Σταυροφόρους Ευρωπαίους (1099 – 1187 μ.Χ.), Μαμελούκους Αιγύπτιους (περί το 1250 – 1516 μ.Χ.), Οθωμανούς (1516-1831), Αιγύπτιους (1831-1841) και πάλι από Οθωμανούς/Τούρκους (1841 – 1917).
Η Παλαιστίνη (τελευταία ονομασία της περιοχής από την εποχή των Ρωμαίων), ήταν βρετανικό προτεκτοράτο στο διάστημα 1920 – 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ.
Η περιοχή της Παλαιστίνης παρέμεινε ως επί το πλείστον μουσουλμανική, με βάση την πλειονότητα των κατοίκων της έως και τον 20ο αιώνα. Και αυτό γιατί οι Εβραίοι είχαν εκδιωχθεί και διασπαρθεί σε όλη τη Γη.Ο πρώτος μαζικός επαναπατρισμός Εβραίων συνέβη κατά τον 14ο αιώνα, κυρίως από την Ισπανία προς την Ιερουσαλήμ.
Από τον 19ο αιώνα το σιωνιστικό κίνημα (που είχε ιδρυθεί το 1897 με σκοπό την ίδρυση του Ισραήλ), απαίτησε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου εβραϊκού κράτους, ενώ ανέλαβε τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων (Πρώτη Αλιγιά) στην Παλαιστίνη, την οποία προσπάθησαν αρχικά να σταματήσουν οι Βρετανοί.
Ωστόσο το 1917, η Βρετανία άλλαξε στάση και ο υπουργός εξωτερικών Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ δήλωσε πως υποστηρίζει τη μελλοντική ίδρυση Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη "στο βαθμό που δεν επηρεάζονται οι Άραβες κάτοικοι".Η Εβραϊκή μετανάστευση (Δεύτερη Αλιγιά, Τρίτη Αλιγιά) συνεχίστηκε και αυξήθηκε σημαντικά στα επόμενα χρόνια. Τότε χτίστηκαν και πολλές καθαρά εβραϊκές νέες πόλεις.
️ Μετά την επιστροφή των Εβραίων, η συνύπαρξη με τους εναπομείνατες Παλαιστινίους δεν ήταν εύκολη.
Την περίοδο 1936 -1939 οι Άραβες ξεσηκώθηκαν με όπλα εναντίον των Βρετανών κυρίως, ωστόσο πραγματοποίησαν επιθέσεις και εναντίον εβραϊκών οικισμών.Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καθ´ όλη τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, οι Βρετανοί απαγόρευσαν την είσοδο Εβραίων στη χώρα. Μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου μια εβραϊκή μυστική στρατιωτική οργάνωση, η Χαγκανά (Άμυνα), που σχηματίστηκε στα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, άρχισε να μάχεται τους Βρετανούς και τους Άραβες.
️ Ο ΟΗΕ
Το 1947, ο ΟΗΕ ανέλαβε τον έλεγχο της Παλαιστίνης, και στις 29 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε την απόφαση με Αριθμό 181 για τη διαίρεση της Παλαιστίνης σε ένα ισραηλινό και ένα αραβικό κράτος, και τη μετατροπή της Ιερουσαλήμ σε διεθνή πόλη εκτός συνόρων. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ.Οι Βρετανοί είχαν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη. Στις 14 Μαΐου 1948, μία ημέρα πριν λήξει η βρετανική Εντολή στην περιοχή, το Ανώτατο Εβραϊκό Συμβούλιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Ισραήλ και όρκισε πρόεδρο τον Χάιμ Βάιζμαν και πρωθυπουργό τον σιωνιστή ηγέτη, Νταβίντ Μπεν Γκουριόν.
Την επόμενη ημέρα, στις 15 Μαΐου, ξέσπασε ο πρώτος Αραβοϊσραηλινός πόλεμος του 1948. Τότε, πέντε αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος και Ιράκ) εισέβαλαν στα ισραηλινά εδάφη.
Αίγυπτος και Ιορδανία προσάρτησαν το Σινά και τη Γάζα η πρώτη, ενώ η δεύτερη κατέλαβε την Δυτική Όχθη του Ιορδάνη. Έπειτα από ένα χρόνο εχθροπραξιών υπεγράφη ανακωχή.
Ωστόσο η ειρήνη δεν μακροημέρευσε.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι είχε τότε σοβαρό αμυντικό πρόβλημα, γιατί δεν είχε βάθος άμυνας. Δεν είχε χώρο να αμυνθεί αν δεχόταν επίθεση, γιατί ήταν στριμωγμένο κοντά στη θάλασσα. Αποφάσισε λοιπόν να ανακτήσει το αμυντικό βάθος που είχε χάσει.Έτσι ήρθε ο Πόλεμος των Έξι Ημερών, το 1967, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε πρώτο στις δυνάμεις της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Συρίας που ήταν έτοιμες να του επιτεθούν, και προέλασε στο έδαφός τους. Κατέλαβε τη χερσόνησο του Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τα Υψίπεδα Γκολάν. Από τότε οι περιοχές αυτές λέγονται «κατεχόμενα εδάφη».
Οι Άραβες δεν μπορούσαν να το χωνέψουν.
Στις 6 Οκτωβρίου του 1973, εξαπέλυσαν τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.
Οι Αιγυπτιο-Συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά την ημέρα της ιερότερης θρησκευτικής γιορτής των Εβραίων, αυτή τη φορά με επιτυχία, τουλάχιστον στην αρχή.ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗ.
Η Αίγυπτος και η Συρία πέρασαν τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός στο Σινά (στον Νότο) και στα Υψίπεδα του Γκολάν (στον Βορρά του Ισραήλ), εδάφη που είχε κατακτήσει το Ισραήλ το 1967, με τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Οι Αιγύπτιοι και οι Σύροι προέλασαν τις πρώτες 48 ώρες, αλλά μετά η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ του Ισραήλ.
Ως τη δεύτερη εβδομάδα του πολέμου, οι Σύροι απωθήθηκαν από τα Υψώματα Γκολάν. Στο Σινά προς τον Νότο, οι Ισραηλινοί χτύπησαν με άρματα μάχης σαν σφήνα στη γραμμή ανάμεσα στις δύο επιτιθέμενες αιγυπτιακές στρατιές. Διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ (όπου βρισκόταν η παλιά γραμμή κατάπαυσης του πυρός του ’67), αποκόπτοντας την αιγυπτιακή Τρίτη Στρατιά, ακριβώς μόλις ενεργοποιήθηκε η κατάπαυση του πυρός από τα Ηνωμένα Έθνη.Το Ισραήλ βρέθηκε εδαφικά να μην έχει απώλειες, αλλά η σύγκρουση δεν τελείωσε με τον πόλεμο. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται ως τις ημέρες μας.
Οι Παλαιστίνιοι με δικαιολογία τη χαμένη πατρίδα και την ανάκτησή της, δεν έπαψαν στιγμή να χτυπούν τους Ισραηλινούς.
Στην πράξη, οι αιματηρές επιθέσεις των παλαιστινίων ανταρτών σε καιρό ειρήνης, στιγματίζονται ως τρομοκρατικές.Τελικά μετά από χρόνια, το Ισραήλ αποφάσισε ότι ήταν καλύτερα να αποσυρθεί από κάποια εδάφη, γιατί ο πόλεμος του προκαλούσε απώλειες σε ζωές και οικονομικούς πόρους, κάτι που δεν του επέτρεπε να ακολουθήσει την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη που πραγματοποιούσε κυρίως στη δεκαετία του ’90, η Δύση.
Έτσι αποσύρθηκε από τα Υψίπεδα του Γκολάν (στον Λίβανο) ενώ μετά από τις πολυαίμακτες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λωρίδας της Γάζας, και της Δυτικής Όχθης.Αλλά οι Παλαιστίνιοι και στις δύο περιοχές, αισθάνονται υπό κατοχή.
️️ Μουσουλμάνοι και Εβραίοι (όπως και Χριστιανοί) έχουν στην Ιερουσαλήμ τις πιο ιερές τους τοποθεσίες. Οι πρώτοι το Τέμενος του Αλ Άκσα, που θεωρείται ο ιερότερος χώρος των μουσουλμάνων, μετά την Μέκκα. Οι δεύτεροι το Τείχος των Δακρύων. Και οι Χριστιανοί έχουν τον Τάφο του Χριστού.Είναι μια περιοχή βαριά φορτισμένη από πανάρχαια θρησκευτικά μίση και πάθη, αλλά και βαθιά ποτισμένη με άφθονο αίμα, ακόμα και σε περιόδους "ειρήνης".
σ.σ Όμως, η αλήθεια είναι ότι η περιοχή είναι Εβραική από τα αρχαία χρόνια. Και οι λίγοι Άραβες που εμφανίστηκαν εκεί τον 7ο αιώνα, αρνούνται πεισματικά να εγκατασταθούν στις υπόλοιπες αραβικές χώρες ή να συνυπάρξουν με τους Ισραηλινούς.
-
-
Μην θεωρείτε πανάκεια και θεραπεία "Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν "τις έγκαιρες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών .
Παρόλο τον συντριπτικό όγκο πληροφοριών για επικείμενη τουρκική εισβολή στην Κύπρο https://www.parliament.cy/images/media/redirectfile/fakelos_kyprou_tomos1.pdf
Ο Μακάριος εκτίμησε οτι αληθινές ήταν ΜΟΝΟ οι πληροφορίες για πραξικόπημα και αποφάσισε στις 2 Ιουλίου 1974 να διώξει 600 Έλληνες αξιωματικούς και να ΜΕΙΩΣΕΙ την θητεία απο 24 μήνες σε 14!
https://www.olympia.gr/1551033/apopsi/enos-kakoy-myria-epontai/Μεγάλο πάρτι, την 20η Ιουλίου γιατί αυτή η ημερομηνία είχε οριστεί για να απολυθούν όλες οι ΕΣΣΟ
https://www.alphanews.live/cyprus/sto-dromo-gia-ti-leyka-tragoydoysame-nomizame-itan-kinimatografiki-tainiaΟι πληροφορίες εκει είναι αν θες τις κοιτάς αν δεν ταιριάζουν στο αφήγημα τις αγνοείς
-
@civil357 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι Παλαιστίνιοι εχουν πατρίδα την Ιορδανία
-
@fanis75 , η περιοχή κατοικείται συνεχώς από σημιτικούς λαούς. Οι ισραηλινοί , ή μάλλον οι Εβραίοι είναι σημίτες με διαφορετική θρησκεία από τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής ( πλέον και διαφορετικό Έθνος , εννοείται) . Οι άραβες είναι και αυτοί σημίτες. Όταν η περιοχή κατακτήθκε από το Μ.Αλέξανδρο π.χ. οι Εβραίοι ήταν συγκεντρωμένοι σε λίγες πόλεις της περιοχής ( π.χ Ιεροσόλυμα ) , οι οποίοι δέχθηκαν πρόθυμα το Έλληνα στρατηλάτη.
Ο Ηράκλειος π.χ. όταν ηττήθηκε από τους Άραβες , το στράτευμα του αποτελούνταν από πολλούς χριστιανούς άραβες ( σημίτες) της περιοχής.
Το ίδιο το όνομα Παλαιστίνη είναι παραφθορά της Φιλιστίνης, από τους Φιλισταίους, κάτοικοι οι οποίοι αναφέρονται και στην Παλαιά Διαθήκη. Η ίδια η Παλαιά Διαθήκη , αναφέρει συνεχείς μάχες των Εβραίων με τους γειτόνους τους στην περιοχή. Η "εξορία" των Εβραίων λόγω της εξέγερσής τους εναντίον των Ρωμαίων , ιστορικά δεν τεκμηριώνεται. Οι Εβραίοι , μετανάστευσαν αρχικά σε όλη τη Μεσόγειο , όπως τόσοι και τόσοι άλλοι λαοί.
Αυτά τα πλέον , σύγχρονα , είναι περισσότερο γνωστά.
-
-
Γενικεύεται η σύρραξη και από ότι ακούω το Ισραήλ δέχεται επίθεση και από την Γάζα και από Λίβανο.
Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει κόλαση εκεί κάτω και τα σκάγια θα έρθουν και Ελλάδα.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]