-
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πολύ άτυχος αυτός ο πριγκοζιν ρε γαμωτο.....
Να πέσει το αεροπλάνο που επέβαινε πάνω σε πύραυλο; Κρίμα για τον υπόλοιπο κόσμο που επέβαινε και πήγε άδικα. Μεγάλη αξία έχει η ζωή των Ρώσων πολιτών φαίνεται για τον Πούτιν.Όση και των Ουκρανών πολιτών για τον καραγκιόζη το Ζελένσκι που στέλνει αμούστακα παιδιά, εντελώς ανεκπαίδευτα χωρίς σοβαρά όπλα να κάνουν "αντίσταση" στους Ρώσους, κοινώς να γίνουν ζωντανό practice target για τις σφαίρες. Ο ένας είναι "παρανοικός δικτάτορας" και ο άλλος "σωστή πλευρά της ιστορίας".
Ο Πουτιν δλδ τι λες να στελνει; Οι Ρώσοι που σκοτώνονται τι ειναι;
Κάτι γιαγιάδες που έπλεκαν κάλτσες στέλνει….
Από ποτέ είναι καραγκιόζηδες όσοι υπερασπίζονται τη χώρα τους? -
Μωρέ εγώ προσπαθώ να βρω μία άκρη σε όλα αυτά.
Χώρα Ουκρανία. Υπήρχε τέτοια χώρα; Τι λέει η ιστορία; Για διαβάστε και εσείς, γιατί εγώ διαβάζω ότι τέτοια χώρα (ανεξάρτητη) ποτέ δεν υπήρξε.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ιστορία, αλλά μετά την πτώση της ΕΣΣΔ υπήρξαν γεγονότα που έγραψαν νέα ιστορία. Νέες χώρες, νέα πολιτεύματα κλπ...
Προφανώς ο Πούτιν (ή το κράτος της Ρωσίας) ίσως έχουν άλλη άποψη για κάποιες περιφερειακές τους νέες χώρες. Και θέλουν να είναι κάτω από την επιρροή τους. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.
Μπορεί μία νέα χώρα να έχει δικαίωμα σε εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα; Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι, ανάλογα με ποιο στρατόπεδο τάσσονται.
Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή όποιος κάνει πίσω ή σηκώσει λευκή σημαία... την πάτησε ... Θα είναι βαρύ πλήγμα.
Οπότε η μόνη λύση είναι η διπλωματική λύση και το σερβίρισμα στον πλανήτη, μίας win-win διαπραγμάτευσης που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη δηλ. την Δύση και την Ρωσία.Διαφορετικά θα μπλέξει η κατάσταση περισσότερο.
Κατά την άποψή μου όλο αυτό το διάστημα η Ρωσία πολεμά την Ουκρανία και η Δύση απλά παρατηρεί.
Σε μένα κάτι λέει αυτό, σε άλλους δεν λέει τίποτα. -
@kkostask said in [Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]](/post
Από ποτέ είναι καραγκιόζηδες όσοι υπερασπίζονται τη χώρα τους?Ο Ζελένσκυ είναι ένας καραγκιόζης ολκής, πιόνι του ΝΑΤΟ που κατέστρεψε τη χώρα του επιδιώκοντας και αυτός την ένταξη στη συμμορία πατώντας τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας, επικεφαλής σε μια από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις του κόσμου. Ο χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος είναι και απορώ γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε και αυτόν και το ακροδεξιό τσίρκο με τους Αζόφ. Εγώ τους πολίτες λυπάμαι και μόνο, για αυτόν και την κουστωδία του δεν έχω καμία λύπη ό,τι και αν συμβεί.
-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@kkostask said in [Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]](/post
Από ποτέ είναι καραγκιόζηδες όσοι υπερασπίζονται τη χώρα τους?Ο Ζελένσκυ είναι ένας καραγκιόζης ολκής, πιόνι του ΝΑΤΟ που κατέστρεψε τη χώρα του επιδιώκοντας και αυτός την ένταξη στη συμμορία πατώντας τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας, επικεφαλής σε μια από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις του κόσμου. Ο χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος είναι και απορώ γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε και αυτόν και το ακροδεξιό τσίρκο με τους Αζόφ. Εγώ τους πολίτες λυπάμαι και μόνο, για αυτόν και την κουστωδία του δεν έχω καμία λύπη ό,τι και αν συμβεί.
Μάλλον προτίμησε λοιπόν να την καταστρέψει μόνος του παρά να αφήσει να την καταστρέψει ο φασίστας γείτονας.
-
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μωρέ εγώ προσπαθώ να βρω μία άκρη σε όλα αυτά.
Χώρα Ουκρανία. Υπήρχε τέτοια χώρα;
Υπάρχει και αναγνωριστεί απο τα Ηνωμένα Έθνη, την Ρωσία ,τις ΗΠΑ κλπ εδω και 32 χρόνια σαν χθες 24 Αυγ 1991.
Τι λέει η ιστορία;
Δηλ απο 1991 ζούμε σε black domain ιστορίας ;
Αρα δεν πήραμε ούτε το euro του 2004 στο ποδόσφαιρο και δεν ρίξαμε 101 πόντους στην dream team το 2006Για διαβάστε και εσείς, γιατί εγώ διαβάζω ότι τέτοια χώρα (ανεξάρτητη) ποτέ δεν υπήρξε.
απο το 1991 άλλο αν σου αρέσει ή οχι μη μπερδεύεσαι
Προφανώς ο Πούτιν (ή το κράτος της Ρωσίας) ίσως έχουν άλλη άποψη για κάποιες περιφερειακές τους νέες χώρες.
ολόκληρη ειδική στρατιωτική επιχείρηση -που θα τελείωνε σε μια εβδομάδα- είναι σε εξέλιξη , απλα διαφορετική άποψη ;
Μπορεί μία νέα χώρα να έχει δικαίωμα σε εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα;
ΝΑΙ
Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή όποιος κάνει πίσω ή σηκώσει λευκή σημαία... την πάτησε ... Θα είναι βαρύ πλήγμα.
ΟΧΙ το πλήγμα θα είναι βαρύ και ασήκωτο στην χώρα -εισβολέα, η Ουκρανία θα φτιαχτεί καλλίτερη απο πριν ...
Οπότε η μόνη λύση είναι η διπλωματική λύση και το σερβίρισμα στον πλανήτη, μίας win-win διαπραγμάτευσης που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη δηλ. την Δύση και την Ρωσία.
Διαφορετικά θα μπλέξει η κατάσταση περισσότερο.
Κατά την άποψή μου όλο αυτό το διάστημα η Ρωσία πολεμά την Ουκρανία και η Δύση απλά παρατηρεί.
Η Δύση δεν χρειάζεται να πολεμήσει η ίδια , αρκεί να ενισχύει οικονομικά στρατιωτικά και ηθικά την Ουκρανία ,αυτό φτάνει για να πέσει η αυτοκρατορία του Κακού 2.0
Σε μένα κάτι λέει αυτό, σε άλλους δεν λέει τίποτα.
Οτι η Δύση θα νικήσει και η Ρωσία θα χάσει...
-
Αν υπάρχει αντίλογος από άλλο μέλος ας διατυπωθεί.
Κατά καιρούς διαβάζω άλλες απόψεις στο θέμα. -
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Στις 28 Ιουνίου 2023 έγραφα:
Σε 4-5 μήνες δεν θα ζει ο Πριγκόζιν...
Το BBC λέει ότι το κατέρριψαν οι Ρώσοι: https://www.bbc.com/news/world-europe-66599733
Η πρόβλεψή σου είχε την επιτυχία του να έλεγες οτι θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα κάπου κάποτε...
Ενω η δικιά μου εξήγηση για την πτώση αρχίζει να επιβεβαιώνεταιGreed Απληστία
πριν λίγο ο εκπρόσωπός του πουτιν στο OPEN Θανάσης Αυγερινός
"κάτι κασόνια με ακριβά κρασιά που φορτώθηκαν στο αεροπλάνο χωρίς όμως να ελεγχθούν καλά "
αρε Πριγκόζιν και εσυ απο απληστία δεν σου φαινόταν ... -
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οτι η Δύση θα νικήσει και η Ρωσία θα χάσει...
Καλά... Χαχαχα!
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Στις 28 Ιουνίου 2023 έγραφα:
Σε 4-5 μήνες δεν θα ζει ο Πριγκόζιν...
Το BBC λέει ότι το κατέρριψαν οι Ρώσοι: https://www.bbc.com/news/world-europe-66599733
Η πρόβλεψή σου είχε την επιτυχία του να έλεγες οτι θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα κάπου κάποτε...
Ενω η δικιά μου εξήγηση για την πτώση αρχίζει να επιβεβαιώνεταιGreed Απληστία
πριν λίγο ο εκπρόσωπός του πουτιν στο OPEN Θανάσης Αυγερινός
"κάτι κασόνια με ακριβά κρασιά που φορτώθηκαν στο αεροπλάνο χωρίς όμως να ελεγχθούν καλά "
αρε Πριγκόζιν και εσυ απο απληστία δεν σου φαινόταν ...Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό θα γίνονταν στο τέλος, ανεξαρτήτως απληστίας.
-
Άσχετο αλλά αυτό τον αυγερινό πολύ τον πάω. Οι ανταποκρισεις του είναι διασκεδαστικες μέχρι δακρύων.
Πάντα πχ έχει να πει για τα ΜΜΕ της δύσης και την προπαγάνδα τους.
Από την άλλη μεριά και οι Ρώσοι μετράνε κάπου 100 χιλ νεκρούς και διπλάσιους τραυματίες. Κατά τον θανασακη όμως όλα πρίμα στην μαμά ρουσκα. Δεν ακούγεται τίποτα σχετικό αλλά δεν τον παραξενεύει καθόλου. -
100 χιλ νεκρούς και διπλάσιους τραυματίες
Φαντάζομαι έχεις πηγές μέσα στο Ρωσικό ΥΠΑΜ, δεν πετάς έτσι τυχαία νούμερα...
-
Άσχετο αλλά αυτό τον αυγερινό πολύ τον πάω. Οι ανταποκρισεις του είναι διασκεδαστικες μέχρι δακρύων.
Από την άλλη μεριά και οι Ρώσοι μετράνε κάπου 100 χιλ νεκρούς και διπλάσιους τραυματίες. Κατά τον θανασακη όμως όλα πρίμα στην μαμά ρουσκα. Δεν ακούγεται τίποτα σχετικό αλλά δεν τον παραξενεύει καθόλου.Αυτός και ο λιατσος στο Μέγκα είναι πιο Ρώσοι και από τους Ρώσους.
-
Κάνε μια αναζήτηση γενικώς για casualties του πολεμου. Και τα μισά να,είναι τα νούμερα αλλάζει κάτι σε αυτό που εγραψα;
-
Eνώ οι δεξιοί την "πατρίδα μας την Ευρώπη" αλλά κατά τα άλλα είναι πατριώτες
-
Κάνε μια αναζήτηση γενικώς για casualties του πολεμου. Και τα μισά να,είναι τα νούμερα αλλάζει κάτι σε αυτό που εγραψα;
Αναζήτηση που; Στα Δυτικά ΜΜΕ; Άρα κάνεις αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορείς τον Λιάτσο!!!
Το έχω ξαναγράψει ότι ούτε τάξη μεγέθους δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για τις απώλειες ένθεν κακείθεν. Μόνον οι εμπλεκόμενοι τα γνωρίζουν. -
Και να σου εξηγούσα δε θα καταλάβαινες, αυτό είναι το θέμα.
-
Από την άλλη μεριά και οι Ρώσοι μετράνε κάπου 100 χιλ νεκρούς και διπλάσιους τραυματίες. Κατά τον θανασακη όμως όλα πρίμα στην μαμά ρουσκα. Δεν ακούγεται τίποτα σχετικό αλλά δεν τον παραξενεύει καθόλου.Αυτός πρέπει να τα παίρνει χοντρά από τους Ρώσους, Σαββίδης κλπ...
Τέτοια προπαγάνδα χωρίς να βγαίνει φράγκο; Αποκλείεται.Στις αρχές της εισβολής δεν είχε πρόβλημα να πλακωθεί και στα μπουκέτα με όποιον είχε αντίθετη άποψη από τα δελτία τύπου των Ρώσων. Τελικά κατέληξε μόνος του στο Σοβιετικό Ρωσοκάναλο να λέει την άποψη των Ρώσων. Όλους τους άλλους (από ΗΠΑ και Γερμανία) τους έχωσαν στο βαθύ το πηγάδι... Τους εξαφάνισαν.
-
Πέρασαν μερικές εβδομάδες και ακόμα πολλοί δεν το εχουν πάρει χαμπάρι , εξηγεί πολλά ακόμα και την ανταρσία του Πριγκόζιν που είχε καταλάβει νωρίτερα τι θα γίνει ως και την βιασύνη του να φορτώσει ακριβά κρασιά το ιδιωτικό του αεροπλάνο ...
https://www.interfax.ru/russia/915498
Απο ρωσικές πηγές και πως λέγετε αυτό είπαμε ... τεχνητή χρεωκοπία ή κάπως έτσι ...
-
Εν τω μεταξύ η τεχνητή χρεοκοπία δεν έχει σχέση με την πραγματική.
-
Εν τω μεταξύ η τεχνητή χρεοκοπία δεν έχει σχέση με την πραγματική.
μεχρι να έρθει η πραγματική που η τεχνητή της ετοιμάζει το δρόμο ...
κάτι τέτοιο αποφύγαμε εμείς με την δραχμή και το ΙΟΥ του Γιάνη ,
Αναγνωρίζω οτι η Ρωσία είναι αυτάρκης σε ενέργεια και τρόφιμα αλλα θα γίνουν σαν την Κούβα με S-class W 220 25 ετών για τα επόμενα 30 , τουλάχιστον εχει παχιά βαφή ...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]