-
"Εξ οικείων τα βέλη" για το θέμα με τα τανκερ
-
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
"Εξ οικείων τα βέλη" για το θέμα με τα τανκερ
Ναι αλλά το ΠΑΜΕ δεν διαδήλωσε για τα καράβια ΜΑΣ, καλά τα λέει ο Κρίου για τους εργατοπατέρες...
-
Βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα θέσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ
-
Τα καράβια δεν αναπνέουν. Οι ναυτικοί μας όμως, αναπνέουν ακόμα και περιμένουν να καταλάβει την διαφορά το πάμε....
να τα αρπάξουμε... -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα καράβια δεν αναπνέουν. Οι ναυτικοί μας όμως, αναπνέουν ακόμα και περιμένουν να καταλάβει την διαφορά το πάμε....
να τα αρπάξουμε...Δηλαδή το ΠΑΜΕ φταίει που η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί ως τσιράκι της αμερικάνικης;
1 Έλληνα (καπετάνιο;) κι 1 Κύπριο έχουν τα πλοία, οι υπόλοιποι είναι Φιλιππινέζοι.
Αν ακούσουν ο Ντουτέρτε κι ο Μάρκος πως Έλληνες Κομμουνιστες αγωνίζονται για να απελευθερωθει το Φιλιππινέζικο πλήρωμα, θα έχουμε κι άλλο Διπλωματικό επεισόδιο και θα μείνει η Δροσιά και η Εκάλη χωρίς οικιακές βοηθούς...
Ας πάει ο Δενδιας προσωπικά να τον παραλάβει απ το πλοίο τον 1 Έλληνα πολίτη.
Δεν έχουμε Πρέσβη στο Ιράν; -
Εγώ διάβασα σε ναυτικά σάιτ, ότι το ένα έχει 2 Ελληνες και το άλλο 8. Και τα έγραψαν ναυτικοί εν ενεργεία...
Προφανώς από εκεί που ενημερώθηκες είναι εργατοπατέρες εν ενεργεία...
Για τον Κούλη και της ενέργειες της κυβέρνησης, έχω κράξει από την αρχή και συνεχίζω να κράζω.
Αλλά και την υποκρισία της άλλης πλευράς θα την βγάλουμε στην φόρα...
Γιατί πάντα οι ναυτικοί είναι οι χαμένοι και όχι οι εργατοπατέρες και τα αφεντικά τους, όλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος και με άπειρο χρόνο για ξύσιμο...
-
Οπότε, "Που είναι το ΠΑΜΕ!;" αυτό το αναχρονιστικο εξάμβλωμα που μολύνει την Ακρόπολη με πανό και μας εμποδίζει να πιούμε τον καφέ μας στο Μεγάλη Βρετανία, κάθεται και τα ξύνει αντί να έχει ένα καραβάκι όπως η Green Peace, να κάνει ακτιβισμό μεσοπέλαγα κάθε φορά που θίγεται Έλλην εφοπλιστής, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
-
Οτι μολύνει την Ακρόπολη, την μολύνει και μόνο το γεγονός ότι είναι ατιμώρητο και δεν τρώνε μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόστιμο, οι αγωνιστές της βούρτσας, είναι ένα άλλο δείγμα της ξεφτίλας που έχουμε σαν κράτος.
Αν πήγαιναν να το κάνουν σε άλλο δυτικό κράτος, θα γινόταν χαμός από το κράξιμο που θα έτρωγαν οι ακτιβιστές και η βούρτσα θα έπιανε δουλειά.
Σε ασιατικό, θα έπεφταν μαζί με το πανό από τον βράχο...
Πάντως δεν νομίζω να θίχτηκε κανένας εφοπλιστής, αφού το Ιράν θα αποζημιώσει αναγκαστικά, αφού τους χρειάζεται για να μεταφέρουν το πετρέλαιο του και ο εφοπλιστής συνεχίζει να είναι στο γραφείο του.
Οι ναυτικοί που βρέθηκαν ξαφνικά αιχμάλωτοι πολέμου, χωρίς να είναι σε πόλεμο, προφανώς δεν ενδιαφέρουν το παμε.
Αλλωστε οι ναυτικοί του παμε , το πολύ μέχρι την ράδα του Πειραιά να είχαν ταξιδέψει παλιά, για να υποδεχτούν κανένα σοβιετικό καράβι και να πάρουν γραμμή...
-
Κάποια στιγμή θα λύσει και η ελληνική κοινωνία τα θέματα αυτά. Αν μπορεί κάποιος σε ένα παγκόσμιο μνημείο να αναρτά πανό, αν μπορεί ένα παν/μιο σε δικό του χώρο να φτιάξει μια βιβλιοθήκη... Τα άλλα κράτη τα έχουν λύσει αυτά εδώ και πολύ καιρό, εμείς θέλουμε καμιά 100στή χρόνια ακόμη, είπαμε ο λιουνάιντας και οι 300 έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στο να θεωρούμε όλοι (ανεξαιρέτως) οι έλληνες την αφεντιά μας κέντρο του κόσμου.
Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση εδώ έχει διαπράξει μεγάλη πατατιά. Κάποιοι αποφάσισαν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, προφανώς βέβαια τέτοιο "σήμα" έχει δοθεί και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου. Γενικώς πρέπει να το μαζέψει λίγο γιατί άλλο "η σωστή πλευρά της ιστορίας" και άλλο το να τσακωθούμε με όλο τον κόσμο για χάρη των αμερικάνων έστω και αν αυτοί είναι τριτοκοσμικοί μουλάδες. Εκτός και αν αρχίσει ο αμερικάνικος στόλος να προστατεύει ελληνικά πλοία στον περσικό, που δεν το βλέπω...
-
Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση εδώ έχει διαπράξει μεγάλη πατατιά. Κάποιοι αποφάσισαν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, προφανώς βέβαια τέτοιο "σήμα" έχει δοθεί και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου. Γενικώς πρέπει να το μαζέψει λίγο γιατί άλλο "η σωστή πλευρά της ιστορίας" και άλλο το να τσακωθούμε με όλο τον κόσμο για χάρη των αμερικάνων έστω και αν αυτοί είναι τριτοκοσμικοί μουλάδες.
- Τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών πλοίων έχουν αυξηθεί απότομα λόγω του γεγονότος αυτού.
- Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες είναι διστακτικές στο να αφήσουν ελληνικά πλοία να κάνουν δρομολόγιο σε εκείνα τα μέρη, ενώ τα ναυλοσύμφωνα είναι στο Θεό ανά ημέρα που περνάει και τρέχουν.
- Περιμέναμε φορτίο από περσικό για την ελληνική αγορά και δεν θα έρθει ποτέ με την ανάλογη επίπτωση στα καύσιμα.
-
Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση εδώ έχει διαπράξει μεγάλη πατατιά. Κάποιοι αποφάσισαν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, προφανώς βέβαια τέτοιο "σήμα" έχει δοθεί και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου. Γενικώς πρέπει να το μαζέψει λίγο γιατί άλλο "η σωστή πλευρά της ιστορίας" και άλλο το να τσακωθούμε με όλο τον κόσμο για χάρη των αμερικάνων έστω και αν αυτοί είναι τριτοκοσμικοί μουλάδες. Εκτός και αν αρχίσει ο αμερικάνικος στόλος να προστατεύει ελληνικά πλοία στον περσικό, που δεν το βλέπω...
Το εΧτιμω πολύ όταν επιτέλους λέτε κάποια πράγματα με το όνομα τους.
Όσο για το κάθε ΠΑΜΕ δεν είναι τίποτα τρελοί ή "τρομοκράτες" όπως τους παρουσιάζετε, και το ότι υπάρχουν ακόμη ψήγματα αξιοπρέπειας στον κάθε εργασιακό χώρο, οφείλεται και στις αποδεκτές ή παρεξιγήσιμες δράσεις τους.Α να σημειώσω πως έχει δίκιο κι ο Κρούζερ για τους ναυτικούς μας, που υποφέρουν λόγω των λαθών της Κυβέρνησης, δεν είναι μόνο 1 Έλληνας, σε 50-60 άτομα πλήρωμα για τα δύο πλοία, υπάρχουν και 7 ή 8 Έλληνες, όχι μόνο 1 (1 ήταν απ τους 25 στο ένα πλοίο, κι 7 απ τους 28 στο άλλο νομίζω)
Κι ένα λινκ που μόλις βρήκα:
-
Εδώ ναι, μόνο θανατική ποινή και τίποτα άλλο.
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εδώ ναι, μόνο θανατική ποινή και τίποτα άλλο.
Όχι! Όχι θανατική! Πολύ ελαφριά ποινή.
Ευνουχισμός και πέταγμα στη φυλακή με τους χειρότερους βιαστές, ανώμαλους κτλ για να γίνει το πουτανάκι όλης της φυλακής για την υπόλοιπη ζωή του. Και με ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή να μην αυτοκτονήσει.
-
Είναι και αυτό μια άποψη. Αν και νομίζω ότι μάλλον θα γουστάρει αν γίνει prison bitch.
-
-
Πως βλέπει η ερντογανική Yeni Şafak («Nέα Αυγή») το ελληνικό πολιτικό σύστημα: Το 60% των Ελλήνων ψηφοφόρων ψηφίζει κόμματα που τάσσονται «κατά της ειρήνης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εξαιρούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Accordingly, almost 60 percent of Greek voters cast their votes in favor of parties that are against peace between Turkey and Greece. Syriza and the Greek Communist party are in the minority.
https://www.yenisafak.com/en/columns/suleyman-seyfi-ogun/the-truth-about-the-love-hate-relationship-between-turks-and-greeks-3621869
ΥΓ
Ένας από τους λόγους που προσωπικά ειμαι αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας στη σύρραξη με τη Ρωσία είναι ακριβώς η ρητορική που αναφέρει η τούρκικη εφημερίδα. Ότι εύκολα το ίδιο αφήγημα του Πούτιν θα το υιοθετήσουν κι οι Τούρκοι.
Look at Ukrainian President Volodymyr Zelensky and you will see the resemblance to Mitsotakis. Zelensky provoked Putin’s Russia with the West’s pressures, and now, Mitsotakis is similarly provoking Erdoğan’s Turkey. Let’s hope the result will not be similar to what’s happening in Ukraine. -
Και εδώ μέσα κάποιοι υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία των Ρώσων εντελώς άκριτα και το είχα επισημάνει τότε ότι κινδυνεύουμε να αρχίσουν και οι Τούρκοι τα ίδια. Κάποιοι βέβαια με θεώρησαν «αντιδραστικό».
-
Η Τουρκία αφορμές έψαχνε και πατήματα για να ξεκινήσει τις γνωστές απειλές. Αν μέχρι τις εκλογές τους, οι απειλές δεν γίνουν πολεμική σύρραξη τότε ίσως και να ηρεμήσει η κατάσταση μετά. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο σουλτάνος μπορεί να τα κάνει όλα πο@τάνα μόνο και μόνο για να παραμείνει στην θέση του.
-
Κοίτα ρε που ξεκινάνε να διαμορφώνουν μια κατάσταση για την κοινή γνώμη τους με τέτοια άρθρα , θυματοποιηση πλήρης...
Και οι εναλλακτικές του Ερντογάν , η αντιπολίτευση νομίζω είναι χειρότεροι, έχουν πιο σκληρή γραμμή στα ελληνοτουρκικά.
Σίγουρα υπάρχει υπερβολή προς ικανοποίηση εθνικιστικών τάσεων για αγρα ψήφων , αλλά νομίζω πως η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η Τουρκία αφορμές έψαχνε και πατήματα για να ξεκινήσει τις γνωστές απειλές. Αν μέχρι τις εκλογές τους, οι απειλές δεν γίνουν πολεμική σύρραξη τότε ίσως και να ηρεμήσει η κατάσταση μετά. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο σουλτάνος μπορεί να τα κάνει όλα πο@τάνα μόνο και μόνο για να παραμείνει στην θέση του.
Το μονο σιγουρο ειναι πως φασαριες θα μας κανει. Δε θα μου φανει παραξενος ενας καυτος Ιουλιος.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]