-
Επειδή μας τα εχουν ζαλίσει με τον Κίσινγκερ
ακούστε τι λεει ο Τιτάνας Ουίνστον Τσώρτσιλ
Σιδηρούν παραπέτασμα
https://www.efsyn.gr/stiles/triti-matia/334596_sidiroyn-parapetasmaΟυπς λάθος πηγή ...
ξέχασαν το κόκκινο πλαίσιο , μέχρι εκει τους συμφέρει να δείχνουνκατευθείαν απο τις ΓΡΑΠΤΕΣ πηγές με τις περισπωμένες και τα όλα τους για να ξέρετε γιατί εκείνοι οι παλιοί ήξεραν ...
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ε βρε storm μου, τον ξέρω καλά. Συνάδελφος, Στρατιωτικός, εκ ΣΣΕ, κάθε Παρασκευή μαζί τα πίνουμε.
Δεν αναρωτήθηκα για την προσωπική σας σχέση. Και στην Μονή Πετράκη να είστε συνάδελφοι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Για άλλο πράγμα αναρωτήθηκα και απάντηση δεν πήρα.
Όχι ότι καίγομαι, αλλά το δούλεμα μέχρι ένα σημείο. -
τιωτική δύναμη της Ουκρανίας. Οι Ε.Δ. της είναι πολύ ισχυρές, σε συμβατικές δυνάμεις, στο ίδιο επίπεδο περίπου με την Γαλλία. Η Γερμανία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, άρα επίθεση εναντίον της θα σήμαινε πυρηνικό πόλεμο. Σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο, η Γερμανία είναι
σου έχω απαντήσει ήδη δεν επαναλαμβάνομαι. την ΚΟΤΑ θα έκανε η ρωσία μπρόστα σε οποιαδήπωτε οικονομική δύναμη, αν δεν το καταλαβαίνεις οκ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ δεν πιστεύω στην δύναμη των υπερατού και πιος έχει το μεγαλύτερο τανκς
-
@cirus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ δεν πιστεύω στην δύναμη των υπερατού και πιος έχει το μεγαλύτερο τανκς
Δεν είσαι ο μόνος..
-
-
Απλά ξέχασαν το sieg heil στο τέλος….
-
οι Ρώσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις οικονομικές κυρώσεις
https://www.xe.com/currencycharts/?from=RUB&to=USD&view=1M
.......
..........Sanctions significantly increase chance of Russia international debt default, analysts warn
https://www.reuters.com/business/finance/sanctions-significantly-increase-chance-russia-international-debt-default-2022-03-02/ -
Τι να γράψει κανείς για την Αλάτοβα; Όσο και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χειροτερεύει η θέση τους. Η πολεμική εισβολή είναι γεγονός. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πόλεμο και σκοτώνουν. Αυτό και τελεία.
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
οι Ρώσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις οικονομικές κυρώσεις
https://www.xe.com/currencycharts/?from=RUB&to=USD&view=1M
.......
..........Sanctions significantly increase chance of Russia international debt default, analysts warn
https://www.reuters.com/business/finance/sanctions-significantly-increase-chance-russia-international-debt-default-2022-03-02/Ξαναλέω, είδες να τους σταματάει αυτό; Άρα τους ένοιαξε ιδιαίτερα;
-
σωστα ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται
τοσους αιωνες πεινα συνηθισαν -
Όταν κάποιος παίρνει την στρατηγική απόφαση για κάτι τέτοιο, έχει ήδη συνυπολογίσει τις συνέπειες και έχει προετοιμαστεί για αυτές. Δεν εξετάζουμε αν είναι σωστό ή λάθος, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι ισχύει στην πράξη. Στην πράξη λοιπόν δεν θα τους σταματήσουν αυτά και για αυτό λέω ότι απατώνται όσοι υπολογίζουν στην οικονομική ισχύ. Δεν είναι τυχαίο που η Γερμανία εξήγγειλε τέτοιο στρατιωτικό πρόγραμμα. Αν ένιωθε ασφαλής με την οικονομική της ισχύ δεν θα έκανε τίποτα τέτοιο.
-
μακαρι να σκεφτεται κι ο πουτιν ετσι
-
Οι κυρώσεις ήταν η αναμενόμενη αντίδραση και ο Πούτιν σίγουρα έχει πάρει τα μέτρα του. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι θα πονέσει από αυτές ειδικά από την στιγμή που τον έχουν ξεκόψει σχεδόν οι πάντες. Προφανώς οι συνέπειες δεν φαίνονται αμέσως αλλά σε βάθος χρόνου.
-
Θα στραφεί προς την Κίνα. Βέβαια οι Ευρωπαίοι δεν είναι και τόσο μακάκες. Επέβαλλαν κυρώσεις μεν, αλλά συνεχίζουν κανονικά την εισαγωγική ρωσικού αερίου και πετρελαίου. Αμ πως;
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ε βρε storm μου, τον ξέρω καλά. Συνάδελφος, Στρατιωτικός, εκ ΣΣΕ, κάθε Παρασκευή μαζί τα πίνουμε.
Δεν αναρωτήθηκα για την προσωπική σας σχέση. Και στην Μονή Πετράκη να είστε συνάδελφοι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Για άλλο πράγμα αναρωτήθηκα και απάντηση δεν πήρα.
Όχι ότι καίγομαι, αλλά το δούλεμα μέχρι ένα σημείο.Ε πως δεν πήρες απάντηση; Νομίζω ήμουν σαφής.
-
Πάντως το παλαιότερο "ντοκιμαντέρ" του Oliver Stone παραπάνω, αν και σε τραβηγμένο ύφος και ατυχές σκηνοθετικά (δε λέω για τα σπυράκια που θα βγάλει κόσμος βλέποντας τον Πούτιν χαμογελαστό στη συνέντευξη) περιέχει αρκετές πληροφορίες για την κατάσταση.
Δείχνει τη σειρά γεγονότων για την ένοπλη ανατροπή της Κυβέρνησης στην πλατεία Μεϊνταν, το γιατί αποκαλούνται από πολλούς "νεοναζί" οι Ουκρανικες δυνάμεις, και πως ο Πρέσβης Πάγιατ κι ο Μπάιντεν ήταν οι πολιτικοί πίσω απ την ανατροπή, γι αυτό σκίστηκε ο Κυργιάκος να μπει μπροστάρης στον αγώνα...
-
Αναρωτιεμαι. Σκεφτονται οι περισσοτεροι πως θα αντεξουν οι Ρωσοι με τοσες κυρωσεις... Μαλιστα, με την βενζινη να περνα τα δυο ευρω, το ρευμα να παιρνει αυξησεις 30% το ΦΑ να παιρνει τιμες αεριου χρυσου, αναρωτιεστε ποιος τελικα επιτιθεται και σε ποιον?
Η Ευρωπη παντως παει ολοταχως στον τοιχο. Μαλλον η ιδεα μου ειναι. Σιγουρα καποιο μπιγκ λαθος κανω. Δε μπορει η Ευρωπη να μην ξερει ποιο ειναι το καλο της. Εδω μεχρι και οι Ελβετοι πηραν θεση.
Με τετοιους ρυθμους τον αλλο μηνα δε θελω να σκεφτομαι που θα πανε οι τιμες πρωτων υλων αγαθων και καυσιμων. Ο Πουτιν φταιει. Ειναι ο φ θ α λ μ ο φ α ν ε ς. -
Θα στραφεί προς την Κίνα. Βέβαια οι Ευρωπαίοι δεν είναι και τόσο μακάκες. Επέβαλλαν κυρώσεις μεν, αλλά συνεχίζουν κανονικά την εισαγωγική ρωσικού αερίου και πετρελαίου. Αμ πως;
Εφοσον του εκοψαν το σουιφτ, τωρα τι θα του λενε για το ΦΑ που καταναλωνουμε? Γράφτα?
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι κυρώσεις ήταν η αναμενόμενη αντίδραση και ο Πούτιν σίγουρα έχει πάρει τα μέτρα του
ναι αλλα δεν περιμενε τετοια αντιδραση παγκοσμιως και τοσο σκληρες κυρωσεις οποτε ειχε παρει τα μετρα του για πολυ λιγοτερες κυρωσεις
που να φανταζοταν οτι μεχρι κι η ελβετια θα εβγαινε απο την αιωνια ουδετεροτητα της
τελος παντων στο τελος ξυριζουν το γαμπρο
κι ο χιτλερ μεχρι το 42 μονο νικες ειχε -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αναρωτιεμαι. Σκεφτονται οι περισσοτεροι πως θα αντεξουν οι Ρωσοι με τοσες κυρωσεις... Μαλιστα, με την βενζινη να περνα τα δυο ευρω, το ρευμα να παιρνει αυξησεις 30% το ΦΑ να παιρνει τιμες αεριου χρυσου, αναρωτιεστε ποιος τελικα επιτιθεται και σε ποιον?
Η Ευρωπη παντως παει ολοταχως στον τοιχο. Μαλλον η ιδεα μου ειναι. Σιγουρα καποιο μπιγκ λαθος κανω. Δε μπορει η Ευρωπη να μην ξερει ποιο ειναι το καλο της. Εδω μεχρι και οι Ελβετοι πηραν θεση.
Με τετοιους ρυθμους τον αλλο μηνα δε θελω να σκεφτομαι που θα πανε οι τιμες πρωτων υλων αγαθων και καυσιμων. Ο Πουτιν φταιει. Ειναι ο φ θ α λ μ ο φ α ν ε ς.Για το ΦΑ αέριο ΔΕΝ ισχύει ο αποκλεισμός SWIFT, έχουν αφήσει δύο ρωσικές τράπεζες με κανονική σύνδεση να εκτελούν τις εντολές. Οπότε προφανώς, αυτοί που έχουν τις άκρες και τα πολλά λεφτά θα κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά μέσω αυτών, ο αποκλεισμός είναι για να μοιρολογούμε εμείς τον καημένο τον Πούτιν, την ώρα που πάμε φουνταριστοί για χρεωκοπία όλων των μικρομεσαίων και το μηδενισμό της Παραγωγικής οικονομίας.
Το πιο τραγελαφικό που ακούγεται είναι πως θα απηυδήσουν οι Ρώσοι και θα ρίξουν τον Πούτιν εκ των έσω, ενώ ας πούμε οι Έλληνες, Ιταλοί κλπ. που θα πουν το ψωμί ψωμάκι, αταραχοι θα κάθονται ήσυχα και θα χειροκροτουν τις κυβερνήσεις τους, μιας και ο Πούτιν φταίει, τι να κάνουμε...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]