-
Τώρα συγκρίνουμε αν ήταν καλύτερα για τους Ρώσους η εποχή του κομμουνισμού ή του Πούτιν? Αν το ένα απολυταρχικό καθεστώς ή το άλλο είναι καλύτερο για ένα λαό που δεν ξέρει, δεν έχει γνωρίσει και προφανώς δεν τον ενδιαφέρει τι σημαίνει Δημοκρατία? Οι Ρώσοι είναι άξιοι της μοίρας τους, της ιστορίας τους και της άγνοιάς τους.
Δεν είδαμε τι κατάσταση αποσύνθεσης επικρατούσε στις χώρες του ανατολικού μπλοκ όταν έπεσε το τείχος? Μιζέρια παντού. Οι Γερμανοί ακόμα προσπαθούν να "ανεβάσουν" το βιοτικό επίπεδο στους Ανατολικούς συμπατριώτες τους. Τελευταία επίσκεψή μου στο Βερολίνο το 2006, περίπου 15 χρόνια μετά την πτώση του τείχους. Καταλάβαινες αμέσως τη διαφορά μόλις έφευγες από το Δυτικό και έμπαινες στο πρώην ανατολικό Βερολίνο. Εργατικές πολυκατοικίες, κόσμος προφανώς άνεργος να τριγυρίζει άσκοπα στους δρόμους ή να αράζει στα αντίστοιχα καφενεία.
Δε χρειάζεται να έχεις ζήσει προσωπικά ένα καθεστώς για να καταλάβεις όταν κάτι είναι φως φανάρι. Και μέτρο σύγκρισης των καθεστώτων δεν μπορούν να είναι οι αδαείς και μονίμως καταπιεσμένοι Ρώσοι, αλλά π.χ. οι Γερμανοί. Πως ζούσε ο ίδιος λαός με το ένα καθεστώς και με το άλλο.
Να μην πάμε και στη γειτονιά μας. Πως ζούσαν οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι γείτονές μας? Σε ιδεολογικό επίπεδο φυσικά μπορεί να πιστεύει ο καθένας ότι νομίζει, αλλά όταν μιλάει η πραγματικότητα μην πάμε να κάνουμε και το άσπρο-μαύρο, να το παίζουμε τρελίτσα ή ότι δεν καταλαβαίνουμε.
Ή να συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι εμείς οι Ελληνάρες είμαστε πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από τους άλλους λαούς, οπότε αν είχαμε κομμουνισμό θα τα κάναμε καλύτερα τα πράγματα και δεν είχαμε τα προβλήματα και το επίπεδο ζωής των πρώην Ανατολικών χωρών. -
Η Ρωσία έχει σχετικά φτωχούς κατοίκους. Το ΑΕΠ της είναι όσο του Βελγίου και της Ολλανδίας μαζί, ή αλλιώς περίπου σαν της Ιταλίας, κι ας έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από αυτούς.
Οι εξαγωγές της, που είναι σημαντικό μέρος του αεπ είναι πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σιδηρομεταλλεύματα, ουράνιο, ξυλεία όπλα, πτυχιούχοι και πουτανάκια.
Οι εισαγωγές της; τα πάντα, ακόμη και βότκα. -
@dstou said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η Ρωσία έχει σχετικά φτωχούς κατοίκους. Το ΑΕΠ της είναι όσο του Βελγίου και της Ολλανδίας μαζί, ή αλλιώς περίπου σαν της Ιταλίας, κι ας έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από αυτούς.
Οι εξαγωγές της, που είναι σημαντικό μέρος του αεπ είναι πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σιδηρομεταλλεύματα, ουράνιο, ξυλεία όπλα, πτυχιούχοι και πουτανάκια.
Οι εισαγωγές της; τα πάντα, ακόμη και βότκα.οκ ακόμα κι έτσι να είναι σημαίνει κάτι? Δεν έχουν οι Ρώσοι τον πλούτο της Γερμανίας και προφανώς με οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα δεν θα μπρορούσαν να φτάσουν και αντίστοιχο βιοτικό επίπεδο. Ούτε εμείς εδώ μπορούμε να το φτάσουμε, δεν έχουμε τόσα λεφτά.
Αλλά υπάρχει κάποια λογική πίσω απ' αυτή τη διαπίστωση, ότι π.χ. οι πιό φτωχές χώρες ζουν καλύτερα με απολυταρχικά ή κομμουνιστικά καθεστώτα? Γιατί αν υπάρχει σε κάποιους αυτή η λογική, δικαίωμά τους, αλλά εμένα μου φαίνεται παρανοική. -
@katafractos17 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ε δώσε και σε εμάς συγκεκριμένα παραδείγματα από τις μαρτυρίες των φίλων σου στην (Τσεχία απ' ότι κατάλαβα), για να μπορέσουμε να μάθουμε και να κρίνουμε.
Όσο για τα τανκς που μπούκαραν, θα σου πω ότι και τότε αλλά και μέχρι σήμερα, υπάρχουν γενικώς τανκς που μπουκάρουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη και δεν είναι όλα Ρωσικά.
Δεν ξέρω αν επιλεκτικά τα άλλα θέλουν κάποιοι να τα ξεχνάνε.Το ΚΚΕ όσο εναντίον είναι του Πούτιν άλλο τόσο είναι προς τους Αμερικανούς, όπως ήταν άλλωστε πάντα λόγω ιδεολογίας.
Εκτός αν πιστεύεις ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή δεν είναι μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη με καπιταλισμό και συνεχίζει να έχει ακόμη κομμουνισμό.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας φίλος Πούτιν που δεν θέλει να του τον πειράξουν.
Έχει εκφράσει λοιπόν τη θέση ότι όλα αυτά είναι καπιταλιστικά παιχνίδια όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οπότε διαμαρτύρεται προς όλους.
Άλλωστε οι Αμερικανοί είναι μόνιμα στο κάδρο του μιας και η θέση του είναι ότι εμπλέκονται στα περισσότερα δεινά του πλανήτη.Δεν ξέρω τι ακριβώς μου ζητάς.
Να παραδεχτώ εγώ κάποιο λάθος που εσύ βλέπεις εκ μέρους του ΚΚΕ;
Ούτε το εκπροσωπώ, ούτε στην πορεία ήμουν.Δε νομίζω να σου ζήτησα κατι. Απλά γράφω την αποψη μου.Και απο παραδείγματα τι να σου πω δηλαδή?Μου είχε πει ο φίλος μου ο Vaclav οτι δε γουστάρει το κομμούνισμο?
Προφανώς με όλα αυτά που λετε οι Τσέχοι έπρεπε να λατρεύουν τους Ρώσους και το κομμουνισμό.
Ε λοιπόν παρτε το απόφαση τα μισούν και τα δύο!
Οτι άλλο και να λέτε απλά δεν ισχύει.
Αν εχει μείνει κανένας γραφικός κομμουνιστής τι να κάνουμε...Ο Δίας μου φέρνει παράδειγμα γιατρό στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και μου λέει είδες κάνεις λάθος. Οκ πολύ αντιπροσωπευτικό....
Και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν νοσταλγοί της Χούντας που μας λένε ποσο ωραία ήταν όλα επι χούντας ,που έκανε εργα ,δεν πείναγε κανένας και μόνο τότε είχαμε κράτος.Το ίδιο είναι. -
Αν λάβει υπόψη κάποιος ότι τα έτοιμα κοιτάσματα της ρωσσίας θα εξαντληθούν σε 40-50 χρόνια, ή θα ακριβύνουν σημαντικά και δεν θα είναι θελκτικά προς εκμετάλλευση, αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει σταδιακά την παραγωγική δομή της, θα φτωχύνει ακόμη περισσότερο.
Κάτι άλλο, ο Πούτιν είναι ο εφιάλτης των Ρώσοι κομμουνισταί. Τους έχει φτάσει στο 12%, κάθε πέρσι και καλύτερα, είχαν πάνω από 35% Όταν έπεσε το σιδηρούν. Προέρχεται από τις τάξεις τους, αντιγράφει επιλεκτικά κάποιες από τις μεθόδους του παλιού καθεστώτος, αξιοποιεί κάποιους εκ των παλαιών συντρόφων σε επιτελικές θέσεις αλωνίζοντας στα πρώην χωράφια τους, και γενικώς αποτελεί τον εφιάλτη τους, από εκεί και πέρα καμμία ομοιότητα. -
Αφού συνεχίζουμε εδώ τις ηθικολογίες, να υπενθυμίσουμε πως το καθεστώς Πούτιν δεν είναι "επιλογή" των Ρώσων, είναι προϊόν της "επιτυχίας" της Δύσης να καταλύσει τη σοβιετική ένωση και τη Γιουκοσλαβία, και της επέμβασης "επανάστασης" που οργάνωσε πρόσφατα στην Ουκρανία, όπως είναι προϊόν της επέμβασης της Δύσης το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν.
Το καθεστώς Πούτιν επιπλέον το δέχτηκε επί 10ετιες με ανοιχτές αγκάλες ο Δυτικός Καπιταλισμός, τις επενδύσεις του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέχρι βασικό ενεργειακό πυλώνα της Ευρώπης/Γερμανίας και το καρντάσι του τον Τράμπ.
Οπότε η όψιμη "αηδία" που τους προκαλεί ο Πούτιν και το καθεστώς, αν όχι εντελώς γελοία, είναι τουλάχιστον απείρως υποκριτική. -
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τώρα συγκρίνουμε αν ήταν καλύτερα για τους Ρώσους η εποχή του κομμουνισμού ή του Πούτιν? Αν το ένα απολυταρχικό καθεστώς ή το άλλο είναι καλύτερο για ένα λαό που δεν ξέρει, δεν έχει γνωρίσει και προφανώς δεν τον ενδιαφέρει τι σημαίνει Δημοκρατία? Οι Ρώσοι είναι άξιοι της μοίρας τους, της ιστορίας τους και της άγνοιάς τους.
Δεν είδαμε τι κατάσταση αποσύνθεσης επικρατούσε στις χώρες του ανατολικού μπλοκ όταν έπεσε το τείχος? Μιζέρια παντού. Οι Γερμανοί ακόμα προσπαθούν να "ανεβάσουν" το βιοτικό επίπεδο στους Ανατολικούς συμπατριώτες τους. Τελευταία επίσκεψή μου στο Βερολίνο το 2006, περίπου 15 χρόνια μετά την πτώση του τείχους. Καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά μόλις έφευγες από το Δυτικό και έμπαινες στο πρώην ανατολικό Βερολίνο. Εργατικές πολυκατοικίες, κόσμος προφανώς άνεργος να τριγυρίζει άσκοπα στους δρόμους ή να αράζει στα αντίστοιχα καφενεία.
Δε χρειάζεται να έχεις ζήσει προσωπικά ένα καθεστώς για να καταλάβεις όταν κάτι είναι φως φανάρι. Και μέτρο σύγκρισης των καθεστώτων δεν μπορούν να είναι οι αδαείς και μονίμως καταπιεσμένοι Ρώσοι, αλλά π.χ. οι Γερμανοί. Πως ζούσε ο ίδιος λαός με το ένα καθεστώς και με το άλλο.
Να μην πάμε και στη γειτονιά μας. Πως ζούσαν οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι γείτονές μας? Σε ιδεολογικό επίπεδο φυσικά μπορεί να πιστεύει ο καθένας ότι νομίζει, αλλά όταν μιλάει η πραγματικότητα μην πάμε να κάνουμε και το άσπρο-μαύρο, να το παίζουμε τρελίτσα ή ότι δεν καταλαβαίνουμε.
Ή να συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι εμείς οι Ελληνάρες είμαστε πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από τους άλλους λαούς, οπότε αν είχαμε κομμουνισμό θα τα κάναμε καλύτερα τα πράγματα και δεν είχαμε τα προβλήματα και το επίπεδο ζωής των πρώην Ανατολικών χωρών.Το "άξιοι της μοίρας τους" είναι στα μάτια ενός Δυτικού. Για 70 χρόνια ένιωθαν καλά και περήφανα επί ΕΣΣΔ, αλλά ας πάμε στο σήμερα καλύτερα. Οι Ρώσοι αυτού του τύπου την διακυβέρνηση θέλουν (όχι όλοι προφανώς, αλλά η πλειονότητα). Ποιοί είμαστε εμείς για να τους κρίνουμε; Δουλεύει καλύτερα η δυτική Δημοκρατία σάμπως; Λιγότερους άστεγους έχει η Δύση ή λιγότερους πολέμους έχει κάνει;
Τέλος, η εξαθλίωση των ανατολικών ήρθε όταν έπεσε το σύστημα που είχαν, οπότε διαλύθηκε και το κράτος προνοίας που είχαν. 30 χρόνια με Καπιταλισμό και δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στο μισό του επιπέδου που είχαν επί Σοσιαλισμού!!!@dstou said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι εισαγωγές της; τα πάντα, ακόμη και βότκα.Όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, το ΑΕΠ δεν λέει τίποτα. Η Ουκρανία έχει το 1/10 του ΑΕΠ της Γερμανίας, αλλά ανθίσταται (μάταια βέβαια στο τέλος) κατά των Ρώσων, επειδή έχουν μια κάποια στρατιωτική ισχύ. Αν έρθουν τα ζόρια οι Γερμανοί τι θα πούν; Βγάζουμε Mercedes και BMW?
@dstou said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι εισαγωγές της; τα πάντα, ακόμη και βότκα.οκ ακόμα κι έτσι να είναι σημαίνει κάτι? Δεν έχουν οι Ρώσοι τον πλούτο της Γερμανίας και προφανώς με οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα δεν θα μπρορούσαν να φτάσουν και αντίστοιχο βιοτικό επίπεδο. Ούτε εμείς εδώ μπορούμε να το φτάσουμε, δεν έχουμε τόσα λεφτά.
Αλλά υπάρχει κάποια λογική πίσω απ' αυτή τη διαπίστωση, ότι π.χ. οι πιό φτωχές χώρες ζουν καλύτερα με απολυταρχικά ή κομμουνιστικά καθεστώτα? Γιατί αν υπάρχει σε κάποιους αυτή η λογική, δικαίωμά τους, αλλά εμένα μου φαίνεται παρανοική.Δες απλά τους δείκτες επί ΕΣΣΔ και τους δείκτες επί σημερινής Ρωσίας για να καταλάβεις πότε ζούσαν καλύτερα.
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ο Δίας μου φέρνει παράδειγμα γιατρό στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και μου λέει είδες κάνεις λάθος. Οκ πολύ αντιπροσωπευτικό....
Αντιπαράδειγμα σου έφερα, δεν είπα ότι όλοι έτσι σκέφτονται.
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αφού συνεχίζουμε εδώ τις ηθικολογίες, να υπενθυμίσουμε πως το καθεστώς Πούτιν δεν είναι "επιλογή" των Ρώσων, είναι προϊόν της "επιτυχίας" της Δύσης να καταλύσει τη σοβιετική ένωση και τη Γιουκοσλαβία, και της επέμβασης "επανάστασης" που οργάνωσε πρόσφατα στην Ουκρανία, όπως είναι προϊόν της επέμβασης της Δύσης το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν.
Το καθεστώς Πούτιν επιπλέον το δέχτηκε επί 10ετιες με ανοιχτές αγκάλες ο Δυτικός Καπιταλισμός, τις επενδύσεις του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέχρι βασικό ενεργειακό πυλώνα της Ευρώπης/Γερμανίας και το καρντάσι του τον Τράμπ.
Οπότε η όψιμη "αηδία" που τους προκαλεί ο Πούτιν και το καθεστώς, αν όχι εντελώς γελοία, είναι τουλάχιστον απείρως υποκριτική.Έχω διαφορετική ανάγνωση. Το καθεστώς Πούτιν είναι αυτό που θέλει ο μέσος Ρώσος, ώστε να επανακτήσει το status κατοίκου υπερδύναμης και σήμερα το βλέπουμε να υλοποιείται. Μετά την προδοσία Γκορμπατσώφ και την επικράτηση Γέλτσιν, ο Πούτιν πήρε το δαχτυλίδι ουσιαστικά, αλλά μετά δεν το έχασε σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Οι Ρώσοι δεν ξέχασαν ότι το ΚΚΡ τους πούλησε, διαλύοντας την ΕΣΣΔ. Παρόλα αυτά παραμένει το 2ο κόμμα στην Ρωσία.
-
Έτσι για να το διακωμωδήσουμε και λίγο, μην ξύνεις πληγές με το τι πολεμικό υλικό μπορεί να παράγει η Γερμανία σε περίπτωση ανάγκης. Άκου θα βγάλει Mercedes και BMW...
Ένα μόνο ναυπηγείο στο Κίελο, μπορεί να βγάλει ένα υποβρύχιο τύπου 214 σε 1 χρόνο, σαν κι αυτά που πήραμε κι εμείς εδώ και θαυμάζουμε. Και μετά 1 ανά εξάμηνο. Το ίδιο και με μεγάλες φρεγάτες στο ναυπηγείο στο Αμβούργο. Για τανκς, αντιαρματικά και ένα σωρό άλλα θανατηφόρα μπλιμπλίκια, είναι θέμα από εβδομάδες έως μήνες.
Κι αυτά τα νούμερα είναι για εμπορικούς λόγους, σε καιρό ειρήνης, χωρίς να γκαζώσουν.
Τα σχέδια και οι γραμμές παραγωγής είναι έτοιμα, μόνο τα υλικά θα περιμένουν να μαζέψουν... Έχω ξεναγηθει σε όλες τις εγκαταστάσεις που σου αναφέρω.
Το πολύ θετικό είναι ότι οι νέες γενιές τους είναι πολύ μακριά απ' όλα αυτά, Αμερικανάκια, με κινητά, play station και τέτοια. Παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ πειθαρχημένος λαός, με υψηλή Εθνική συνείδηση και μυρμήγκια, με ομαδική λειτουργία. Αν κάποιος ηγέτης τους κάνει πλύση εγκεφάλου, δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν
Οπότε άστους εκεί να φτιάχνουν Mercedes, BMW και άλλες μηχανές, που τους αρέσει κιόλας και βγάζουν πολλά λεφτά, για να κοιμόμαστε όλοι οι υπόλοιποι ήσυχοι... -
Απίστευτος σκάιΣ αυτή τη στιγμη: νεκροί 6 Έλληνες
Μετά από λίγο : νεκροί 6 έλληνες ομογενείς
Μετά από λίγο : νεκροί 6 κάτοικοι ελληνικής καταγωγής στα χωριό σαρτανά.
Και το ανέκδοτο της ημέρας:
Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το ρώσο πρέσβη και του επέδωσε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας.
Πρέπει να έκανε καινούργιο δωδεκαδάκτυλο απ το γέλωτα ο άνθρωπος. -
Έτσι για να το διακωμωδήσουμε και λίγο, μην ξύνεις πληγές με το τι πολεμικό υλικό μπορεί να παράγει η Γερμανία σε περίπτωση ανάγκης. Άκου θα βγάλει Mercedes και BMW...
Ένα μόνο ναυπηγείο στο Κίελο, μπορεί να βγάλει ένα υποβρύχιο τύπου 214 σε 1 χρόνο, σαν κι αυτά που πήραμε κι εμείς εδώ και θαυμάζουμε. Και μετά 1 ανά εξάμηνο. Το ίδιο και με μεγάλες φρεγάτες στο ναυπηγείο στο Αμβούργο. Για τανκς, αντιαρματικά και ένα σωρό άλλα θανατηφόρα μπλιμπλίκια, είναι θέμα από εβδομάδες έως μήνες.
Κι αυτά τα νούμερα είναι για εμπορικούς λόγους, σε καιρό ειρήνης, χωρίς να γκαζώσουν.
Τα σχέδια και οι γραμμές παραγωγής είναι έτοιμα, μόνο τα υλικά θα περιμένουν να μαζέψουν... Έχω ξεναγηθει σε όλες τις εγκαταστάσεις που σου αναφέρω.
Το πολύ θετικό είναι ότι οι νέες γενιές τους είναι πολύ μακριά απ' όλα αυτά, Αμερικανάκια, με κινητά, play station και τέτοια. Παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ πειθαρχημένος λαός, με υψηλή Εθνική συνείδηση και μυρμήγκια, με ομαδική λειτουργία. Αν κάποιος ηγέτης τους κάνει πλύση εγκεφάλου, δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν
Οπότε άστους εκεί να φτιάχνουν Mercedes, BMW και άλλες μηχανές, που τους αρέσει κιόλας και βγάζουν πολλά λεφτά, για να κοιμόμαστε όλοι οι υπόλοιποι ήσυχοι...Ε να κάνεις σε μένα μάθημα για τα γερμανικά όπλα δεν στέκει. Θα δεις παρακάτω την φωτο τις Ίλης που διοικούσα, γερμανικής κατασκευής.... Καλά οπλάκια βγάζουν, αλλά τίποτα το φοβερό. Έχω πάει κι εγώ στην KMW για εκπαίδευση. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν τίποτα αυτήν την στιγμή στον γερμανικό Στρατό. Εμείς άνετα τους κερδίζουμε σε περίπτωση πολέμου.
-
Αν ξέρατε σε τι αποσύνθεση είναι οι Γερμανικές ΕΔ….τους νοιάζει μόνο να πουλάνε και να τσιμπάνε τα φράγκα. Εδώ στους Ουκρανούς έστειλαν 5000 κράνη, πάλι καλά που δεν τους έστειλαν προφυλακτικά.
-
Ξέρω kkostask, για αυτό λέω όσα λέω. Ούτε για να πάρουν το Βέλγιο δεv κάνουν οι Γερμανοί...
-
Γιατί, θα φτάσουν μέχρι εκεί?
-
Άμα είναι έτσι ρε παιδιά, να πάρουμε τα Γερμανικά τανκς, πυραύλους, φρεγάτες και υποβρύχια που έχουμε στην Ελλάδα και να τους κάνουμε ένα ντου. Να πάρουμε και το αίμα μας πίσω για την κατοχή...
-
Μπράβο, το πέτυχες...
-
Ποιος να τρέχει μέχρι εκεί,είναι χειμώνας έρχεται και το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…να αφήσουμε τα μπιτσόμπαρα για τους ξενέρωτους?
-
Αν παράγουν και προφυλακτικά, μάλλον είναι μεγάλοι Γκουσγκούνηδες.
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ποιος να τρέχει μέχρι εκεί,είναι χειμώνας έρχεται και το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…να αφήσουμε τα μπιτσόμπαρα για τους ξενέρωτους?
Δίκιο έχεις. Άσε που μπορεί να χρειαστούμε και τίποτα ανταλλακτικά στο δρόμο και δε θα μας τα δίνουνε. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε επίταξη στις BMW και τις Mercedes του κοσμάκη...
-
Αστεια αστεια παλι τις μαλακιες των Γερμανων θα πληρωσουμε. Ναι αυτων που ηθελαν διευρυνση της ΕΕ προς Ανατολας...
-
Ο Κίναν που θεωρείται ο εμπνευστής του ψυχρού πολέμου, λίγο πριν πεθάνει είπε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς είναι το πιο ολέθριο λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γιατί θα ξυπνήσει την αρκούδα. Η ΕΕ και η επέκταση της δεν νομίζω ότι ενόχλησε τους Ρώσους και αυτό λόγω της ανυπαρξίας κοινής αμυντικής πολιτικής. Η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ξεχείλισε το ποτήρι.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]