-
Συγγενικό πρόσωπο στην ηλικία μας, με δάνεια, από το άγχος να ανταπεξέλθει ένιωσε τεράστιο πόνο στο στήθος και πήγε στο νοσοκομείο! Ιδιωτικό!
Το να κόψει χόρτα είναι απόλαυση!
-
-
Οντως η ήπειρος έχει θέμα στο νοσοκομείο! Ολοι Ιωάννινα πάνε! Ας πούμε τα Ιωάννινα είναι τραγική η ζωή; Δεν νομίζω!
Αλλά εσείς ψηφίζετε! Κάποτε το ΠΑΣΟΚ σας έφτιαξε νοσοκομεία, τώρα δεν έχετε γιατρούς και ψηφίζετε δεξιά!
-
Οντως η ήπειρος έχει θέμα στο νοσοκομείο! Ολοι Ιωάννινα πάνε! Ας πούμε τα Ιωάννινα είναι τραγική η ζωή; Δεν νομίζω!
Οχι ρε φιλε αλλα τα Γιαννενα δεν τα λες και μικρη πολη και ανεφερα παραπανω πως μιλαω για τα χωρια γιατι οι πολεις στην επαρχια μη σου πω πως μπορει να ειναι και χειροτερες απο Αθηνα για θεμα ηλεκτροκινησης-φορτισης-παρκαρισμα
-
-
Μπροστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Γιάννενα είναι μια γειτονιά!!!!
Εγώ όταν μιλώ για επαρχία μιλώ για πόλεις σαν τα Γιάννενα
Έχεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μικρογραφία και ζεις ανθρώπινα!
-
Εχω παει στα Γιαννενα δεν ειδα κατι ενδιαφερον σαν πολη και ο καιρος ειναι ψιλοχαλια. προτιμω τα 3Β εστω και αν πρεπει να πληρωσω παραπανω νοικι.
-
Πάντως και εγώ «επαρχία» αποκαλώ οτιδήποτε δεν είναι Αθήνα και άντε Θεσσαλονίκη. Οχι με ψηλά τη μύτη αλλά επειδή είναι χαοτική η διαφορά μεγέθους και επομένως του τρόπου ζωής
-
Καλά πάνε Χαλκίδα, πάνε Καλαμάτα κτλ παράδειγμα είναι!
Το παραπάνω στον 3Β είναι *4,5
Ότι αγοράζεις 100Κ στις πόλεις αυτές θες Χ *4,5 στον 3Β
Αντιλαμβάνεσαι πως εάν δεν είσαι ΠΑΡΑ πολύ καλός στην εργασία σου, δεν θα το επιτύχεις με 35 έτη εργασίας!
-
3Β ?
-
Πάντως και εγώ «επαρχία» αποκαλώ οτιδήποτε δεν είναι Αθήνα και άντε Θεσσαλονίκη. Οχι με ψηλά τη μύτη αλλά επειδή είναι χαοτική η διαφορά μεγέθους και επομένως του τρόπου ζωής
Σε μέγεθος ναι, αλλά στα περισσότερα που επιθυμείς τα έχεις!
-
-
-
Για να στηρίξω την άποψη του Dettol μιας και ξέφυγε το θέμα! Ναι η επαρχια, επιπέδου Γιάννενα, Χαλκίδα, Σπάρτη κτλ είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Πολλές μονοκατοικίες, φθηνές, μικρές αποστάσεις, δωρεάν μετακινήσεις!
Και ένα καλό θερμικό για ταξίδια στην πρωτεύουσα το οποίο θερμικό ας είναι και 15 ετών
-
Ηλεκτρικα και επαρχια θα αργησει πααααααρα πολυ να συνυπαρξουν για παρα πολλους λογους.Θα δεις αλλα αν δεις 10 ηλεκτρικα θα δεις 1000 εσωτερικης καυσης
Μπορείς να μας πεις μερικούς; Είναι ειλικρινή η απορία διότι στα μάτια μου η επαρχία είναι ιδανική για ηλεκτρικά. Πολλές μονοκατοικίες και αρκετά καθημερινά χιλιόμετρα.
Θα σου πω πολλούς μέσα από τον εξής ένα: μέσο εισόδημα επαρχίας πολύ μικρότερο αυτού της Αθήνας.
Με διαφορά δεύτερος λόγος: ο πολύ μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας που κάνει κάθε προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες δυσκολότερη ή απλά περιττη. Η επαρχία αποτελείται 60% από μπούμερς.Επίσης οι μεγάλες αποστάσεις είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Πχ περίπου 20 φορές τον χρόνο χρειάζεται να κάνω ταξίδι 600+χλμ αυθημερόν στην Αθήνα, με πίεση χρόνου και παρκάρισμα με τη μια ρόδα σε δέντρο. Απλά δεν γίνονται αυτά με ηλεκτρικό. Αν μου πεις να έχω όχημα με μεκ για μακριά και ηλεκτρικό για κοντά θα σε παραπέμψω στον λόγο 1.
θα δεχτω ολα εκτος απο το πρωτο. Δηλαδη, ισως να εχει η επαρχια κατα μεσο ορο μικροτερο εισοδημα, αλλα εχει και ΠΟΛΥ μικροτερα εξοδα σε σχεση με την αθηνα, επομενως το διαθεσιμο εισοδημα ισως να ειναι και μεγαλυτερο απο των αθηναιων.
Αυτο με τις αποστασεις το καταλαβαινω εως ενα βαθμο. Τα 600χλμ πηγαινε-ελα δεν ειναι τραγικη αποσταση, εκτος αν εισαι και εσυ ακατουρητοςΑυτο με το παρκαρισμα και τη ροδα στο δεντρο δεν καταλαβα τι σχεση εχει με τα ηλεκτρικα οχηματα.
Θα νομιζεις επηδη στην επαρχια δεν εχει τιποτα να κανεις θα χαλας λιγοτερα το οποιο εχει καποια λογικη αλλα μπορεις να χαλας λιγοτερα και στην ΑΘηνα αν δεν βγαινεις απο το σπιτι περα απο βολτα στην γειτονια σου που ειναι πολυ περισσοτερο ενδιαφερον απο καθε επαρχιακη πολυ.
Τα κοστολογια στην επαρχια ειναι λιγο υψηλοτερα απο Αθηνα αφου λογαριασμοι οπως νερο ειναι ακριβοτεροι, τα περισσοτερα κοστη το ιδιο ειναι δηλ να παρω τοπικα τυρια και κρεας στην Τριπολη στο ΑΒ τα ιδια τα πληρωνω με το ΑΒ στην Αθηνα το ιδιο και φρουτα λαχανικα . Σε προηγουμενη συζητηση καποιος ανεφερε ναι αλλα τα νοικια ειναι χαμηλοτερα, ειναι αλλα αν εχεις αγορασει σπιτι πριν χρονια και ειναι ξεπληρωμενο αυτο ειναι αδιαφορο δεν αλλαζεις σπιτια καθε χρονο.
Το κόστος στέγασης, που έχει γίνει τεράστιο θέμα στην Αθήνα είμαι σίγουρος ότι ειναι χαμηλότερο στην επαρχία. Είτε ενοίκιο είτε η δόση δανείου. Από εκεί και πέρα, προφανώς θα είναι χαμηλότερος και ο ενφια, για όσους έχουν δικό τους σπίτι.
Η διασκέδαση, τύπου καφέ, φαγητό είναι φτηνότερα. Η βενζίνη είναι ακριβότερη. Το σούπερ δεν γνωρίζω, αλλά θα υποθέσω ίδιες τιμές με Αθήνα. Το νερό έχω ακούσει και εγώ ότι είναι όντως ακριβότερο. Το ρεύμα ως λογαριασμός συνολικά θα είναι χαμηλότερο λόγω χαμηλότερου δημοτικού τέλους. Τα σχολεία θα υποθέσω ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο λόγω μικρότερου αριθμού μαθητών ανά τάξη, επομένως γλυτωνεις ένα μεγάλο έξοδο που είναι το ιδιωτικό σχολείο. Αν είσαι σε μεγαλύτερη επαρχιακή πόλη και θέλεις ιδιωτικό σχολείο, είναι περίπου τα μισά χρήματα από ένα αντίστοιχο στην Αθήνα (ξέρω συγκεκριμένα παραδείγματα στη Θεσσαλονίκη).
Προσωπικά, υπολογίζω κόστος διαβίωσης 40% κάτω σε σχέση με την Αθήνα.
Ισως να κάνω λάθος, ίσως και όχι όμως. -
Υπάρχουν ιδιωτικά και στην επαρχια! Είχα ρωτήσει σε ταξίδι μου και μου είπαν 500-600 ευρώ το μήνα αλλά με διάβασμα, υποστήριξη μέσω ίντερνετ και δραστηριότητες όπως ρομποτική κτλ
Στα της Αθήνας πόσο έχει; Έχω γνωστούς και φίλους σε ιδιωτικά, καθηγητές και δη σε καλά, αλλά δεν θυμάμαι πόσο μου είπαν!
Είδα το Πάσχα έναν και μου έλεγε για τα παιδιά των διασήμων! Καλόπαιδα!!!
-
Μάλλον να πάμε αλλού, τ χαλάσαμε το νήμα!
Ζητώ συγχώρηση από το ευγενέστατο @A-d-P
-
-
Όπου και αν τα πας εμεις θα γράφουμε
Off topic -
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)