-
@fanis75 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
@n-k-9 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
εάν κάτι δεν είναι σωστό κατά τον εκτελωνισμό τότε ο υπαίτιος της φορολογικής παράβασης είναι ο πελάτης. Αν δηλαδή έχει γίνει η οποαδηποτε λαμόγια με το αυτοκίνητο εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη...
Αυτό είναι αλήθεια. Όμως τις λαμογιές τις κάνει ο έμπορος για να αυξήσει το κέρδος του. Ένας μεσάζοντας (όπως φαίνεται να είναι η εταιρεία που έβαλε ο Στορμ) δεν έχει κανένα λόγο να κάνει λαμογιά, αφού πληρώνεται για την υπηρεσία και όχι από την πώληση του αυτοκινήτου.
Σωστό αυτό.
Άραγε υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιου είδους λαμογιά από τον πωλητη και να την πληρώσουμε εμείς στο τελωνείο; -
Εγώ για την ώρα ψάχνω στο Mobile να εντοπίσω κάτι της προκοπής στο αυτοκίνητο που αναζητώ.
Για την ώρα διαπιστώνω ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε σύγκριση με Ελλάδα και αρκετά από τα αυτοκίνητα είναι σε κακή κατάσταση εσωτερικά. Ταλαιπωρημένα.
Οι τιμές όμως είναι ο ανασταλτικός παράγοντας.
Γιατί π.χ. αν στην Γερμανία έχει 7000euro και στην Ελλάδα 4000euro τότε προφανώς δεν αξίζει η αγορά από Γερμανία.Παίζει ρόλο όμως τι ψάχνει ο καθένας.
-
Άραγε υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιου είδους λαμογιά από τον πωλητη και να την πληρώσουμε εμείς στο τελωνείο;
H λαμογιά του πωλητή (π.χ. να έχει γυρίσει χλμ.) είναι αδιάφορη στο τελωνείο. Το τελωνείο υπολογίζει ον φόρο με βάση τον αριθμό πλαισίου, τα χλμ και το έτος. Δεν θα ασχοληθεί (και δεν θα το μάθει) εαν τα χλμ είναι γυρισμένα. Όμως συχνά μαθαίνει εαν έγινε λαμογιά εντός των τελωνειακών αρχών και τότε την πληρώνει ο αγοραστής. Ξέρω περίπτωση ανθρώπου με Μ3 που κλήθηκε να πληρώσει €35.000 πρόστιμο (του ήρθε μετά απο 2 χρόνια που είχε το αυτοκίνητο)....και φυσικά δεν μπορεί να βγάλει άκρη οπότε αναγκαστικά το πληρώνει.
-
Άραγε υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιου είδους λαμογιά από τον πωλητη και να την πληρώσουμε εμείς στο τελωνείο;
H λαμογιά του πωλητή (π.χ. να έχει γυρίσει χλμ.) είναι αδιάφορη στο τελωνείο. Το τελωνείο υπολογίζει ον φόρο με βάση τον αριθμό πλαισίου, τα χλμ και το έτος. Δεν θα ασχοληθεί (και δεν θα το μάθει) εαν τα χλμ είναι γυρισμένα. Όμως συχνά μαθαίνει εαν έγινε λαμογιά εντός των τελωνειακών αρχών και τότε την πληρώνει ο αγοραστής. Ξέρω περίπτωση ανθρώπου με Μ3 που κλήθηκε να πληρώσει €35.000 πρόστιμο (του ήρθε μετά απο 2 χρόνια που είχε το αυτοκίνητο)....και φυσικά δεν μπορεί να βγάλει άκρη οπότε αναγκαστικά το πληρώνει.
Γνωρίζεις για τι είδους παράβαση το έφαγε;
-
@storm said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Εγώ για την ώρα ψάχνω στο Mobile να εντοπίσω κάτι της προκοπής στο αυτοκίνητο που αναζητώ.
Για την ώρα διαπιστώνω ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε σύγκριση με Ελλάδα και αρκετά από τα αυτοκίνητα είναι σε κακή κατάσταση εσωτερικά. Ταλαιπωρημένα.
Γιατί π.χ. αν στην Γερμανία έχει 7000euro και στην Ελλάδα 4000euro τότε προφανώς δεν αξίζει η αγορά από Γερμανία.Παίζει ρόλο όμως τι ψάχνει ο καθένας.
Οι τιμές στην Γερμανία είναι (υπό συνθήκες) υψηλότερες απο εδώ.
Η Γαλλία είναι φθηνότερη (lacentrale.fr), αλλά χρειάζεσαι άνθρωπο εκεί, καθώς δεν νομίζω να υπάρχουν εταιρείες που να αναλαμβάνουν τη διαδικασία για Γαλλία. -
Γνωρίζεις για τι είδους παράβαση το έφαγε;
Ναι, είχε πληρώσει λιγότερο φόρο εκτελωνισμού λόγω κάποιας παραποίησης (δεν ξέρω τις λεπτομέρεις...και αυτά που ξέρω δεν μπορώ να γράψω περισότερα δημόσια). Για να το πω απλά ο έμπορος κάνει την λαμογιά (σε συνεργασία με κάποιον εκτελωνιστή) και πληρώνει το αυτοκίνητο λιγότερο φόρο. Στα μεγάλα ποσά γίνεται τακτικά έλεγχος και έτσι το βρήκαν μετά από 2 χρόνια...και φυσικά κυνηγάνε τον ιδιοκτήτη.
-
Η Γαλλία είναι φθηνότερη (lacentrale.fr), αλλά χρειάζεσαι άνθρωπο εκεί, καθώς δεν νομίζω να υπάρχουν εταιρείες που να αναλαμβάνουν τη διαδικασία για Γαλλία.Εκτός από αυτά που γράφεις, διαπιστώνω ότι στην Γερμανία κάποια μοντέλα έχουν πουλήσει ελάχιστα. Ίσως επειδή κάποιοι κατασκευαστές έχουν πολύ χαμηλές πωλήσεις. Οπότε τα μεταχειρισμένα είναι ελάχιστα.
Για παράδειγμα σε όλη την Γερμανία βρίσκω μόλις 40 μεταχειρισμένα του αυτοκινήτου που ψάχνω. Και στην Ελλάδα τόσα βρίσκω. Η διαφορά είναι στις τιμές και στην κατάσταση των αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα είναι χρέπια εντελώς. Κανιβαλισμένα.
Στην Γερμανία υπάρχουν κάποια λίγα που είναι σε καλή κατάσταση μέσα/έξω. Αλλά είναι πανάκριβα.Πάντως γενικά στην Ελλάδα τα μεταχειρισμένα είναι σαν να βγαίνουν από βόθρους. Σιχαίνεσαι και να μπεις μέσα να κάτσεις να δεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Και όσα είναι σε μάντρες, τι έχουν κάνει οι μαντράδες για να σουλουπωθούν κάπως εσωτερικά; Φουλ βιολογικό καθαρισμό με ατμούς και έχουν καταστρέψει τα καθίσματα, τα πλαστικά, τις επενδύσεις στις πόρτες, την επένδυση στον ουρανό. Αλλά πως αλλιώς να καθαρισθεί η μπίχλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πολύ βρώμα λέμε.
-
Η Γαλλία είναι φθηνότερη (lacentrale.fr), αλλά χρειάζεσαι άνθρωπο εκεί, καθώς δεν νομίζω να υπάρχουν εταιρείες που να αναλαμβάνουν τη διαδικασία για Γαλλία.Εκτός από αυτά που γράφεις, διαπιστώνω ότι στην Γερμανία κάποια μοντέλα έχουν πουλήσει ελάχιστα. Ίσως επειδή κάποιοι κατασκευαστές έχουν πολύ χαμηλές πωλήσεις. Οπότε τα μεταχειρισμένα είναι ελάχιστα.
Για παράδειγμα σε όλη την Γερμανία βρίσκω μόλις 40 μεταχειρισμένα του αυτοκινήτου που ψάχνω. Και στην Ελλάδα τόσα βρίσκω. Η διαφορά είναι στις τιμές και στην κατάσταση των αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα είναι χρέπια εντελώς. Κανιβαλισμένα.
Στην Γερμανία υπάρχουν κάποια λίγα που είναι σε καλή κατάσταση μέσα/έξω. Αλλά είναι πανάκριβα.Πάντως γενικά στην Ελλάδα τα μεταχειρισμένα είναι σαν να βγαίνουν από βόθρους. Σιχαίνεσαι και να μπεις μέσα να κάτσεις να δεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Και όσα είναι σε μάντρες, τι έχουν κάνει οι μαντράδες για να σουλουπωθούν κάπως εσωτερικά; Φουλ βιολογικό καθαρισμό με ατμούς και έχουν καταστρέψει τα καθίσματα, τα πλαστικά, τις επενδύσεις στις πόρτες, την επένδυση στον ουρανό. Αλλά πως αλλιώς να καθαρισθεί η μπίχλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πολύ βρώμα λέμε.
Κάποια μεταχειρισμένα σε μάντρα της χώρας μας είναι τόσο βρώμικα που αν και έχουν υποβληθεί σε βιολογικό, δεν λένε να ξεβρωμισουν. Ταπετσαρίες μέσα στα άλατα, λες και ο οδηγός ήταν μονίμως ιερωμένος!!!
Για το πρώτο που αναφέρεις σκέψου και το (τραγικό) αντίστροφο... Αυτοκίνητα που δεν εισήχθησαν εδώ ως καινούρια, εισάγονται πλέον ως δευτεροτριτοτεταρτο χέρι κι ο Θεός βοηθός αν χρειαστεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικα φανοποιιας. Π.χ. citroen c4 aircross (aka mitsubishi asx). -
Μόνο στο Ελλαδιστάν αυτά..
Πώληση από εξουσιοδοτημένο έμπορο μεταχειρισμένου μοντέλου 3.100 ευρώ πιο ακριβό από το καινούριο!https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322423327-honda-jazz
-
Είναι αληθινή αυτή η αγγελία;
Τηλέφωνο Αθήνας, περιοχή ένα χωριό στο πουθενά στα Ιωάννινα, μία επιχείριση που μάλλον δεν υπάρχει και μία φωτογραφία μίας έκθεσης από το εξωτερικό.Κάτι δεν κολλάει.
υ.γ. το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε στο Δουβλίνο; Μάλλον... https://www.gowannavanroadopel.ie/about-us/our-company/
-
Είναι αληθινή αυτή η αγγελία;
Τηλέφωνο Αθήνας, περιοχή ένα χωριό στο πουθενά στα Ιωάννινα, μία επιχείριση που μάλλον δεν υπάρχει και μία φωτογραφία μίας έκθεσης από το εξωτερικό.Κάτι δεν κολλάει.
υ.γ. το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε στο Δουβλίνο; Μάλλον... https://www.gowannavanroadopel.ie/about-us/our-company/
Έχεις δίκιο, είναι και δεξιοτίμονο στη φώτο απ'ότι βλέπω.
Αλλά και πάλι -υποτίθεται- ότι το πουλά στην Ελλάδα που στον τιμοκατάλογο έχει 24.900 το εν λόγω μοντέλο.
Ότι και να θέλει να πετύχει, βγάζει μάτι η φάση.. -
This post is deleted! -
Θα ήθελα τη πολύτιμη βοήθεια σας. Είμαι σε σκέψη να αγοράσω αυτοκίνητο της τάξης των 10000 ευρώ από εμπορο, διότι θέλω και χρηματοδότηση (5000).
Βρίσκομαι Κρητη, και οι τιμές εδώ είναι πολύ τσιμπημένες και πολύ λίγοι αξιόπιστοι έμποροι.
- Κάποιος πιο ψαγμένος από εμένα έχει κάτι να προτείνει στην Κρήτη?
- 2 3 πολύ αξιόπιστες μαντρες από Αθήνα για να κοιτάξω?
Σας ευχαριστώ
-
@michael28gr said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Με κάθε επιφύλαξη: spotawheel, stock center, avis, executive lease.
-
@michael28gr said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Με κάθε επιφύλαξη: spotawheel, stock center, avis, executive lease.
Σε ευχαριστώ!
-
Παω για δευτερη αναγκαστικη αναζητηση μεταχειρισμενου τα τελευταια δυο χρονια. Η πρωτη κρατησε κανα εξαμηνο και ειχα κανει τουρ ολες τις μαντρες.
Οι τιμες πλεον εχουν φτασει στον Θεο ακομα και για μεταχ.
Απο αυτοκινητα αυτην την στιγμη πολυ μεγαλη στασιμοτητα, μικρη ποικιλια και το 90% σαπια εισαγωγης -
Γίνεται όντως χαμός. Αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, πουλάει το ένα μας αυτοκίνητο και το τι ακούω από τους υποψήφιους αγοραστές δεν περιγράφεται...ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Θέλουν φτηνό, με λίγα χλμ και να είναι σε κατάσταση καινούργιου και ας είναι 10ετίας+!!!
-
Γίνεται όντως χαμός. Αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, πουλάει το ένα μας αυτοκίνητο και το τι ακούω από τους υποψήφιους αγοραστές δεν περιγράφεται...ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Θέλουν φτηνό, με λίγα χλμ και να είναι σε κατάσταση καινούργιου και ας είναι 10ετίας+!!!
ναι δυστυχώς αυτό παίζει πολύ. ακούν οτι έχεις ελαστικά 2 χρόνων και σου λένε από το τηλέφωνο αααα θέλουν αλλαγή! true story! δεν τους χάλασε που ήταν διαμάντι και τελικά κατέληξε σε μάντρα...και προφανώς πουλήθηκε χωρίς καν να μπει αγγελία από τον έμπορο!
-
Φάνη εμένα είναι όλοι πολύ ύποπτοι γιατί έχει 60λκ χλμ (2015) με service αντιπροσωπείας, κτεο, κλπ. Το τι ακούμε, εννοείται.....
-
https://autovalue.car.gr/cars/view/322957078/
https://autovalue.car.gr/cars/view/321880840/
https://autovalue.car.gr/cars/view/322173057/
https://autovalue.car.gr/cars/view/321548248/
https://autovalue.car.gr/cars/view/322942839/
https://autovalue.car.gr/cars/view/322385991/Ενδεικτικά , πόσο είχαν ρε παιδιά καινούργια αυτά τον 5ο και τον 6ο του 2021 που κυκλοφόρησαν;
Θα τρελαθούμε τελείως;
Προσέξτε , δεν είναι μομφή το σχόλιο μου προς τον συγκεκριμένο έμπορο που χρόνια τον παρακολουθώ και φέρνει κάποια πολύ καλά αυτοκίνητα και σε καλές τιμές όπως τα συγκεκριμένα που μάλλον είναι test drive ή στελεχών των εταιρειών , αλλά προσπαθώ να καταλάβω πως υπολογίζουν τις τιμές.
Επι των σημερινών καταλόγων + κάποιο συντελεστή λόγω της έλλειψης καινούργιων ετοιμοπαράδοτων;;;
Αυτή την στρέβλωση δεν την έχω ξαναδεί , έχω ξαναγράψει όποιος έχει μέχρι 50-60κ (που δεν φτάνουν για ακίνητο) καλύτερα να αγοράσει σήμερα κάποια απο τα 2-3 μοναδικά υποτιμημένα μοντέλα της αγοράς (Xceed , Tuscon , Mazda XC30) και να τα κλείσει σε ένα γκαράζ απο το να τα έχει σε προθεσμιακές που με τον πληθωρισμό θα βγαίνει αρνητική η πραγματική αξία των χρημάτων του σε 2-3 χρόνια.PS: και ειδικά τα πετρέλαια! μου αρέσει που όλοι έλεγαν πριν 1με 1,5 πως θα τα πουλάνε να τα ξεφορτωθούν ...
πάρτε https://autovalue.car.gr/cars/view/322820591/
επειδή τα παρακολουθώ αυτά τα 3008 πριν λίγο καιρό σε αυτά τα χλμ πάνω απο 10.000€ δεν θα πουλιόταν με τίποτα!
Και δέιτε πόσα άλλα έχει με πάνω απο 150κ χλμ ο συγκεκριμένος και σε τι τιμές.
Πλάκα πλάκα αυτό είναι ωραίο αμαξάκι και σε λογική τιμή φαινομενικά για mazda https://autovalue.car.gr/cars/view/322843398/
Είχε πριν λίγο καιρό ενα πανέμορφο 3 το προηγούμενο μοντέλο με 150κ περιξ των 12000€ , πρέπει να έφυγε αμέσως.
Έμποροι μεταχειρισμένων