-
@criuser said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Οι ινσταγκράμερ ξοδεύανε τα λεφτάκια τους και ο κόσμος χαιρόταν ευρωπαϊκές κούπες...
Τώρα να μην μιλάμε για καταναλωτές ουσιών, γιατί αυτά πάνε μαζί με τους πωλητές και εμάς εδώ δεν μας νοιάζουν αυτά...
Ετσι δεν είναι ?
Θα σου ξαναπώ να προσέχεις τι ανεβάζεις...
Γιατί το Χίλσμπορο έγινε 15/4/1989 σε εσωτερικό μάτς, ενώ οι αγγλικές ομάδες είχαν ήδη τιμωρηθεί από την Ουέφα για τα γεγονότα στο Χέιζελ στις 29/5/1985 και μόλις πριν 4 μέρες τις είχαν αφήσει να επιστρέψουν στην Ευρώπη.
https://www.sansimera.gr/articles/919
https://el.wikipedia.org/wiki/Τραγωδία_του_Χέιζελ
Βέβαια κάποιοι ξεχνάνε ότι στο Χέιζελ βρέθηκε η Λίβερπουλ , αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς...
Ισως θυμάσαι και εκείνο το γκολ του Ρότσα με σουτ έξω από την περιοχή , που ακύρωσε το κοράκι στο 0-0, γιατί λέει κάποιος ήταν ξεχασμένος μέσα στην περιοχή , χωρίς να επηρεάζει την φάση...
Είπαμε ομαδάρα ο ΠΑΟ, αλλά οι άλλοι είχαν τις άκρες τους....
Τώρα βέβαια αυτά για τους οπαδούς των άλλων ομάδων είναι άπιαστα θαύματα και μένουν στους 32, στους 24 , άντε και στους 16...
Επιστρέφοντας στην Μάγκι λοιπόν , βασίζεσαι πάνω στους μεθύστακες των γηπέδων για να κατακρίνεις μία από τους μεγαλύτερους πολιτικούς του 20ου αιώνα....
Θα μου πεις εδώ αγαπήσατε τον Βιντέλα... Περιμένω να πείτε καλά λόγια και για τον Πινοσέτ...
Νομίζω σε ότι ποσταρω ειμαι ξεκάθαρος και δεν εννοώ αλλά πραγματα από αυτά που γράφω.δεν αγάπησα ποτε κανέναν εξουσιαστη ουτε έγραψα ποτε κάτι τέτοιο για να μιλάς σε ποστ με απάντηση σε δικο μου, σε δευτερο πληθυντικο.
Δεν με νοιάζει ουτε τι έκανε ο βάζελος το 85 ουτε τι κάνει ο τρακης, την αντίφαση σε όσα λες παραθετω λέγοντας σου να το προσεξεις
Όντας οπαδός(άλλης ομάδας και ανενεργός εδώ κ χρόνια) ξέρω ότι ουτε άγιοι ειναι οι οπαδοί ουτε όσα κανουν δικαιολογούνται με την κοινή ανθρώπινη λογική.
Και στην Αγγλία ποτε δεν σταμάτησε ο χουλιγκανισμος,μια επίσκεψη σε επίσημα στοιχεία της αγγλικής αστυνομίας θα σε διαφωτίσει. Αυτό που σταμάτησε ήταν ο χουλιγκανισμος στα γήπεδα της πρεμιερ Λιγκ γιατί η κονόμα παρα είναι μεγάλη για να την σαμποτάρουν μερικά "μαλακισμένα"(αν και τελευταία υπήρχαν κρουσματα βίας και εντός γηπέδων)
Το Χίλσμπορο ήταν ευθύνη της ίδιας της Θάτσερ και οι 96 νεκροί θα έπρεπε να την ρίχναν από την κυβέρνηση. Εκεί λειτουργησε ελληνικά και δεν ανέλαβε ποτε την ευθυνη, ουτε αυτή ουτε οι υφιστάμενοι της. 30 τόσα χρόνια μετά ακομα δικαστήρια τρέχουν απο τις οικογένειες των θυμάτων.αυτα από εμένα κι ελπίζω να μην παρερμηνευτουν η διαστρεβλώθουν τα όσα γραφω -
@realzeus said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
To some she was the saviour of her country who [...] created a vigorous enterprise economy which twenty years later was still outperforming the more regulated economies of the Continent.
Κρατάω αυτό που έχει σημασία....τα άλλα είναι "νάχαμε να λέγαμε", έσωσε την χώρα και ήταν από τους λίγους πολιτικούς που "κόντραρε" το στέμα και τους είπε καλή η κριτική αλλά δώστε και κάτι. Και επίσης ανοιτάχθηκε στο Commonwealth από όπου τότε το ΗΒ δεν κέρδιζε κάτι αλλά κέρδιζε η βασιλική οικογένεια.
-
@ggab said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Εσύ νοστολγε του Στάλιν ακόμη να μου απαντήσεις;;; γνήσιος αριστερός κωλοτούμπας.
Πάντως μεταξύ μας και εγώ θα ήθελα αυτό το υπέροχο καθεστώς,αρκεί να ήμουν κομισαριος και πάνω!Σε ηλίθιες ερωτήσεις δεν απαντώ.
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Κρατάω αυτό που έχει σημασία...
Για τον πολύ κόσμο σημασία έχει η καθημερινότητά του και η φτωχοποίηση που υπέστη.
-
Εσύ νοστολγε του Στάλιν ακόμη να μου απαντήσεις;;; γνήσιος αριστερός κωλοτούμπας.
Πάντως μεταξύ μας και εγώ θα ήθελα αυτό το υπέροχο καθεστώς,αρκεί να ήμουν κομισαριος και πάνω!παντως και ο γατος εχει ονειρο εναν περισσοτερο ουμανιστικο κοσμο, ελευθερο και οχι υποταγμενο σε πορτοφολια. και ο τροπος για να ερθει ναι, ειναι η δικτατορια του προτελαριατου, πρεπει πραγματι ο κοσμος να ωριμασει τη σκεψη. γυρω μας αρκει να μιλησει καποιος με αντιεμβολιαστη ή φτωχο επι της ουσιας πλην ομως ομολογημενα δεξιο παραπλανημενο στο φρονημα που νομιζει οτι περασε στη μερια των αφεντικων επειδη πηρε διαμερισμα και κουρσα ή c4 ντηζελ αυτοματο. φυσικα και ο δρομος κρυβει παγιδες και ισως και σταλιν. η λαικη θεληση ομως θα καθορισει τελικα την πορεια ως θετικη. που στην πρωην σοβιετικη ενωση εφερε προοδο σε βασανισμενους λαους, απετρεψε τον παγκοσμιο ολοκληρωτισμο, εφερε αντιβαρα στις αντιεργατικες πολιτικες των δυτικων δυναστων και χαθηκε οταν λανθασμενα προσπαθησε να παιξει τους αδιστακτους κεφαλαιοκρατες εκτος εδρας με προδοσια εκ των εσω. ηδη αλλωστε απο τοτε οι δικτατοριες με τη νεα τους μορφη προσπαθουν να κυριαρχουν, διατασουν και επιβαλλουν με τη μορφη του φουμπου, του τικ-τοκ, του πρωτου φλεματος, του σκάι, του οπεν, της αποδομησης της αριστερας μεσα απο ζαιικα σχηματα και καταστασεις. οταν λοιπον τα ερωτηματα που θετετε λενε λαντα ή δεξια, καλυτερα να ψαξετε ποιοι ειναι οι υποσυνειδητοι υποβολεις σας και που πραγματικα ανηκετε υμεις και ημεις.
για την ιστορια, ο γατος εχει φεβ και επιχειρει με 30 εργατες, εστω πνευματος, σε δυτικο οικονομικοπολιτικο συστημα.
-
@argosxolos said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Αυτό που είπες φίλτατε. Ας προσεχουμε τι λέμε και τι ανεβάζουμε
Δλδ να μας φταίνε οι οπαδοί και να παρακαλαμε να μας διοικούν μαστουρωμενοι ινσταγκραμερ με χουλιγκανιστικη συμπεριφορά. Αντίφαση
Όσο για το συνθημα μπαίνεις γκουγκλ πατας Χίλσμπορο και δικαιοσύνη για τους 96 νεκρους κι αν συνεχίσεις να λες τα ίδια όντως θα σου ξαναλεγα να προσεχεις τι ανεβάζεις
Παρεπιπτόντως το συνθημα δεν το τραγουδαγε ένα πέταλο αλλά μια ολόκληρη πολη.σκέψου τι κατάφερε η ΝταίζηΕγώ σε αυτό απάντησα , που ήταν δεύτερο πρόσωπο, οπότε απάντησα με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος πάντων καταγράφηκαν οι απόψεις μας , οπότε πάμε παρακάτω...
-
Για τον πολύ κόσμο σημασία έχει η καθημερινότητά του και η φτωοχοποίηση που υπέστη.
H φτωχοποίηση ήταν πρόσκαιρη (και το είχε πει, θα περάσουμε δύσκολα για 5-10 χρόνια για να είμαστε καλά μετά)...ενώ σε εμάς π.χ. είναι μόνιμη! 1000 φορές προτιμώ να περάσω δύσκολα για 10 χρόνια και να ξέρω που πάω παρά να περνάω δύσκολα για πάντα.
-
Πάντως μεταξύ μας και εγώ θα ήθελα αυτό το υπέροχο καθεστώς,αρκεί να ήμουν κομισαριος και πάνω!Σε ηλίθιες ερωτήσεις δεν απαντώ.
Για τον πολύ κόσμο σημασία έχει η καθημερινότητά του και η φτωοχοποίηση που υπέστη.
Η ερωτήσεις μου ήταν ξεκάθαρες και στοχευμένες. Κωλοτούμπα λοιπόν.
Άντε κανόνισε να γίνουμε κομισαριοι και εγώ θα δώσω πανμεγιστο αγώνα για το κόμμα με την ιδεολογία υπέρ της πλέμπας. -
H φτωχοποίηση ήταν πρόσκαιρη (και το είχε πει, θα περάσουμε δύσκολα για 5-10 χρόνια για να είμαστε καλά μετά)...ενώ σε εμάς π.χ. είναι μόνιμη! 1000 φορές προτιμώ να περάσω δύσκολα για 10 χρόνια και να ξέρω που πάω παρά να περνάω δύσκολα για πάντα.
Φάνη πιστεύεις ειλικρινά πως αν, υπόθεση παραδείγματος, χάσεις το σπίτι σου, μείνεις άνεργος σε μία αγορά σε κρίση, ή αμοιβεσαι με μειωμένο βασικό μισθό, δεν στείλεις τα παιδιά να σπουδάσουν, δεν έχεις λεφτά για σοβαρή οδοντιατρική φροντίδα κλπ. κλπ. κλπ. δεν πειράζει και υπομονή, σε 5-10 χρόνια θα ζεις καλύτερα μετά απ όλα αυτά;
-
@gatoz said in Capitalism vs Communism Mother of all topics
για την ιστορια, ο γατος εχει φεβ και επιχειρει με 30 εργατες, εστω πνευματος, σε δυτικο οικονομικοπολιτικο συστημα.
μαχεσαι τον καπιταλισμο εκ των εσω μπραβο σου έτσι πεφτουν τα καστρα
-
Η ερωτήσεις μου ήταν ξεκάθαρες και στοχευμένες. Κωλοτούμπα λοιπόν.
Άντε κανόνισε να γίνουμε κομισαριοι και εγώ θα δώσω πανμεγιστο αγώνα για το κόμμα με την ιδεολογία υπέρ της πλέμπας.Το ότι κάτι είναι ξεκάθαρο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και χαζό.
-
Γιατί είναι χαζό;;;;
Επειδή γουστάρεις την πλέμπα στην ανέχεια και εσύ να το παίζεις ΚΝΕ Οδηγητής,με όλα τα καλά του κακού καπιταλισμού;;;;
Προφανώς οι Ρώσοι που θέλουν την παλιά ΕΣΣΔ,εννοούν την ζωή και τα αγαθά που απολαμβάνουν τώρα,με τα εδάφη της εποχής εκείνης!
Αλήθεια το xedos πόσο το είχατε αγοράσει σαν γνήσιοι αριστεροί;;;αν θυμάμαι καλά έπαιζε 8-9.000.000δρχ!!! -
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Φάνη πιστεύεις ειλικρινά πως αν, υπόθεση παραδείγματος, χάσεις το σπίτι σου, μείνεις άνεργος σε μία αγορά σε κρίση, ή αμοιβεσαι με μειωμένο βασικό μισθό, δεν στείλεις τα παιδιά να σπουδάσουν, δεν έχεις λεφτά για σοβαρή οδοντιατρική φροντίδα κλπ. κλπ. κλπ. δεν πειράζει και υπομονή, σε 5-10 χρόνια θα ζεις καλύτερα μετά απ όλα αυτά;
Γιατί τώρα τι έχει γίνει? Πόσος κόσμος έχει χάσει σπίτια, δουλειά και περιουσίες? Πόσος κόσμος έχει φτωχοποιηθεί χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο και χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης?
Ναι το προτιμώ εαν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας το οποίο λέει ότι για 10 χρόνια θα ζω χειρότερα ώστε μετά εγώ και τα παιδιά μου να ζούμε καλύτερα. Προφανώς προτιμώ να ζω πάντα καλά, αλλά όταν έρχεται η ύφεση και η κατραπακία προτιμώ να είναι ελεγχόμενη και με συγκεκριμένη διάρκεια παρά ανεξέλεκτη και όποιον πάρει ο χάρος, όπως εδώ από το 2010 και μετά.
-
Γιατί τώρα τι έχει γίνει? Πόσος κόσμος έχει χάσει σπίτια, δουλειά και περιουσίες? Πόσος κόσμος έχει φτωχοποιηθεί χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο και χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης?
Ναι το προτιμώ εαν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας το οποίο λέει ότι για 10 χρόνια θα ζω χειρότερα ώστε μετά εγώ και τα παιδιά μου να ζούμε καλύτερα. Προφανώς προτιμώ να ζω πάντα καλά, αλλά όταν έρχεται η ύφεση και η κατραπακία προτιμώ να είναι ελεγχόμενη και με συγκεκριμένη διάρκεια παρά ανεξέλεκτη και όποιον πάρει ο χάρος, όπως εδώ από το 2010 και μετά.
Αυτό το προτιμάμε όλοι αλλά είναι irrelevant με την πραγματικότητα, είναι απλά μια ευχή.
Αυτό το περί δεκαετίας είναι έκφραση μιας ευχής.
Εμείς όμως συζητάμε πραγματικά γεγονότα όπως την ισοπέδωση κοινωνιών ολόκληρων, συγκεκριμένα αυτούς που εξοντωσε η Θάτσερ.
Άπαξ και σε πάρει η μπάλα, κι είσαι πάνω από 30 ετων, κατά 90% δεν θα ξανασηκώσεις κεφάλι ποτέ, όχι μόνο εσύ αλλά και οι απόγονοι αν έχεις, που θα τους μεγαλώσεις μέσα στη φτώχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευκαιρίες που δεν θα έχουν στη συνέχεια. Απλά θα αγωνίζονται για την επιβίωση.
Αυτά τα περί δύσκολης δεκαετίας που θα την ακολουθήσει ανάπτυξη κλπ. αφορούν σε δείκτες χρηματαγορων και δημαγωγίας, κι όχι σε ακρωτηριασμένες ζωές πραγματικών ανθρώπων. -
Αυτό ακριβώς...
Και το 90% αυτών που τα λέει αυτά έχει λυμένα τα θέματα του, οπότε κάνει αναλύσεις/πλακιτσα εκ του ασφαλούς. -
H Θάτσερ ισοπέδωσε τόσο το ΗΒ, που σήμερα είναι η πρώτη επιλογή των μεταναστών , που κάθονται μήνες στο Καλαί περιμένοντας την ευκαιρία...
Την ισοπέδωσε τόσο που σήμερα έφυγε από την ΕΕ και μπορεί μόνη της να ζει μια χαρά , τα ακίνητα της είναι περιζήτητα από όλους , οι θέσεις εργασίας , τα πανεπιστήμια της , όλα είναι περιζήτητα.
Αλλά για την Αριστερά , μέχρι και ο Βιντέλα ήταν καλύτερος...
Τώρα για αυτόν που θα τον χτυπήσει η κρίση, αν είναι υγιής και κυρίως κάτοικος μιας σοβαρής χώρας , τότε εύκολα θα βρεθεί εργασία με καλή αμοιβή όταν η χώρα βγεί από την κρίση.
Σε εμας η κρίση έκανε 10 χρόνια, γιατί ήταν επιλογή του πολιτικού προσωπικού της χώρας, οπότε δυσκόλεψε και δυσκολεύει πολύ κόσμο.
Στα άλλα γουρουνάκια έκανε 2-3 , άρα δεν φταίει το σύστημα, φταίνε αυτοί που δεν το εφαρμόζουν , γιατί ο σοσιαλισμός , δηλαδή να κάνεις κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των άλλων , φέρνει ψήφους...
Τέλος Ιωάννη, αυτό το 90 % που λες , είναι πολύ υπερβολικό...
Ασε που πολλοί που πέρασαν ζάχαρη στα παιδικά τους χρόνια, με φράγκα , από την χαλάρωση , γίνονται αριστεροί , χωρίς βέβαια να θυσιάζουν την χαλάρωση που τους εξασφάλισαν οι πρόγονοι...
-
Αυτό που ξέχασα να γράψω πριν criu και μου το θύμισες είναι ότι πολλοί με λυμένα θέματα ειναι τόσο καλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι. Γενικά πάντως, αλλιώς κοιτάει την πάρτη του ένας "τυπικός" εργαζόμενος των 800-1200€ ασχέτως τομέα και αλλιώς κάποιος που έχει πολλά (και όχι ένα) νοίκια οπότε παίζει μπαλιτσα πιο άνετα.
Ήλπιζα ότι διαφωνούμε μεν αλλά περιμένουμε ευπρεπείς δε. Σαν να θες να αλλάξει αυτό, αλλά λογικό να σας έχουν πιάσει τα νεύρα στη δεξιά μεριά του λόφου...
-
@criuser said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Τώρα για αυτόν που θα τον χτυπήσει η κρίση, αν είναι υγιής και κυρίως κάτοικος μιας σοβαρής χώρας , τότε εύκολα θα βρεθεί εργασία με καλή αμοιβή όταν η χώρα βγεί από την κρίση.
Να δεις αυτό παλιά το λέγανε "Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι".
Αλλά καμιά φορά ρίχνει χιονάκι τον Μάρτη κι αργεί, κι όταν λιώσει διαπιστώνουν πως συνήθως τα τριφύλλια είναι φραγμένα. -
Ιωάννη μια χαρά ευπρεπώς απάντησα. Αλλά αυτό το 90 % μου κάθισε κάπως άσχημα.
Οσο για τον Μάη του Πήλιου, αν είναι Μάης σε σοβαρό κράτος , μια χαρά ζει και τριφύλλι τρώει...
-
Και εγώ μια χαρά απάντησα και επιμένω: Το 90% όσων πουλάνε τρελιτσα στην κρίση αντί να ευλογουν την τύχη τους που διατηρούν την άνεση τους το κάνουν ακριβώς γιατί δεν έχουν ζοριστει πραγματικα. Αλλιώς θα το βουλωναν κάπου.
Επίσης κάνουν και κάτι άλλο: Δημιουργούν "ενοχές" σε όποιον εχθρεύονται πολιτικά για τάχα μου άνεση του στα καλά χρόνια την οποία πληρώνει δήθεν ως "θεία δίκη" τωρα δίχως ομως να μας λένε τη δική τους άνεση στο ίδιο διάστημα, άνεση που διατηρούν σε μεγάλο ποσοστό. Και βεβαια όταν όλα καταρρέουν όπως γίνεται αυτη τη στιγμη, πάντα υπάρχει το τελευταίο καταφύγιο ικανοποίησης δλδ το "μπορεί να μην ανεβαίνω εγώ, αλλά αφού πέφτει πιο χαμηλά ο άλλος, όλα καλά". -
Δεν το συνεχίζω , δεν με αφορά το θέμα...
Capitalism vs Communism Mother of all topics