-
@harisma23 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Κατ'αρχάς, στις απλές σειρές των laptops, τα HP έχουν την πιο ψεύτικη ποιότητα από όλες τις γνωστές εταιρίες. Αντιθέτως τα Lenovo έχουν από τις καλύτερες ποιότητες. Έχε το υπόψιν σου, συνάδελφε.
Επιπλέον, μην πάρεις gaming laptop για λειτουργίες office και συχνή μετακίνηση και ταξίδια. Θα κουράσει...
probook είχα, κάπως έτσι, και επειδή ζεί ακόμα στα χέρια ανιψιού, είπα κατά το είχε ο μπατζανακης στο χωριό Datsun και ζεί ακόμα, που ακούμε στην αναζήτηση αυτοκινήτου να κινηθώ αναλόγως.
Το gaining γιατί έλεγα να του φορτώσω , autocad, για όποτε. Δεν είναι ανάγκη αλλά καλά θα ήταν να υπάρχει.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πιο φθηνό θα είναι καλό για ταξίδια και office, το πιο ακριβό θα είναι καλουτσικο για πιο βαριά χρήση και κακό για επαγγελματικά ταξίδια.
Μπέρδεμα, ένα για όλα θα πρέπει να ξηλωθω και δε θέλω γιατί το δικό μου laptop με καλύπτει (όποτε...) και επαγγελματικά ( με ανεμιστήρα από κάτω). -
@civil357 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Κατ'αρχάς, στις απλές σειρές των laptops, τα HP έχουν την πιο ψεύτικη ποιότητα από όλες τις γνωστές εταιρίες. Αντιθέτως τα Lenovo έχουν από τις καλύτερες ποιότητες. Έχε το υπόψιν σου, συνάδελφε.
Επιπλέον, μην πάρεις gaming laptop για λειτουργίες office και συχνή μετακίνηση και ταξίδια. Θα κουράσει...
probook είχα, κάπως έτσι, και επειδή ζεί ακόμα στα χέρια ανιψιού, είπα κατά το είχε ο μπατζανακης στο χωριό Datsun και ζεί ακόμα, που ακούμε στην αναζήτηση αυτοκινήτου να κινηθώ αναλόγως.
Το gaining γιατί έλεγα να του φορτώσω , autocad, για όποτε. Δεν είναι ανάγκη αλλά καλά θα ήταν να υπάρχει.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πιο φθηνό θα είναι καλό για ταξίδια και office, το πιο ακριβό θα είναι καλουτσικο για πιο βαριά χρήση και κακό για επαγγελματικά ταξίδια.
Μπέρδεμα, ένα για όλα θα πρέπει να ξηλωθω και δε θέλω γιατί το δικό μου laptop με καλύπτει (όποτε...) και επαγγελματικά ( με ανεμιστήρα από κάτω).Σιβιλ ασε τις φτηνιες για την εργατικη ταξη. Παρε ενα αλιενγουεαρ και θα θυμασαι το γατο καθε στιγμη που θα καθεται η χρηστρια.
Αλλη κλαση απο τις κινεζοφτηνιες
. -
Civil, μην ασχολείσαι με το γάτο. Ως συνήθως είναι εκτός θέματος και στην κοσμάρα του. Εσύ ψάχνεις για laptop στα 6-7 κατοστάρικα και αυτός σου προτείνει Alienware που ξεκινάνε από τα 3 χιλιάρικα.
-
Eχω ενα φθηνο Λενοβο απο το 2014 G500 το οποιο μεχρι τωρα εχει βγει πολυ καλο. 399ε εκανε τοτε με i3M 6GB RAM.
-
@gatoz said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@civil357 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Μπέρδεμα, ένα για όλα θα πρέπει να ξηλωθω και δε θέλω γιατί το δικό μου laptop με καλύπτει (όποτε...) και επαγγελματικά ( με ανεμιστήρα από κάτω).Σιβιλ ασε τις φτηνιες για την εργατικη ταξη. Παρε ενα αλιενγουεαρ και θα θυμασαι το γατο καθε στιγμη που θα καθεται η χρηστρια.
Αλλη κλαση απο τις κινεζοφτηνιες
.Μόλις γκούγκλαρα το προτεινόμενο , μου ήρθε στο μυαλό η σκηνή από την ταινιάρα " πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης¨, στο εστιατόρειο, το "τιποτα πιο εκλεκτό , τίποτα πιο εκλεκτό .......τσάκο μια γίγαντες γιαχνί". ....Προφανώς και στο ρ.ολο του πελάτη είμαι εγώ
-
Έτσι είναι, τα ΗΡ είναι πολύ πιο ευαίσθητα και δύσκολα σε επέμβαση κι επισκευή απ τα Λενόβο, αν και εξαρτάται κι απ τις σειρές (άλλο τα ακριβά Probook, κι άλλο οι οικονομικές σειρές που προτείνουμε σήμερα σαν ευκαιρία αγοράς).
Επιπλέον, το μόνο που δεν είναι τοπ στις συνθέσεις είναι τα 8 γίγα μνήμης, στο μέλλον τα 16 είναι πολύ καλύτερα, και συνήθως τα λαπτοπ έχουν δύο slot. Συνήθως στα Λενόβο υπάρχει εγκατεστημένο ένα 8αρι so-dimm κι ένα είναι ελέυθερο για επέκταση, υπόθεση δευτερολέπτων να αγοραστεί ένα 8αρι ακόμη και να μπει. Στο ΗΡ μάλλον έχει 2x4GB που θα πρέπει να "πεταχτούν" και να αγοραστούν όλες καινούριες οι μνήμες, για αναβάθμιση.Από πλευράς επεξεργαστή που σχολίασε ο φίλος, το προτείνουμε ως οικονομική λύση καθώς μια χαρά θα ήταν για χρήση office, όχι ως τελευταίο μοντέλο.
Αν πάντως χρησιμοποιηθεί όντως σε πολλά ταξίδια να βγάζει σημαντική δουλειά γραφείου, το ιδανικό θα ήταν κάτι με πιο άκαμπτο σασί, αλουμινίου ή μαγνησίου που έχουν οι πιο επαγγελματικές σειρές, ίσως και 14'' να είναι όσο μικρότερο κι ελαφρύ γίνεται και με έμφαση στη διάρκεια μπαταρίας, παρά στη καλή κάρτα γραφικών.
Απ την άλλη, αν αποτελέσει κυρίως desktop replacement που θα μπαίνει στο πορτμπαγκαζ κι όχι στον ώμο, και τα 17'' αν έχουν γερό σασί είναι μια λύση, αν και όλο πιο σπάνια τα βρίσκεις. -
Σε κινητό που (θα) συνδέουμε σε μόνιτορ (..) με HDMI υπάρχει τρόπος να βγάλουμε ήχο από το ίδιο το HDMI?
Εννοώ αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας που να βγάζει σε jack3.5 βύσμα.
Πολλά ζητάω; -
@bassstarlet said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Σε κινητό που (θα) συνδέουμε σε μόνιτορ (..) με HDMI υπάρχει τρόπος να βγάλουμε ήχο από το ίδιο το HDMI?
Εννοώ αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας που να βγάζει σε jack3.5 βύσμα.
Πολλά ζητάω;Απ το hdmi περνάει ο ήχος, επιλέγεις μέσω του κινητού σε ποια συσκευή θα πηγαίνει ο ήχος.
Αν το μόνιτορ δεν έχει ηχεία, μήπως έχει έξοδο ήχου για ακουστικά;
Ψάξε λίγο τις συσκευές που έχεις, δεν πρέπει να ναι δύσκολο να πάρεις ήχο.
Και με Bluetooth μπορείς να μεταδόσεις ήχο, σαν εναλλακτική.Αν είσαι σπάνια περίπτωση, υπάρχουν hdmi audio extractor που έχουν HDMI input & output, και βγάζουν ήχο σε τυπικά L & R ή SPDIF.
Αλλά ακριβά τα δίνουν εδώ, στο ebay έχουν 10-15€ αν περιμένεις (και πλέον είναι και ο εκτελωνισμός στο ταχυδρομείο θέμα).
Πάντως, για τους παραπάνω λόγους, ένα "κουτάκι" android είναι πολύ προτιμότερο από κινητό σαν πηγή, δε μπλέκεις και τα χει όλα πάνω έτοιμα.
-
Α μάλιστα, πολύ ωραίο αυτό.
Τώρα είδα πως το BlitzWolf μόνιτορ από το BG έχει έξοδο ακουστικών.
Και το κουτάκι αυτό φαίνεται καλή περίπτωση, αλλά επειδή θα μπει το όλο σύστημα σε αυτοκίνητο, θα έχουμε θέμα με τροφοδοσία.Edit: ίσως όχι, αφού με 5volt πιθανότατα να αρκεί το ρεύμα από USB.
-
Τέτοιες θερμοκρασίες πρέπει να βγάζει? Δεν τον βλέπω να επιζεί το καλοκαίρι ! Ειδικά ο αριστερός μου καρπός καίγεται .
-
Αλουμινίου HP είναι;
Αν και η φωτεινή, απ τη θερμότητα, εγκοπή κάτω απ την οθόνη, μαρτυραει Asus...
Αν έχει μεταλλικό σκελετό και χρησιμοποιεί και το σασί για διάχυση, δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Ο επεξεργαστής θα είναι αρκετά παραπάνω.
Πάρε μια οικονομική βάση με ανεμιστήρα και βάλτο επάνω, αφού το φυσηξεις να βεβαιωθείς δεν έχει χνουδια στον εξαερισμό. -
Θουρμπο "xXx". Σκυλί βέβαια 6+Χρόνια τον έχω. Τώρα από σασί δεν ξέρω, ίσως φοράει πολλαπλούς . Αυτή η γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης με ανησυχεί και αριστερά από το pad που φαίνεται κίτρινο και ζεσταίνει το χέρι. Και σκέψου ότι τον έχω πάνω στα βάση με ανεμιστήρες και την ώρα που τον έβγαλα φωτογραφία μόλις τον είχα ανοίξει.
-
Όταν το πιάνεις τώρα τελευταία είναι πιο ζεστό από πριν;
-
Μια χαρά! Το δίνεις και ως εναλλακτική σε Kumtel για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
-
Αν γράφεις από αυτό, κάτσε στην άκρη να ποσταρω καμία κρυάδα.....
-
Ναι μου φαίνεται ότι είναι πιο ζεστό για αυτό και το μέτρησα. Μου έκανε εντύπωση η θερμοκρασία της οθόνης.
Κουμτελ για τα χέρια, τηλε εργασία και ζεστασιά -
Από ανεμιστήρακι ακούγεται καλά;
-
Ναι το είχα ξεβιδωσει πριν 2-3 βδομάδες και το φυσηξα να φύγει η σκόνη από μέσα. Μάλλον με χαιρετά
-
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τέτοιες θερμοκρασίες πρέπει να βγάζει? Δεν τον βλέπω να επιζεί το καλοκαίρι ! Ειδικά ο αριστερός μου καρπός καίγεται .
Μπορεις να εργαζεσαι και να μαγειρευεις ταυτοχρονα. 2 σε 1
-
@spi_duster said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Μπορεις να εργαζεσαι και να μαγειρευεις ταυτοχρονα. 2 σε 1
Τον χειμώνα το εσπρέσο έμενε ζεστό. Ευτυχώς αυτός είναι για σερφαρισμα/χασομερι μόνο, τηλε εργασία κάνει μόνο η σύζυγος σε σταθερό.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]