-
@manast said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Δεν ξερω απ´αυτα για να σου βρω λυση. Επαθα ομως παρομοια βλαβη και μ´εβαλαν να αλλαξω router (πηρα το μαυρο κι εγω) χωρις αποτελεσμα. Επαιρνα τηλ το 13788 και μου ελεγαν οτι εβλεπαν τις αποσυνδεσεις απο τα κεντρικα αλλα δεν καταλαβαιναν γιατι. Σε ενα απο τα συχνα τηλ καποιος νεαρος απο το ιδιο κεντρο μου ειπε: ναι το βλεπω, απορω γιατι δεν το ειδαν οι συναδελφοι. Κατι για IPV 4 ή 6 πραγματικα δεν ξερω να σου πω αλλα εντος δευτερολεπτων το διορθωσε απομεμακρυσμενα 3 μηνες τωρα και ελπιζω για παντα.
Το "μαυρο" router εχει και τις δυο συχνοτητες εκπομπης.και για εσενα και για ολοι....
για το wifi τα ρουτερ απο τις εταιρειες δεν μπορουν....
εαν λοιπον εχετε θεματα ταχυτητας
το πρωτο που κανετε ειναι να κλεισετε το ασυρματο του ρουτερ
μετα- σε σπιτι βαζετε https://www.skroutz.gr/s/26759643/Ubiquiti-UniFi-6-Long-Range-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=manufacturer
διπλα στο router και ρυθμιζετε να δινει αυτο wifi. Οκ, εχει μια μανουρα αλλα ειναι απολυτη λυση - αν εχετε οροφοι κλπ, βαζετε ενα ή παραπανω σετακια τετοια https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/202125-tp-link-deco-m4-(3-pack)-ac1200-whole-home-mesh?gclid=Cj0KCQiAsoycBhC6ARIsAPPbeLv3vTZA4y1qDUeT2RDi2c9InJotUFSSd6zILokHeOngeNRWQKZWHpIaAsQ6EALw_wcB Ειναι πανευκολα σε ρυθμιση. Και αν υπαρχει προβλημα τοιχων τα ενωνετε με https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/meiktonomisi-energos-exoplismos-182714/powerlines/devolo-powerline-kit-wifi-1200mbps-1xrj45_283950/?=14&gclid=Cj0KCQiAsoycBhC6ARIsAPPbeLsFGrVkH9dIPZg0JCLNlj_tEDHLLPFCFmWmFxabFVomZy0xA2MERx8aAuueEALw_wcB
οι ταχυτητες που θα δειτε στο LAN απο wifi θα ειναι πολλες κλασεις παραπανω απο οτι ειχατε. βασικα πλεον ο περιορισμος σε ταχυτητες ερχεται συχνοτερα απο το wifi που ειναι γτπ παρα απο το wan που εχει πλεον ξεπερασει το ασυρματο σε ταχυτητες
- σε σπιτι βαζετε https://www.skroutz.gr/s/26759643/Ubiquiti-UniFi-6-Long-Range-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=manufacturer
-
Βρε γατόνι οι περισσότεροι δεν έχουν διακοσάρες για τα μπικουτί.. Κανα tp link φθηνοπουλος να γίνεται η δουλειά
-
Είναι εύκολο να τα στήσεις;
Τι 250 ευρώ;;; Χαχαχα
-
Τπ λινκ ??? Τι λες ρε χουβαρντά , εδώ μιλάμε για χάι τεκ προϊόντα https://www.aliexpress.com/item/1005002831430747.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.767f645fXEE7gZ&algo_pvid=9ad67150-57a6-4195-9abf-f10fdbe9e450&algo_exp_id=9ad67150-57a6-4195-9abf-f10fdbe9e450-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000030454215590"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!8.23!5.35!!!1.66!!%402101fd4b16695562086117430e46a6!12000030454215590!sea&curPageLogUid=M3N4SF9CQysa
με 2-3 μήνες αναμονή και 5 ευρόπουλα καθάρισες
-
3 ασχέτοι....
το λοιπον
το πακετο με τα deco εχει 3 = 3 οροφοι ή 3 απομακρυσμενοι χωροι. αυτο οτι τιπι σκαταλινκ (και το deco τιπι ειναι αλλα πριμιο) ή κινεζο παπαρια και να παρετε δεν θα τοχετε. μπορειτε να παρετε και ενα deco και οχι ολοκληρο πακετο.
το γιουμπικουιτι ειναι κατι που ζει μια ζωη με φοβερη και τρομερη αποδοση. το ντεβολο επισης.
αμα λοιπον εχετε γιουρα για χαλασμα παιρνετε τις παπαριες και εξακολουθειτε να εχετε προβλημα, μετα παιρνετε αλλες παπαριες και ξαναεξακολουθειτε να εχετε προβλημα κλπ. και σας παει ενα ζκασμο γιουρα χωρις να καμετε δουλεια. η λυσις γατου ειναι η φθηνοτερη που λειτουργει.
να θυμαστε οτι οταν βαζετε εξτεντερσ κλασσικους και γουαιφάι ριπιτερς σαν τη κινεζια πατε τη ταχυτητα του γουιφι στη μεση για καθε ενα ριπιτερ που βαλατε. και του κεντρικου ρουτερ και των ριπιτερς. χρειαζονται μονο λυσεις οπως του γατου. -
@gatoz said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
και για εσενα και για ολοι....
για το wifi τα ρουτερ απο τις εταιρειες δεν μπορουν....
εαν λοιπον εχετε θεματα ταχυτητας
το πρωτο που κανετε ειναι να κλεισετε το ασυρματο του ρουτερ
μετα- σε σπιτι βαζετε https://www.skroutz.gr/s/26759643/Ubiquiti-UniFi-6-Long-Range-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=manufacturer
διπλα στο router και ρυθμιζετε να δινει αυτο wifi. Οκ, εχει μια μανουρα αλλα ειναι απολυτη λυση - αν εχετε οροφοι κλπ, βαζετε ενα ή παραπανω σετακια τετοια https://www.skroutz.gr/s/26759643/Ubiquiti-UniFi-6-Long-Range-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=manufacturer Ειναι πανευκολα σε ρυθμιση. Και αν υπαρχει προβλημα τοιχων τα ενωνετε με https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/meiktonomisi-energos-exoplismos-182714/powerlines/devolo-powerline-kit-wifi-1200mbps-1xrj45_283950/?=14&gclid=Cj0KCQiAsoycBhC6ARIsAPPbeLsFGrVkH9dIPZg0JCLNlj_tEDHLLPFCFmWmFxabFVomZy0xA2MERx8aAuueEALw_wcB
οι ταχυτητες που θα δειτε στο LAN απο wifi θα ειναι πολλες κλασεις παραπανω απο οτι ειχατε. βασικα πλεον ο περιορισμος σε ταχυτητες ερχεται συχνοτερα απο το wifi που ειναι γτπ παρα απο το wan που εχει πλεον ξεπερασει το ασυρματο σε ταχυτητες
Το devolo το εχω και είναι πράγματι καλό, μια και πιθανόν το μοναδικό powerline που λειτουργεί στο τριφασικό που έχει το σπίτι. Οι απώλειες ( μη μετρημένες) δεν είναι σημαντικές σε σχέση με το μητρικό. Η οπτική ίνα που φτάνει στο router βοηθάει σ´ αυτό.
Δεν ήταν η ταχύτητα το πρόβλημα όταν αναζήτησα τη συνδρομή των τεχνικών.
Δεν υπάρχει ιντερνετ ήταν η ένδειξη στη συνδεδεμένη στο δίκτυο συσκευή. Ούτε με εθερνετ λειτουργούσε. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς ονομάτησε ο ...λύτης του προβλήματος. Δυστυχώς τα περισσότερα είναι κορακίστικα λόγω έλλειψης γνώσεων στους υπολογιστές. Αυτοδίδακτος γαρ. - σε σπιτι βαζετε https://www.skroutz.gr/s/26759643/Ubiquiti-UniFi-6-Long-Range-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=manufacturer
-
3 ασχέτοι....
το λοιπον
το πακετο με τα deco εχει 3 = 3 οροφοι ή 3 απομακρυσμενοι χωροι. αυτο οτι τιπι σκαταλινκ (και το deco τιπι ειναι αλλα πριμιο) ή κινεζο παπαρια και να παρετε δεν θα τοχετε. μπορειτε να παρετε και ενα deco και οχι ολοκληρο πακετο.
το γιουμπικουιτι ειναι κατι που ζει μια ζωη με φοβερη και τρομερη αποδοση. το ντεβολο επισης.
αμα λοιπον εχετε γιουρα για χαλασμα παιρνετε τις παπαριες και εξακολουθειτε να εχετε προβλημα, μετα παιρνετε αλλες παπαριες και ξαναεξακολουθειτε να εχετε προβλημα κλπ. και σας παει ενα ζκασμο γιουρα χωρις να καμετε δουλεια. η λυσις γατου ειναι η φθηνοτερη που λειτουργει.
να θυμαστε οτι οταν βαζετε εξτεντερσ κλασσικους και γουαιφάι ριπιτερς σαν τη κινεζια πατε τη ταχυτητα του γουιφι στη μεση για καθε ενα ριπιτερ που βαλατε. και του κεντρικου ρουτερ και των ριπιτερς. χρειαζονται μονο λυσεις οπως του γατου.χαχαχα το θέμα δεν έχει να κάνει με το wifi εξαρχής αλλά είπες να μας δώσεις τα φώτα σου με ουμπίκουτι των 200+ ευρώ για μη φεβ οδηγούς που συνήθως θέλουν και power user για να σεταριστούν. Nαι οκ τα devolo τα σπάνε και όντως παίζουν και σε τριφασικό.
Τέλος πάντων, υπάρχει και άλλη λύση οικονομική, με καλώδιο από το router σε τρυπούλα εξωτερικά να καταλήγει σε κάθε όροφο δεύτερη τρυπούλα και από εκέι access point ή στην περίπτωση μου απευθείας σε υπολογιστή με ethernet.
-
3 ασχέτοι....
το λοιπον
να θυμαστε οτι οταν βαζετε εξτεντερσ κλασσικους και γουαιφάι ριπιτερς σαν τη κινεζια πατε τη ταχυτητα του γουιφι στη μεση για καθε ενα ριπιτερ που βαλατε. και του κεντρικου ρουτερ και των ριπιτερς. χρειαζονται μονο λυσεις οπως του γατου.Η αλήθεια είναι μου το έχεις ξαναπεί , όντως έχω μπανίσει το Devolo για πάνω/κάτω αλλά με σταματάει ο κινέζος που σερφάρει μια χαρά
-
@mastoras78 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τέλος πάντων, υπάρχει και άλλη λύση οικονομική, με καλώδιο από το router σε τρυπούλα εξωτερικά να καταλήγει σε κάθε όροφο δεύτερη τρυπούλα και από εκέι access point ή στην περίπτωση μου απευθείας σε υπολογιστή με ethernet.
Εγώ την πάτησα , ενώ στον ένα όροφο έβγαλα γραμμές ethernet στον άλλο έβαλα μόνο τηλέφωνο , τώρα περνάνε μόνο εξωτερικά ή αν χωράει ethernet καλώδιο μέσα από την σωλήνα του τηλεφώνου ...ππφφφ κουράστηκα και που το είπα , σιγά μην ψάξω να βρω τις γραμμές , να ναι καλά ο αλίς ο εξπρεςςςςς
-
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Εγώ την πάτησα , ενώ στον ένα όροφο έβγαλα γραμμές ethernet στον άλλο έβαλα μόνο τηλέφωνο , τώρα περνάνε μόνο εξωτερικά ή αν χωράει ethernet καλώδιο μέσα από την σωλήνα του τηλεφώνου ...ππφφφ κουράστηκα και που το είπα , σιγά μην ψάξω να βρω τις γραμμές , να ναι καλά ο αλίς ο εξπρεςςςςς
Ο κος ρούτερ που είναι ? θές τρυπάνι ?
-
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
παρε τα deco
θα κανς δουλεια -
@pgp737ng said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τηλεφωνικές γραμμές και μπριζες εθερνετ όλα είναι κατ6 καλώδιο που καταλήγει σε σουιτς. Από εκεί κάνω ότι γουστάρω χωρίς καμία απώλεια.
ρε συ ματια, σε παλια σπιτια αυτο δεν παιζει.
και πολλες συσκευες ειναι ταλαιπώρια να τις βαλεις σε ενσυρματο. ειδικα τις φορητες. εδω δεν σκυβω ουτε να πιασω πενηνταρικο αμα μου πεσει.
οποτε για να εχς παντου γουι φι πρεπει να βρεις λυσεις.
τα γιουμπικουιτι ειναι μεν εγγυηση αλλα μπορει να βγαλεις κανενα χερι στη πλατη αν τα ρυθμισεις σαν να εισαι αφρικη για να τεντωσουν το σημα πανω απο τα ευρωπαικα ορια.
οποτε η λαιτ εκδοση ειναι τα στυλ deco που τα βαζεις οπου εχς προβλημα.
οι πατεντιες του μαστορη ασχολιαστες, σκεψου μονο τη κυρα μολις δει το σπιτι τιγκα στη σκονη και με καλωδιο στο τοιχο.... θα σε δεσει με cat6 να σε τιμωρησει. και ποναει. εχω κανει ρολ πλέι. -
Ο κος ρούτερ που είναι ? θές τρυπάνι ?
Να δω τα μούτρα της όταν θα στήσω του κρουστικό με το 30αρη τρυπάνι και θα τις εξηγώ ότι μια τρυπούλα θα κάνω στα μάρμαρα για να βγω κάτω στον διάδρομο χαχαχαχ
παρε τα deco
θα κανς δουλειαΝαι , εύκολα και ξεκούραστα , και wifi και ενσύρματο.
@pgp737ng said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τηλεφωνικές γραμμές και μπριζες εθερνετ όλα είναι κατ6 καλώδιο που καταλήγει σε σουιτς. Από εκεί κάνω ότι γουστάρω χωρίς καμία απώλεια.
Πολύ καλή λύση , δεν ήξερα ότι υπήρχε διπλή πρίζα RJ45-RJ11 , βέβαια μετά πάλι θες κάποιο repeater ή/και κάποιο διακλαδωτή ( οι οποίοι είναι και λίγο ακριβοί ) για να μοιράσει τουλάχιστον στα παιδικά δωμάτια σταθερή γραμμή και το repeater wifi για τα κινητά !
-
εδω δεν σκυβω ουτε να πιασω πενηνταρικο αμα μου πεσει.
οι πατεντιες του μαστορη ασχολιαστες, σκεψου μονο τη κυρα μολις δει το σπιτι τιγκα στη σκονη και με καλωδιο στο τοιχο.... θα σε δεσει με cat6 να σε τιμωρησει. και ποναει. εχω κανει ρολ πλέι.
αχαχαχαχχαχαχαχ κλαίωωωω
Άσχετο.. rj 11 ? Σε σπίτι ? Σχεδόν το έχω καταργήσει το τηλέφωνο και εσείς θέλετε σε κάθε πρίζα ?
-
Λοιπόν, πήρα τηλέφωνο τους ειπα ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο αν όχι χειρότερο από όταν είχα το άσπρο ρούτερ.
Είπα του παλικαριού στο τηλέφωνο σε έντονο υφος ότι η υπομονή μου εξαντλήθηκε, ότι τόσο καιρό παίρνουν τζάμπα λεφτά. Τον ρώτησα ότι θέλω άμεσα λύση ή διακοπή συμβολαίου ή μείωση τιμής στα 10 ευρώ. Μου είπε ότι θα το δώσει βλάβη και ότι θα έχω απάντηση μέχρι την Τρίτη.
Εγώ του είπα την Τρίτη θέλω ΜΟΝΙΜΗ λύση. Αν δεν λυθεί κάνω παύση πληρωμών, δεν θα ξαναπληρώσω ΤΙΠΟΤΑ.
Μου ανέφερε τα δωρεαν γιγαμπαιτ που μου έχουν δώσει κατά καιρούς. Δεν το δέχτηκα, είπα ότι πρόκειται για ημίμετρα, θέλω να σερφάρει όλη μου η οικογένεια ελεύθερα άνετα είτε είμαι σπίτι είτε όχι.
Μετά που έκλεισα το τηλέφωνο είδα στην εφαρμογή του κοσμοτέ ότι μου κάνουν δώρο 5 γιγα. Παίρνω το δώρο και στο καπάκι βλέπω άλλα 30 γιγα δώρο.
Το παράδοξο είναι ότι μετά το τηλεφώνημα το ρούτερ δεν έχει σβήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.
Περιμένω με ενδιαφέρον τι θα μου πουν την Τρίτη. -
εδω δεν σκυβω ουτε να πιασω πενηνταρικο αμα μου πεσει.
οι πατεντιες του μαστορη ασχολιαστες, σκεψου μονο τη κυρα μολις δει το σπιτι τιγκα στη σκονη και με καλωδιο στο τοιχο.... θα σε δεσει με cat6 να σε τιμωρησει. και ποναει. εχω κανει ρολ πλέι.
αχαχαχαχχαχαχαχ κλαίωωωω
Άσχετο.. rj 11 ? Σε σπίτι ? Σχεδόν το έχω καταργήσει το τηλέφωνο και εσείς θέλετε σε κάθε πρίζα ?
Σε δύο ορόφους θες ένα deck ασύρματου σε κάθε όροφο. Χρειάζεται...
-
Eντελώς άσχετο, αλλά τι γίνεται τελευταία με τα nicknames στο Youtube?
Πάρα πολλά, έχουν τη μορφή "@user-ewszd164245"! -
@bassstarlet said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Eντελώς άσχετο, αλλά τι γίνεται τελευταία με τα nicknames στο Youtube?
Πάρα πολλά, έχουν τη μορφή "@user-ewszd164245"!Παίζει να έχει σχέση με τα YouTube handles. Ουσιαστικά μοναδικό χαρακτηριστικό για κάθε χρήστη. Αν δεν το έχεις κάνει register και είναι κοινό με κάποιον άλλο, φαντάζομαι ότι σου φτιάχνει κάποιο random σαν και αυτά που λες.
Υπόθεση είναι αυτό που γράφω αλλά κάτι τέτοιο μυρίζει -
Τι εννοείς register?
Αφού φτιάχνεις λογαριασμό με ένα συγκεκριμένο nick (αλλά έχω δει πολλούς χρήστες με το ίδιο).
Περίεργα πράματα. -
ειναι 15w και οι δυο μεριες του EP-P5400? ε?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]